Arama

Pink Martini

Güncelleme: 22 Ekim 2015 Gösterim: 14.729 Cevap: 2
tulse - avatarı
tulse
Ziyaretçi
21 Eylül 2007       Mesaj #1
tulse - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
1930’ların Kübalı dans orkestralarıyla klasik oda müziği toplulukları arasında bir yerde Pink Martini... Müziğinde çizgisini daima koruyan, latin ve caz etkilenimlerine karşın daima özgün olmayı ve kendi ürünlerini yaratmayı başarmış bir topluluk. Biraz dil dersi veren, biraz Hollywood müzikallerinin görkemini yansıtan Portland tabanlı bu küçük orkestra 1994 yılında Harvard mezunu Thomas M. Lauderdale tarafından kuruldu. 650.000’in üzerinde kopyası satılan 97 çıkışlı "Sympathique" ile adından söz ettiren ve turnesi dahilinde ülkemizi de ziyaret eden Pink Martini, uzun bir bekleyişten sonra ikinci albümleri "Hang On Little Tomato" ile yeniden karşımızdalar!




Albüm; Fransızca, İtalyanca, Japonca, Hırvatça, İspanyolca ve İngilizce seslendirilen birbirinden keyifli 14 şarkıdan oluşuyor. Pink Martini, çeşitli işbirliğiçalışmalarını da eserlerine taşımış. "Una Notte a Napoli" adlı parça 70’lerin İtalyan sahne ve televizyon yıldızı Alba Clemente ile birlikte yazılmış. Japonca bir düzenleme olan "Kikuchiyo to Mohshimasu" ise Japonya’da şarkıyı 40 yıl önce çıkarmış olan Hiroshi Wada ile birlikte kaydedilmiş. Pink Martini müzisyenleri, kurdukları ilişkileri sanatlarına taşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyor ve bu işbirliği çalışmalarını övgüyle anlatıyorlar.




Albüm Dave Friedlander tarafından Portland’daki Kung Fu Bakery’de 2001 yılının Nisan ayından 2004’ün Haziran’ına kadar geçen süre içinde kaydedilerek düzenlenmiş. Japonya’nın Tokyo şehrinde çalışan Teruo Yamaguchi ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles eyaletinde katkıda bulunan Bernie Grundmanadlı ses mühendislerinin de imzalarını unutmamak gerekiyor. Yapımcılığı üstlenen Thomas M. Lauderdale’a Adam Levey ve Robert Taylor katkıda bulunmuş. Düzenlemelerde de Joe Chiccarelli’nin emeği var... Kurucu Lauderdale’ı aynı zamanda piyanonun başında da görüyoruz. Vokallerde China Forbes, trompette ise Gavin Bondy, öne çıkan isimler olarak dikkat çekiyor.




Türkiye’yi ve Türk dinleyicisini çok sevdiklerini ve samimiyetimizden etkilendiklerini ifade eden grup üyeleri, üçüncü albümlerinde bir de Türkçe şarkı seslendirmek istediklerini söylüyorlar.



Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2015 17:12
Biyografi Konusu: Pink Martini nereli hayatı kimdir.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
14 Şubat 2015       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Pink Martini Amerikalı caz ve latin müzik grubu.

Sponsorlu Bağlantılar
Hakkında:
- Grup 1994 yılında piyanist Thomas M. Lauderdale tarafından kurulmuştur ve sonrasında 11 kişilik küçük bir orkestra haline gelmiştir.
- Müzik tarzları belli bir dönemin içeriğini ve stilini andırdığı için "vintage müzik" olarakta adlandırılmıştır.
- Grup İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Japonca ve Arapça gibi birçok dilde seslendirdiği şarkılarıyla turnelere çıkmış ve birçok ülkede sahne almışlardır.

İlk Albüm: Sympathique

karnaval.com
🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
22 Ekim 2015       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Pink Martini

Ad:  Pink Martini.jpg
Gösterim: 1016
Boyut:  61.1 KB

Benzer Konular

 Pink
24 Eylül 2008 / Misafir Müzik ww
11 Haziran 2015 / Misafir Taslak Konular
22 Temmuz 2008 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
8 Temmuz 2016 / Jumong Müzik ww