Arama

Darkwatch (Playstation 2)

Güncelleme: 29 Ağustos 2009 Gösterim: 2.820 Cevap: 1
Miriel - avatarı
Miriel
Ziyaretçi
25 Nisan 2007       Mesaj #1
Miriel - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
Dehşet Batı

Sammy studios, Darkwatch’ da FPS, Korku-aksiyon ve vahşi batı tarzının bir sentezine tanık olacağımızı söylüyor. İzlediğimiz videolarda da bunun kesinlikle doğru olduğunu görüyoruz. Yani ana karakter olan Jericho Cross’u yöneterek, ürkütücü batı atmosferi eşliğinde ve o bölümde yapılması gereken görev çerçevesinde, karşımıza çıkan ölüler, zombiler ve bölüm içerisindeki görevleri halledeceğiz. Bilindik FPS ilerleyiş tarzı (Hatta 1840’ lı yıllarda geçen bu oyunda, Sniper ile Çatılardaki zombileri aşşağıya indireceğimizi de söyleyeyim). Burada Sammy Studios’ un kendi çapında açık gözlülük yaptığını görüyoruz. Piyasada bir FPS çılgınlığı olduğu malum. Korku oyunlarının küçümsenmeyecek satış rakamlarına ulaştığı da biliniyor. Vahşi batıda her zaman tutan bir konsept, buyurun Darkwatch’a.

Yarı eşek yarı boğa
Jericho Cross yarı vampir yarı insan olmadan önce tren hırsızlığı yapan bir soyguncudur. Hatalı girdiği bir trende bulduğu tabutu içi altın dolu! Zannederek açmasıyla tabutun içinde bulunan güzeller güzeli baş vampirin ısırıklarına maruz alır. Ayrıca bu olay sonrası baş vampir serbest kalır ve tüm vampirler-zombiler uykularından uyanır. Sonrasında trende yolculuk etmekte olan Darkwatch grubu ile tanışır. Bu gruptaki insanlar dünyadaki vampir-zombiler’in kökünü kurutmak için bir araya gelmişler. Jericho Cross’da yaptığı bu büyük hatadan sonra bu grubun içine katılmak zorunda kalır. Vampir, zombi ve türevi yaratıklarla mücadele başlar. Daha doğrusu 2005’de başlayacak. Konu bence iyi oturtulmuş. Jericho Cross’un olayın içine çaresiz olarak kendi isteği dışında girmesi hikayenin fantezi ortamına gerçeklik katmış.

Oyunun E3’te gösterilen oynanmış demosunda, Jericho Cross’un oyuna at üzerinde 3.kişi kamera açısıyla başladığını görüyoruz. Yolunun üzerine çıkan düşmanları etkisiz hale getiriyor ve yolun sonunda geniş bir mekana geliyor, atını kenara çekiyor. Bunun hemen ardında kamera 1.kişi bakış açısına geçiyor ve yine iskelet düşmanlar boy gösteriyor. Buradaki görev kilisede saklanmış insanları kurtarmak. Kiliseye giden yoldaki barlara giriyor, yaratıkların ısırmakta olduğu insanları kurtarıyor. Sonunda ise çok başarılı bir ara sahneye geçiliyor.

Jericho Cross yarı vampir yarı insan dedik. Yani her iki ırkında özelliklerini taşıyor. Serum almadığı zamanlar kana susuyor ve etraftaki insanlardan beslenmek zorunda kalıyor. Bunun ne kadar sıklıkla veya nasıl olacağı hakkında bilgi yok, ancak zannedersem kana, hasar gördüğü zaman ihtiyacı olacak. Ayrıca nasıl aksiyon oyunlarında yanımızda medipack taşıyorsak Darkwatch’ ta da insanlardan aldığımız et parçalarını yanımızda taşıyacağız ve canımız azaldığı zaman etteki kanı emeceğiz. Gerçekten iyi düşünülmüş. Bir de blood vision adında bir görüş açısı bulunacak ve bununla birlikte etraftaki yaratıklarla insanları ayırt edebileceğiz.

Oyunda kullanabileceğimiz üç tane silah bulunacak bunlar revolver, shotgun ve sniper, şiddetlerine göre de çeşitli dinamitler bulunacak. Bu silahın düşmanlarımızda da bulunabileceğini söyleyeyim. Etraftaki T.N.T kutuları, variller vb cisimleri de düşmanların üzerine atarak veya silahla patlatarak kullanabileceğiz. Diğer işe yaramayan tabela, şişe gibi cisimlere etki edebileceğiz.

Harabe halinde binalar, yıkık mekânlar
Grafiklerin şimdiye kadarki haliyle oldukça yeterli olduğunu görüyoruz. Vahşi batının çekici yapısına getirilen ürkütücü görünüm atmosferi bayağı rahatsız edici kılmış. Yıkık mekanlar, dolunay, hareketli bulutlar ilk bölümdeki çarpıcı unsurlar. Ekran görüntülerinden de anladığımız kadarıyla sonraki bölümlerde de bu atmosfer bozulmayacak, ancak iç mekanlar ve güneş gören açık alanlarla da karşılaşacağız. Karakter modellemeleri ve onların hareketleri hiç sırıtmamış. Düşmanlar çok başarılı olmasalar da özellikle ara sahnelerde rastlayacağımız seksi kadınların modellemeleri oldukça başarılı. Oyuna mature verilmesinin sebeplerinin başında kadınların gelmesini de doğal karşılayalım. Oyun içinde bolca karşılaşacağımızı tahmin ettiğim ara sahnelerinde oyun çıktığında oldukça dikkat çekeceğine eminim. Desperados havasında müzikler eşliğinde güzel bayanlar ve konunun iyi betimlenmesi ara sahneleri film kıvamına getirmiş. Müziklerin de profesyoneller tarafından yapıldığını biliyoruz. Trailerlarda duyulan tınıltılarda bunu kanıtlıyor. Özellikle solo gitar duymak benim hoşuma gitti.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ağustos 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
oyunu Ps2 de bitirdim. Ve çok zewkLe oynadım. Daha doğrusu oynadık. Çünkü oyun 2 kişilik oynanabiliyo . ekran 2 ye ayrılıo . arkadaşımla saatlerce oynadık oyunu. gerçekten çok güzel bi oyundu. şiddetle tafsiye ederim .
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

18 Temmuz 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
4 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
5 Nisan 2008 / MaKaLeLe Oyunlar
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
3 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar