Arama

C.C. Rüya Tabiri (Rüyada Allah (C.C. Görmek

Güncelleme: 24 Haziran 2009 Gösterim: 12.670 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
24 Haziran 2009       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Rüyada Allah (C.C.) Görmek

Sponsorlu Bağlantılar

Bir hadis-i şerifte buyurulduğu gibi Cenâb-ı Hakk'ı rüyada görmek, kıyamet gününde o mazhariyete ulaşacağı­na yorumlanır.
Ayakta, Allah'ın (c.c) huzurunda durduğunu ve Cenâb-ı Hakk'ın kendisine bakmakta olduğunu görmek, işlerinde selamete ve Allah'ın rahmetine nail olunacağına yorumlanır.
Allah Teâlâ Hazretlerinin kendisiyle bir perde arkasından ko­nuştuğunu görmek, Allah'ın indinde izzete ve nimetin ziyadeleşme­sine, din kuvvetine, emniyet içinde yaşayacağına delâlet eder.
Allah Celle Celâlühu Hazretlerinin yakınına alıp kendisine ik­ramda bulunduğunu görmek, âhirette rahmetine kavuşacağına işa­rettir.
Cenabı Hakk'ın kendisine nasihatta bulunduğunu gören Al­lah'ın rızasını kazanacak bir iş görür. Allah'ın kendisini hayır ile müjdelediğini gören dünya ve âhirette aziz olur, hasenata nail olur, Allah'ın huzurunda başını önüne eğmiş olduğu halde, ayakta dur­duğunu gören kimseye hiç bir zarar erişmez.
Rüyasında Allah Teâlâ Hazretlerinin kendisine bir şey verdiğini gören dünyada bela ve mihnete uğrar, fakat âhirette aziz olur. Al­lah Teâlâ Hazretlerinin bir yere bir şehire, bir köye, bir mahalleye nazil olduğunu görmek, o yer halkının Allah tarafından düşmanına üstün geleceğine, o yerde rızık ve nimetin artacağına delâlet eder. Cenâb-ı Hakk'ın "Bana gel" diye buyurması ecelinin yaklaştığına delildir. Bir mahalle halkına Hz. Mevlâ'nın gazap ettiğini görmek, orada hâkim ve âmirin zulüm edeceğine, bilginlerin fesada uğra­yacaklarına, rüyayı görenin ise günah işleyeceğine ve o yere bir be­la geleceğine delâlet eder.

Benzer Konular

19 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri
24 Haziran 2009 / nünü Rüya Tabirleri
6 Haziran 2009 / Kral_Aslan Rüya Tabirleri
6 Haziran 2009 / Kral_Aslan Rüya Tabirleri