Arama

Kuruyemiş ve Sağlık için Faydaları

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 10 Temmuz 2016 Gösterim: 40.507 Cevap: 6
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
9 Ekim 2007       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi

Kuruyemiş ve Faydaları


Ad:  kuruyemiş.jpg
Gösterim: 738
Boyut:  99.2 KB
Kuruyemişlerin pek çok yararı vardır. Örneğin beyaz leblebi zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte kuruyemişler ve faydaları.
Sponsorlu Bağlantılar

Badem
Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek ,mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Fındık
Vücuda kuvvet verir. Kalp rahatsızlıkları nın en önemli nedeni olan yüksek kolestrolün düşürülmesinde en önemli ilaçtır. (%25.2 oranında) İnsan vücuduna yaralı kalsiyum, demir,
karbonhidrat, yağ ve çinko ile metabolizmayı düzenler, kemiklerin gelişmesini sağlar. E vitamini açısından zengindir. Kansızlığa karşı koruyucu etki yapar. Kanser yapıcı etmenlerin oluşmasını önler yada oluştuktan sonra onları etkisiz hale getirerek vücudu korur.

Antep fıstığı
Antep fıstığında kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Antep fıstığı, protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat etten daha üstündür.
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

Yer fıstığı
Vücudun gelişmesini sağlar. Beden ve zihin gücünü arttırır. Göğsü yumuşatır. Öksürük söktürür.

Kabuklu yer fıstığı
İçeriğinde sabit yağ ve proteinli maddeler vardır. Böbrek ve safra kesesi ağrılarını hafifletir.

Beyaz leblebi
Mide suyunu çekmede ve zayıflamak isteyenler için açlıklarını bastırmada önemli bir işleme sahiptir.

Sarı leblebi
Hammaddesi nohuttur. Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.

Ayçekirdeği
Ayçekirdeğinin içeriğindeki yağ damar sertliğini giderir. Kalp, sinir hastalıklarını önler. Bol E vitamini ve protein içerir. Cinsel gücü arttırır. İktidarsızlığı önler.

Kabak çekirdeği
Mükemmel bir kurt ilacıdır. Günde çocuklarda 10-15 adet, büyüklerde 20-30 adet kabak çekirdeği yenmelidir. Tenya solucanlarını gidermek için de kabak çekirdeği iyi bir ilaçtır.

Mısır
Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içerir. Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat enerji seviyesini yükseltir. İçinde protein, kalsiyum,demir, fosfor, A vitamini bulunur.

Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 21:49
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
17 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi

Beyin dostu ceviz


fft17 mf113487
Hasadına başlanan, dışındaki yeşil kabuğu kafa derisini, sert kabuğu kafatasını, içindeki zar beyin zarını, meyvesi ise beynin fizyolojik yapısını andıran cevizin, kimyasal içeriğiyle beyin sağlığını da koruduğu bildirildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Son yıllarda, yüksek kesimlerdeki ormanlık alanların ağaçlandırmasında en yaygın meyve türü olarak değerlendirilen ceviz, yaş olarak kilosu 12-15 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı bulurken, uzmanlar da sağlık açısından önemine dikkati çekerek, tüketimini öneriyorlar.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi diyetisyeni Özgen Arı, yaptığı açıklamada, "cevizin fizyolojik yapısının benzerliğinin yanı sıra içeriğindeki vitaminlerle de beyin dostu olduğunu" bildirdi.

Cevizin, dışındaki yeşil kabuğu ile kafa derisini, sert kabuğu ile kafatasını, içindeki ince zar ile beyin zarını, meyvesi ile de beynin şeklini adeta birebir yansıttığını belirten Arı, "Bu benzerliğin yanı sıra sağlık açısından da ceviz tam bir beyin dostu" dedi.

Şekli ile beynin küçültülmüş bir modeli olan cevizin Omega 3, Omega 6, A, B ve E vitaminleri ile lif yönünden zengin olmasının yanı sıra, beyin için gerekli gümüş iyonlarını da içerdiğini ifade eden Arı, "Antibakteriyel özelliği olan gümüş iyonları beyin sağlığının koruyucusudur. Ceviz, beynin ihtiyacı olan gümüş iyonlarını içeren tek meyve" dedi.

Cevizin beyin sağlığına olumlu katkı sağlamasının yanı sıra kalp ve kolesterol için de vazgeçilmez bir meyve olduğunu belirten Arı, "Ceviz sadece ileri yaştaki bireyler için değil gelişme çağındaki çocuklar için de tüketimi gerekli bir meyve. Cevizi, zihin açıcı, dikkat toplayıcı özelliği nedeniyle ÖSS ve SBS gibi sınavlara giren öğrencilere hararetle öneriyoruz" dedi.

Cevizin kan kolesterolünü düşürücü etkisinin de bilimsel olarak kanıtlandığına dikkati çeken Arı, cevizin enerji içeriğinin oldukça yüksek olması nedeniyle günde 30-45 gramdan fazla tüketilmesini önermediklerini bildirdi.
Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 21:24
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
29 Kasım 2008       Mesaj #3
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi

Çam Fıstığı ve Faydaları



Fıstık Çamının kozalaklarının içinden çıkarılır. Oldukça besleyicidir. Kalori değeri yüksek bir besin olan çam fıstığı, bol miktarda protein ve mineral içerir.

Çam Fıstığının Faydaları:
cam fistigi

Vücuda enerji verir ve vücudu şişmanlatır. Akciğer hastalıklarına, verem ve bronşite karşı faydalıdır. Kan tükürmeye ve öksürüğe iyi gelir. Ruhi sıkıntıyı giderir. Cinsel isteği arttırır. Mesane ve Böbrek iltihaplarına iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır.

Çam Fıstığı Nasıl Kullanılır?
Balla macun yapılıp yenirse vücuda kuvvet verir ve cinsel gücü arttırır. Dövülüp çorbası hazırlanarak içilirse doğumu kolaylaştırır. Yer Fıstığı ile birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir.
Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 21:29
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

  • Kolesterolü düşürür.
    Ad:  çerezz.jpg
Gösterim: 480
Boyut:  55.6 KB
  • Damar sertliğini giderir.
  • Kir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
  • Cinsel arzuyu artırır.
  • Kalp ve sinir hastalıklarını önler..
  • İdrar söktürür.
  • Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

  • Böbrekleri güçlendirir.
  • Böbrek mesane iltihaplarını önler.
  • İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.
  • Bağırsak kurtlarını düşürür.
  • Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.

    TUZLU FISTIK FAYDALARI

  • Cinsel arzuyu artırır.
  • Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
  • Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir.
  • Göğsü yumuşatır öksürük söktürür.
  • Yalnız olarak yenmeli portakal elma armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.

ANTEP FISTIĞI FAYDALARI

  • Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığıvücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
  • 100 g antepfıstığı vücudun günlük proteinvitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35``ini karşılayabilmektedir.
  • Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
  • Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir.
  • İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
  • Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar bünyeyi dirençli hale getirir.
  • Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır ağrılarını hafifletir öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

KAJU FISTIK FAYDALARI

  • Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır bağışıklık sistemini güçlendirir büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.
  • İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler kasların çalışmasını düzenler kalp atışlarını düzenler.
  • Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (643 mg/100 gr) mineralini içerir.
  • İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korurşeker hastalığının gelişimini engellerkansere karşı direnci arttırır.
  • İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği böbrek hastalıkları hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.

FINDIK İÇİ FAYDALARI

  • Cildi güzelleştirir.
  • Varis tedavisinde faydalıdır.
  • Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü artırır.
  • Güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır.
  • Böbrekteki kum ve taşları döker böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına zayıf düşmemesine yardımcı olur.
  • Gelişme çağındaki çocukların gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık verilmelidir.
  • Yüksek tansiyondan prostata kalp şikâyetinden menopoz dönemi sorunlarına kadar birçok rahatsızlıkta fındık vücudu güçlendirici ve sağlığımızı koruyucu bir görev üstlenir.
  • Yapılan pek çok araştırma fındığın kolesterolü düşürdüğünü ve kalp krizi riskini azalttığını içerdiği yüksek kalsiyum sayesinde kemikleri ve dişleri güçlendirdiğini cinsiyet hormonlarını geliştirdiğini ve günlük yaşamda enerji verdiğini ortaya koyuyor.
  • Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100`ünü karşılıyor.
  • Son zamanlarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki fındıkta bol miktarda bulunan beta-sitosterol maddesi kolesterolü düşürmede ve kanser (kolon prostat göğüs) gibi pek çok hastalığı önlemede önemli bir rol oynayabiliyor. Bu husus tümör büyümesini engelleme ve apoptosis uyarımı içinde geçerli.

PATLATMALIK MISIR FAYDALARI

  • Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.
  • İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.
  • Mısırda protein kalsiyum demir fosfor A ve B2 vitaminleri bulunur.

BADEM FAYDALARI

  • Sinirleri güçlendirir.
  • Göğüs hastalıklarını önler.
  • Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
  • Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
  • Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.
  • Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
  • Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
  • Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.
  • Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
  • Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.
  • Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

LEBLEBİ FAYDALARI

  • Anne sütünü artırır.
  • Asit fazlasını alır mideyi rahatlatır.
  • Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
  • Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.

BEYAZ LEBLEBİ FAYDALARI

  • Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
  • Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
  • Asit fazlasını alır mideyi rahatlatır.
  • Anne sütünü artırır.

CEVİZ FAYDALARI

  • Kanda kolesterolün yükselmesini önler.
  • Beynin çalışmasını güçlendirir.
  • Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.
  • İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir kemik ve dişleri güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.
  • Ceviz yenmesi kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri damar tıkanmalarını önler.. Yapılan araştırmalar düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.
  • Kansızlığı önler.
  • Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.
  • Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.
  • Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesineakciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen
  • Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
  • Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.

KURU İNCİR FAYDALARI

  • Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.
  • Yaşlılarda kemik erimesini önler.
  • İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler.
  • Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.
  • Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
  • Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı bağırsaklarda toksik maddelerin atılması kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler.

KURU HURMA FAYDALARI

  • Hurma zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar.
  • Kansere karşı koruyucudur öksürüğü keser boğaz ağrısını bronşiti ve soğuk algınlığını giderir.
  • Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz.
  • Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. potasyum. demir B vitamini bulunmaktadır.

KURU KAYISI FAYDALARI

  • Beynin düzenli çalışmasını sağlar stresi azaltır.
  • Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
  • Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
  • Kan yapımını artırarak kansızlığa engel olur.
  • Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
  • Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.
  • Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup cinsel gücü artırmaktadır.
  • Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
  • Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
  • Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.
  • Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliğiböbrek hastalıklarıhepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
  • Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.
  • Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar.
  • Kayısı ABC vitaminleri protein bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar kan yapar bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
  • Sinirleri güçlendirir uyku verir kabızlığa iyi gelir.

KURU ÜZÜM FAYDALARI

  • Üzüm ürünlerindeki demir kalsiyum ve potasyum minerallerinin kemik gelişimi yanında kansızlığı halsizliği zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
  • Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
  • Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. AB1B2B6 C vitaminleri ile fosfat kalsiyum demir fosforik asit organik asitler formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5ini ve demirin ise 1/3ünü karşılar. Mineraller halsizliği kansızlığı ishali ve zayıflığı tedavi eder.
  • Karaciğer zafiyetine öksürüğe bronşite iyi gelir.
  • Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir.
  • Diş çürümelerini engeller.
  • Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.
  • Gıda şekli anne sütüne benzer. Üzümdeki bol demir kan yapar.

TÜRK KAHVESİ FAYDALARI

  • Kahvenin içerdiği kafein maddesi sinir sistemini uyarıp znsel aktiviteyi güçlendirir.
  • Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.
  • Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
  • Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az.
  • Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.
  • Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3 yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.
  • Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25 safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek.
  • Kanser riskini azaltıyor: Norveçte yapılan bir araştırma meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.
  • Kanser riskini azaltıyor: Norveçte yapılan bir araştırma meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.
  • Alzheimeri önlüyor Portekizde 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor.
Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 21:56
FoReVeR LoVe - avatarı
FoReVeR LoVe
Ziyaretçi
9 Nisan 2010       Mesaj #5
FoReVeR LoVe - avatarı
Ziyaretçi

Badem


Ad:  bademm.jpg
Gösterim: 534
Boyut:  68.9 KB

Faydası

: Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur. Badem yağı cilde ve saçlara iyi gelir. Antioksidan e vitamini yönünden oldukça zengin olan badem bu özelliği ile yaşlılık etkilerinden ve pek çok hastalıktan koruyucudur. Özellikle de çocuklar için sağlık deposudur. Acı badem ağız yoluyla alındığında göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirlenme etkisi yaratacağı için çok dikkatli olunmalıdır.

Vitamin mineral için iyi bir kaynaktır. Yeterli miktarda karbonhidrat, doymamış yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko, A, B, C ve E vitamini bulunur. Yarım çay bardağı badem günlük manganez ihtiyacının yüzde 45'ini, bakır ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar.

Hastalıklardan korur.Yapılan çalışmalar gösteriyor ki badem tüketimi koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır. Badem LDL (kötü huylu) kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar için çifte koruma sağlar. Araştırmalar, düzenli badem tüketenlerin total kolesterolde yüzde 4-12 oranında düşme olduğunu göstermiştir. Yarım çay bardağı badem 18 gram yağ içerir. Bunun 11 gramı kalp için faydalı olan doymamış yağlardan oluşmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Badem iyi bir antioksidan olan, immün sistemi destekleyen E vitaminin ve manganezin iyi bir kaynağıdır. Badem ayrıca magnezyum, bakır, riboflavin (B2) ve fosforun da iyi kaynaklarındandır.

Kilo vermeye yardımcıdır. İçeriğinde bulunan yağlar kilo vermeyi kolaylaştırır ve tok tutar, ara öğünlerde 10-15 adet badem tüketilebilir. İspanya'da yapılan, Obesity dergisinde yayımlanan, 28 ay süren ve 8865 yetişkin erkek ve kadın üzerinde uygulanan bir çalışmada, haftada en az iki kez badem tüketen kişiler hiç tüketmeyenlere göre yüzde 31 daha fazla kilo kaybetmiştir.

Safra taşlarının oluşumunu önler. Nurses Health Study'de 20 yıl boyunca yaklaşık 80 bin kadının diyetleriyle ilgili toplanan verilerde, haftada 28 gram badem, fıstık veya fıstık ezmesi tüketmenin, safra taşlarının oluşma riskini yüzde 25 oranında azalttığı saptanmıştır.
Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 22:15
Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
4 Nisan 2016       Mesaj #6
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
Bu şifalı ve leziz yemişin faydaları çok olmakla birlikte en gözde olan faydası mideye iyi gelmesi ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Eğer reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarınız varsa mutlaka sık sık tüketmenizi öneririz. Hem mide öz suyunuzu emer, hem de ağrısız bir mideye sahip olmanızı sağlar. Mide rahatsızlığı olan kişiler gönül rahatlığı ile tüketebilir. Bu yemişi yiyerek zayıflamanız da mümkündür. Bu kuruyemişi tüketerek abur cubur yemekten kurtulacak ve kolay bir şekilde zayıflayacaksınız. Özellikle yedikten sonra üzerine su içerseniz tamamen bir tokluk hissedeceksiniz.

Diğer faydası ise bayanlar için hamilelik dönemindedir. Hamilelik döneminden sonra sütünün az gelmesinden yakınan loğusa bayanların çaresi de bu yemiştir.. Leblebi sayesinde loğusa bayanların süt miktarı artacaktır. Tüm bunların yanında vücut direncini arttırarak sizi zinde tutar.

Bu leziz yiyecek özellikle ramazanda olduğumuz şu günlerde rahatlıkla tüketilebilen yiyecekler arasındadır. Özellikle geceleri iftardan sonra çayın yanına afiyetle yenir. İftardan sonra genellikle çay demlenir. Yanına kek, çekirdek, kuruyemiş gibi yiyecekler aranır. İşte bu yemişi de iftar sonrası kuruyemiş olarak yiyebilirsiniz.

Beliniz mi ağrıyor? Kemik ağrıları hele hele bel ağrıları için bu leziz kuruyemişi tercih edebilirsiniz. Yine aynı şekilde bel ağrıları gibi diş ağrıları için de fayda sağlar. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardım eder. Böbreğinde taş olan kişiler leblebi yiyebilir. Hazımsızlığı giderici özelliği vardır. Bu sayede bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Ses açmaya fayda sağlar.

Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 22:31
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
10 Temmuz 2016       Mesaj #7
perlina - avatarı
Ziyaretçi

DUT

:
Zengin demir kaynağıdır, ödem çözücü, idrar söktürücü, bağırsak kurtlarını düşürücü etkisi var. Sadece dut meyvesinin değil yapraklarının da bu özelliği bulunuyor. Yaprakların bir diğer önemli özelliği ise kanamayı durdurması.
Ad:  kuru dut.jpg
Gösterim: 542
Boyut:  87.9 KB
Taze dut ile dut kurusunun arasında önemli farklılıklar vardır. Taze dut toplandıktan sonra bir kaç saatte kimyasal değişime uğradığından, hemen tüketilmesi gerekir.
Kış aylarında tüketilmek için, güneş altında kurutulan dutlarda uğradıkları değişim nedeniyle özellikle egzamaya karşı mucizevi bir etki göstermektedir.
Kalsiyum ve demir deposu olan dut kurusu, B1, B2 ve C vitamini açısından da oldukça zengindir. Kan yapan ve enerji veren özelliğiyle herkesin tüketmesi gereken bir besindir. İçeriğindeki vitaminler sayesinde kanseri bile engelleyen dut kurusu, çok sayıda rahatsızlığa iyi gelmektedir.

BEYAZ DUTUN FAYDALARI;


*Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir.
*Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.
*Ateş düşürür.
*Karaciğeri kuvvetlendirir.
*Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.
*Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
*Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür. Mide ve bağırsakları rahatlatır.

BEYAZ DUT KURUSU KÜRÜ

: Egzama için çok faydalıdır.
HAZIRLANIŞI:Bir çelik tencereya yarım litre su koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra içine bir avuç kadar beyaz dut kurusu atın ve 7 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
UYGULANIŞI:Karışımımız kaynadıktan sonra biraz tenceredeki suyun sıcaklığı ılıkdan biraz sıcak olacak şekilde (elinizi yakmayacak) egzamalı olan elinizi tencerinin içine sokarak en az 10 dk. etki ettirecek şekilde bekletin.(en az 10 dk. elinizi tencerenin içinde bekletin). Elinizi çıkarttıktan sonra en az bir saat elinizi yıkamayın. Daha sonra elinizi sadece su ile durulayın.
Bu uygulamayı haftada 3 kez yapın. Karışımı her defasında taze olarak hazırlamak gerekir.
Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

28 Haziran 2012 / HerHangiBiri Taslak Konular
24 Kasım 2008 / HerHangiBiri Taslak Konular