Arama

Sabrina Salerno

Güncelleme: 21 Nisan 2016 Gösterim: 5.097 Cevap: 1
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Sabrina Salerno
Ad:  sabrinasalerno.jpg
Gösterim: 1841
Boyut:  22.3 KB
1968 senesinde Genoa şehrinde dünyaya gelen İtalyan şarkıcı Sabrina Salerno, 16 yaşındayken modelliğe başladı ve aynı dönemde Premiatissima adlı televizyon programıyla ekranlara yansımaya başladı. 1986 senesinde “Sexy Girl” adlı ilk single’ını yayınlayan Salerno, single ile İtalyan ve Alman müzik listelerinde yer almayı başardı. 1987 senesinde “Sabrina” adlı ilk stüdyo albümünü Claudio Ceccetto’nun prodüktörlüğünde Five Records etiketiyle piyasaya süren sanatçı, albüm ile birçok Avrupa ülkesinin müzik listesinde ilk 20 arasında yer aldı. Albümden “Sexy Girl” adlı çalışmasının yanısıra “Lady Marmalade”, “Boys (Summertime Love)” ve “Hot Girl” adlı parçalarını da single olarak çıkartan müzisyen, bu single’lardan “Boys (Summertime Love)” ile birçok Avrupa Single listesinde ilk 5 ve İngiltere Single listesinde de 3. sıraya yerleşerek kariyerindeki en iyi başarıyı yakaladı.

Sponsorlu Bağlantılar
1988 senesinde ilk önce “Something Special” adlı remix albümünü ve hemen ardından da “Super Sabrina” adlı 2. stüdyo albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan Sabrina Salerno, albümle yine birçok Avrupa müzik listesinin ilk sıralarında yer aldı. Özellikle albümden çıkan ilk single “All of Me (Boy Oh Boy)” ile İngiltere Single listelerinde 25 numara olan ve diğer Avrupa ülkelerinin ise ilk 10 sırası içerisine giren Salerno, ayrıca çıkan diğer single’lardan “My Chico” ve “Like a Yo-Yo” ile de müzikseverlerden büyük beğeni topladı.

1990 senesinde “Super Remix” adlı 2. remix albümünü piyasaya süren Sabrina Salerno, albüm içerisine “Gringo” adlı yeni şarkısını dahil etti. Parçayı single olarak yayınlayan ve single ile İngiltere Single listelerinde yine yer almayı başaran Salerno, ertesi sene “Over the Pop” adlı 3. stüdyo albümü ile hayranlarının karşısındaydı. Albümün prodüksiyonunda Elvio Moratto, Silvio Testi, M. Paoluzzi, V. De Scalzi, G. Moroder ve Severo Lombardoni’den oluşan bir prodüksiyon ekibiyle çalışan sanatçı, albümden “Yeah Yeah”, “Siamo Donne” ve “Shadows of the Night” adlı çalışmalarını single olarak yayınladı ve bu single’lardan “Yeah Yeah” ile ismini müzik dünyasında duyurmaya devam etti.

1992 senesinde sadece İtalya ve Fransa’da yayınlanan “Cover Model” adlı bir single’a imza atan Sabrina Salerno, bu single sonrasında bir süreliğine müzik piyasasından çekilmeye karar verdi. 1994 senesinde “Rockawillie” ve ertesi sene de “Angel Boy” adlı yeni single’lar piyasaya sürerek müzik dünyasına geri dönmenin sinyallerini veren Salerno, 1996 senesinde prodüktör Enrico Monti ile bir araya geldi ve “Maschio Dove Sei” adlı ilk İtalyanca sözlü 4. stüdyo albümünü piyasaya sürdü. Albümde ünlü gitarist Massimo Riva ile işbirliğine giren ve albümde rock soundunu arttıran sanatçı, albümden çıkarttığı single’lardan “Fatta e Rifatta” ve “Maschio Dove Sei” ile müzik eleştirmenlerinden tam puan almayı başardı. Ancak albümün ve single’ların iyi tanıtılmaması yüzünden albümüyle müzik listelerinde istediği başarıyı yakalayamayan müzisyen, albüm sonrasında bir kez daha müzik yaşantısından uzaklaştı ve tiyatro, sinema ve televizyonun üzerine yoğunlaştı.

Birçok başarılı tiyatro projesinden sonra 1999 senesinde çıkan “A Flower’s Broken” adlı 5. stüdyo albümünü yayınlayan Sabrina Salerno, albümle eski tarzına geri döndü ve ortaya dans-pop tarzında bir albüm çıkarttı. Albümden “I Love You” adlı single’ı yayınlayan ancak ne single ile ne de albüm ile müzik listelerinde tam bir hüsrana uğrayan Salerno, 2001 – 2002 senelerinde yeniden tiyatro sahnelerindeydi.

2005 senesinde bir derleme albümün içerisinde 2007 senesinde ise Fransız müzisyen Zenith ile turnede yer alan Sabrina Salerno, 2008 senesinde Kim Wilde, Samantha Fox, Modern Talking’den Thomas Anders ve Shakin’ Stevens ile ortak bir konser gerçekleştirdi. Aynı sene “Erase/Rewind” adlı derleme albümünü yayınlayarak eski hitlerini baştan yorumlayan Salerno, şu günlerde kendi kurduğu kayıt stüdyosunda çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Capital Radio

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2016 17:10
Biyografi Konusu: Sabrina Salerno nereli hayatı kimdir.
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
4 Ocak 2012       Mesaj #2
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
Sabrina Salerno
Ad:  Sabrina-Salerno.jpg
Gösterim: 1366
Boyut:  16.7 KB
Sponsorlu Bağlantılar


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 21 Nisan 2016 17:15

Benzer Konular

10 Haziran 2009 / careless_WhispeR Müzik ww
12 Eylül 2015 / Safi Sanat ww
25 Mart 2011 / Jumong Turizm