Arama

Jagged

Güncelleme: 15 Ekim 2014 Gösterim: 5.010 Cevap: 1
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
15 Ekim 2014       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Jagged Kimdir?
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye’deki yeraltı müzik olayıyla alakamı daha önce birkaç yazımda belirtmiş ve blog üzerinden de bu konuda çeşitli paylaşımlarda bulunmuştum. Rap müziğin doğasını kavramak isteyenler, araştıranlar ve öğrenenler bizim kültürde baya bir değişime uğradığını kesinlikle fark ederler. Ki bu yüzden de; yaklaşık 6-7 yıldır yakinen incelediğim yeraltı müzik sektöründe, devamlı takip ettiğim MC’lerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Jagged

Sene sene farklı tarzları benimseyen yeraltımız, bir türlü kendi kültürünü oluşturabilmiş değil. Misal; bundan 2-3 yıl önce sevgiliye yapılan, parçanın tam ortasında veya nakaratında “geri geeeeel!” diye bağırılan çalışmalar yok satarken, şimdi “battle rap” adı altında hasımlarına gayimsi lirik yazanlar prim yapıyor. Bu olayda ortayı bir türlü bulabilmiş değil, ülkemin rapçileri. Her neyse.. Sektör bu denli boktan durumdayken, dinlenebilecek MC bulmak da hayli zor oluyor. Şehinşah, Hayki, Sansar, Saian, Karaçalı, Da Poet gibi usta kalemlerin haricinde yeni bir ses duymak istediğinizde çoğunlukla tıkanıp kalıyorsunuz. İşte bu yüzdendir ki şans eseri kaliteli müzik yapan, adını duyurmamış birini bulduğunuzda, bir çocuğun yeni oyuncağını sahiplendiği gibi sahipleniyor, sarılıyorsunuz.
Ben öyle birini birkaç ay önce buldum. Kendisi Eskişehirli, mahlası Jagged. Şarkılarında anlattığı kadarıyla pek parlak bir çocukluğu, lüks ve huzur içinde geçirdiği bir ergenlik dönemi olmamış. Yani aslında buraya kadar olan kısmı rap müziğin doğasıyla hayli uyumlu, öyle değil mi ? Öyle, hem de fazlasıyla. Ki zaten parçalara benim gibi; “bir şeyler anlatsın, doğrucu olsun da ne olursa olsun” mantığıyla yaklaşanlar için inanılmaz uygun bir tarzı var adamın.
2005-2006 yıllarında müzikle tanışmış ve üretmeye başlamış olmasına rağmen 5 aylık MC’lerden daha az tanınıyor olması da işin en acımasız tarafı. Ama pek de şaşırmıyorum bu duruma zira karakteri gereği pek yalaka olmadığı için böylesine yalakalık üzerine kurulu bir piyasada tutunamaması çok normal. Eminim müziğe başladığından beri eline geçen birçok yalakalık fırsatını reddetmiştir (bunu anlamak için Sevilmeyen Adam şarkısını dinlemeniz yeterli).
He eminim diyeceksiniz; “ee sana ne birader bu durumdan ?” haklısınız. Görünüşte beni nokta kadar ilgilendiren bir kısım bulunmamasına rağmen, bu adam ve bu adam gibi olan yetenekli MC’ler için fazlasıyla öfkeliyim. Hani “acaba boş mu yapıyor, sektöre hükmeden sayfalarla bir sorunu yok mu ki ?” diye düşünüp inanın sayfaların birçoğuna baktım. Yeni çalışmalarını paylaştığı tarihlerden itibaren inceledim ve hiçbirinde adamın adını dahi göremedim. “Fame değildir, iyi değildir ondan paylaşmıyorlardır” demeyin, paylaşılacak kadar tanınan bir MC olduğunu anlayabilecek kadar biliyorum bu sektörü.
Özetle; Jagged ya da kendi adıyla Volkan Ayvazoğlu, Türkçe Rap sektöründe illuminatiden farksız olan rap portallarının harcadığı, onlarca yetenekli MC’den bir tanesi. Rap müziği doğasına uygun, asi bir biçimde yansıtıyor olmasına rağmen kıymet bilmeyen, dinlenilmeyen onca MC’den sadece bir tanesi. Ben yine daha önce yaptığım gibi paylaşmaya da, yeni kişilere onu tanıtmaya çalışmaya da devam edeceğim zira 13-16 yaş arası ergenler dinlemiyor diye kendisinin sektörden uzaklaşmasını istemiyorum.
Belki bu satırları okuduğunda o asi tavrıyla bana da bir iki söver, adam komple sövmeye odaklı yaşıyor. Canın sağ olsun Jag, kendini bozma bence sen fazlasıyla iyisin sektörün kanı bozuk.
Not: Çıkar ilişkileri ve menfaatler üzerine kurulu olan tüm rap sayfalarının canı cehenneme.
Biyografi Konusu: Jagged nereli hayatı kimdir.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
RapAndSchool - avatarı
RapAndSchool
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2014       Mesaj #2
RapAndSchool - avatarı
Kayıtlı Üye
Eklemek istediğim birşey var bu arada Jagged aynı zamanda Horrorcore rap tarzında da şarkı yapmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.