Arama

Battlefield 1942 - El Alamein

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 4.272 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
El Alamein oyun haritası özellikleri, oyun taktikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Battlefield 1942 - El Alamein

3102050aya7

El Alamein, Battlefield1942' nin Kuzey Afrika' da geçen 4 çöl haritasından biri. Her iki tarafın da güçleri eşit. İngilizlerde farklı olarak bir bombardıman uçağı buluınuyor. Ele geçirilecek 2' si tepede, birisi de İngiliz üssüne yakın olan ortadaki bölgede olmak üzere toplam 3 adet bayrak bulunuyor. Bu haritada her iki taraf için de en önemli strateji hava desteğini iyi kullanmaya dayanıyor. Hava desteği olmadan yapılan tüm atak ve savunmalar karşı tarafın etkin hava gücü varsa etkisiz kalabilir.

İngiliz Taktikleri:
İlk hedef orada bayrağı ele geçirmek. Güney ucundaki tepeye ulaşmak engebeli arazi nedeniyle oldukça zor. Ayrıca, uçak desteği olmaz ise buraya yönelen araçlar yarıyolda kaybedilebilir. Kuzey ucu uzak olmasına karşın, yol düz olduğundan bu bayraga ulaşmak daha kolay. Orta bayrağı alan bir jip daha sonra buraya yönlenmeli. Tankların desteği daha sonra gelmeli ve özellikle orta bayrağı tutmalılar. Kalabalık oyunlarda şayet köşe bayraklar alınırsa, bu bölgede doğarak savunma yapmak ve diğer bölgelere haberleşip organize olmadan yönelmemek önemli. Bayraklar arasındaki mesafelerin fazla olması ve düz arazide yol alan piyade ve araçların uçaklara kolay yem olması nedeniyle, savunma ağırlıklı kalmak ve haberleşerek saldırıları kombine etmek gereksiz bayrak kaybını önlüyor. İngiliz güçleri bombardıman uçağı avantajını iyi kullanmalı.

Alman Taktikleri:
Alman taktiği, İngiliz taktiklerinden farklılık gösteriyor. Kuzey ve güney bayraklarına ulaşmak daha kolay olmasına karşın, bu bölgeleri güvenli hale getirmeden orta bayrağa saldırmak kuvvetlerin zayıflamasına yol açabilir. Bu yüzden 2 bayrağın alınmasından sonra, ortak bir harekatla orta bayrağa saldırmak ve her iki köşe bayraklarda savunma için geride kuvvet bırakmak önemli. Avcı uçakları İngiliz bombardıman uçağını engellemeye çalışmalı ve açık arazideki tank ve araçları avlamalı.

Sonuç olarak El Alamein, eşit güçlerin geniş bir alanda savaştıkları, değişik taktiklerin denenebileceği ve hava ve tank güçlerinin etkin ve birlikte hareket etmesinin başarıyı kolaylaştıracağı bir Battlefield1942 haritası.
İyi savaşlar...


Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 10:11

Benzer Konular

7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar