Arama

Battlefield 1942 - Omaha Beach

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 4.146 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Omaha Beach oyun haritası özellikleri, oyun taktikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Battlefield 1942 - Omaha Beach

map240a0adcx4

Bu harita Husky gibi bir çıkartma haritası. Ele geçirilebilecek 3 bayrak mevcut. Bunlardan kıyıdaki sadece müttefiklerce alınabiliyor. Bu haritada, çıkartma sadece botlarla yapılabiliyor. Mihver güçlerinin işleri daha kolay, çünkü kıyı şeridi oldukça dar ve bu bölgeyi koruyan 3 Alman bunkerı var. Amerikalılar kıyı noktasını ele geçirse bile, sadece bir Sherman ve cip kullanabiliyorlar. Mihver güçlerinin en güçlü silahları ise 2 adet kıyı savunma topu. Bunlarla yapılan yoğun bombardıman ile müttefiklerin işlerini daha da zorlaştırmak mümkün. Ayrıca ve Tiger ve PKW-IV tankları ve APC ile güçlü karşı saldırı ve savunma yapma olanağı var.

Allied taktikleri:
Öncelikli olarak, kıyıdaki bayrağın hızlıca ele geçirilmesi gerekiyor. Böylelikle bir Sherman tank ve cip kullanma şansı doğuyor ve daha güçlü saldırılar yapmak mümkün oluyor. Gemi desteğini çok iyi kullanmak ve savunmayı bununla etkisiz hale getirmeye çalışmak gerekli. Bireysel yapılan saldırılar genelde çabuk eriyor ve savunmanın kolay toparlanmasına neden oluyor. Amerikan kuvvetlerinin kalabalık gruplarla kıyıya çıkması ve iki koldan kombine hareketi gerekli. Gereğinden fazla sniper kullanmak gücü böldüğünden bayrak elde etmeyi güçleştiriyor. Sniperların topçu için hedef vermek, Alman sniper ve makinalıcılarını avlamak için kullanılmaları daha uygun. Medic ve Assault'ların birlikte ve hızlı hareket etmeleri gerekiyor. Ayrıca cip kullanarak yarma denemeleri yapılmalı. Kıyı savunması için aşağı inen veya yolu tutan tankları imha etmede bazukacılar gemi topçusu kadar etkili olamıyor ve kolayca avlanabiliyorlar.

Axis taktikleri:
Bu haritada Almanların işi Amerikalılara göre daha kolay. Kıyı şeridi dar, korunmayı sağlayan bunkerler, kıyıyı savunan 4, yukarıya çıkan yokuşu koruyan bir makinalı mevcut. Ayrıca Tiger ve PKW-IV akıllı kullanılırsa, arka noktalara kaçısı engellemek ve kıyıya çıkan birlikleri kolayca avlamak mümkün. Almanlar kıyıya inerek Amerikalıların işlerini daha da zorlaştırabilirler, ancak temel savunma taktiği, 2. bayrağın tutulması ve orta alanda kuvvetleri yığmak olmalıdır. İlk bayrak kaybedilse bile Almanlar yokuşu tutan makinalı ve savunmaya çok musait bölgede topçu desteğini iyi kullanarak yukarı noktayı uzun süre savunabilir ve karşı saldırı yapabilirler.

Omaha Beach özellikle Amerikalı olarak oynayanlar için zor, kombine ve bilinçli bir çıkartma muharebesinin gerekli olduğu, ancak kazanılsa da kaybedilse de çok keyif alınan bir BF1942 haritası. İyi savaşlar!

Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 11:46

Benzer Konular

7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar