Arama

Lisa Stansfield

Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 2.719 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Aralık 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
1966 senesinde Lancashire’da dünyaya gelen İngiliz pop şarkıcısı Lisa Stansfield, ilk müzik deneyimini 1982 senesinde katıldığı bir müzik yarışmasında The Human League’in “The Things That Dreams Are Made Of” adlı parçasını seslendirerek gerçekleştirdi. Yarışmadaki performansıyla müzik eleştirmenlerinden büyük beğeni toplayan Stansfield, sırasıyla ‘Razzamatazz’ ve ‘The Krankies’ adlı çocuk programlarında yer alarak televizyon ekranlarında yer aldı. 1984 – 1988 seneleri arasında Blue Zone adlı grupta vokalist olarak yer alan Lisa Stansfield, grubun dağılmasının ardından solo kariyerine yöneldi ve 1989 senesinde “Affection” adlı ilk stüdyo albümünü Matt Black ve Jonathan Moor’un prodüktörlüğünde yayınladı. Albümde pop, soul ve dans müziğinin öğelerine sadık kalan ve albümüyle Amerika listelerinde 9, İngiltere listelerinde ise 2 numara olmayı başaran Stansfield, albümden “This Is the Right Time”, “All Around the World”, “Live Together” ve “You Can’t Deny It” adlı çalışmalarını single olarak piyasaya sürdü ve bu single’lardan “All Around the World” ile Billboard Hot 100 listelerinde 3, İngiltere Single listelerinde ise zirve olmayı başardı. “This Is the Right Time” single’ı ile Billboard Hot 100 listelerinde 21, İngiltere Single listelerinde ise 13 numara olan sanatçı, ayrıca “Live Together” single’ı ile İngiltere Single listelerinde 10, “You Can’t Deny It” single’ı ile de Billboard Hot 100 listelerinde 14. sıraya yerleşti.

Sponsorlu Bağlantılar
1990 senesinde çıkan “Red Hot + Blue” adlı derleme albümde “Down in the Depths” adlı parçayı seslendiren Lisa Stansfield, ertesi sene “Real Love” adlı 2. stüdyo albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Albümün prodüksiyonunda Ian Devaney ve Andy Morris ile bir araya gelen Stansfield, albümüyle Amerika listelerinde 42, İngiltere listelerinde ise 3 numara oldu. Albümden “Change”, “All Woman”, “Time to Make You Mine”, “Everything Will Get Better”, “Set Your Loving Free” ve “A Little More Love” adlı parçalarını single olarak yayınlayan ve bu single’lardan “Change” ile Billboard Hot 100 listelerinde 27, İngiltere Single listelerinde ise 10 numara olmayı başaran Stansfield, ayrıca “Time to Make You Mine” single’ı ile İngiltere Single listelerinin 14. sırasında kendisine yer buldu. “All Woman” single’ı ile aynı listelerde 20 numara olan sanatçı, “Set Your Loving Free” single’ı ile de aynı listelerin 28. sırasındaydı.

1992 senesinde gerçekleştirilen Queen için gerçekleştirilen anma konserinde George Michael ile aynı sahneyi paylaşan Lisa Stansfield, aynı sene vizyona giren “The Bodyguard” adlı filmin soundtrack’ine “Someday (I’m Coming Back)” adlı çalışmasıyla katıldı. Ertesi sene “So Natural” adlı 3. stüdyo albümünü Ian Devaney’in prodüktörlüğünde hayranlarının beğenisine sunan Stansfield, albümle İngiltere listelerinde 6 numara olmayı başardı. Albümden “In All the Right Places”, “So Natural” ve “Little Bit of Heaven” adlı şarkılarını single olarak yayınlayan ve bu single’lardan “In All the Right Places” ile İngiltere Single listelerinde 8 numara olan sanatçı, ayrıca albüme ismini de veren “So Natural” single’ı ile aynı listelerin 15. sırasındaydı.

1997 senesinde kendi ismiyle aynı ismi taşıyan 4. stüdyo albümünü aynı zamanda eşi de olan Ian Devaney’in prodüktörlüğünde piyasaya süren Lisa Stansfield, albümüyle Amerika listelerinde 55, İngiltere listelerinde ise 2 numara olmayı başardı. Albümden “The Real Thing”, Barry White’ın 1973 tarihli “Never, Never Gonna Give You Up” adlı parçasının baştan yorumu, “The Line”, “Never Gonna Fall”, “Don’t Cry for Me” ve “I’m Leavin” adlı çalışmalarını single olarak yayınlayan Stansfield, bu single’lardan “The Real Thing” ile İngiltere Single listelerinin 9. sırasına yerleşti. Ayrıca “Never, Never Gonna Give You Up” single’ı ile İngiltere Single listelerinde 25 numara olan sanatçı, ertesi sene “The #1 Remixes” adlı bir remix EP’si çıkardı ve EP içerisinde bulunan “Never, Never Gonna Give You Up” parçasının remix versiyonu Billboard Dans Single listelerinde 1 numara oldu.
1999 senesinde vizyona giren “Swing” adlı filmde hem başrolde yer alan hem de filmin tüm soundtrack’ini hazırlayan Lisa Stansfield, albüm içerisinde Sy Oliver, James Young, Don Raye, Gene Paul, Brian Holland, Lamont Dozier ve Eddie Holland gibi evergreen sanatçılarının parçalarını baştan yorumladı.

2001 senesinde “Face Up” adlı 5. stüdyo albümünü yine Ian Devaney’in prodüktörlüğünde müzikseverlerin beğenisine sunan Lisa Stansfield, albümüyle soul bazlı dans müziği tarzını devam ettirdi. Albümüyle İngiltere listelerinde 38. sırada kalan ve albümden çıkarttığı “Let’s Just Call It Love” ve “8-3-1” adlı single’ları ile de müzik listelerinde istediği başarıyı yakalayamayan Stansfield, kısa bir aradan sonra, 2003 senesinde “Biography: The Greatest Hits” adlı derleme albümüyle hayranlarının karşısına çıktı. Bu albüm sonrasında 18 yıldır beraber çalıştığı Arista/BMG Records ile yollarını ayıran ve ZZT Records ile anlaşmaya varan sanatçı, 2004 senesinde “The Moment” adlı 6. stüdyo albümünü piyasaya sürdü.
“The Moment” albümünün prodüksiyonunda Trevor Horn ile çalışan Lisa Stansfield, albüm içerisinde Prefab Sprout’un 1984 tarihli “When Love Breaks Down” adlı çalışmasının baştan yorumuna da yer verdi. Albümüyle İngiltere listelerinin 57. sırasında kalan ve albümden çıkarttığı “Easier”, “Treat Me Like a Woman”, “If I Hadn’t Got You” ve “He Touches Me” adlı single’ları ile de müzik listelerinde başarısız olan Stansfield, albüm sonrasında albümü iyi tanıtmadığı için ZZT Records ile yollarını ayırma kararı aldı.

capitalradio
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:27
Biyografi Konusu: Lisa Stansfield nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
23 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Lisa Stansfield

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Lisa Stansfield.jpg
Gösterim: 755
Boyut:  46.6 KB


Benzer Konular

13 Şubat 2008 / Misafir Sinema ww
2 Haziran 2009 / careless_WhispeR Müzik ww
14 Temmuz 2008 / Misafir Sinema ww
12 Ağustos 2010 / kyle Müzik ww
24 Nisan 2009 / Harry Kewell Spor ww