Arama

Dudak Bakımı

Güncelleme: 5 Mart 2013 Gösterim: 20.725 Cevap: 11
PembeSeker - avatarı
PembeSeker
Ziyaretçi
28 Ekim 2008       Mesaj #1
PembeSeker - avatarı
Ziyaretçi
Kış geliyorsmilev dudaklarınız yavaş yavaş kuruyabilir. Dudaklarınız sık sık çatlıyorsasmilev bu probleminizi çözmenin kolay yolları var. 5 adımda yumuşak dudaklara sahip olun!

Sponsorlu Bağlantılar
dudak
  • Bir kumaş parçasını ıslak suya batırıp biraz sıkarak dudaklarınızda bekletin. Sıcak ve nemli bez dudaklarınızı yumuşatacaktır.
  • Dudaklarınızı bol miktarda bal ile sürtün.
  • Dudaklarınızı diş fırçanız ile ovun.
  • Dudaklarınıza bir bez parçasıyla bal ya da erimiş şekeri güzelce sürün.
  • Dudaklarınızı hafifçe ovun.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
22 Mayıs 2009       Mesaj #2
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bakımsız Dudaklarınızı Yaza Hazırlayın
Havalar yavaş yavaş ısınıyor. Soğuk ve azap dolu kış günlerini artık geride bırakmaya hazırlanırken aynaya baktığınızda gördüğünüz çatlamış dudaklarınızı yaza bu halde taşımayı düşünmüyorsunuz herhalde? Havalar bir ısınıp bir soğurken zavallı dudaklarınız can çekişti durdu. Şimdi onlara güzel bir bakım uygulamanın zamanı geldi! Yazın sıcağında capcanlı dudaklar ile dolaşmak istiyorsanız yorgun dudaklarınızı iyice bir yenilemeniz gerekiyor.
Carita Progressif Anti Age Perle De Jeunesse Levres, dudaklarının dolgun olmamasından şikâyetçi bayanlar için oldukça harika bir ürün. Dudak üzerinde ve etrafında oluşan çizgileri onarıp dudak kontürünü belirginleştiren ürün dudaklara hacim ve dolgunluk kazandırır. Gün içerisinde istenilen sıklıkta kullanabileceğiniz ürünü çantanızdan eksik etmeyerek hem zavallıları bakım ile besler hem de seksi dudaklara sahip olabilirsiniz. Ürün fiyatı 120 TL.Elizabeth Arden Eight Hour Lip Balm 50, dudaklarınızı zararlı etkilerden korumakla kalmıyor, onlara harika bir bakım da yapıyor. Arden serisinin son ürünü olan bu harika dudak bakım ürünü kurumuş ve çatlamış dudaklarınıza aradığınız nemi müjdeliyor. Ürünün fiyatı 73 TL.
Sponsorlu Bağlantılar
Shiseido Future Solution Eye-Lip Contour Cream, göz çevreniz ve dudak bölgenizin nemi, onarımı ve sıkılığı için komple bir bakım sağlayan ürün kırışıkları azaltır, dermal ve epidermal yapıyı onarır ve destekler, sarkmayı, koyu halkaları, kuruluk ve sertlikleri giderir. Sabah, akşam kullanacağınız bu krem göz ve dudak bölgesi için yaşlanmaya karşı eksiksiz bir lüks! Ürün fiyatı 252 TL.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 19 Ocak 2012 10:34 Sebep: sayfa düzeni
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
14 Haziran 2009       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Çatlayan Dudaklar İçin
200 gram susam yağı

50 gram bal mumu
Bal mumunu benmari usulü eritin.(ocakta kaynayan suyun içine bir kap yerleştirin. Yerleştirdiğiniz kabın içinde bal mumunu eritin.) Susam yağını ilave edin. Karışımı hergün dudaklarınıza sürün.

Dolgun Dudaklar İçin
1 tatlı kaşığı bal

2-3 damla zeytin yağı
Malzemeleri karıştırın. Diş fırçası yardımıyla dudaklarınıza sürün.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 19 Ocak 2012 10:34 Sebep: sayfa düzeni.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
31 Temmuz 2009       Mesaj #4
nünü - avatarı
Ziyaretçi
İsveç Macunu
İnsanlarla konuşurken ilk baktığımız yer çoğu zaman ağızları olur. Güzel inci gibi dişler mükemmel gülüşlerle birleşerek etkili bir görünüm oluşturuverir. Bizler de o mükemmel gülüşlere ve bembeyaz dişlere sahip olan insanlara hasetle bakar, ne yapacağımızı şaşırmış bir halde eve gelip yüzlerce kere dişlerimizi fırçalarız. (: Tabii normal macunların çürükleri engellemekten öte yana fazla gidemediklerini göz önünde bulundurursak sonuç pek de istediğimiz gibi olmaz. Fakat hanımlar sizlere bir müjdemiz var! Artık bu sıkıntıya son vermek için İsveç bilim adamlarının uzun süre üzerinde çalıştığı Swiss Dent diş macunu Türkiye'ye bizlere yardım etmek için geldi bile. 6 farklı diş macunu ile her türlü ağız sorununa yardımcı olan macunlar komple beyazlatmadan bölgesel leke beyazlatmasına, diş üzerinde anti bakteriyel bir koruma oluşturmaktan hassas dişler için kuvvetli beyazlatmaya kadar birçok seçenek sunarak bizleri mutlu edecek. Swissdent Xstain, çok amaçlı beyazlatma sigara, çay, kahve ve kırmızı şarap kullanımından dolayı diş üzerinde oluşan lekeleri yok eden bir macun. Yüksek oranda florüre sahip olan macunun fiyatı 36 YTL.

Bu macun serisinin diğer bir gözbebeği ise Swissdent Stain Whitening Brush. Dişler üzerinde bölgesel beyazlatma etkisi göstererek sigara ve renk yapıcı maddeler içeren besinlerin bıraktığı kalıcı izler yüzünden rengi bozulan dişlere sahip olan herkes için bir kurtarıcı olacak. Sadece 7 günlük bir uygulama ile dişlerdeki her türlü rengi açarak parlak ve inci gibi bir gülüşe sahip olmanızı sağlayan macun özel fırçası ile uygulandığında sonuç mükemmel oluyor. Ürünün fiyatı 77 YTL
Ağız gargarasından vazgeçemeyenleri unutmayan İsveçliler bir de Purefreshness Moutwash adlı ağız gargarasını bulmuşlar. Anti bakteriyel etkisi ile diş üzerinde plak oluşumunu ve çürükleri engellerken, kötü ağız kokularını da giderme özelliğine sahip. En büyük özelliği ise, diğer gargaraların aksine korumaya çalıştığınız diş renginizin solmasına asla izin vermiyor. Mükemmel gargaranın fiyatı ise 34 YTL.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 19 Ocak 2012 10:38 Sebep: sayfa düzeni.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Ağustos 2010       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Doğal ve bitkisel dudak bakımı....

Benimde güzel dudaklarım olsun diyorsanız. Dolgun ve yumuşak görünümlü dudaklar için evde yapabilecekleriniz.

*Dudaklarınızda uçuk var ise; diş macunu kullanarak dudaklarınızı koruma altına alabirsiniz.Yada elma sirkesi ve bir tutam tuzda işinize yarayacaktır.

*Kış aylarında dudaklarınızın çatlamamsı için kakao yağı çok faydalıdır.

*Mutlaka hergün cildinizi temizlerken dudaklarınızıda temizlemeyi ihmal etmeyin.

*Cildinize kullandıgınız nemlendirici ile dudaklarınızıda nemlendirin.

*Kışın kullanacağınız rujları çatlak koruyuculu tercih ediniz.

*Pudralı rujlardan kaçının. Bu dudaklarınızı kurutur.

*Ruju dudalarınıza bir fırca yardımıyla uygulayın.

*Rujun fazlasını bir peçete yardımıyla alın.Bu dudaklarınızın pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

*Dudaklarınızın dolgun görünmesini istiyorsanız. Kalem kullanın. Dudak kalemini dudak çerçevesinin biraz dışından çizin. Tabi abartmayın


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
31 Ocak 2011       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Dudak Estetiği

Dudak Estetiği Dudak Kalınlaştırma İnceltme

Dudaklar, yüzünüzün tam ortasında yer aldığı için çok fazla dikkat çeker. Kadını ilk bakışta çekici, seksi bir görünüme büründürebilen kalın ve biçimli dudaklar bütün kadınların hayalidir.


Çekici ve seksi bir görünüme kavuşmanızı sağlayan güzel dudaklar aynı zamanda genç bir görünüm kazanmanızı sağlar. Etrafında çiziler olan ve iç bölümü kırışmış bir dudak yapısı kişiyi olduğundan daha yaslı gösterir. Dudaklardaki pembe kısımlar bazen genetik olarak doğuştan ince yapılıdır, bazen de yaslandıkça incelir ve dolgunluğunu kaybeder. Dudakların yaslanması, yüzün yaslanması ile paralel olarak ilerler. Dudakların seklinde diş yapısı ve çene yapısı büyük rol oynar. Bunların yanında dudağın boyu, kalınlığı, genişliği, dişlerin ne kadar kısmını kapattığı etkenlerde önemlidir.

İdeal görünüşlü bir dudak da alt dudak üst dudaktan kalın olmalıdır ki böylece diş etleri gülümse esnasında görülmemelidir.

Dudaklar, burun ucundan çene ucuna doğru çizilen hayali olarak farz edilen çizginin gerisinde kalmalıdır. Bu hattın önünde görülen abartılı dudaklar, estetik açıdan kötü bir görüntü verir.


dudak estetigi 300x224

Dudak kalınlaştırma için yapılan dudak estetiği ameliyatları iki ana gurupta toplanır. Bunlardan ilki geçici olarak yapılan dudak estetik ameliyatı, ikincisi kalıcı olarak yapılan dudak estetikleridir. Geçici olarak yapılan dudak estetikleri, genelde dudak içine dolu maddeleri ya da yağ enjeksiyonu yapılarak gerçekleştirilir. Kalıcı olarak yapılan dudak estetiği ise, dermofet yağ-deri greftleri, ve suni maddelerle yapılan dolgular sayesinde gerçekleştirilir.


Dolgu maddeleri en zararsız metotlardır, fakat etkisi kısa sürelidir. Dolgu maddeleri enjekte ettirerek dudaklarınızı dolgunlaştırmak isterseniz 6 ay ila 1 yıl sonra dudaklarınız eski haline dönecektir. Dolgu maddelerin genelde tek bir risk ortaya çıkar. Şayet alerjik reaksiyon sorunu yasamazsanız genelde dolgu maddeleri ile 6 ay ila 1 yıl arasında dolgun dudaklarınızla gezebilirsiniz.

Dudak dolgunlaştırmak için yapılan yağ enjeksiyonları da aslında geçici yöntemlerden biridir. Çünkü değişen miktarlarda enjekte edilen yağ zamanla erir. Bu nedenle işlemin tekrar edilmesi gerekir. İki üç seans devam eden yağ enjeksiyonu genelde % 30-40 oranlarında kalıcı hale gelebilir. Üstelikte zaman içersinde eriyen yağlardan arta kalan yağlar dudaklarda sekil bozukluğuna da sebep olabilir. Yani dudak içine enjekte edilen yağlar aynı anda aynı oranda erimiyor. Şekil bozukluğunu düzeltmek için tekrar bir yağ enjeksiyonu gerekir.

Dudakları kalınlaştırmak, dolgunlaştırmak için son yıllarda reaksiyona sebep olmayan dolgu maddeleri üretmek adına son yıllarda büyük çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar içinde en zararsız ve en iyi sonucu veren Hyaluronik asit dolgusudur. Hyaluronik asit, vücut dokularında bulunan mevcut yapı taşlarından biridir. Dudakları dolgunlaştırmak amacıyla yaygın olarak kullanılır.

Vücutta zaten mevcut olan bir madde olduğu için, hyaluronik enjeksiyonları istenmeyen bir reaksiyona sebep olmaz. Ancak bu enjeksiyonun da kalıcılığı ortalama 6 ila 12 aydır ve etkisi geçtiğinde tekrar yapılması gerekir. Buna rağmen diğer dudak dolgunlaştırıcı yöntemlere nazaran ucuz ve kolay bir yöntem olduğu için en çok başvurulan dudak kalınlaştırma yöntemlerinden biridir.


estetik dudak

Diğer bir dudak kalınlaştırıcı suni madde ise Gortex isimli dolgu maddesidir ve bu malzeme sayesinde yapılan dudak dolguları kalıcıdır. Dudak kenarlarından küçük kesiler yapılır ve bu kesilerden içeriye yerleştirilir. Konulduğu şekilde kalır ve zamanla seklini kaybetme riski yoktur. Ancak zamanla dudağı delip, dışarı çıkabilme riski en önemli dezavantajıdır.


Dudak dolgunlaştırmak için uygulanan diğer cerrahi metot ise dudak mukozasını yani dudağın pembe olan bölümünü, ileriye doğru iterek kalın ve dolgun bir görünüme kavuşmasını sağlayan ameliyatlardır. Bu yöntem sayesinde en iyi ve kalıcı sonuçlar elde edilmektedir. Lokal anestezi ile yapılan bir dudak kalınlaştırma ameliyatı olup 5 günde tamamen iyileşir.

Dudak estetikleri her zaman kalın dudaklara sahip olmak için yapılmaz, bazen de normalden çok daha kalın dudakları daha ince göstermek için de yapılabilir. Kalın olan dudakları inceltmek için dudağın pembe bölümünden bir kesi açılır buradaki yağ dokuları çıkarılır ve dikiş atılır. Dudak küçültme ameliyatı da lokal anestezi yöntemi ile yapılır. Ameliyat sonrası oluşan şişlikler morluklar 3- ila 5 gün içersinde yok olur. Kesiler ve dikişler dudağın mukoza kısmından yapıldığı için herhangi bir estetik ameliyat izi kalmaz.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
24 Nisan 2011       Mesaj #7
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Dudakların daha dikkat çekici ve dolgun olması için ne yapabiliriz?

Dudaklarımızı daha dikkat çekici ve olgun göstermek istiyoruz ? Hiç problem değil aşağıdaki püf noktaları uygulayarak sizde güzel dolgun bir dudağa sahip olabilirsiniz.

Ünlü kozmetik markası Nars’ın kurucusu François Nars’tan güzel dudakların sırlarını keşfedin…

1. Mat ruj kullanmanın en iyi yolu hangisidir?

Bol renkli ya da sade olsun mat ruj çok modern. Yumuşak bir görünüm için ten renginize uygun bir renk seçin. Biraz makyaj ve daha koyu tonlarla taze bir görünüm yaratabilirsiniz. Nemlendirici özellikleri olan bir formülü seçmeyi de ihmak etmeyin.

2. Mükemmel dudak rengini nasıl buluruz?

Doğru dudak rengini bulmak için belirli bir kural yok. Gözünüze en çarpıcı görüneni sürün. Bu mücevher veya çok güzel bir çift ayakkabı giymek gibidir. Kadınların renklerle eğlenmesini ve tecrübe etmesini çok seviyorum.

3. Dudaklarınızın daha dikkat çekici ve dolgun olması için ne yapabiliriz?

Dudağın ortasına parlatıcı sürerseniz daha dolgun gözükür. Dudakları belirginleştirmek için çevresine kalem sürebilirsiniz fakat bunu yaparken kalemi yedirmeye özen gösterin.

4. Kadınlar ne kadar zamanda bir rujlarını tazelemeli?

Ruju çok kalın sürmeyin. Çünkü ne kadar çok sürerseniz o kadar kısa sürede silinir. Kadınlar sıklıkla tazelemek zorunda kalmasınlar diye ise Pure Matte üretildi; hem uzun süre dayanıyor hem de dudakları besliyor

Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
tokiohotel - avatarı
tokiohotel
VIP ''Ölü Gelin''
16 Ağustos 2011       Mesaj #8
tokiohotel - avatarı
VIP ''Ölü Gelin''
Evde Dudak Bakımı:
Evde Dudak Bakımı Pürüzsüz, dolgun ve yumuşak dudaklar, "güzel" olmanın ötesinde sağlıklıdır da. Özellikle ağzın köşelerinde görülen enfeksiyon riski, böyle dudaklarda görülmez. Virüsle geçen hastalıkların çatlamış dudaklarda yerleşmesi çok kolay olur. Üstelik bunlar bir kez vücuda girdikten sonra, vücudun diğer bölgelerinde de faaliyet gösterirler. Nedenleri arasında yorgunluk, C ve B6 vitaminlerinin ya da pantotetik asidin eksikliği ve bağışıklık sisteminin zayıflığı sayılabilir. Böyle durumlarda, makyaj yapmayıp virüse karşı geliştirilmiş bir pomat kullanmak yerinde olur.


1-Gliserin, çatlamış dudaklara kısa süreli bir yumuşaklık kazandırır. Ama, uzun süre kullanılacak olursa, tahrişe ve hassasiyete neden olur. Eskilerin yaptığı gibi kakao yağı uygulamak çok daha iyi sonuç verir (bu yağı, pudranın altına uygulayabilir veya rujdan once sürebilirsiniz.


2-Eğer uçuk habercesi kaşıntı başladıysa ve evde de bir pomadınız yoksa, diş macunundan faydalanın. Ama ateşiniz de çıktıysa, bir tutam tuz eklediğiniz limon suyunu deneyin: Çok can yakar ama yarayı iyileştirir.


3-Dudaklarınızın doğal bir renge ve pürüzsüz bir yüzeye kavuşmasını ve o can sıkıcı, kuru kabuklardan kurtulmayı istiyorsanız, bir diş fırçası yardımıyla, her sabah dikkatlice fırçalayın.


4-Yüzünüzü nemlendirirken dudaklarınızı ihmal etmeyin. Dudaklarınıza da nemlendirici sürdükten sonra, tüm dudak çizgisi boyunca, masaj yapın. Çünkü bu bölge, ilk kırışıkların oluştuğu yerdir.


5-UV ışınlarına karşı koruyucu işlevi olan melanin maddesinden yoksun olan dudak derisi çok hassastır. Bu yüzden, korunmaları için, tüm yıl boyunca, güneş filtresine ihtiyaç vardır. Erken yaşlanmalarını önlemek için bir diğer önlem, her gece yatmadan önce makyaj temizliği yapmaktır; bilhassa dudaklar uzun süre rujlu kalmışsa. Bunun için, makyaj temizleyicinizi parmak ucuyla dudaklara yedirin; ardından, bir parça pamukla, fazla hırpalamadan, temizleyin.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
''Boşver''
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Ocak 2012       Mesaj #9
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Dudak Bakımı İçin Uzman Tüyolar

Dudak BakC4B1mC4B1 C4B0C3A7in Uzman TC3BCyolar

Nemlendirmenin cildinizde ne denli etkili olduğunun farkındasınız değil mi? Aynı yöntem dudaklarınız için de işe yarıyor. Dudaklarınızı renklendirmeden önce uzmanımızın önerdiği yöntemi deneyerek dolgun, pürüzsüz ve yumuşak dudaklara sahip olabilirsiniz.

Ünlülerin makyaj uzmanı, Tamara Palumbo
Hazırlık
Dudaklarınızı göz makyajı temizleyicisiyle iyice temizleyin. Çünkü bu tarz temizleyiciler eyeliner gibi ciltle sıkı temasa geçen ürünleri bile temizlemeye yönelik oldukları için dudaklarınızda hiçbir fazlalık bırakmayacak.
-Suyla ıslattığınız dudaklarınızı diş fırçası ile 30 saniye boyunca dairesel hareketlerle hafifçe fırçalayın. Böylece hem ölü derilerden kurtulacak, hem de kan dolaşımını hızlandırarak dudaklarınızın dolgun görünmesini sağlayacaksınız.
-Dudaklarınızın nemini alın ve önce dudak balm’ı, ardından vazelin uygulayın. Bu iki katman nemin dudaklarınıza hapsolmasına yardımcı olacak. Bu ikiliyi maske gibi 10 dakika bekletin.
-Dudaklarınızın nemlendiğini hissetiğinizde bir peçeteyle, uyguladığınız balm ve vazelinin fazlasını alın. Böylece renklendirici ürünün dudaklarınıza daha iyi oturmasını sağlayacaksınız.
-Dudaklarınızın çevresini sulu dudak mürekkebi ile (Çok daha fazla renk içeriyor ve kolay çıkmıyor) belirleyin. Böylece düzgün bir hat ve kalıcı bir sonuç elde etmiş olacaksınız.
-Ardından aynı ürünle bu hattın içini doldurarak dudaklarınızı renklendirin. Son olarak dudak balm’ı ile rengi sabitleyin. Dolgun ve kırmızı dudaklara sahip olmak işte bu kadar kolay!



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #10
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Dudak Estetiği
Dudaklar yüzümüzün estetik görünüşünde önemli rol oynar. Dolgun, diri, kırmızı dudaklar asırlardır kadınların çekiciliklerinin önemli unsuru olarak kabul edilmişlerdir. Plastik cerrahi, dolgun ve diri dudaklara sahip olmayan kadınlar için de çareler sunmaktadır. Estetik ameliyatlar ile ince dudaklar kalınlaştırılabilmekte, çok kalın dudaklar inceltilebilmekte, ileri yaşlardaki kişilerde görülen dudak kenarlarındaki aşağı sarkmalar düzeltilebilmektedir. Dudak konturları kalıcı makyaj ile ya da bazı enjekte edilebilen materyaller ile belirginleştirilebilmektedir.Plastik cerrahi, ağız ve dudak çevresindeki kırışıklıklardan kurtulma, ince dudaklarınızı dolgunlaştırma, ya da dudaklarınız aşırı dolgunsa istenilen seviyede dudaklarınızı inceltme imkânı sunar. Yaşlanma ile dudak kenarlarında sarkmalar oluşan ve bu sarkmalarla mutsuz bir yüz ifadesine sahip kişilerde dudak kenarlarındaki sarkmalar düzeltilebilmekte ve böylece yüzünün daha hoş bir ifadeye sahip olması sağlanabilmektedir. Dudak çevresindeki kırışıklıklar kollagen ya da hyaluronik asit enjeksiyonu ile ya da uygun vakalarda lazer uygulamaları ile giderilebilmektedir. Önemli olan dudaklardaki estetik kusura doğru teşhis koyarak, problemi doğru tanımlamaktır.

Dudak Dolgunlaştırma; Dudak dolgunlaştırma, dudakları arzu edilenden daha ince olan kişilere, dudakları kalınlaştırma amacıyla yapılır. Dudak kalınlaştırma, dudağın kırmızı kısmına şekil verilmesiyle ya da dudağa çok ufak kesilerden dolgu maddelerinin dudağa yerleştirilmesi ya da enjeksiyonu ile yapılabilir. Son yıllarda daha ağrısız ve çabuk iyileşen bir yöntem olduğundan dolgu maddelerinin enjeksiyonu ile dudak kalınlaştırma daha sık yapılır hale gelmiştir. Dudağa zerk edilen bu maddelerin bazıları katıdır ve implant olarak yerleştirilmeleri gerekir, bazılarıysa enjekte edilebilecek kadar yumuşaktır ve dudak içine bir kesi yapılmadan enjekte edilebilirler. Kullanılan dolgu maddeleri silikon değildir; hyaluronik asitten oluşur ve zaten kendi dokularımızın bileşiminde olan bir maddedir. Dudakları kalınlaştırmak için kullanılacak yağ dokusu genellikle göbekten ya da bacak iç kısmından alınır.(Yağ enjekisyonu ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.) Bu bölgelerde görülebilir bir iz kalmaz. Bu girişimler lokal anestezi ile ya da genel anestezi ile yapılabilir ve hasta genellikle 2–3 gün içinde normal yaşantısına dönebilir. Dudağı dolgunlaştırmak için zerk edilen dolgu maddeleri büyük bir kayba uğramadan kalırken, yağ dokusu gibi vücudun kendinden alınan maddeler zamanla önemli miktarda kayba uğrarlar ve aynı etkiyi sağlamak için tekrar yağ enjeksiyonu yapmak gerekir. Yağ enjeksiyonunda iki ya da üç seans sonunda kalıcı etki sağlanabilir.


Dudak İnceltme; Dudakları arzu edilenden daha kalın olan kişilere yapılır. Dudakların kalın görünmesine yol açan kırmızı kısmın küçültmesi ve dıştan içe doğru ilerletilmesi ile yapılır. Dudak inceltme ameliyatı sonunda dudakların iç kısmında hafif bir iz kalır, bu iz belirsizdir ve görülebilecek bir yerde değildir. Genel ya da sınırlı uyuşturma ile yapılabilir.


Dudaklarda Sarkma; Artan yaşla birlikte oluşan, yüze mutsuz ve yorgun bir ifade veren değişikliklerden birisi de dudak kenarlarındaki sarkmadır. Sarkmış dudak köşeleri cerrahi bir girişimle eski yerlerine getirilebilir. Yapılacak girişim hastanın yüzünde çizilerek planlanır. Sarkık dudakların düzeltildiği ameliyat sonunda, dudak kenarlarında hemen dudakların kırmızı kısımlarının sınırında 1–2 santim boyunda hafif bir iz kalır. Bunun yanında dudak kenarlarındaki sarkıklığın düzelmiş olması yüz ifadesini belirgin biçimde iyileştirir. Bazı uygun hastalarda yüz germe ameliyatı sırasında da dudak kenarlarındaki giderilebilir.


Dudak Gençleştirme; Dudak gençleştirme, yaşlanma sürecinin dudaklardaki izlerini giderme amacıyla yapılır. Dudakta yaşlı görünümün sebebi genetik özellikler, güneş hasarı, doğal yaşlanma ve sigara kullanımıdır. Yaşlı dudakların kenarları sarkmıştır, kırmızı kısımlarında ve dudak çevresindeki ciltte kırışıklar artmıştır ve dudaklar dolgunluklarını kaybetmişlerdir. Bu nedenle dudaklarda gençleşmeyi sağlamak için birden çok işlem yapmak gerekebilir. Yapılabilecekler şöyle sıralanabilir:


1.Dudak kalınlaştırma: Çeşitli yapay ya da doğal maddelerin enjeksiyonları ile dudaklar kalınlaştırılabilir. Dudak kenarlarındaki sarkıklığın düzeltilmesi: Yüz germe ya da dudağa yönelik cerrahi girişimler ile dudak kenarlarındaki sarkıklık düzeltilebilir.


2.Dudaklardaki kırışıklıkların giderilmesi: Dudakların çevresindeki kırışıklıkların olduğu cilde lazer, kimyasal peeling ya da dermabrazyon gibi soyucu bir işlem yapılarak ince çizgiler en aza indirilir. Dudaklar gençleştirme ameliyatları dışında, yaşlılıkta dudak cildinde kuruluk da geliştiği için devamlı olarak nemlendirici ya da dudak koruyucu bir krem kullanılmasında yarar vardır.


3.Dudak konturunu belirginleştirme; Dudakların konturlarının belirgin olması güzel bir görüntü için gereklidir. Bayanlar makyaj yaparken özellikle dudak kenarlarını belirginleştirirler. Bu etki enjeksiyon uygulamaları ile daha uzun süre sağlanabilir. Dolgu maddeleri bu amaçla da kullanılmaktadır. Kullanılan dolgu maddeleri silikon değildir, hyaluronik asitten oluşurlar ve hyaluronik asit zaten insan dokularının bileşiminde olan bir maddedir.


Dudak Deformitelerinin Düzeltilmesi; Dudak estetiği sadece yaşlanmanın etkilerini azaltmak için yapılmaz. Dudak - damak yarığına bağlı deformiteleri kazalara bağlı yaralanmalar gibi dudaklarda şekil bozukluğuna yol açan her durumda yapılabilir. Bu gibi durumlarda dudakların kendine özel anatomisi ve şeklinin tekrar sağlanması için genellikle cerrahi düzeltme yapmak gerekir. Cerrahi düzeltmenin ne şeklinde yapılacağı mutlaka hasta görülerek, deformite üzerinde çizim yaparak planlanır.



Kalıcı Makyaj Uygulamaları; Kalıcı makyaj uygulamaları aslında sadece dudak kenarlarını belirginleştirmek için yapılmaz. Toplum tarafından bilinen ve eskilerden beri kullanılan adı dövmedir. Aslında kalıcı makyaj uygulaması dudak kenarlarını belirginleştirmek için yapılan dövmedir. Bunun dışında dudaktaki dikiş izlerinin silikleştirilmesi içinde bu yöntem kullanılabilir.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

15 Aralık 2016 / ThinkerBeLL Genel Galeri
22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
30 Mart 2012 / asla_asla_deme Tıp Bilimleri
29 Haziran 2011 / Daisy-BT X-Sözlük