Arama

Mya

Güncelleme: 13 Haziran 2009 Gösterim: 2.757 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
13 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mya
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Mya
Mya Marie Harrison (Doğum : 10 Ekim 1979) Amerikalı R&B şarkıcı.

Biyografi
Mya'nın ismini daha önce duymamış olanlar varsa sanatçıyı Moulin Rouge soundtrack'indeki Lady Marmelade parçasından hatırlayacaklardır. 1998'de kendi ismini taşıyan albümle müzik dünyasına giriş yapan sanatçı, bu albümden çıkan "It's All About Me","Movin' On" ve "My First Night With You"ile Billboard listesine hızlı bir giriş yaptı. Tamir "Nokio" Ruffin, Mark "Sisqó" Andrews, Larry "Jazz" Anthony', ve James "Woody" Green gibi isimlerin prodüktörlüğünü yaptığı albüm dünya çapında 2 milyondan fazla sattı ve albümden çıkan single'lar o sene boyunca MTV'de en fazla gösterilen videolar arasında yer aldı. Diğer sanatçılarla ortak çalışmalar da yapan Mya, Pras'ın "Ghetto Supastar" ve BLACKstreet'in "Take Me There" parçalarına konuk oldu.

2000'de ikinci albümü Fear of Flying'i hayranlarına ulaştıran sanatçı, bu albümle Billboard listesine 15 numaradan girdi. İlk single olarak seçilen "The Best of Me"de Jadakiss'i, remix versiyonda ise Jay-Z'yi konuk olarak ağırlayan Mya'nın bu albümü piyasaya sürüldüğü hafta 72.000 kopya sattı. İkinci single olarak yayımlanan "Case of the Ex" parçası, Amerika listesinde 2 numaraya kadar yükselerek Mya'nın o zamana kadarki en büyük hit'i oldu. Şarkı, MTV'nin başarılı programlarından TRL'de de sıkça gösterildi. Albümü yere göğe sığdıramayanlar kadar onu yerden yere vuran eleştirmenlerin de olmasına karşın albümün ticari başarısı ilki kadar yüksek olmuştu.

2001, Mya'nın altın senesi olmaya adaydı. Prodüktörlüğünde Missy Elliot ve Rockwilder'ın bulunduğu ve o seneyi kasıp kavuracak bir projede yer alma şansını yakalayan Mya; Christina Aguilera, Lil' Kim ve Pink'le biraraya gelerek Labelle'in ünlü parçası "Lady Marmalade"ı seslendirdi. Bu video MTV, VH1 ve MTV2 gibi dev kanallarda en fazla gösterilen parçalardan biri olmakla yetinmedi ve 5.5 milyondan fazla satarak Grammy ve MTV Video Müzik Ödülleri dahil birçok başarıya imza attı. İşe film müziğiyle başlayan Mya, yavaş yavaş sinema dünyasının cazibesine kapılmaya başlamıştı. 2002 senesinde gösterime giren "Chicago"da yardımcı rollerden birinde görünen sanatçı, bu performansla Sinema Oyuncuları Derneği'nin 1995'den bu yana dağıttığı sinema ödülleri "Screen Actors Guild Award"a layık görüldü. Daha sonra Dirty Dancing: Havana Nights (2004), Shall We Dance? (2004), ve Cursed (2005) filmlerinde yer aldı.

2003'te Moodring ismini taşıyan 3. solo albümünü piyasaya süren genç sanatçı, bu sefer de Billboard listesine hızlı bir giriş yaparak 3 numaraya oturdu. İlk haftasında 113.000 gibi bir satış rakamı elde eden albüm, Mya'nın piyasaya sürüldüğü hafta en fazla satan albümü oldu. Çıkan ilk single Missy Elliot'un yeteneğini konuşturduğu "My Love Is Like... Wo" parçasıydı. Bu single çok başarılı olmasına rağmen "Fallen" ismini taşıyan ikinci single listelerde en fazla 51 numaraya kadar çıkabildi. 2005'te A&M Records'dan ayrılan sanatçı Motown Records'la yeni bir anlaşma imzaladı ve yeni albüm için çalışmalara başladı.

Bryan Michael Cox, Tim & Bob, J. R. Rotem ve Tricky Stewart'la birlikte çalışan Mya, yeni albüme "Liberation" adını verdi. "Ayo" isimli single'ın, yayımlanma tarihinden önce internete sızmış olmasına rağmen albümün çıkması bazı aksilikler yüzünden gecikti. 2007'nin Mart ayında resmi olarak piyasaya sürülen ve "Lock U Down" ismini taşıyan ilk single ne yazık ki listelere giremedi. İkinci single olan "Ridin" de pek başarılı olamadı. Daha yayımlanmadan internete sızan albüm için eleştirmenler pek olumlu yorumlar yapmadılarsa da Mya bu çalışmanın olgunluk döneminin bir ürünü olduğunu belirtiyor.

Biyografi Konusu: Mya nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...