
Ziyaretçi
Anzer Balından Tavsiyeler
Anzer Balı ile ilgili öneriler:

Hz. Allah’ın Nahl Suresi 68-69′da ifadesini bulan “Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları kovanlardan kendine evler edin! Sonra her türlü üründen ye de, Rabbinin sana müyesser kıldığı yollara çık. Karınlarından, çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifa bulunur. Düşünen bir topluluk için bunda bir âyet vardır.” ayetiyle balı insanlar için bir şifa kaynağı kılmıştır. Fakat Anzer Balının üretiminin çok büyük incelikleri vardır. Belli sayıdaki kovanı araziye götürüp bırakmakla olmuyor.
Anzer Balı ile ilgili tahliller insanları yanıltabilmektedir. Anzer Balının üretimi çok sabır isteyen bir iştir. Bu sebeple tahlil için özel bal üretiliyor. Tahlil için üretilmiş özel balı tahlil ettirip, geçerli bir belge alıyorlar. Daha sonra müşteriye sundukları balı, o tahlili maske ederek satmaya çalışıyorlar. Tahlil denince vatandaşın diyeceği bir şey kalmıyor tabiki. Ama müşteriye daha sonra vermeye çalıştıkları bal ile o bal aynı mı? Değil tabiki. Peki ne yapmak lazım. Baldan alacağınız numune ve yaptıracağınız test bu işi çözer. Bu konuda benden başka yok diyen o üreticilerden numune isteyin ve birde bizden numune isteyin tahlili kendiniz yaptırın. Ama tabiki numune olarak verilen bal ile size gönderilecek olan bal aynı olmak şartıyla.
Anzer Balı ile Anzer Polenini ayrı üretiklerini iddia ediyorlar ve hali hazırda oluşmuş Anzer poleni pazarını süistimal ediyorlar. Peki Nahl Suresinde methi yapılan nedir. İnsanlar için şifa olan nedir. Tabiki baldır. Polen ayrı, bal ayrı olur mu öyle bir dava. Balın üzerindeki poleni aldın mı geriye ne kalır. Teşbihte hata olmaz. Yağı alınmış süt, hakiki süt olursa o da hakiki anzer balı olur. Balın en önemli kısmı, baldan ayrıldığı takdirde bal şifa özelliğini yitirir. Ne o polenden fayda olur, nede o bal değilde bal dedikleri nesneden. İnsanları yanıltan bu tür kuruluşlar kendini bu işte tekel ilan ediyorlar.
Anzer Balının fiatını haklı göstermek için üretim miktarının 100-150 kg civarında olduğu gibi yanlış bir bilgilendirme yapılmaktadır. Halbuki balın üretim miktarı dedikleri miktarın çok üstündedir ve üstelik balın fiatını üretiminin az olması değil balın kendi özelliği belirler. Üretimi azmış da fiatı ondan yüksekmiş. Yok öyle bir şey. Madem öyle azmış da o kadar arayan insana balı nereden buluyorlarmış. Üstelik Anzer Balı konusunda öyle destani şeyler uyduruluyor ki:
Neymiş Bir kaşık aldın mı tamammış fazlazı zararmış. Peki Kur’an-ı Kerimde var mı öyle bir şey. Balın fazlası zarar mı diyor. Hayır. Hatta ne kadar yersen ye o kadar faydalıdır.
Eğer Anzer balının hakikisini almak istiyorsanız numune isteyin ve kendiniz test yaptırın. Anlattıklarımızın hepsine elimizdeki Anzer Balı ile cevap vermeye hazırız. Bu işi tekeline alan kişi yada kuruluşlardan numune isteyin göndersinler birde biz gönderelim. Hangisi hakiki imiş o zaman ortaya çıkar. Tahlil sonuçları size gereken bilgiyi verecektir.
Anzer Balının Şifalı Olduğu Rahatsızlıklar


MS Hastalığı,
Mide-Bağırsak hastalıkları,
Kanser tedavisi,
Karaciğer hastalıkları,
Diyabet ( Diabet ) Şeker hastalığı,
Böbrek hastalıkları,
Prostat,
Kapanmayan yaralar,
Doğuştan olmayan göz rahatsızlıklarının tedavisinde,
Katarak hastalığının tedavisinde,
Cinsel güç,
Cilt bakımı ve güzellik,
Çocuk gelişimi,
Kemik gelişimi,
Zeka gelişimi,
Adet düzensizliği,
Kısırlık tedavisinde,
Romatizma Eklem rahatsızlıkları,
Guatır hastalığının tedavisinde (Ameliyatla tedavi edilmesi tehlikelidir. Ses tellerinde arıza bırakır.),
Tıpta çaresiz kalmış hastalıklar ve
Şu an sıkıntısını çektiğiniz rahatsızlığına şifa olabilmektedir.
Not: Anzer Balının üretimi kolay bir meslek değildir, ve biz diyoruz ki Şifalı bal üretimi bizim işimiz. Kimsenin bal alamadığı senelerde biz alıyoruz. İşin püf noktalarını bilmek gerek. O da izin verin biz de kalsın.


Anzer Balı Nedir?
Biz burada anzer balı nedir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Evet anzer balı ilk olarak anzer yaylasında ortaya çıkmıştır. Bu balın ortaya çıkışı çok tarihi bir olaydır. Şöyle ki : Zamanında çaresiz bir hastalığa yakalanan bir kişi Allah’a yalvararak hastalığının şifasını istemiştir. Kendisini hastalığının şifasını bulmak için araştırma yapmaya adamıştır. Dere tepe gezerken anzer yaylasında bir kayanın kovuğunda insan müdahalesi olmadan arıların kendi yaptığı bal ile karşılaşmıştır ve bu baldan epeyce bir miktar yemiştir. Sonuç olarak çaresiz olan hastalığına
Hz. Allah’ın Nahl Suresi 68-69′da ifadesini bulan “Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları kovanlardan kendine evler edin! Sonra her türlü üründen ye de, Rabbinin sana müyesser kıldığı yollara çık. Karınlarından, çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifa bulunur. Düşünen bir topluluk için bunda bir âyet vardır.” ayetiyle şifa bulmuştur. Şimdi akıllı bir insan olarak siz okuyucularımıza soruyorum: Hz. Allah’ın Kur’an-ı Kerimde methettiği bal ile ilgili ayette bu bal sadece anzer yaylasında mı yetişir demiş! Artı bir bilgi arının yapmış olduğu balın hammaddesi olan bitkiler sadece anzer yaylasında mı yetişiyior! Bu bitkiler ülkemizde ve dünya genelinde baktığımızda başka bölgelerde yetişmiyor mu? Elbetteki yetişiyor. Belgesellere baktığımız zaman, Avrupalıların yağmur ormanlarında kayaların kovuğunda hiçbir müdahale olmadan arıların yetiştirmiş olduğu balı şifa amaçlı olarak kullandıklarına şahit oluyoruz.
Şimdi burada asıl olana konu balın hakiki çiçek balı olmasıdır. Bir tek dikili ağacın olmadığı sadece çiçeklerden oluşan muhitte yetiştirilen bal hakiki anzer balıdır. Yani çaresiz hastalığa yakalanmış olan kişinin yediği anzer balının ihtiva ettiği şifa özelliğini taşımaktadır. Şifa özelliği açısından en yüksek olan baldır.Nahl suresinde ifadesini bulan baldır.
Artı bir bilgi bu gün ülkemizde ve dünyada bir çok tahlil laboratuarı bulunmaktadır. Sizlere sesleniyorum: Elinizde bulunan ve anzer balı olarak iddia edilen bal ile bizim size sunacağımız tahlil amaçlı numunemizi test ettirin. Kendi seçiminizi kendiniz yapın. Hangisinin özellikleri fazla imiş siz farkı fark edin.
Bal ve Faydaları
Allah’ın küçücük bir hayvan aracılığıyla insanlara sunduğu balın ne denli büyük bir besin kaynağı olduğunu biliyor musunuz? Bal, fruktoz ve glukoz gibi şekerlerin yanısıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi minerallere sahiptir. Nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre değişmekle birlikte, balda B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca bakır, iyot, demir ve çinko da az miktarlarda bulunur. Balın içeriğinde bunların dışında bazı hormonlar da vardır Bal, Kuran ayetinde vurgulandığı gibi, “insanlara şifa” olma özelliği taşımaktadır. 20-26 Eylül’den Çin’de yapılan Dünya Arıcılık Kongresi’nde bilim adamlarının bal hakkındaki yorumları da bunu doğruluyor: “Kongre’de, arı ürünleri ile tedavi konusu ağırlık kazandı. Özellikle ABD’li bilimadamları bal, arı sütü, polen ve arı reçinasının (propolis) birçok hastalığı tedavi ettiğini bildirdiler. Romanyalı bir doktor balı katarakt hastaları üzerinde denediğini ve 2094 hastadan 2002’sinin (% 95) bal sayesinde tam olarak iyileştiğini açıkladı. Polonyalı doktorlar ise arı reçinasının hemoroid, deri hastalıkları, kadın hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiğini tespit ettiklerini bildirdiler.”
Bilimde en ön sıraları alan ülkelerde arıcılık ve arı ürünleri artık başlı başına bir araştırma dalı durumunda. Balın diğer yararları ise şöyle sıralanabilir: Kolayca sindirilir: İçindeki bitki özleri ve doğal şifası sayesinde bal, en hassas mideler tarafından bile kolaylıkla sindirilir. Aynı zamanda bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastaları dahi korkmadan kullanabilir. Denemiştir ve Şeker hastalarının hastalığından hiç bir eser kalmadığına şahit olunmuştur. Düşük kalorilidir: Balın bir diğer özelliği, vücuda yoğun enerji vermesine rağmen, kilo yapmaması balı üstün nitelikli bir besin kaynağı yapmaya yetmesidir. Süratle kana karışır: Bal ılık suyla karıştırıldığında 2 dakika içinde kana karışır. İçerdiği doğal bitki özlerinden dolayı beynin çalışması kolaylaşır…
Kan yapımına destek olur: Bal, kan yapımı için vücudun gereksinim duyduğu enerjinin önemli bir bölümünü karşılar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Kan dolaşımını hem düzenleyici, hem de kolaylaştırıcı yönde etkisi vardır. Damar sertliğine karşı önemli bir koruyucudur. İçinde bakteri barınamaz: Balın bakteri barınmasına olanak tanımayan özelliği “inhibine etki” olarak adlandırılır. Yapılan deneyler bal şerbetinin, bakteri öldürücü özelliğinin saf bala göre iki kat arttığını göstermiştir. İşin ilginci, arı kolonisine yeni dahil olacak kurtçukların, kendilerine bakmakla görevli arılarca “bal şerbetinin bu özelliğini bilirmişçesine” bal şerbeti ile beslenmesidir.
Arılar ve Rakamlar
500 gram bal için arılar, 3 milyon 750 bin defa çiçeğe konup kalkıyor.Arıların bir gr. bal yapabilmesi için 60 bin çiçeğe konması gerekiyor.
Bal arıları bir peteği doldurabilmek için milyonlarca çiçeğin nektarını emiyor ve 100.000 km kanat çırpıyor.Bu deli çalışmanın arasında, dönüp dönüp, “öbür arı benim kadar dolaşıyor mu?” diye kontrol gereği de duymuyorlar.Birbirlerine tam bir güven içinde sadece hedeflerine odaklanmışlar!.. Bir koloninin pazarlanacak 1 kg bal üretmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için 8 kg bal tüketmesi gerekiyor. Bu da koloninin 6 kez dünya çevresini dönmesi demek. . .
Onlar bu işi canla başla yapıyor ve genetik olarak nesilden nesile aktarılmış bir tembellik asla söz konusu olmamış! Hepsi güneşin “kalk” ziliyle çalışmaya başlayıp, güneşin “paydos” ziliyle dinlenmeye çekiliyorlar. Arı, vücut ağırlığının 330 katı yük çekebilme kapasitesine sahip olduğu bilim adamları tarafından kabul edilmektedir.
Her bir petek gözünün altıgen prizma şeklinde inşa edilmesi esas peteğin direncini sağlıyormuş. Bu nedenle kilolarca balı rahatlıkla taşıyabiliyor.”Gerçekten de en az balmumu harcayarak, maksimum ölçüde bal depolamak için en uygun şekil, arıların inşa ettiği altıgen prizmadır” diye onaylıyor.
Fizikçiler:
Hadi bakalım arılardan özür dileyelim, onlara “hayvan” dediğimiz için. Belki de bu dünyaya arı olarak gelmek vardı.
Sponsorlu Bağlantılar

Anzer Balı ile ilgili tahliller insanları yanıltabilmektedir. Anzer Balının üretimi çok sabır isteyen bir iştir. Bu sebeple tahlil için özel bal üretiliyor. Tahlil için üretilmiş özel balı tahlil ettirip, geçerli bir belge alıyorlar. Daha sonra müşteriye sundukları balı, o tahlili maske ederek satmaya çalışıyorlar. Tahlil denince vatandaşın diyeceği bir şey kalmıyor tabiki. Ama müşteriye daha sonra vermeye çalıştıkları bal ile o bal aynı mı? Değil tabiki. Peki ne yapmak lazım. Baldan alacağınız numune ve yaptıracağınız test bu işi çözer. Bu konuda benden başka yok diyen o üreticilerden numune isteyin ve birde bizden numune isteyin tahlili kendiniz yaptırın. Ama tabiki numune olarak verilen bal ile size gönderilecek olan bal aynı olmak şartıyla.
Anzer Balı ile Anzer Polenini ayrı üretiklerini iddia ediyorlar ve hali hazırda oluşmuş Anzer poleni pazarını süistimal ediyorlar. Peki Nahl Suresinde methi yapılan nedir. İnsanlar için şifa olan nedir. Tabiki baldır. Polen ayrı, bal ayrı olur mu öyle bir dava. Balın üzerindeki poleni aldın mı geriye ne kalır. Teşbihte hata olmaz. Yağı alınmış süt, hakiki süt olursa o da hakiki anzer balı olur. Balın en önemli kısmı, baldan ayrıldığı takdirde bal şifa özelliğini yitirir. Ne o polenden fayda olur, nede o bal değilde bal dedikleri nesneden. İnsanları yanıltan bu tür kuruluşlar kendini bu işte tekel ilan ediyorlar.

Neymiş Bir kaşık aldın mı tamammış fazlazı zararmış. Peki Kur’an-ı Kerimde var mı öyle bir şey. Balın fazlası zarar mı diyor. Hayır. Hatta ne kadar yersen ye o kadar faydalıdır.
Eğer Anzer balının hakikisini almak istiyorsanız numune isteyin ve kendiniz test yaptırın. Anlattıklarımızın hepsine elimizdeki Anzer Balı ile cevap vermeye hazırız. Bu işi tekeline alan kişi yada kuruluşlardan numune isteyin göndersinler birde biz gönderelim. Hangisi hakiki imiş o zaman ortaya çıkar. Tahlil sonuçları size gereken bilgiyi verecektir.
Anzer Balının Şifalı Olduğu Rahatsızlıklar


Anzer Balı ile,
Astım-Bronşit,MS Hastalığı,
Mide-Bağırsak hastalıkları,
Kanser tedavisi,
Karaciğer hastalıkları,
Diyabet ( Diabet ) Şeker hastalığı,

Prostat,
Kapanmayan yaralar,
Doğuştan olmayan göz rahatsızlıklarının tedavisinde,
Katarak hastalığının tedavisinde,
Cinsel güç,

Çocuk gelişimi,
Kemik gelişimi,
Zeka gelişimi,

Kısırlık tedavisinde,
Romatizma Eklem rahatsızlıkları,
Guatır hastalığının tedavisinde (Ameliyatla tedavi edilmesi tehlikelidir. Ses tellerinde arıza bırakır.),

Şu an sıkıntısını çektiğiniz rahatsızlığına şifa olabilmektedir.
Not: Anzer Balının üretimi kolay bir meslek değildir, ve biz diyoruz ki Şifalı bal üretimi bizim işimiz. Kimsenin bal alamadığı senelerde biz alıyoruz. İşin püf noktalarını bilmek gerek. O da izin verin biz de kalsın.


Anzer Balı Nedir?




Artı bir bilgi bu gün ülkemizde ve dünyada bir çok tahlil laboratuarı bulunmaktadır. Sizlere sesleniyorum: Elinizde bulunan ve anzer balı olarak iddia edilen bal ile bizim size sunacağımız tahlil amaçlı numunemizi test ettirin. Kendi seçiminizi kendiniz yapın. Hangisinin özellikleri fazla imiş siz farkı fark edin.
Bal ve Faydaları



Arılar ve Rakamlar
500 gram bal için arılar, 3 milyon 750 bin defa çiçeğe konup kalkıyor.Arıların bir gr. bal yapabilmesi için 60 bin çiçeğe konması gerekiyor.




Hadi bakalım arılardan özür dileyelim, onlara “hayvan” dediğimiz için. Belki de bu dünyaya arı olarak gelmek vardı.
Son düzenleyen KnocKout; 23 Ağustos 2009 15:13
Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi