Arama

Alexander Rybak

Güncelleme: 22 Ekim 2015 Gösterim: 25.885 Cevap: 5
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
9 Mayıs 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Alexander Rybak
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar


Alexander Rybak (d. 13 Mayıs 1986 - Minsk, SSCB (Kökeni Belarus) Norveçli keman sanatçısı, şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur.

Oslo'nun dışında Nesodden şehrinde yaşayan Alexander Rybak, 5 yaşından beri keman ve piyano çalıyor ve yine aynı şekilde kendi müziğini beste yapıp, söyleyebiliyor.

2009 Eurovision Şarkı Yarışması Norveç ön elemelerinde Fairytale adlı şarkı ile oyların 71.3%'ünü alarak birinci gelen "Rybak" Mayıs ayında Moskova'da Norveç'i temsil edecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 17:21
Biyografi Konusu: Alexander Rybak nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2010       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alexander Rybak
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  alexander+rybak+013.jpg
Gösterim: 1160
Boyut:  28.5 KB
  • Gerçek ismi: Аляксандр Ігаравіч Рыбак, Aliaksándr Íharavitch Rybák
  • Doğum tarihi: 13 Mayıs 1986
  • Doğum yeri: Minsk, Beyaz Rusya SSC, Sovyetler Birliği (şimdiki Beyaz Rusya)
  • Kökeni: Nesodden, Akershus, Norveç
  • Müzik türü: Pop, Halk ve Klasik Batı müziği
  • Uğraş(lar)ı: Şarkıcı, Aktör, Kemancı, Besteci, Piyanist
  • Enstrümanları: Vokal, Keman, Piyano, Gitar
Alexander Rybak (Beyaz Rusça: Алякса́ндр І́гаравіч Рыба́к, Aliaksándr Íharaviç Rybák; d. 13 Mayıs 1986, Minsk, BSSC, Sovyetler Birliği, şimdiki Beyaz Rusya), Norveçli keman sanatçısı, şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur.

Biyografi

Sovyetler Birliği’nde dünyaya gelmiştir. Daha sonra 4 yaşındayken ailesiyle birlikte büyüyüp yaşadığı Norveç’e taşınmıştır. Rybak, 5 yaşından beri enstrüman çalmaktadır, şu anda da hem piyano hem de keman çalmaktadır. Ailesi de sanatçı olan Alexander’ın annesi Natallia Valiantsinauna Rybak ünlü bir piyanisttir. Babası Igor Aliaksandravich Rybak da Norveç’te çok tanınan bir kemancıdır. Alexander “Eğlendirmeyi her daim sevdim ve bu bir şekilde sanki benim ilahi görevim” demiştir. Alexander şu anda Norveç’in başkenti Oslo’nun dışındaki Nesodden bölgesinde yaşamaktadır.


Kariyer
Rybak, saygın bir ödül olan Anders Jahres Ödülü'ne 2004 yılında layık görülmüştür. Norveç’in Popstar yarışması sayılan "Idol: Jakten på en superstjerne" (İdol: Bir süperstar aranıyor) yarışmasına katılmış ve yarı finale kadar çıkmayı başarmıştır. 2006 yılında NRK (Norveç Devlet Televizyonu) tarafından düzenlenen Kjempesjansen adlı yetenek yarışmasını kendi şarkısı olan Foolin ile kazanmıştır. Alexander ayrıca a-ha grubunun solisti Morten Harket ve Arve Tellefsen gibi isimlerle de çalışmıştır. 2007 yılında bir Oslo Nye Teater yapımı olan Fiddler on the Roof (Damdaki Kemancı) müzikalinde bir kemancıyı canlandırmıştır. Bu roldeki başarısı nedeniyle Heddaprisen Ödülü'nü kazanmıştır. Grete Salomonsen’in yönettiği Yohan adlı filmde Levi rolünde yer almıştır ve tanınmış model Aylar Lie ile oynamıştır.


Eurovision 2009


Ad:  alexander%20rybak.jpg
Gösterim: 3401
Boyut:  43.2 KB

Alexander Rybak, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Rus ve Norveç halk ezgilerinden esinlendiği Fairytale (Peri Masalı) isimli şarkısı ile 387 puan toplayarak kazanmıştır. Şarkının söz ve müziği Alexander’ın kendisine aittir. Şarkı, ünlü modern halk dansı topluluğu Frikar ile sahnelenmiştir. Şarkı Norveç’in en büyük gazetelerinden olan Dagbladet’ten tam puan almıştır. ESCtoday (Eurovision’da Bu Gün) isimli sitede yarı final elemelerinden finale kimlerin çıkacağı konusundaki bir ankette %71.3 oyla başı çekmiştir. Norveç’te yapılan ön eleme yarışmasında Rybak ezici bir üstünlük ile oy veren 9 ilin hepsinde de en yüksek puanı almıştır. Öyle ki telefon ile oylama ve jüri oylarının sonucunda Rybak 747.888 puan elde ederken ikinciliği kazanan Tone Damli Aaberge sadece 121.856 puan alabilmiştir.
Böylece yarı final elemelerine katılma şansı kazanan şarkı yarı final elemelerini geçerek Eurovision’da finalde yarışma şansı kazanmıştır.
Final gecesinde yarışan Alexander Rybak ve şarkısı Fairytale (Peri Masalı) kırılması zor bir rekora imza atarak, Lordi grubunun 292 puanla elinde bulundurduğu en yüksek puan rekorunu 387 puan toplayarak kırmıştır. Bu puanla birlikte Rybak, ikinci gelen İzlanda’dan 169 puan ve rekorun eski sahibi Lordi grubundan 95 puan fazla almış oldu.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
19 Temmuz 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
alexander rybak 019 1249803996
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
2 Ağustos 2010       Mesaj #4
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Alexander Rybak alexander rybak 6411248 453 604
My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
2 Ağustos 2010       Mesaj #5
kyle - avatarı
VIP katekolamin
alexanderrybak 1247849843
My one regret in life is that I am not someone else.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
8 Ekim 2014       Mesaj #6
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
photo15661

Alexander Igorjevitsj Rybak ya da bilinen sahne adıyla Alexander Rybak Norveçli şarkıcı, söz yazarı, besteci, kemancı ve oyuncu.

Gerçek Adı: Alexander Igoryevich Rybak
Doğum Yeri: Minsk, Rusya
Doğum Tarihi: 13 Mayıs 1986

Hakkında:
- 2004 yılında saygın bir ödül olan Anders Jahres Ödülü'ne layık görülmüştür.
- "Fiddler on the Roof" müzikalinde bir kemancıyı canlandırmıştır. Bu roldeki başarısı nedeniyle "Heddaprisen Ödülü''nü kazanmıştır.
- A-ha grubunun solisti Morten Harket ve Arve Tellefsen gibi isimlerle çalışmıştır.
- 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Rus ve Norveç halk ezgilerinden esinlendiği "Fairytale" isimli şarkısı ile 387 puan toplayarak birinci olmuştur.
- Final gecesinde yarışan Alexander Rybak ve şarkısı "Fairytale" kırılması zor bir rekora imza atarak, "Lordi" grubunun 292 puanla elinde bulundurduğu en yüksek puan rekorunu 387 puan toplayarak kırmıştır.

İlk Albüm: Fairytales
İlk Single: Fairytales


Karnaval.com
🌘 🚀

Benzer Konular

19 Aralık 2015 / kompetankedi Siyaset ww
12 Şubat 2016 / Daisy-BT Siyaset ww
20 Haziran 2009 / careless_WhispeR Siyaset ww
7 Temmuz 2009 / careless_WhispeR Siyaset ww
24 Haziran 2009 / careless_WhispeR Sanat ww