Arama

Resident Evil 5 (X-Box 360)

Güncelleme: 14 Eylül 2009 Gösterim: 11.720 Cevap: 3
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
22 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Resident Evil 5

Sponsorlu Bağlantılar
resident evil 5

Capcom'un on senedir devam eden başarılı serisi Resident Evil, dördüncü oyunuyla seride bir devrim gerçekleştirdikten sonra, yeni nesil konsollardaki ilk yapımı ile adeta şova hazırlanıyor. PS3 ve Xbox 360'da görebileceğimiz Resident Evil 5'in başka bir platformda olmayacağı söyleniyor. Ancak unutmamak gerekir ki, yapımcılar daha önce de Resident Evil 4'ün sadece Gamecube'de olacağını açıklamış ve daha sonra PS2 versiyonunu piyasaya çıkarıp, PC sürümü için de Ubisoft firmasıyla anlaşmıştı.

Yine aksiyon dolu bir yapım bekliyor bizi. Resident Evil 4'teki oynanış daha gelişmiş ve daha hızlı bir şekilde karşımıza çıkacak. Senaryo hakkında henüz açıklanan bir şey olmasa da, bu sefer kurguya daha fazla önem verilmesini umuyoruz. Kahramanımızın, serinin daha önceki oyunlarından tanıdığımız Chris Redfield olduğu tahmin ediliyor. Fakat yapımcıların bu konuda inatla hiçbir soruya cevap vermemeleri kafalarda soru işaretleri meydana getiriyor.

Hiçbir yerde rahat yok!

Oyundaki atmosfer, diğer Resident Evil yapımlarından oldukça farklı. Kavurucu güneşin altında, oldukça aydınlık ve çölü anımsatan bir mekanda geçiyor maceramız. Güneşte uzun süre kaldığı zaman karakterimiz zarar görecek. Kapalı bir yere gittiğinde sıcaklıktan bir nebze olsun kurtulmuş olacak; ama bu sefer de yaratıklar kendisini rahat bırakmayacak. Genellikle toplu halde karşımıza çıkacak olan düşmanlarımız artık daha akıllı, daha hızlı ve daha ölümcüller. Güvenli olan hiçbir yer yok. Oyuncuya rahat nefes almak yok!

Her yeni nesil konsol oyunu gibi Resident Evil 5 de grafikleriyle ön plana çıkıyor. Hem de ne grafikler! Ana karakterimiz inanılmaz bir şekilde modellenmiş. Saçları, sakalları ve yüz hatları gerçeğe oldukça yakın. Arka planlar fazlasıyla detaylı hazırlanmış. Yapımın görsellik konusunda iddialı olduğu diğer bir nokta ise ışıklandırma ve gölgeler. Kapalı bir ortamdan birden açık bir yere çıktığında günışığına çıktığınızı düşünün. Karakterinizin gözleri kamaşıp kısa bir süreliğine etrafı net göremez hale gelecek ve emin olun asla böyle bir zamanda düşmanlarla karşılaşmak istemeyeceksiniz. Gerçekten grafiklere hayran kalmamak elde değil. Ne yazık ki bu görsel şölene tam olarak tanık olabilmek için yüksek çözünürlüklü bir HD TV gerekecek.

Yapımcılar oyunda kullanılacak olan fizik motorunun gerçek ile birebir olabilmesi için ellerinden geleni yapıyor. Hayli gelişmiş fizikler sayesinde çevredeki hemen her şey hasar alıyor. Bunun oynanışa büyük bir katkısı olacağını belirtiyor Capcom.

Çoklu oyuncu seçeneğinin bulunup bulunmayacağı henüz kesinlik kazanmış değil. Bu seneki E3'te Resident Evil 5'i göreceğimizden neredeyse emindik. Nedense Capcom beklemeyi seçti ve bizi hayal kırıklığına uğrattı.

Yapım aşamasındaki her oyunda olduğu gibi işin sevimsiz yanı ve değişmez kaderimizi beklemek. Henüz net bir çıkış tarihi verilmese de, 2007'nin ilk çeyreğinde PS3 ve Xbox 360 versiyonunun aynı anda çıkacağı söyleniyor. Buna sevinelim mi, üzülelim mi bilemiyoruz ama bir şeyden eminiz; Resident Evil 5 bomba gibi geliyor!


SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
9 Eylül 2008       Mesaj #2
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
Resident Evil 5 2009 Martında Bizlerle!

Sponsorlu Bağlantılar
resident evil 5 poster by xakuu

1996 yılından bu yana Capcom tarafından geliştirilen ve pek çok sürüme sahip olan Resident Evil'ın son sürümü Resident Evil 5 için günden güne yeni içerikler yayımlanıyor.

Sadece Xbox 360 ve PlayStation 3 için çıkacak oyun oldukça gelişmiş grafiklere sahip. Geliştirilmiş oyun motoru sayesinde atmosfer ve hava şartları, oyunun seyrini etkileyecek. Japonya'da Biohazard 5 adıyla yayımlanacak oyunda Chris Redfield'ı yönlendireceğiz. Yeni karakterler ve daha akıllı zombiler ile oldukça geniş bir alanda geçecek oyunda çok sayıda ekipman, alet ve silah da yer alacak.

Resident Evil 4'e yakın bir oynanışa sahip oyunda, yeni motora bağlı olarak karakterimiz sıcaktan etkilenebilecek ve halüsnasyonlar görebilecek. Ayrıca karakterimiz, karanlık ortamdan aydınlık ortama geçtiği zaman gözleri kamaşabilecek ve bu da oyunun oynanabilirliğini etkileyecek. Bu gibi başka hiçbir oyunda yer almayan özgün özellikler sayesinde Resident Evil 5 oldukça etkileyici olacağa benziyor.

12 Mart 2009 tarihinde piyasaya sürülecek oyunla ilgili videolara buradan, ekran görüntülerine buradan, resmî sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Alıntıdır.

Son düzenleyen Mira; 1 Mayıs 2014 19:54 Sebep: Düzenlendi.
SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
15 Kasım 2008       Mesaj #3
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
resident evil 5 475x267
Son düzenleyen Mira; 1 Mayıs 2014 19:55 Sebep: Kırık resim linki kaldırıldı.
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
14 Eylül 2009       Mesaj #4
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Bugün itibari ile oynamaya başladım, bilgisayar için piyasaya çıktı.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

26 Ekim 2010 / resident_evil Soru-Cevap
9 Eylül 2008 / manuel Oyunlar
21 Kasım 2013 / RuffRyders Oyunlar