Arama

Geri Halliwell

Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 93.566 Cevap: 4
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
16 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Geri Halliwell, 1998'de Spice Girls'ten ayrıldığında pek çok TV kanalına haber konusu olmuştu. Spice Girls kariyerinin zirvesindeydi. Oysa Geri tek başına yoluna devam etmeye karar vermişti. Herkes onun tek başına başarı gösteremeyeceğini düşünüyordu. Halliwell kısa sürede böyle düşünenlere yanıldıklarını kanıtladı. İlk albümü "Schizophonic" ile büyük başarı gösterdi. Mi Chico Latino, hem sound'u, hem de klibi ile sükse yaptı. Halliwell şimdi de ikinci albümü ile gözde.
En seksi ve ne çılgın Baharat Kız Geri Halliwell, 8 Ağustos 1972'de İspanyol ve İngiliz bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Asıl adı Geraldine Estelle Halliwell. Modellik, yarışmalarda hosteslik, dansçılık gibi işlerle uğraştıktan sonra müzik dünyasına girdi. Başlıca ilham kaynakları Madonna, Shirley Bassey, Judy Garland'dı. Bir gazete ilanına yanıt vererek Spice Girls'e katıldı. Spice Girls döneminde sevimli tavırları, içtenliği ve yeteneği ile öne çıktı. Prens Charles'ın doğumgünü partisindeki Marilyn Monroe'vari tavırları belleklere kazındı. 1998'de Spice Girls'ten tartışmalı bir biçimde ayrıldı. Bir çokları bu ayrılıkta Mel B'nin Geri'yi çekememesinin yattığını iddia etti.
Sponsorlu Bağlantılar
Spice Girls'ten ayrılmasından bir yıl kadar sonra, ilk albümü "Schizophonic" yayımlandı. Albüm Britanya listelerinde zirveye oturdu. Single'lar da büyük ticari başarı kazandı. Mi Chico Latino bir yaz boyunca popülerdi. Lift Me Up adlı single, Britanya listelerine bir numaradan girdi. İkinci albüm "Scream If You Wanna Go Faster" 2001 yılında piyasaya sürüldü. İlk single It's Raining Men, yine zirveye çıktı. Klipte 1980'lerin ünlü filmi Fame'i (Şöhret) anımsatan görüntüler vardı.
Geri Halliwell, popüler müzik dünyasının ilginç kişiliklerinden biri olarak ilgi çekiyordu. Giysilerini satışa çıkararak kanserle savaş dernekleri için bağış topladı. Uganda'ya yardım çalışmalarına katıldı. Birleşmiş Milletler, bu çılgın ve sevimli kadını "İyi niyet elçisi" ilan etti. Geri Halliwell, halen özellikle kadınlar ve çocuklarla ilgili yardım çalışmalarına katılıyor. İlk albümden sonra sinemaya da göz kırpan Halliwell, Robbie Williams ve George Micheal gibi ünlülerle sıkı dost. Spice Girls ile mesafeli. Ama eski grubundan daha başarılı olduğu kesin.




Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:46
Biyografi Konusu: Geri Halliwell nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
16 Kasım 2006       Mesaj #2
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Geri Halliwell 16
Sponsorlu Bağlantılar
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #3
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
geri halliwell silver slim outfit
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
6 Mayıs 2008       Mesaj #4
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Geri Halliwell

Geraldine Estelle “Geri” Halliwell, müzik hayatına başlamadan önce kulüplerde dansçılık ve bazı dergilerde modellik yaparak yaşamını sürdürüyordu. 1996 yılında ünlü İngiliz kız topluluğu Spice Girls’e katılan Halliwell, “Spice” ve “Spiceworld” albümlerinde yer alarak ün kazandı. Bu iki albüm sonrası, 1998 yılında solo kariyer yapmak için gruptan ayrılan sanatçı, 1999 senesinde ilk albümü “Schizophonic”i piyasaya sürdü.

“Schizophonic”, İngiltere listelerinde 4 numaraya kadar yükseldi. Albümden çıkan ilk single “Look At Me” İngiltere listelerinde 2 numara oldu. Çıkan diğer single’lar “Mi Chico Latino”, “Lift Me Up” ile “Bag It Up” İngiltere listelerinde 1 numaraya yükselirken, “Schizophonic” albümünün satışları İngiltere’de 483,000’e ulaştı. Bu satışlar ile 2 kere platin plak kazanan Geri Halliwell, Amerika’da “Look At Me” single’ı ile de altın plak kazandı.

2001 senesinde 2. albümü “Scream If You Wanna Go Faster” albümünü yayınlayan Geri Halliwell, bu albümle İngiltere listelerinde 5 numaraya yükseldi. Tüm dünyada 1,7 milyonluk bir satış elde eden sanatçı, albümden çıkan single “Weather Girls” parçası “It’s Raining Men” yorumuyla, tüm dünyada 4 milyon satarak 2001 senesinin en başarılı 2. single’ı oldu. 2002 senesinde otobiyografi kitabını yayınlayan Geri Halliwell, aynı sene bir Yoga DVD’si de çıkartarak sevenlerini memnun etti. İlk iki albüm sonrası artık şöhret olmaya ihtiyacı olmadığını belirterek müzik hayatını bırakacağını açıklayan Geri Halliwell, 2004 yılında müziğe çıkarttığı single “Ride It” ile geri döndü.

Ride It”, İngiltere listelerinde 4 numara olurken, dans listelerinde 1 numara olarak
“Passion” albümünün çıkmasını sağladı. 2005 yılında çıkan 3. albüm “Passion”, İngiltere’de ilk haftada 5,432 satarak İngiltere listelerinde 41 numara oldu. Albüm sonrası İngiltere ve İrlanda turnesine çıkmak isteyen Geri Halliwell, organizyonun bir türlü tam olarak sağlanamamasından dolayı bu turneden vazgeçti. 2006 yılında bir kız çocuğu dünyaya getiren ve Amerika’da aktrisliğe soyunmak istediğini söyleyen Geri Halliwell, yeni albümünün ‘best of’ olarak çıkacağını ve içinde dört tane yeni şarkı bulunacağını ifade etmişti. Ancak Kasım ayında İngiltere’nin önemli dergilerinden OK!’e verdiği ropörtajda artık müzikal anlamda bir hırs taşımadığını ve yeni bir solo albüm için uğraşmak istemediğini belirtti.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
11 Temmuz 2008       Mesaj #5
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
geriMOS1904 468x320
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

29 Temmuz 2014 / girl Soru-Cevap
5 Nisan 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
20 Kasım 2015 / Misafir Cevaplanmış
12 Ağustos 2010 / Misafir Soru-Cevap
24 Temmuz 2012 / darkroggue Soru-Cevap