Arama

Loreen

Güncelleme: 27 Mayıs 2012 Gösterim: 3.889 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
27 Mayıs 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
220px Loreen28cropped29
Melodifestivalen 2011'de Loreen.
Sponsorlu Bağlantılar
  • Doğum adı: Lorine Zineb Noka Talhaoui
  • Doğum: 16 Ekim 1983, 22px Flag of Swedensvg Stockholm, İsveç
  • Resmî sitesi: loreen.se/
Lorine Zineb Noka Talhaoui ya da sahne adıyla Loreen, Fas asıllı İsveçli şarkıcı.

Kariyeri

Idol 2004
İsveç'te yayınlanan "Idol 2004" programına katılan müzisyen, bu programa jüri özel oyuyla dahil olan en son yarışmacı olmuş ve Kürt kökenli İsveçli Darin'in birinci olduğu bu yarışmayı dördüncülükle bitirerek ülke çapında ünlenmeye başlamıştır. Yarışma bittikten sonra, Rob'n'Raz grubuyla "The Snake" isimli bir şarkı kaydeden şarkıcı, bu dönemde İsveç televizyon kanallarından -daha sonra adı TV11 olacak olan- TV400'de program sunuculuğu yapmıştır.

Melodifestivalen 2011
2011 yılında düzenlenen Melodifestivalen 2011 yarışmasına, Moh Denebi ve Björn Djupström'le beraber yazdığı "My Heart Is Refusing Me" isimli şarkıyla katılan müzisyen, bu şarkıyı ilk olarak Göteborg'da düzenlenen ikinci yarı finalde seslendirmiş ve o gece düzenlenen turda dördüncü olarak "İkinci Şans" denilen tura katılmaya hak kazanmıştır. "İkinci Şans"ta Sara Varga'nın "Spring för livet" isimli şarkısıyla yarışan şarkı halk oylamasında daha düşük oy alarak yarışmadan elenmiştir. 11 Mart 2011 tarihinde tekli olarak piyasaya sürülen bu şarkıyla müzisyen, İsveç Resmi Tekli Listesi'nde önemli bir başarı elde ederek 9 numaraya kadar yükselmeyi başarmıştır. Şarkı, 2012'de düzenlenen "Üçüncü Şans" yarışmasına da katılmaya hak kazanmış ve bu yarışmada finale kalmıştır.

Melodifestivalen 2012
2012 yılında düzenlenen Melodifestivalen 2012'ye de katılan müzisyen, bu yarışmaya da Thomas G:son ve Peter Boström tarafından yazılan "Euphoria" isimli bir şarkıyla katılmış ve Växjö'de düzenlenen yarı finalde ilk ikide yer alarak doğrudan finale kalmayı başarmıştır. Yarı finalin ardından birkaç gün sonra şarkının, dünyaca ünlü Amerikan gençlik dizisi Gossip Girl'ün İspanya'da yayınlanan bir bölümünün jenerik müziği olarak kullanıldığı tespit edilmesi İsveç yayıncı kuruluşu SVT tarafından olumlu karşılanmasa da herhangi bir yaptırımda bulunulmamış ve müzisyenin plak şirketi Warner'la yapılan görüşmeler sonucunda mutabakata varılarak, şarkının finalde yarışmasına karar verilmiştir.

Diskografi

Albümler
  • TBA (2012)
Tekliler
  • "The Snake" (Rob'n'Raz ile birlikte) (2005)
  • "My Heart Is Refusing Me" (2011)
  • "Sober" (2011)
  • "Euphoria" (2012)

Biyografi Konusu: Loreen nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀