Arama

MGMT

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 2.802 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
4 Nisan 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
MGMT / The Management
Geçen yılın bize sunduğu en güzel şeylerden birisi belki de MGMT oldu. Pek çok otorite tarafından, yılın big hiti olarak nitelendirilen grup New York’lu iki uçuk kaçık gençten oluşuyor. Hippie tarzları 100 metre öteden hissedilen Andrew Van Wyngarden ve Ben Goldwasser’in ortak projesi MGMT aslında 2005’te ilk kez sesini duyurabilmiş. Climbing to the Lows ile piyasada yer edinmeye çalışan ikili o zamanlar daha uzun olan isimleri Management ile ortalıklarda gezerken ünlü prodüktörlerin dikkatini çekmiş olacaklar ki iki yıl sonra isimlerini kısaltıp daha havalı ve uçuk bir synth-pop tarzını barındıran Oractular Spectular ile kulakların pasını silmeye karar vermişler.
Sponsorlu Bağlantılar


MGMT (The Management olarak da bilinmektedir) Amerikalı bir müzik grubudur. Ben Goldwasser ve Andrew VanWyngarden tarafından 2002 yılında Brooklyn’de kurulmuştur. ilk albümleri Oracular Spectacular, Billboard Top Heatseekers Chart’ ta zirveye ulaşmıştır. Albümleri SONY Music ile ülkemizde de yayınladı.

Bu albümden çıkan ilk single Time to Pretend beğenilmekle kalmadı, Gossip Girl’den Skins’e pek çok dizide sahneleri anlamlı kıldı. Aynı başarıları Electric Feel ve Kids ile devam ettirdiler. Hatta Kids’i çok beğenen FIFA, bilgisayar oyunu için şarkıyı koleksiyonuna kattı. Ne gariptir ki Amerikan menşeli olmalarına rağmen grup İngiltere’de daha çok yankı buldu. Listelerde uzun süre zirveyi zorladı. Etrafta MGMT gibi electronic ile popu birleştirmeye çalışan sayısız grup olmasından ötürü bu rekabet ortamında onların işi hayli zor. Özellikle Avrupa listelerinde Justice, Yelle ve Franz Ferdinand gibiler, yenilerin işini zorlaştırsa da, bu rekabet en çok bize yarıyor.
MGMT’nin bu rekabet ortamından başarılı bir şekilde sıyrılması bu çocuklarda ne var sorusunu da akıllara getiriyor. Onları 80’lerin ya da 2000’lerin soundundan farklı kılan şey 60’lar, geçmişe duyulan özlemleri... Pek çok şarkı sözlerinde çiçek çocuklara gönderme yapan MGMT video kliplerinde de masalsı anlatımlarıyla dinleyiciyi başka diyarlara gönderiyor. Albümün başarısından birkaç ay sonra Beck ile beraber turneye çıkan grup canlı performansıyla da övgüler almaya devam ediyor. Örneğin Radiohead geçen yaz onları ön grup olarak seçti. Oasis Oractular Spectular’ın çıkış parçası Time to Pretend için “Bir gece, bu şarkı üzerine dakikalarca konuştuk... Hiç şüphe yok, yılın en iyi parçası” yorumunda bulundu.
Amerika’dan bu tarzda hoş, özgün şeylerin çıkmasına alışık olmadığımızı göz önüne alırsak MGMT’yi el üstünde tutmak gerek diye düşünüyoruz. Rock’tan sıkılanlar ya da keskin elektronik tınılardan başı ağrıyanlar için doğaüstü efektleri ve vokalleriyle sizi başka dünyalara götüren MGMT turneden turneye geze dursun Türkiye’ye gelirse kitleleri peşinden sürükleyeceği kesin gibi.


Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 03:01
Biyografi Konusu: MGMT nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
MGMT

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  MGMT.jpg
Gösterim: 789
Boyut:  1.13 MB