Selçuk Balcı
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Müziğe çocuk yaşlarda ilgi duymaya başlamıştır. Kemençe'ye olan hayranlığı ise, Karadeniz'den uzak kalınca başlamıştır. Lise yıllarında eline aldığı kemençe'yi elinden hiç düşürmemiş ve onunla özdeşleşmiştir. Müziğinde yöresel tavırlı yaylı kullanımını günümüz müziğine uyarlayarak, daha geniş kitlelere ulaşmak için kendine has yeni bir teknik uygulamıştır. Ayrıca 2011 yılında Patika adında bir albüm çıkartmıştır. Albümündeki ilk video klip Deniz Üstünde Fener'e çekilmiştir. İkinci klibi ise "Yosun Tuttu Yüreğim" adlı şarkıya çekilmiştir.
Albümleri
Patika (2011)
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
- Doğum adı Selçuk Balcı
- Doğum 4 Temmuz 1988 (24 yaşında)Rize
- Meslekler Vokalist, Kemençe sanatçısı, Şarkı sözü yazarı
- Çalgılar Kemençe
- Tarzlar Karadeniz Müziği, Yöresel Müzik
- Plak şirketi Kalan
- Resmî sitesi Selçuk Balcı
- Önemli çalgılar Kemençe
Müziğe çocuk yaşlarda ilgi duymaya başlamıştır. Kemençe'ye olan hayranlığı ise, Karadeniz'den uzak kalınca başlamıştır. Lise yıllarında eline aldığı kemençe'yi elinden hiç düşürmemiş ve onunla özdeşleşmiştir. Müziğinde yöresel tavırlı yaylı kullanımını günümüz müziğine uyarlayarak, daha geniş kitlelere ulaşmak için kendine has yeni bir teknik uygulamıştır. Ayrıca 2011 yılında Patika adında bir albüm çıkartmıştır. Albümündeki ilk video klip Deniz Üstünde Fener'e çekilmiştir. İkinci klibi ise "Yosun Tuttu Yüreğim" adlı şarkıya çekilmiştir.
Albümleri
Patika (2011)
- Deniz Üstünde Fener
- Yayla Yolundan Aştım
- Yosun Tuttu Yüreğim
- Sende Sevda Var İse
- Çelik Bakışlı
- Haburadan Aşağa
- Yağan Yağmur Kar Değil
- Beklesin Beni Yarim
- Suyun Altında Testi
- Gel Sar Beni
- Nenni
- Mezar Taşı
- Kaçır Beni
- Yağmurun Kaydesi(kemençe)
Biyografi Konusu: Selçuk Balcı nereli hayatı kimdir.