Arama

Leona Lewis

Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 8.601 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Leona Lewis
Tüm zamanların en hızlı satan 4. albümünün sahibi olan İngiliz şarkıcı Lewis, İngiltere'deki X Factor isimli yetenek yarışmasında keşfedilmiştir. Bleeding Love isimli single'ı ise rekor kırarak ülkenin en çok ilgi gören çalışmalarından biri olmuş, haftalarca zirvedeki yerini korumuştur.
Sponsorlu Bağlantılar


3 Nisan 1985 tarihinde Karayip kökenli Aural Josiah ve anglo-sakson kökenli Maria Lewis'in kızı olarak Islington, Londra, İngiltere'de dünyaya geldi. Teatral tarzı ve güzel sesiyle bebek denilebilecek yaşta yeteneğinin sinyallerini veren Lewis, henüz beş yaşındayken Sylvia Young Theatre School'da eğitim almaya başladı. Sylvia Young Theatre School'u Italia Conti Academy ve BRIT School'da gördüğü öğrenim süreçleri izledi. İlk şarkısını 12 yaşında besteleyen müzisyen, katıldığı tüm yetenek yarışmalarından da birincilikle ayrılıyordu. Okuldan ayrıldıktan sonra geçimini sağlamak ve şarkılarını kaydettiği kayıt stüdyolarına para ödeyebilmek için garsonluktan resepsiyonistliğe kadar bir çok farklı işte çalışan Lewis, sonunda demo kayıtlardan oluşan ve tamamının sözünü müziğini kendisinin yaptığı Twilight adlı albümü hazırladı. Ancak Twilight, hiç bir zaman dinleyiciyle buluşamadı. 15 yaşındayken prodüktör Marley J. Wills'in desteğini alarak Minnie Riperton'ın Lovin' You isimli şarkısını yeniden seslendirdi ve bunun üzerine Sony firması ikiliyi Amerika'ya davet etti.
Erkek arkadaşının zoruyla X Factor isimli yetenek yarışmasına katılan Lewis ilk seçmelerde Over the Rainbow'u seslendirdi ve yarışmanın sonunda 16 Aralık 2006'da birinci olduğu açıklandı. Danışmanı Simon Cowell'di. Louis Walsh ve Sharon Osbourne jüri üyesi olarak başından beri Lewis'i favori olarak gösteriyorlardı ve onu soul müziğin divaları Mariah Carey, Whitney Houston ve Celine Dion'la kıyaslıyorlardı. Showun final gecesinde ünlü İngiliz grup Take That'le birlikte A Million Love Songs'u seslendiren şarkıcı büyük takdir kazandı. Take That'in vokali Gary Barlow bu performanstan çok etkilenerek Cowell'a: "Bu kız bugüne kadar yarışmanıza katılan herhangi bir yarışmacıdan 50 kez daha iyi ve ona doğru bir albüm yapmanız konusunda bu sizin sorumluluğunuzu arttırıyor." açıklamasında bulundu. 17 Mart 2008'de Oprah Winfrey Show'a katılan Simon Cowell Lewis'in çok kısa zamanda iyi bir şarkıcıdan bir süper stara dönüştüğünü belirtti.
Kelly Clarkson'ın ilk single'ı A Moment like This'i yeniden seslendirdiği kopya milyonlarca satan şarkıcı, aynı zamanda internette yarım saat içinde beşbin kez download edilerek bir rekora imza attı. 2006 noelinde İngiltere'nin en çok satan çalışması Lewis'e aitti. Gnarls Barkley'in "Crazy isimli çalışmasının da önüne geçen şarkı, müzisyenin İngiltere'de kazandığı başarıyı tesciller nitelikteydi. Bu olağanüstü başarının ardından Lewis'in albümü Simon Cowell ve Clive Davis'in prodüktörlüğünde 25 Nisan 2007'de müzik marketlerdeki yerini aldı. Tüm zamanların en hızlı satan dördüncü albümünün sahibi olarak yepyeni bir rekora imza atıyordu şarkıcı. Albüm Spirit adını taşıyordu ve albümden çıkan Bleeding Love isimli ilk single haftalarca İngiltere listelerinde bir numara kalma başarısı gösterdi ve Amerika'da da yılın en iyi albümlerinden biri olarak lanse edildi.
Lewis 9 yaşından beri onu tanıyan elektirkçi Lou Al-Chamaa'yla birlikteliğini sürdürmektedir. Vejetaryendir.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 01:50
Biyografi Konusu: Leona Lewis nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
İlk olarak The X Factor adını taşıyan yetenek yarışmasıyla ismini duyuran Leona Lewis, asıl şöhreti 2006 senesinde çıkardığı «A Moment Like This» single’ıyla yakaladı. İnternette yayımlandıktan sonra 30 dakika içerisinde 50.000 kez indirilen single’ın ardından piyasaya sürülen «Spirit» albümü ise İngiltere ve İrlanda’da şimdiye kadar en hız satan çıkış albümü oldu. Şimdiye kadar hiçbir star adayı katıldığı bir yarışmadan bu kadar büyük bir şöhretle ayrılmamış, eleştirmenlerce böylesine el üstünde tutulmamıştı. Bu durum, küçüklüğünden beri ünlü bir müzisyen olmanın hayalini kuran Leona için de şaşırtıcı olmuştu elbette. 5 yaşından beri müziğin içinde olan sanatçı, ilk şarkısını 12 yaşındayken yazmış, ilk yetenek yarışmasını ise 13 yaşında kazanmıştı. 2004’te katıldığı bir diğer yetenek yarışması da Mariah Carey’nin «Always Be My Baby» parçasını seslendirdiği Yate’s Wannabe Talent Contest olmuştu.

Leona, okulu bıraktıktan sonra şarkılarının stüdyo kaydını karşılayabilmek için uzun süre garsonluk ve resepsiyon görevliliği yaptı. Parçalarını «Twilight» adını verdiği bir demoda toplayan Leona’nın bu çalışması hiç yayımlanamadı. 15 yaşına geldiğinde prodüktör Marley J. Wills ile Minnie Riperton’ın «Loving You» parçasını kaydeden sanatçı, bu sayede Sony’nin ilgisini çekti ve Amerika’ya gelmesi için ikna edildi. Yapımcı Wills’e göre Leona daha 15 yaşındayken sahnenin tozunu attıracak sese ve yeteneğe sahipti. Öyle ki, dinleyenleri kimi zaman şarkıları orjinalinden çok daha iyi söylediğine ikna ediyordu.

2006, Leona’nın altın senesi oldu. Üçüncüsü düzenlenen «The X Factor» yarışmasına Over The Rainbow parçasıyla katılan güzel sanatçı; Simon Cowell, Louis Walsh ve Sharon Osbourne’un oturduğu jüri koltuğunu öyle bir sallamıştı ki bu 3 jüri üyesi de Leona’nın şimdiye kadar gördükleri en harika seslerden biri olduğunu yarışma boyunca dile getirdi. Leona’nın yarışma süresince karşılaştırıldığı isimler Mariah Carey, Whitney Houston, Christina Aguilera ve Celine Dion gibi isimler olmasına rağmen, sanatçı alçak gönüllüğünden bir an olsun taviz vermedi. Jüri üyelerinden Simon Cowell’a göre Leona’yı özel yapan asıl şey belki de onun sahnede ne kadar iyi olduğunun farkında olmamasıydı. Final gecesi Take That ile yaptığı «A Million Love Songs» düetinin ardından bu ünlü grubun da hayranlığını kazanan Leona, Take That üyesi Gary Barlow’un, «Bu kız şimdiye kadar görmüş olduğunuz yarışmacılardan 50 kat daha iyi, bu yüzden ona doğru albümü yapmak gibi büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz» sözleriyle onurlandırıldı. O gece, Take That üyeleri, Leona’nın çıkaracağı ilk single’ın kendi parçaları «Patience»ı listeden sileceğinin farkında değillerdi elbette.

16 Aralık 2006 gecesi o sahneden büyük bir zaferle dönmekle kalmayıp, 1 milyon sterlinlik anlaşmaya da imza atan sanatçının ilk single’ı daha çıkmadan binlerce müzik market ve hayran tarafından sipariş edildi. 17 Aralık’ta dijital olarak single, Kelly Clarkson’ın «A Moment Like This» parçasının cover’ından başka bir şey değildi. Buna rağmen yarım saat içinde 50.000 kez indirildi. 20 Aralık’ta CD olarak piyasaya sürülen single, yaklaşık 600.000lik satış rakamıyla yılbaşına doğru Take That’i sollayarak listelerde 1 numaraya oturdu. 2006’nın en fazla indirilen parçası olan «A Moment Like This», İngiltere ve İrlanda’da 1 milyonluk satış rakamı elde etti ve listelerde 1 aydan fazla süre zirvede kaldı.

Şubat 2007’de Arista Records’un kurucusu Clive Davis’e ait J Records ile 5 albüm için 9.7 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atan Lewis, ilk olarak The X Factor’a katılmadan önce kaydettiği «It’s All For You» dijital olarak piyasaya sürdü, fakat başarılı olamadı. Aynı sene Nisan ayında ilk albümü «Spirit»i çıkaran sanatçı, bu albümle İrlanda albüm listesine 1 numaradan giriş yaptı. Dallas Austin, Max Martin, Stargate, Walter Afanasieff, Salaam Remi, Kara DioGardi ve Ne-Yo gibi isimlerle birlikte çalışan sanatçı; kayıtları Londra, Miami, Los Angeles, New York ve Atlanta’da yaptı. Bütün çabalara değdiğini kanıtlayarak İngiltere’nin en hızlı satan albümü ünvanını alan «Spirit», tüm zamanların en fazla satan 4. albümü oldu. Albümden çıkan ikinci single, «Bleeding Love», yayımlandığı gün 66.000 kopya sattı. 7 gün sonrasında single’ın satış rakamı 200.000’i aşmıştı ve parça İngiltere ve İrlanda Single Listelerine 1 numaradan girmişti. İngiltere listesinde 7 hafta boyunca zirvede kalan şarkı, İrlanda’da 2 aya yakın süre 1 numarada kaldı. 31 Ekim 2007’de Leona’nın menajerlik şirketi UEG, sanatçının The X Factor’a katılmadan önce kaydettiği parçaları «Best Kept Secret» ismini taşıyan bir albümde toplayarak piyasaya süreceklerini açıkladılar. Leona’nın ödenmemiş stüdyo borçlarının olduğunu savunan şirket, bu kararı sanatçının ve Simon Cowell’in karşı çıkmalarına rağmen yerine getirdi. Leona ve Cowell, 26 Kasım 2007’de Juno Records sayfasından dijital olarak satışa sunulan bu albümü boykot etmeleri için hayranlarına çağrıda bulundu.

30 Kasım 2007’de Entertainment Weekly dergisinde yer alan 2008’de izlenmesi gereken 8 sanatçı listesinde yer alan Leona Lewis, «Geleceğin Mariah Carey’si» olarak nitelendiriliyor.

Mart 2008’de «Better in Time»/»Footprints in the Sand» single’ını yayımlayan sanatçı, Better in Time şarkısına Sophie Muller’ın yönetmenliğinde bir klip çekti.

Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 01:50
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Leona Lewis

LeonaLewis Spirit v5
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 01:50
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
20 Eylül 2008       Mesaj #4
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
Leona Lewis j22
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
20 Kasım 2011       Mesaj #5
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Leona Lewis Resimleri

leonalewis1920x120

leonalewisrecords1
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

19 Kasım 2015 / _Yağmur_ Sinema ww
24 Kasım 2008 / Misafir Sanat ww
22 Temmuz 2012 / buz perisi Edebiyat ww
11 Ekim 2013 / Jumong Sinema ww