Arama

Bal ve Sağlık için Faydaları - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 29 Ocak 2012 Gösterim: 46.594 Cevap: 14
KnocKout - avatarı
KnocKout
Ziyaretçi
23 Ağustos 2009       Mesaj #11
KnocKout - avatarı
Ziyaretçi
Anzer Balından Tavsiyeler

Sponsorlu Bağlantılar
Anzer Balı ile ilgili öneriler:

Bal ve Sağlık için Faydaları

Hz. Allah’ın Nahl Suresi 68-69′da ifadesini bulan “Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları kovanlardan kendine evler edin! Sonra her türlü üründen ye de, Rabbinin sana müyesser kıldığı yollara çık. Karınlarından, çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifa bulunur. Düşünen bir topluluk için bunda bir âyet vardır.” ayetiyle balı insanlar için bir şifa kaynağı kılmıştır. Fakat Anzer Balının üretiminin çok büyük incelikleri vardır. Belli sayıdaki kovanı araziye götürüp bırakmakla olmuyor.
Anzer Balı ile ilgili tahliller insanları yanıltabilmektedir. Anzer Balının üretimi çok sabır isteyen bir iştir. Bu sebeple tahlil için özel bal üretiliyor. Tahlil için üretilmiş özel balı tahlil ettirip, geçerli bir belge alıyorlar. Daha sonra müşteriye sundukları balı, o tahlili maske ederek satmaya çalışıyorlar. Tahlil denince vatandaşın diyeceği bir şey kalmıyor tabiki. Ama müşteriye daha sonra vermeye çalıştıkları bal ile o bal aynı mı? Değil tabiki. Peki ne yapmak lazım. Baldan alacağınız numune ve yaptıracağınız test bu işi çözer. Bu konuda benden başka yok diyen o üreticilerden numune isteyin ve birde bizden numune isteyin tahlili kendiniz yaptırın. Ama tabiki numune olarak verilen bal ile size gönderilecek olan bal aynı olmak şartıyla.
Anzer Balı ile Anzer Polenini ayrı üretiklerini iddia ediyorlar ve hali hazırda oluşmuş Anzer poleni pazarını süistimal ediyorlar. Peki Nahl Suresinde methi yapılan nedir. İnsanlar için şifa olan nedir. Tabiki baldır. Polen ayrı, bal ayrı olur mu öyle bir dava. Balın üzerindeki poleni aldın mı geriye ne kalır. Teşbihte hata olmaz. Yağı alınmış süt, hakiki süt olursa o da hakiki anzer balı olur. Balın en önemli kısmı, baldan ayrıldığı takdirde bal şifa özelliğini yitirir. Ne o polenden fayda olur, nede o bal değilde bal dedikleri nesneden. İnsanları yanıltan bu tür kuruluşlar kendini bu işte tekel ilan ediyorlar.
Bal ve Sağlık için Faydaları
Anzer Balının fiatını haklı göstermek için üretim miktarının 100-150 kg civarında olduğu gibi yanlış bir bilgilendirme yapılmaktadır. Halbuki balın üretim miktarı dedikleri miktarın çok üstündedir ve üstelik balın fiatını üretiminin az olması değil balın kendi özelliği belirler. Üretimi azmış da fiatı ondan yüksekmiş. Yok öyle bir şey. Madem öyle azmış da o kadar arayan insana balı nereden buluyorlarmış. Üstelik Anzer Balı konusunda öyle destani şeyler uyduruluyor ki:
Neymiş Bir kaşık aldın mı tamammış fazlazı zararmış. Peki Kur’an-ı Kerimde var mı öyle bir şey. Balın fazlası zarar mı diyor. Hayır. Hatta ne kadar yersen ye o kadar faydalıdır.
Eğer Anzer balının hakikisini almak istiyorsanız numune isteyin ve kendiniz test yaptırın. Anlattıklarımızın hepsine elimizdeki Anzer Balı ile cevap vermeye hazırız. Bu işi tekeline alan kişi yada kuruluşlardan numune isteyin göndersinler birde biz gönderelim. Hangisi hakiki imiş o zaman ortaya çıkar. Tahlil sonuçları size gereken bilgiyi verecektir.

Anzer Balının Şifalı Olduğu Rahatsızlıklar

Bal ve Sağlık için FaydalarıBal ve Sağlık için Faydaları


Anzer Balı ile,
Astım-Bronşit,
MS Hastalığı,
Mide-Bağırsak hastalıkları,
Kanser tedavisi,
Karaciğer hastalıkları,
Diyabet ( Diabet ) Şeker hastalığı,


292829501 157f6c911c m
Böbrek hastalıkları,
Prostat,
Kapanmayan yaralar,
Doğuştan olmayan göz rahatsızlıklarının tedavisinde,
Katarak hastalığının tedavisinde,
Cinsel güç,

Bal ve Sağlık için Faydaları
Cilt bakımı ve güzellik,
Çocuk gelişimi,
Kemik gelişimi,
Zeka gelişimi,
Bal ve Sağlık için Faydaları
Adet düzensizliği,
Kısırlık tedavisinde,
Romatizma Eklem rahatsızlıkları,
Guatır hastalığının tedavisinde (Ameliyatla tedavi edilmesi tehlikelidir. Ses tellerinde arıza bırakır.),

Bal ve Sağlık için Faydaları
Tıpta çaresiz kalmış hastalıklar ve
Şu an sıkıntısını çektiğiniz rahatsızlığına şifa olabilmektedir.
Not: Anzer Balının üretimi kolay bir meslek değildir, ve biz diyoruz ki Şifalı bal üretimi bizim işimiz. Kimsenin bal alamadığı senelerde biz alıyoruz. İşin püf noktalarını bilmek gerek. O da izin verin biz de kalsın.
Bal ve Sağlık için FaydalarıBal ve Sağlık için Faydaları

Anzer Balı Nedir?


Bal ve Sağlık için Faydaları
Biz burada anzer balı nedir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Evet anzer balı ilk olarak anzer yaylasında ortaya çıkmıştır. Bu balın ortaya çıkışı çok tarihi bir olaydır. Şöyle ki : Zamanında çaresiz bir hastalığa yakalanan bir kişi Allah’a yalvararak hastalığının şifasını istemiştir. Kendisini hastalığının şifasını bulmak için araştırma yapmaya adamıştır. Dere tepe gezerken anzer yaylasında bir kayanın kovuğunda insan müdahalesi olmadan arıların kendi yaptığı bal ile karşılaşmıştır ve bu baldan epeyce bir miktar yemiştir. Sonuç olarak çaresiz olan hastalığına



w
Hz. Allah’ın Nahl Suresi 68-69′da ifadesini bulan “Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları kovanlardan kendine evler edin! Sonra her türlü üründen ye de, Rabbinin sana müyesser kıldığı yollara çık. Karınlarından, çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifa bulunur. Düşünen bir topluluk için bunda bir âyet vardır.” ayetiyle şifa bulmuştur. Şimdi akıllı bir insan olarak siz okuyucularımıza soruyorum: Hz. Allah’ın Kur’an-ı Kerimde methettiği bal ile ilgili ayette bu bal sadece anzer yaylasında mı yetişir demiş! Artı bir bilgi arının yapmış olduğu balın hammaddesi olan bitkiler sadece anzer yaylasında mı yetişiyior! Bu bitkiler ülkemizde ve dünya genelinde baktığımızda başka bölgelerde yetişmiyor mu? Elbetteki yetişiyor. Belgesellere baktığımız zaman, Avrupalıların yağmur ormanlarında kayaların kovuğunda hiçbir müdahale olmadan arıların yetiştirmiş olduğu balı şifa amaçlı olarak kullandıklarına şahit oluyoruz.
Bal ve Sağlık için Faydaları
Şimdi burada asıl olana konu balın hakiki çiçek balı olmasıdır. Bir tek dikili ağacın olmadığı sadece çiçeklerden oluşan muhitte yetiştirilen bal hakiki anzer balıdır. Yani çaresiz hastalığa yakalanmış olan kişinin yediği anzer balının ihtiva ettiği şifa özelliğini taşımaktadır. Şifa özelliği açısından en yüksek olan baldır.Nahl suresinde ifadesini bulan baldır.
Bal ve Sağlık için Faydaları

Artı bir bilgi bu gün ülkemizde ve dünyada bir çok tahlil laboratuarı bulunmaktadır. Sizlere sesleniyorum: Elinizde bulunan ve anzer balı olarak iddia edilen bal ile bizim size sunacağımız tahlil amaçlı numunemizi test ettirin. Kendi seçiminizi kendiniz yapın. Hangisinin özellikleri fazla imiş siz farkı fark edin.



Bal ve Faydaları
Bal ve Sağlık için Faydaları
Allah’ın küçücük bir hayvan aracılığıyla insanlara sunduğu balın ne denli büyük bir besin kaynağı olduğunu biliyor musunuz? Bal, fruktoz ve glukoz gibi şekerlerin yanısıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi minerallere sahiptir. Nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre değişmekle birlikte, balda B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca bakır, iyot, demir ve çinko da az miktarlarda bulunur. Balın içeriğinde bunların dışında bazı hormonlar da vardır Bal, Kuran ayetinde vurgulandığı gibi, “insanlara şifa” olma özelliği taşımaktadır. 20-26 Eylül’den Çin’de yapılan Dünya Arıcılık Kongresi’nde bilim adamlarının bal hakkındaki yorumları da bunu doğruluyor: “Kongre’de, arı ürünleri ile tedavi konusu ağırlık kazandı. Özellikle ABD’li bilimadamları bal, arı sütü, polen ve arı reçinasının (propolis) birçok hastalığı tedavi ettiğini bildirdiler. Romanyalı bir doktor balı katarakt hastaları üzerinde denediğini ve 2094 hastadan 2002’sinin (% 95) bal sayesinde tam olarak iyileştiğini açıkladı. Polonyalı doktorlar ise arı reçinasının hemoroid, deri hastalıkları, kadın hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiğini tespit ettiklerini bildirdiler.”

Bal ve Sağlık için Faydaları
Bilimde en ön sıraları alan ülkelerde arıcılık ve arı ürünleri artık başlı başına bir araştırma dalı durumunda. Balın diğer yararları ise şöyle sıralanabilir: Kolayca sindirilir: İçindeki bitki özleri ve doğal şifası sayesinde bal, en hassas mideler tarafından bile kolaylıkla sindirilir. Aynı zamanda bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastaları dahi korkmadan kullanabilir. Denemiştir ve Şeker hastalarının hastalığından hiç bir eser kalmadığına şahit olunmuştur. Düşük kalorilidir: Balın bir diğer özelliği, vücuda yoğun enerji vermesine rağmen, kilo yapmaması balı üstün nitelikli bir besin kaynağı yapmaya yetmesidir. Süratle kana karışır: Bal ılık suyla karıştırıldığında 2 dakika içinde kana karışır. İçerdiği doğal bitki özlerinden dolayı beynin çalışması kolaylaşır…
Bal ve Sağlık için Faydaları
Kan yapımına destek olur: Bal, kan yapımı için vücudun gereksinim duyduğu enerjinin önemli bir bölümünü karşılar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Kan dolaşımını hem düzenleyici, hem de kolaylaştırıcı yönde etkisi vardır. Damar sertliğine karşı önemli bir koruyucudur. İçinde bakteri barınamaz: Balın bakteri barınmasına olanak tanımayan özelliği “inhibine etki” olarak adlandırılır. Yapılan deneyler bal şerbetinin, bakteri öldürücü özelliğinin saf bala göre iki kat arttığını göstermiştir. İşin ilginci, arı kolonisine yeni dahil olacak kurtçukların, kendilerine bakmakla görevli arılarca “bal şerbetinin bu özelliğini bilirmişçesine” bal şerbeti ile beslenmesidir.
Arılar ve Rakamlar

500 gram bal için arılar, 3 milyon 750 bin defa çiçeğe konup kalkıyor.Arıların bir gr. bal yapabilmesi için 60 bin çiçeğe konması gerekiyor.
Bal ve Sağlık için Faydaları
Bal arıları bir peteği doldurabilmek için milyonlarca çiçeğin nektarını emiyor ve 100.000 km kanat çırpıyor.Bu deli çalışmanın arasında, dönüp dönüp, “öbür arı benim kadar dolaşıyor mu?” diye kontrol gereği de duymuyorlar.Birbirlerine tam bir güven içinde sadece hedeflerine odaklanmışlar!.. Bir koloninin pazarlanacak 1 kg bal üretmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için 8 kg bal tüketmesi gerekiyor. Bu da koloninin 6 kez dünya çevresini dönmesi demek. . .
Bal ve Sağlık için Faydaları
Onlar bu işi canla başla yapıyor ve genetik olarak nesilden nesile aktarılmış bir tembellik asla söz konusu olmamış! Hepsi güneşin “kalk” ziliyle çalışmaya başlayıp, güneşin “paydos” ziliyle dinlenmeye çekiliyorlar. Arı, vücut ağırlığının 330 katı yük çekebilme kapasitesine sahip olduğu bilim adamları tarafından kabul edilmektedir.
Bal ve Sağlık için Faydaları
Her bir petek gözünün altıgen prizma şeklinde inşa edilmesi esas peteğin direncini sağlıyormuş. Bu nedenle kilolarca balı rahatlıkla taşıyabiliyor.”Gerçekten de en az balmumu harcayarak, maksimum ölçüde bal depolamak için en uygun şekil, arıların inşa ettiği altıgen prizmadır” diye onaylıyor.
Bal ve Sağlık için Faydaları
Fizikçiler:
Hadi bakalım arılardan özür dileyelim, onlara “hayvan” dediğimiz için. Belki de bu dünyaya arı olarak gelmek vardı.
Son düzenleyen KnocKout; 23 Ağustos 2009 15:13 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
25 Nisan 2011       Mesaj #12
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Arıların çiçeklerdeki balözünü emerek oluşturdukları ve peteklere doldurdukları hoş kokulu, koyu, tatlı sıvı. Arı, midesinde birtakım kimyasal değişikliklere uğrayan balözünü ağzından peteklere doldurarak, üzerini ince bir balmumu tabakasıyla örter. Balın bileşiminde %17-22 oranında su ve %65-75 oranında meyve şekeri, çok az da protein bulunur. Bol vitaminli ve hazmı kolay bir besindir. Balmumuysa genç işçi arıların, bal ve çiçektozlarını yedikten sonra, halkaları arasında oluşan terin meydana getirdiği, sarımtırak beyaz renkli bir maddedir. Bal, günümüzde yapay olarak da yapılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi & MsXLabs

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
kalem_adam - avatarı
kalem_adam
Ziyaretçi
9 Mayıs 2011       Mesaj #13
kalem_adam - avatarı
Ziyaretçi
bu kadar yararlı bir şeyin sahtesini yerseniz elbette bir işe yaramaz bu yüzden ne olduğunu bilmediğiniz balları yemekte ısrar etmeyin. özellikle bizim köyün balı bizim oranın balı diye satılan balları alırken 2 kere düşünmek lazım. en iyisi bildiğiniz güvendiğiniz marka balları yemek. sağlıklı olucam derken, sağlığınızdan olmayın.
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
30 Mayıs 2011       Mesaj #14
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Karakovan Balının Faydaları


faydasi
Zara Karakovan Balının, kalp, karaciğer, bağırsak, mide, tansiyon, kan dolaşımı ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Sigara içenlerin yemek borusunu temizlemek için de tercih ettiği balın, afrodizyak etkisi de vardır. Bu özellikleri sebebiyle Zara Karakovan Balı ülkemizde şifa kaynağı olarak görülen ve aranan birkaç baldan birisidir. Lezzeti, şifası ve kalitesiyle aranan bir bal olan Zara Karakovan Balı Osmanlı Sarayında da tüketilen bir bal olarak bilinmektedir
Sivas Zara yöresinde üretilen Karakovan Çiçek balı eski zamanlardan bu tarafa haklı bir şöhrete sahiptir. Zara balını diğer ballardan ayıran en önemli özelliği, geleneksel usullerle karakovan ve örme sepetlerde üretilmesidir.
Sivas Zara Karakovan balının diğer bir önemli özelliği gerek örme sepetlerin, gerekse bir metre uzunluğunda, 30 santim kalınlığında yuvarlak dut ağacının oyularak yapılan kara kovanların içine, temel petek konulmamasıdır. Diğer suni peteklerden farklı olarak, arıların içini doldurdukları temel petek de arılar tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple kara kovan balının peteği de rahatlıkla yenilebilir ve şifalıdır.
Zara Balı diğer birçok yöremizde üretilen sarı renkli ballara göre daha beyaz renklidir ve orijinal Zara Karakovan Balının üretiminde kesinlikle şeker, yem, katkı maddesi kullanılmamaktadır.
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
29 Ocak 2012       Mesaj #15
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
BAL VE TARÇIN KARIŞIMININ MUCİZEVİ ŞİFASI



Bal
herkesin bildiği gibi şifa deposu bir besindir.çok eski tarihlerden
buyana sağlık için faydalı olduğu bilinir ve kullanılır. tarçında çok
şifalı olduğuna göre ,bu ikisinin karışımındaki şifayı ve sağlığı bir
düşünün artık....



Bal ve Tarçın karışımı birçokhastalığa iyi gelmektedir. Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik
tıpta da Bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün
bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir
ilaç olarak kabul etmişlerdir. Bal her türlü hastalıkta herhangi bir
yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp ilmi,
balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları
için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir. Kanada da yayımlanan ünlü
Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı
araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların
listesini yayınlamıştır.




ARTRİT
Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı tozTarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan
yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını
göreceksiniz.Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık
Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer
düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi
olabilirler.Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada
;kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan
200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan
yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa
bulmuşlardır.


BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve
vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.Araştırmacılara göre
bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Balın düzenli
kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla
savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.


DİŞ AĞRISI
Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil
edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.



HAZIMSIZLIK VE GRİP
Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit
oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal
içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları
gripten koruduğu saptanmıştır.



İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI
İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip
içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.




KANSER
Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik
kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan
hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde
üç defa almalıdırlar.



KALP HASTALIKLARI
Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya
marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki
kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama
ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden
kilometrelerce uzakta olacaklardır.Bu uygulamayı düzenli olarak yapan
kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları
kuvvetlenecektir.



KISIRLIK
Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını
kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.Eğer kudretsiz bir erkek düzenli
olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri
çözülecektir.Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve
uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın
kullanmaktadırlarGebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım
tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup
çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili
olmaktadır.



KOLESTEROL
İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay
içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat
içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de
günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.Adı geçen
dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün
düşmesine yardımcı olabilir.



MİDE AĞRILARI Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.



GAZ Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğinden göstermiştir.



SAÇ DÖKÜLMESİ
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık
bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan
önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.5
dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.



SİVİLCELER VE DERİ
3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce
sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.Eğer 2 hafta
süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama,mantar
ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı
uygulanır.



SOĞUK ALGINLIĞI
Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa
yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin
temizlenmesi için de geçerlidir.



YAŞLILIK
Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık
harabiyetini önler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su
içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak
miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını
durdurur.



YORGUNLUK
Araştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve
biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye
başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde
canlılığın arttığını tesbit etmiştir.



ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır.
Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce
içilir.Düzenli uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli
olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın
birikmesine engel olur.

In science we trust.

Benzer Konular

28 Haziran 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
3 Ağustos 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
12 Ekim 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
2 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
7 Eylül 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular