Arama

Battlefield 1942 - Bulge

Güncelleme: 24 Haziran 2013 Gösterim: 5.115 Cevap: 0
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2008       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Battlefield 1942 - Bulge oyun haritası özellikleri, oyun taktikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Battlefield 1942 - Bulge


Battlefield 1942nin en çok oynanan ve en zevkli haritalarından biri olan Battle of Bulge, aynı adla anılan savaşı konu alıyor. Alman merkezinden çıkan mekanize birliklerin üs dahil 4 Amerikan bayrağını ele geçirmeleri gerekiyor. İki adet köprü bu haritanın en kritik iki noktasını oluşturuyor. Sınırlı sayıda veya kalabalık oynanmasına göre taktiklerin değişebileceği bir harita.

Alman Taktikleri :
Almanların saldırıyı çok iyi organize etmeleri gerekli. Aynı anda yakın bayraklara eşit güçlerle saldırı az katılımlı oyunlarda dezavantaj olabilir. Bu yüzden, tek bir bölgeye birlikte ve organize yapılan güçlü bir saldırı ile başlamak daha akılcı olabilir. Bunun için, ilk aşamada Tiger ve Pkw IV destekli tank saldırılarını tepeye yönlendirmek, Amerikan güçlerince hemen mayın döşenerek kapatılacak olan köprülere yönelmekten daha akılcı olabilir. Ancak, en az bir köprübaşının ele geçirilmesi şart. Bu amaçla, tank ve assaultlar tarafınca korunan engineer gruplarının köprülere yerleştirilen mayınları toplaması gerekebilir. Wespe gerek tepe, gerek ise 1. köprü arkasında bulunan Amerikan birliklerinin zayıf düşürülmesi amacıyla kullanılabilir. Köprü ve tepeye yapılan saldırılar esnasında kilisenin bulunduğu bayrağa nehri geçilerek yapılacak akıllı bir saldırı Amerikan birliklerinin bölünmesine yol açabilir. Genelde Amerikalılar M-10 bulunması nedeniyle 1. köprü savunmasını önemsediklerinden 2. köprüye yapılacak organize bir atak, Amerikan birliklerini arkadan çevirmek suretiyle merkeze yapılacak bir hareketi kolaylaştırabilir. 2. köprünün ele geçirilmesi sonrası, değirmenin yanından nehirden geçerek arka taraftan merkezin ele geçirilmesi başka yerde yoğunlaşmış Amerikan birliklerine yakalanmaksızın mümkün olabilir. Alman Merkezi ele geçirilemediği için, böyle bir durumda Amerikalılar kıskaca gireceğinden yenilmeleri kolaylaşabilir. Alman merkezinde mümkünse bir kişinin mutlaka beklemesi tank ve diğer araçların burdan çalınmasını engellemek için gerekebilir.

Amerikan Taktikleri :
Amerikan taktikleri bu haritada savunma ağırlıklı olmasına karşın, akılcı karşı saldırılar Alman saldırısını yavaşlatıp bölebilir. Merkezde bulunan tankların hızla ön saflara ulaştırılması bu haritada gerekli. Köprülerin ise hemen mayınlanması gerekiyor. Bayrakların durumuna göre, bu iş tankların geçmesini bekledikten sonra yapılabirse de, Almanlar özellikle ikinci köprüye daha hızlı ulaşabileceklerinden bu riskin pek alınmaması gerekli. Merkezde sürekli bir savunucu bırakmak ve buraya olabilecek sızma harekatlarını engellemek önemli. Merkezin kaybı kıskaca girme anlamına geldiğinden savunma zorlaşıyor. Alanın geniş olması diğer tarafın birliklerine gözükmeden bayrak alınabilmesi olanağı sağlıyor. Burada kilise ve dağlarda yerleşen sniperler iyi savunma rolü üstlenebilirler.

Battle of Bulge tek bir taktiğe bağlı kalmaksızın çok çeşitli stratejilerin uygulanabileceği, her iki taraf için de kazanmanın akıllı ve kombine oyunla mümkün olabileceği zevkli savaş haritalarından.
İyi Savaşlar



Alıntı
gokhanbey_ adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaşım bunu nasıl indireceğım ya da download koyarsan sevinirim.

Alıntı
RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı

Sitemizde illegal paylaşımlar yapmıyoruz.

Battlefield 1942 Demo Download > Burdan


Son düzenleyen nötrino; 24 Haziran 2013 12:08

Benzer Konular

7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar
7 Eylül 2008 / RuffRyders Oyunlar