Arama

Domenıco Nordıo

Güncelleme: 14 Şubat 2013 Gösterim: 1.179 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
DOMENICO NORDIO

Sponsorlu Bağlantılar

nika sanat 2973?1360858333304

Corrado Romano ile Michele Auclair’in öğrencisi olan Venedik doğumlu Domenico Nordio, kendi kuşağının en önemli müzisyenlerinden biri olarak tanınmaktadır.
Çok genç yaşta müziğe başlayan sanatçı, daha 16 yaşındayken jüri başkanının Yehudi Menuhin olduğu Uluslararası “Viotti” Yarışması’nda birinci olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Bundan bir yıl sonra 1988’de ise, daha önce hiçbir İtalyan’ın kazanma başarısını gösteremediği Eurovision Ödülü’nü aldı. Büyük final’nin Amsterdam Concertgebouw’da yapıldığı ve tüm Avrupa’da naklen yayınlanan yarışma sonrası ününü perçenleyen Nordio’ya artık dünyanın tüm önemli sanat merkezlerinin kapısı açılmıştı.
Günümüze kadar aralarında Londra Barbican, Paris Pleyel, Tokyo Suntory, Cenevre Victoria, Moskova Çaykovski Konservatuarı, New York Carnegie, Viyana Konzerthaus, Buenos Aires Colon, Milano Scala, Roma Santa Cecilia, Zürih Tonhalle olan mekanlarda, Londra Senfoni, Fransız Ulusal, Suisse Romande, Viyana Oda, Santa Cecilia, Stuttgart Radyo, Madrid, Paris, Dublin, Lugano, Schleswig Holstein Festival, Prag Suk Oda, Çek Senfoni, Budapeşte Senfoni, Kaunas Senfoni, Şangay Senfoni, Rio de Janeiro Petrobras, Enescu Filarmoni, RAI Ulusal, Verdi Milano ve Borusan Istanbul gibi orkestralarla solist olarak çaldı.
Beraber çalıştığı şefler arasında Peter Maag, Isaac Karabtchevsky, Pinchas Steinberg, Yehudi Menuhin, Claus Peter-Flor, Gyorgy Gyorivanyi-Rath, Sergiu Commissiona, Stanislaw Skrowaczewski ve Jean Claude Casadesus ilk akla gelenlerdir.
İtalya’da hemen her yerde çalmış olan sanatçı, tutkuyla bağlı olduğu oda müziği alanında ise tanınmış müzisyenlerle Vicenza, Siena, Torino, Napoli, Paris, Tokyo, Asolo, Ravello, Stresa, Prag ve Brescia Bergamo gibi uluslararası festivallerde biraraya gelmiştir. DECCA firması ile kayıt anlaşması olan Nordio, “Friends of Stradivari” başarı belgesi sahibi olup, “Citta di Brescia Uluslararası Keman Yarışması”nın sanat direktörü ve WFIMC üyesidir.

Biyografi Konusu: Domenıco Nordıo nereli hayatı kimdir.