Arama

Rüyada Cennet Görmek

Güncelleme: 5 Haziran 2009 Gösterim: 2.326 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Haziran 2009       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
CENNET: Rüyada cennete girdiğini görmek, ferah ve sevince ve Allah (C.C.) tarafından hayra ve selamete ulaştırılacağına delâ­let eder. Cennet meyvelerinden yediğini veya kendisine biri tarafın­dan verilip, onlan yediğini görmek, hayra, menfaate ve bolluğa işa­rettir. Eliyle cennet meyvesini toplayıp yediğini gören ilim öğrenir, ama ondan kimse faydalanamaz. Cennet hurileri ile birlikte oldu­ğunu görmek, son nefesine kadar nimet içinde bulunmaya delâlet eder.
Cennete girmek istediğini, fakat girmekten yasaklandığını gör­mek, dünyada fesat ve isyana meyil etmeye delâlet eder. Yüzüne cennet kapısının kapandığını gören, anne ve babasına isyan eder. Cennete yaklaştığını ve sonra yoldan geri döndüğünü gören hasta olur ve bu hastalıktan ölür. Bir meleğin kendisini elinden tutarak cennete götürdüğünü gören, Allah Teâlâ (C.C.) huzurunda tövbe eder ve yakında vefat eder. "Cennete gir" denildiği halde girmekten çekindi­ğini gören, din yolunda yürümekten kaçınır. "Cennete girer misin?" diye kendisinden sorulduğunu gören miras yer. Kılıcını çekerek cen­nete girdiğini gören tövbekar olup, yeniden ibadete başlar.
Sponsorlu Bağlantılar
Tuba ağacının altında oturduğunu gören kimsenin, dünya ve ahrete ait muradı hâsıl olur. Cennette şerbet veya süt içtiğini gören âlim ve zengin olur. Cennet nimetlerini görüp de yemek istemedi­ğini gören, dine karşı ilgisiz olur. Cennette olduğu halde ateşte ya­kıldığını gören, bir başkasının haram malından yer. Cennette ken­disine büyük bir köşk verildiğini gören, büyük bir işe girer veya çok iyi bir evlilik yapar.

Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

20 Temmuz 2014 / Misafir Soru-Cevap
9 Ekim 2008 / Pasakli_Prenses Mitoloji
27 Şubat 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
25 Nisan 2011 / bi quan Zooloji
14 Mayıs 2008 / SatanpisT Taslak Konular