Arama

Battlefield 1942 - Tobruk

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 5.107 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Battlefield 1942 - Tobruk oyun haritası özellikleri, oyun taktikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Battlefield 1942 - Tobruk


Bu çöl haritası, orijinal "Tobruk Perimeter" diye adlandırılan bölgeye sadık kalınarak yapılmış. Almanlar tek bir merkezden çıkıyorlar. İngiliz merkezi alınabilir özellikte. İngiliz hatları savunma açısından tahkim edilmiş ve Alman tankları için engeller oluşturulmuş. Haritada İngilizlerin elinde merkez dahil 6 bayrak bulunuyor. Almanlar bu bayrakları ele geçirmek zorundalar.

Alman Taktikleri:
Bu harita, Almanlar için oldukça fazla handikap içermesine karşın, organize ve birlikte belli bir bölgeye yapılan güçlü bir saldırı ile bayrak alınması durumunda başarı kazanabilir. Dağınık ve farklı bölgelerden bireysel yapılan saldıran Alman birliklerini İngilizler rahatlıkla savuşturabiliyorlar. Almanlar, 2 ana bölgeden saldırma şansına sahipler. İngiliz tankları ön savunma hatlarına ulaşamadan bayrak elde edilmesi önemli. Bu arada, merkezin alınabilir olması, yan yolları kullanarak İngiliz birliklerinin arkasına sızarak bayrak almayı mümkün kılıyor. Şayet merkez veya arka mevzilerdeki bayraklar bu tür bir sızma ile ele geçirilebilirse, İngiliz birliklerini kıskaca sokarak zafere ulaşmak mümkün. İngiliz savunmacıları ve merkezden çıkan Almanları avlamak için pusuya yatan askerleri engellemek için ortama hakim tepeye bir sniper yerleştirilmesi akılcı olur. Bir bayrağın ele geçirilmesi sonrası aynı bölgeden spawn olunması ve ortak hareket önemli. Bu harita bazuka kullanmayı sevenler için güzel siperler ve olanaklar sunuyor. Tankları bu haritada iyi kullanmak ve kaybetmemek çok önemli, çünkü yeni mekanize destek gelene kadar alınan bayrakların İngiliz karşı saldırılarına karşı savunulması oldukça güç.

İngiliz Taktikleri:
İngiliz taktikleri savunma ağırlıklı. Merkezde bulunan tankların hızla ön saflara ulaştırılması gerekli. Merkezde sürekli savunma bırakmak ve buraya yapılabilecek yan sızmaları engellemek önemli. Merkezin kaybı kıskaca girme anlamına geldiğinden savunma zorlaşıyor. Özellikle, 1. ve 2. sıradaki mevziler arasındaki mesafe oldukça geniş olduğundan, Alman tanklarının mevzileri yarması halinde, özellikle bazukacıların hendeklere gizlenmesi ve engineer olarak oynayanların engebeler arası bölgeleri mayınlaması Alman ilerleyişini yavaşlatabilir. Diğer mevziler düşer ve sadece merkez kalırsa, İngilizlerin çıkışı mayınlamaları ve organize karşı saldırı yapmaları gerekiyor. Bu durumda, Tobruk çıkışındaki bina aralarına mevzilenebilecek Alman bazuka ve tank avcılarına dikkat etmeli ve mümkünse sağ yanı kullanmalı. Tobruk çıkışında tüm alanı gören tepeye, ya da ön savunma hattına yakın yerleştirilen mobil toplarla ve tanklarla Alman saldırılarına karşı güçlü savunma yapılabilir.

Tobruk özellikle Alman tarafının iyi kombine edilmiş ataklarla kazanabileceği, İngilizlerin ise savunma ağırlıklı düşünmelerinin gerektiği zevkli çöl savaş haritalarından.
İyi savaşlar.


Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 10:14 Sebep: Kırık link!

Benzer Konular

7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar