Arama

Mika

Güncelleme: 25 Ekim 2015 Gösterim: 16.359 Cevap: 1
PocahontaS - avatarı
PocahontaS
Ziyaretçi
3 Aralık 2007       Mesaj #1
PocahontaS - avatarı
Ziyaretçi
Mika

Sponsorlu Bağlantılar


1983 senesinde Beyrut’ta doğan İngiliz müzisyen Michael Holbrook Penniman yani sahne ismiyle Mika, Amerikalı bir babanın ve Lübnanlı bir annenin beş çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Lübnan’daki savaş yüzünden ailesiyle birlikte ilk önce Paris’e geçen Mika, 9 yaşındayken de Londra’ya yerleşti. Burada ‘Royal College Of Music’ okuluna giden genç sanatçı, ilk albümünü yayınlama amacıyla buradaki eğitimini yarıda bıraktı.

5 Şubat 2007 tarihinde yayınlanan “Life In Cartoon Motion” adlı ilk albümü öncesi British Airways gibi bazı şirketlerin reklam müziklerini hazırlayan Mika, ilk kez 2006 Eylül ayında BBC Radio 1’da müzikseverlerle buluştu. Casablanca Records etiketiyle yayınlanan ilk albümünden ilk single’ı “Relax, Take It Easy”e seçen sanatçı, bu single’ı sadece internet üzerinden yayınladı.

“Life In Cartoon Motion” albümünün prodüktörlüğünde Greg Wells ile çalışan Mika, bu albümle İngiltere listelerinde 1 numara olmayı başardı. Albümün sounduyla George Michael, Elton John ve Freddie Mercury gibi sanatçılara benzetilen müzisyen, albümden yayınladığı 2. single “Grace Kelly” ile de İngiltere listelerinde yedi hafta boyunca 1 numarada bulundu. Albümünde Martin Vaughn (gitar), Michael Choi (bas gitar), Cherisse Osei (davul) ve Luke Juby( klavye, gitar)’den oluşan grubuyla çalışan sanatçı, albümden ayrıca “Lollipop”, "Love Today" ve "Big Girl (You Are Beautiful)" ve "Happy Ending" parçalarını single olarak piyasaya sürdü.

Yeni albümünü 2008 yılında piyasaya sürecek olan sanatçı bu albümde de ünlü isimlerle birlikte çalıştı.

Son düzenleyen Safi; 25 Ekim 2015 02:34
Biyografi Konusu: Mika nereli hayatı kimdir.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
25 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Mika

Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Mika.jpg
Gösterim: 824
Boyut:  50.6 KB


Benzer Konular

2 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Kimya
19 Ocak 2016 / we come one X-Sözlük
20 Mayıs 2011 / KisukE UraharA Müzik ww