Arama

Barış Akarsu - Sayfa 2

Güncelleme: 13 Ağustos 2016 Gösterim: 371.472 Cevap: 19
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Temmuz 2007       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Sezen Aksu'dan 'Barış Akarsu'ya şiir

Sezen Aksu, Barış Akarsu için ünlü filozof, şair Halil Cibran'ın ‘Çocuklar’ adlı şiirini okudu.
Besiktaş Kültür Merkezi'nin Çeşme Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlediği konserde sahneye çıkan Sezen Aksu, Bodrum'daki trafik kazası sonrası yaşam savaşını kaybeden genç şarkıcı Barış Akarsu için ünlü filozof, şair Halil Cibran'ın 'Çocuklar' adlı şiirini okudu.
Sponsorlu Bağlantılar
Dün memleketi Amasra'da toprağa verilen genç şarkıcı Barış Akarsu'nun moral bozukluğuyla sahneye çıkan Aksu'nun keyifsizliği gözlerden kaçmadı. Aksu tüm genç ölümlerin kendini kahrettiğini belirterek, "Bu şiiri Barış'a, Barış'ın annesine ve bu acıyı çeken tüm annelere ithaf ediyorum'' dedi.
Cibran'ın 'Çocuklar' şirinden "Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil, onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları. Sizin aracılığınızla geldiler, ama sizden gelmediler. Ve sizinle olsalar da sizin değiller'' bölümünü okuyan Aksu'nun gözlerinin dolduğu görülürken, izleyenler de duygulu anlar yaşadı.
Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Sezen Aksu "Merhaba hemşehrilerim'' diye seslenerek başladığı konserinde orkestara elemanlarına takıldı. Aksu,"Dünyayı dolaştım, orkestram gibisini görmedim. Bunlar insanı otobüsten indirir, trene bindirir'' dedi. Giydiği lila rengi kostümüyle göz kamaştıran Aksu, kendisine eşlik eden Ozan Doğulu için de, "Aranje ettiği parçalarda emeğim bir ise, onun emeği ondur'' diyerek, iltifatta bulundu. Aksu, sanatçı Nilüfer'e de sevgiler göndererek, Tanrı'nın onu ödüllendireceğini söyledi. Aksu'nun bazılarını birlikte söylediği şarkılarıyla coşan hayranları, unutamayacakları bir gece yaşadı.

Çocuklar

Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır
Bedenlerini tutabilirsiniz ama ruhlarını değil
Çünkü ruhlar yarındadır
Siz ise yarını düşleriniz de bile göremezsiniz
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ileride atılmış oklar
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü o okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever

Halil Cibran

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:52
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Temmuz 2007       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
‘Düşmeden bulutlara koşmak gerek’
YUSUF BÜLBÜLÜN ZAMAN GAZETESİ YAZISI (08.0.2007 PAZAR)

Sponsorlu Bağlantılar
‘Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek’... 4 Temmuz günü kaybettiğimiz genç müzisyen Barış Akarsu’nun ikinci albümünün adı bu... Bir şarkısında da “Yalan dünya dönüyor / Zaman akıp gidiyor / Sen de kendini kurtar...” diyordu. ‘Söylerken çok heyecanlanıyorum.’ demişti bir konuşmasında bu şarkı için. Evet dünya yalandı gerçekten. Kime, ne zaman, nerede, ne olacağı belli değildi. Hayat işte böyle bir şey... Bugün varsın, yarın yoksun. Hem de doğum gününde. Evet doğum gününde kaza geçirdi ve bir daha uyanamadı Barış Akarsu. Tarihler 30 Haziran’ı gösterirken Muğla’nın Bodrum ilçesinden geldi haber. Yine bir trafik kazasını anlatıyordu bültenler. Bodrum-Torba karayolu kavşağında meydana gelen elim kaza, Barış Akarsu ve iki arkadaşını yakalamıştı bu kez. Beş günlük yoğun bakım ve ardından acı haber... Barış yoktu artık. Ama onu hatırlatacak o kadar çok şey olmuştu ki kısa zamanda... Akıllardan çıkmayacak özelliği, çalışkanlığıydı hiç şüphesiz. Akarsu, çevresinde çalışkanlığı ile tanındı. “Ne zaman kalksam yatağını boş görürüm. Erkenden kalkar ve işe gider.” demişti babası onun için. 2004 Temmuz’da Akademi Türkiye yarışmasını 1. olarak bitirmiş, yurdun dört bir yanında 100’den fazla konser vermişti. Yarışmadan hemen sonra çıkardığı “Islak Islak” ve “Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek” albümleriyle çıkışını sürdüren Akarsu, yaptığımız bir söyleşide, (Zaman Gençlik Eki, 28 Ocak 2007) kulaklara küpe olacak şu sözleri söylemişti: “Gençlerin şunu iyi bilmesi gerekir: Ne İMÇ ne de başka bir yapım şirketi önemli değil; önemli olan insanın kendisini yetiştirmesidir. Gençler kendi çabalarıyla bir şeyler yapmak zorunda. Kimseden bir şey beklemesinler, fırsatları iyi değerlendirsinler.”

Kısa sürede gönüllere taht kuran Barış Akarsu, geldiği yere kolay yoldan ulaşmamıştı elbette. 29 Haziran 1979’da Bartın’ın Amasra ilçesinde dünyaya gelen Akarsu’nun müziğe ilgisi küçük yaşlarda başlamıştı. İlkokuldayken elinde blok flüt, sokakta dolaştığını anlatmıştı bir söyleşide. Ama müzikle asıl tanışması Amasra’ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye, gitar ve mızıkası ile olmuştu. Evlerinde en çok Ruhi Su ve Cem Karaca dinleniyordu. O dönemlerde dinlemeye başladığı 70’lerin ve 80’lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarından çok etkilenmişti. Bitmeyen bir enerjisi vardı. Onca konserin arasına oyunculuk da girmiş ve Star TV’nin sevilen dizisi ‘Yalancı Yarim’de de rol alarak, oyunculukta başarılı olduğunu da ispat etmişti. Müzikte, oyunculukta, ileride belki sinemada çok güzel şeyler yapabilecek yetenekli, cana yakın, insan sevgisiyle dolu bir genç adamdı Barış Akarsu. Tanıyan, tanımayan herkes üzüldü ölümüne. Kazadan sonra ona gösterilen sevgi seli, onun, adını duyurduğu birkaç yıl içinde hayal edilemeyecek bir sevenler kitlesi oluşturduğunu gösterdi. Genç yaşta gitti; ama ardında herkesi kıskandıracak kadar çok sevenini bıraktı.

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:52
iyilik_perisi - avatarı
iyilik_perisi
Ziyaretçi
8 Nisan 2008       Mesaj #13
iyilik_perisi - avatarı
Ziyaretçi
Barış Akarsu - Mavi

Çile kokladım karanfil niyetine
Sabrı okşadım zorladım sen diye

Baktım dünyaya senin gözünle
Hep savaş hep yıkım ateşler içinde

Mavi mavi gözlerinde hep sitem mi var
Yoksa insan sevdiğine böyle mi bakar

Mavi mavi gözlerinde top tüfek mi var
Böyle haksız bir savaştan kim galip çıkar

Bir demet beyaz karanfil ne işe yarar

Mavi mavi gözlerinde hep sitem mi var
Yoksa insan sevdiğine böyle mi bakar

Mavi mavi gözlerinde top tüfek mi var
Böyle haksız bir savaştan kim galip çıkar

Barış Akarsu - Gözlerin
Gözlerin
Gözlerin
Boşluğa dalıp gider
Sahipsiz bakışların
Benim olsun isterim

Sırlarım
Acıdan ağlar örer
Kendi kayboluşlarım
Sende dursun isterim

Ağladım
Senin için ilk defa
Elimde parçalanmış
Bir hayat var aslında

Hapsoldum
Söylediğim yalanlara
Çıkışlar hep kapanmış
Ruhum dar sokaklarda

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 19:03
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
15 Temmuz 2008       Mesaj #14
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
REGAİP KANDİLİ'NDE, BARIŞ AKARSU'NUN MEZARI BAŞINDA MEVLİT OKUNDU
Regaip Kandili'nde, Barış Akarsu'nun Mezarı Başında Mevlit Okundu

Regaip Kandili Sebebiyle, Bodrum'da Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Ünlü Rock Şarkıcısı Barış Akarsu İçin Mezarı Başında Mevlit Okundu. Mevlit İçin Almanya'dan Çok Sayıda Gurbetçi ile Türkiye'nin Bir Çok İlinden Barış Hayranı Amasra'ya Akın Etti.

Regaip Kandili sebebiyle, Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü
Rock şarkıcısı Barış Akarsu için mezarı başında mevlit okundu. Mevlit için Almanya'dan çok sayıda gurbetçi ile Türkiye'nin bir çok ilinden Barış hayranı Amasra'ya akın etti.

Geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Akarsu için Regaip Kandili sebebiyle mezarı başında mevlit okundu. Amasra şehir mezarlığında yapılan mevlide Barış Akarsu'nun annesi ve yakın akrabaları, Almanya başta olmak üzere, Avusturya, Polonya ve Bulgaristan'dan gurbetçiler ile Türkiye'nin bir çok şehrinden Barış hayranları katıldı. Regaip Kandili sebebiyle Barış Akarsu'nun mezarı başında düzenlenen mevlitte Yasin-i Şerif okunurken, tekbirler ve dualar yapıldı. Mevlit sırasında bazı Barış Akarsu hayranları gözyaşlarını tutamadı. Aile tarafından Regaip Kandili sebebiyle Barış Akarsu'nun mezarı başında düzenlenen mevlit sonrası Barış hayranlarına helva ve lokma ikram edildi.

Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Barış Akarsu, Bodrum’da düzenlenen törenlerle anıldı. Barış Akarsu için ölümünün 1. yıldönümünde, trafik kazasının yaşandığı Torba kavşağı ile kent merkezinde tören düzenlendi.

Barış Akarsu’nun yakınları ve hayranlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, kazanın meydanda geldiği noktaya, Akarsu’nun şarkıları eşliğinde çiçek bırakarak, çiçeklerle "Barış" yazdı.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:53
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
15 Temmuz 2008       Mesaj #15
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi

BARIŞ AKARSU YU ANMA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Barış Akarsu ve beraberinde bulunan 2 bayan arkadaşının hayatını kaybettiği Torba kavşağındaki kazanın 1. yıldönümünde, çeşitli etkinliklerle trafik terörüne dur demek ve sanatçıyı anmak için ölüm kavşağına çiçek bırakma etkinliği düzenlendi.

Bodrum'a gelen sanatçının babası Selahattin Akarsu (53), bu kapsamda 29 Haziran Pazar günü Belediye Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından Torba kavşağına gidilerek çiçek bıraktılar. Selahattin Akarsu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 4-6 Temmuz 2008 tarihlerinde de Amasra'da Barış Akarsu'yu anma etkinliklerinin düzenleneceğini belirterek, "Yine trafik kazasında kaybettiğimiz heykeltıraşımızın başladığı ancak bitiremediği, asistanları tarafından tamamlanan Barış Akarsu'nun heykelinin de açılışı yapılacak. Bu heykel barışın, kardeşliğin, sevginin, trafik teröründe kaybettiğimiz binlerce yurttaşımızın anıtı olacak. Ne acıdır ki dünyada birinci olduğumuz bu trafik terörüne duyarlılık sağlamak için başka Barışların ölmemesi için, anaların, babaların evlat acısı yaşamamaları için bir mesaj vermek istiyoruz" dedi.

Torba kavşağının mahkeme boyutuna taşındığını ifade eden Selahattin Akarsu, "Sadece bu kavşak değil. Ülkemizdeki ölüm kavşaklarının, virajlarının, standartlara uygun hale getirilmesi için çağrı yapacağız" diye konuştu.

Altında Barış Akarsu yazan duvara asılı "Trafikte barış, sevgi, hoşgörü istiyorum. Barış'lar ölmesin sizleri çok seviyorum" ile "Trafik terörüne dur" yazılı dövizler önünde açıklamasını yapan baba Akarsu, duygu dolu dakikalar yaşadı. Açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Selahattin Akarsu, çok yakında Barış Akarsu Sevgi Derneği adı altında bir dernek kuracaklarını dile getirdi. Akarsu, "Acıların en büyüğünü ve gururların en büyüğünü yaşıyorum. Barış bize güzel değerler bıraktı.

Milyonlarca Barış sever öylesine kenetlendi ki, bu sevgi selinin içerisinde acımızı unuttuk. Onun bıraktığı güzellikleri yaşatmak istiyoruz. Oğlumun, başta lösemili çocuklara olmak üzere yardımla ilgili çalışmalarını devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

BARIŞ AKARSU BODRUM DA ANILDI

Muğla’nın Bodrum İlçesinin Torba Kavşağında Geçen Yıl Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Şarkıcı ve Oyuncu Barış Akarsu, Ölümünün Birinci Yıldönümünde Babası, Yakınları ve Hayranları Tarafından Anıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinin Torba kavşağında geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu, ölümünün birinci yıldönümünde babası, yakınları ve hayranları tarafından anıldı.
Barış Akarsu’yu anma töreni, Bodrum belediye meydanında şarkılar eşliğinde başladı. Etkinliğe yaklaşık 200 Barış Akarsu hayranı katıldı.
Burada konuşan Barış Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu, oğlunun 29 Haziran 2007′de Torba kavşağında geçirdiği trafik kazasında öldüğünü hatırlattı. Akarsu, “Bugün 29 Haziran 2008. Oğlumu, Barış’ımızı kaybettiğimiz gün bugün. Trafik teröründe kaybettiklerimizi, Barış’ımızı anmak ve trafik terörüne tepki göstermek duyarlılık sağlamak için buradayız, Bodrum’dayız.

Torba kavşağını yüzde yüz güvenli hale getirinceye kadar burada olacağız. Bodrumlularla Barış’ı anacağız ve yaşatacağız.” dedi.
Akarsu, “Hepinizin bildiği gibi ülkemizde her yıl trafikte on binden fazla can kaybediyoruz, yüz binlerce yaralı ve sakat, trilyonlarca milli servetimiz heba oluyor. Dünyada birinci olduğumuz bu trafik terörüne akıllıca çözümler bulmanın zamanı gelmedi mi? Karayollarımızı ne zaman kan gölünden kurtaracağız?” diye konuştu.
Daha sonra anma törenine katılanlar, ‘Trafikte Barış istiyoruz hoşgörü istiyoruz’ sloganları atarak, çeşitli pankartlar taşıdı. Anma töreninin yapıldığı alana Barış Akarsu’nun adına açılan internet sitesinde düzenlenen kampanyada hayranları tarafından atılan bin 400 imza ve adresine gönderilen 525 mektup da ağaçlara asıldı. Akarsu’ya sevgilerini anlatan ve ‘trafik terörü’ konulu şiir ve mektuplar sergilendi.
Alanda, ‘Trafikte barış istiyoruz’, ‘Kazasız barış dolu bir dünya istiyoruz’, ‘Lösemili çocuklar seni hiç unutmayacak’, ‘Barış Akarsu kalbimizde yaşıyor’ yazılı pankartlar da asıldı. Ayrıca, sevenleri tarafından ‘Barış Akarsu kalbimizde yaşıyor’, ‘Seni hiç unutmayacağız’ şeklinde sloganlar atıldı.

Daha sonrasında törene katılanlar, belediye meydanından otobüslerle Barış Akarsu’nun kaza yaptığı Torba kavşağına geldi. Burada karanfillerle ‘Barış’ yazan katılımcılar, mum yaktı.
Trafik terörünü protesto eden pankartlar taşıyan gruptakiler, anma töreninin ardından dağıldı.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:55
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
30 Aralık 2010       Mesaj #16
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Barış Akarsu - Ben

Hep bir şeyler içimde
Kayboldu sessizce
Tükendi umutlar
Yaşanmadan gizlice