Arama

The Killers

Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 2.466 Cevap: 0
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
4 Şubat 2009       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
The Killers ( The Killers Kimdir ? - The Killers Hakkında )

Sponsorlu Bağlantılar



2000'li yılların ortalarında bu denli hızlı çıkışlara pek de sık tanık olmamıştık. Las Vegas'ta bir araya gelen genç pop müzik topluluğu The Killers(Katiller), kısa sürede kendini geniş kitlelere kanıtlayarak listelerin zirvesini zorlamaya başladı.
80'li yılların sintisayzır destekli tarzıyla günümüzün çağdaş pop müziğini birleştiren grup, </SPAN>"Hot Fuss" albümüyle 2004 yılına damgasını vurmuştu. Grubun kadrosunu, vokal ve klavyede 1981 doğumlu solist Brandon Flowers, gitarda David Keuning, bas gitarda Mark Stoermer ve davullarda Ronnie Vannucci oluşturuyordu. The Killers'ın ilk buluşması 2002 yılında gerçekleşti. Flowers ve bir Oasis hayranı olan Keuning, "Hot Fuss"ın dünya çapında üne kavuşmasından 2 sene önce bir araya gelmişlerdi. Yakın gelecekte hit şarkılarından biri olarak sunacakları "Mr. Brightside"ı birlikte kaydettiler. Ardından Stoermer ve Vannucci'nin de katılmasıyla son şekillerini alarak küçük bar ve kulüplerde boy göstermeye başladılar.
Kısa süre sonra Warner Bros'un İngiliz temsilcilerinden biri, grubun müziğini dinledi ve Londra çıkışlı Lizard King'e demo kayıtlarını ulaştırdı. The Killers'ın "Mr. Brightside" adlı ilk teklisi bu etiketle raflardaki yerini almış oldu.
Ardından grubun rüzgarı olanca hızıyla esmeye başladı. Önce New York şehrindeki CMJ Müzik Maratonu'nda çağrıldılar, ardından Island Kayıt Şirketi ile uluslararası sözleşme imzalayıp Interpol, The Rapture, The Strokes gibi isimlerin sayısal seviyelerine ulaştılar. 2004 baharında yan grup olarak çıktıkları konserlerde, Haziran ayında beğeniye sunacakları ilk stüdyo albümlerinin şarkılarından ipuçları verdiler. Albümde yer alan "Somebody Told Me", "Mr. Brightside", "Smile Like You Mean It" ve "All These Things That I've Done" adlı çalışmalar şaşırtıcı derecede kısa bir sürede dünya çapında hit oldu. "Hot Fuss", Billboard Top 200 listesinde yedinci sıraya kadar yükseldi. 2006 yılı itibariyle grubun bu ilk albümü, dünya çapında 5 milyondan fazla kopya satmış, gruba da tam 5 Grammy adaylığı kazandırmıştı. </SPAN>
Beklenenin aksine, şehirleri olan Las Vegas'ın büyüsüne ve görkemine kapılmayarak ülkelerinin temel yapısından ve nostaljik değerlerinden beslenmeyi seçtiler. Önemli etkilenim kaynaklarından biri Bruce Springsteen oldu.
The Killers'ın ikinci albümü "Sam's Town", 2006 yılının Ekim ayında raflardaki yerini aldı. Brandon Flowers'a göre bu çalışma, son 20 yılın en iyileri arasında sayılacaktı. Albüme birçok kesimden çok çeşitli tepkiler geldi. İlk haftasında 700.000, Ocak 2007 itibariyle de 1.000.000 adet kopyası satılan "Sam's Town", başarılı sayısal istatistiklerine rağmen olay yaratan bir albüm olarak değerlendirilmedi. Albümün akılda kalan parçaları arasında "When You Were Young", "Read My Mind" ve "Four Reasons Unknown" bulunuyordu. Grup ikinci stüdyo albümüyle en iyi uluslararası grup ve en iyi uluslararası albüm kategorilerinde BRIT ödüllerine layık görüldü.



killers
Ardından 2007 sonbaharında bir toplama albüm olan "Sawdust"ı dinleyenlerinin beğenisine sundular. Bazı yeni kayıtların ve çeşitli sürprizlerin de yer bulduğu çalışmayı, üçüncü stüdyo albümleri "Day & Age" izledi.
"Day & Age", 24 Kasım 2008 tarihinde müzik marketlerde satışa sunuldu. Albümün ilk teklisi için, "Human" adlı parça seçildi. İkinci tekli ise 4 Kasım'da çıkan "Spaceman" oldu. İlk haftasında 200.000'lik satış rakamına ulaşarak grubu İngiltere müzik listelerinde birinci sıraya taşıyan albüm, The Sunday Times'tan Uncut'a, Allmusic'ten Rolling Stone'a kadar birçok prestijli yayından olumlu not aldı. Şarkı listesinde; "Losing Touch", "Human", "Spaceman", "Joy Ride", "A Dustland Fairytale", "This Is Your Life", "I Can't Stay", "Neon Tiger", "The World We Live In", "Goodnight, Travel Well" ve bonus şarkı olarak yalnız İngiltere ve Avustralya'da sunulan "A Crippling Blow" yer alıyordu.
Rock müziğinin Amerikalı genç temsilcisi The Killers'ın, ilk çalışmalarıyla elde ettikleri yüksek krediyi nasıl değerlendireceklerini ve müzik dünyasında kalıcı olup olamayacaklarını gelecek yıllarda birlikte göreceğiz.

Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 01:57
Biyografi Konusu: The Killers nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif