Arama

Amerie

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 5.369 Cevap: 6
tulse - avatarı
tulse
Ziyaretçi
5 Eylül 2007       Mesaj #1
tulse - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
1980 doğumlu Amerie Mi Marie Rogers, Afrika-Amerikalı bir babanın ve Koreli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının Amerikan ordusunda görevli olması sebebiyle dünyanın çeşitli bölgelerinde çocukluğunu geçiren Rogers, 2000 senesinde Georgetown Üniversitesi’nden İngilizce ve güzel sanatlar üzerine derece yaparak mezun oldu. Ana dili Korece olan Amerie, müzik kariyerine ilk olarak 2001 senesinde Nas’ın 5. albümü “Stillmatic”teki “Rule” parçasına katılarak yaşadı.



2002 senesinin başında “Why Don’t We Fall In Love” adlı single’ı yayınlayarak radyolarda yer almaya başlayan Amerie, senenin sonuna doğru “All I Have” adlı ilk albümünü Columbia Records etiketiyle çıkardı. Amerika listelerinde 9 numara olan albüm, Amerika R&B listelerinde ise 2 numaraya ulaşarak sanatçının isminin müzik çevresinde duyulmasına yardımcı oldu. Amerika’da 632,000 satan albüm sanatçıya altın plak kazandırırken, müzik eleştirmenleri R&B sanatçısına olumlu yorumlar yapmaya başladı.


Aynı sene 2002 filmi “Maid In Manhattan”ın soundtrack’ine Diana Ross klasiği “I’m Coming Out” adlı parçanın baştan yorumuyla katılan Amerie, bu single ile Amerika Pop Single’ları listesinde 5 numara oldu. 2003 senesinde LL Cool J’nin “10” albümünde “Paradise” adlı şarkıda sanatçıyla düet yapan genç müzisyen, aynı sene DJ Kayslay ile “Too Much For Me” adlı parçada beraber çalıştı.



2004 senesinde “First Daughter” adlı filmde rol alan Amerie, 2005 senesinde “Touch” adlı 2. albümünü piyasaya sürdü. Bir önceki albümde olduğu gibi Rich Harrison albümün prodüktörlük koltuğunda otururken, albüm Amerika listelerinde 5 numara olmayı başardı. Albümden çıkan ilk single “1 Thing” ile Amerika listelerinde 8 numara olan sanatçı, aynı zamanda parçayla “Hitch” filminin soundtrack’inde yer aldı. Aynı sene Ricky Martin’in “Life” albümünde yer alan “I Don’t Care” adlı parçada Fat Joe ile düet yapan müzisyen, ayrıca albümden “Touch” adlı single’ı yayınladı.



2007 senesinin baharında “Because I Love It” adlı 3. albümünü piyasaya sürmeye hazırlanan Amerie, albüm öncesinde 2006 senesinde “Take Control” adlı single’ı piyasaya sürdü. “Because I Love It” albümü öncesi ayrıca “Because I Love It Vol. 1” ve “Because I Love It Vol. 2” adlı mix albümlerini yayınlamayı planlayan sanatçı, şu günlerde prodüktör Rich Harrison ile beraber albümü üzerinde uğraşıyor.

Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 03:48
Biyografi Konusu: Amerie nereli hayatı kimdir.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
24 Aralık 2007       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Amerie
ameriexk7

Sponsorlu Bağlantılar
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
6 Şubat 2008       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Amerie


Asıl adı Amerie Mi Marie Rogers olan ABD'li R&B şarkıcısı, söz yazarı, dansçı, aktris ve model Amerie, Fitchburg, Massachusetts'de Afrikalı bir baba ve Koreli bir anneden dünyaya gelmiştir. Babasının Amerikan Ordusu'nda görevi nedeniyle Amerie küçük yaşlardan itibaren Alaska, Teksas, Almanya ve Güney Kore'nin de içinde bulunduğu birçok değişik yere seyahat etmiş ve yaşamıştır. Amerie sonunda "ait olduğum yer" dediği Washington D.C.'ye yerleşmiştir. 1996 yılında Georgetown Üniversitesi'nde İngilizce ve Güzel Sanatlar bölümünde eğitim görmeye başlamış ve 2000 yılında mezun olmuştur. Angela Rogers isimli kendi avukatlığını da yapan bir kızkardeşi vardır. Amerie'nin anadili Korece'dir. Ailesi Kore'yi terk ettikten sonra Amerie'nin annesi kızlarının İngilizce öğrenimlerine de yardımcı olacağını düşünerek, kızlarının Korece öğrenmeleri için büyük gayret göstermiştir.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 19 Mart 2008 07:28
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Temmuz 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Amerie
amerie picture 6
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
11 Temmuz 2008       Mesaj #5
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
amerie footlocker
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
24 Eylül 2008       Mesaj #6
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
Amerie
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
25 Eylül 2008       Mesaj #7
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
amerie picture 1