Arama

Erkek Bakımı - Cilt

Güncelleme: 14 Şubat 2012 Gösterim: 20.150 Cevap: 9
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
beyazgulalev tirasb1 150x150

Cilt bakımına tabii ki sadece kadınların ihtiyacı yok… Erkeklerin ciltleri de kurur ve birçok sorun çıkartabilir. Kadın cildine gösterilen özen ve bakıma onlar da muhtaçtır. İşte erkekler için ciltten saça kadar bakım önerileri…Cilt bakımına tabii ki sadece kadınların ihtiyacı yok…
Sponsorlu Bağlantılar

Erkeklerin ciltleri de kurur ve birçok sorun çıkartabilir. Kadın cildine gösterilen özen ve bakıma onlar da muhtaçtır. İşte erkekler için ciltten saça kadar bakım önerileri…

CİLDİNİZİ TEMİZ TUTUN

Erkek cildi kadınlara göre daha kalın olduğundan ve hormonal yapısı dolayısıyla daha fazla yağ ürettiği için temizliğine daha fazla özen gösterilmeli. Her şeyden önce cilt tipinize uygun, deterjan ve sabun içermeyen bir temizleme ürünü seçmeniz gerekir. Temizleme sütü, temizleyici maddelerin en yumuşak olanı. Köpüren jeller, cildi tazeler ve zorlamadan derinlemesine temizlik sağlar. Vücut temizliği için yumuşak ürünlerin seçilmesi gerekir. Sabun içermeyen jeller ve banyo köpükleri de bunun için uygun. Temizlemeden sonra ikinci aşama, özellikle ciltteki gözeneklerin oluşumunu ve açılmasını engelleyecek olan toniktir. Yağlı ciltler için alkol içeren tonikler, kuru ciltler için de alkol içermeyenleri tercih edin. Sabah ve akşam olmak üzere 2 kez kullanılabilirler.

NEMLENDİRİN VE KORUYUN

Cildi temizlemek demek cildin doğal nem tabakasını oluşturan sebumdan tamamen kurtarmak değildir. Kendi koruyucu ve nemlendirici üst tabakasından mahrum bırakılan cilt, kendini saldırıya uğramış hissedecek ve daha çok salgı üreterek bu saldırıya karşı koymaya çalışacaktır. Cildinizin böylesi istenmeyen tepki vermesini engellemek ve sağlıklı bir nem -yağ (sebum) dengesine kavuşmasını sağlamak için temizledikten sonra nemlendirmek gerekir. Kremler ve jeller, günlük bakım için yardımcıdır. Cildin esnekliğini sağlar, kırmızılıkları ortadan kaldırırlar. Kurumaya eğilimli cilt için, duştan ya da tıraştan sonra mutlaka yağ oranı yüksek yoğun bir nemlendirici kullanın. Yağlı ciltler için ise nem oranı yüksek yağ oranı düşük ürünleri tercih edin.

PEELINGLE YENİLENİN

Erkekler, gençliklerinde ciltlerinin çok parlak, yani yağlı olmasından şikayet eder. Cilt su tutamaz ve zamanla yanmalar, kızarıklık, siyah noktalar ve lekeler görülür. Bu nedenlerden ötürü, erkekler için özel cilt bakımı uygulaması farz. Peeling cildin ölü derisini temizler. Maske ise temizlenen gözeneklere daha iyi ulaşır. Gözeneklerin içinde biriken, katılaşan yağı ve toksinleri temizler. Cilde yönelik ürünlerin oksijenlenmeye, kan dolaşımını artırmaya, ölü hücrelerin atılmasına ve yeni hücre oluşumuna katkısı var. Ayrıca doğal atıklar ve dış faktörlerle oluşan kirliliğinin temizlenmesi ve koruyucu katmanın oluşturulması için de yararlı. Yıpranma ve yaşlanmanın ihtiyacını artırdığı faktörleri, aynı ürünlerle yerine koymak mümkün.

KORKULU KABUS SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesi erkeklerin korkulu rüyalarının başında geliyor. Birçok zaman genetik dahi olsa altta yatan nedenleri araştırmak ve tedavi etmek, kıl köklerine besleyici ve güçlendirici tedaviler uygulamak, saç mezoterapi gibi yöntemler, kendi saçlarınızı olabildiğince korumanızı sağlar. Saça enjekte edilen vitamin enjeksiyonları bu konuda en son tedavi yöntemlerden biri.

DOĞRU TIRAŞIN PÜF NOKTALARI

Erkeklerin her gün tıraş olmaları, bir bakıma ciltlerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesini sağlar. Hücre oluşumu ve cildin yenilenmesini canlandırır. Ancak yüzlerinin üst kısmındaki deri tabakası soyulmadığı için zamanla sertleşerek matlaşır. Tıraş esnasında özen gösterilmezse yüzün ter ve sebumdan oluşan koruyucu tabakasından mahrum edilen cilt kurur, gerginleşir, soğuğa karşı dayanıksızlaşır ve kuruyarak dayanıklılığını ve gerginliğini kaybeder. Kızarıklıklara, kimi zaman kıl dönmesine neden olur. Bir de akneleri varsa, tıraş birçok sıkıntıya yol açar. Cilt dış etkenlere daha açık hale gelir. Bu nedenle erkeklerin de ciltlerine özen gösteren temel bakım alışkanlıkları edinerek bunu sürdürmeleri, ciltlerinin ömür boyu genç görünmesini sağlayacaktır.
Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve tıraş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkat edin.

Yüzünüzü sıcak su ile durulayın. Sıcak su, sakalı yumuşatır ve cildin gözeneklerinin açılarak sakalların kolayca kesilmesini sağlar.

Tıraş kremi veya tıraş köpüğünü iyice yayarak yüzünüze masaj yapın.

Sakalınızı her zaman aynı yöne doğru kesin.

Sakalların en sert olduğu çene ve boynu en son tıraş edin.

Böylece su ve köpük bu bölgelerde uzun süre kalır ve iyice yumuşatır.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Erkek Bakımı - Cilt


Sponsorlu Bağlantılar
Cilt bakımı, cilde destek vererek ;

· Cildin dış etkenler yüzünden kaybettiği suyu geri kazandırmak,

· Cildin optimal nem seviyesini korumak için yapılır.

Cilt bakımında en önemlisi cildinizin özelliklerinin belirlenip, bakımda hangi ürün ve cihazların kullanılacağına karar vermektir. Bakım öncesi cilte uygulanan bakım sonucu ölü hücreler, toksit maddeler ve kozmetik kalıntıları temizlenir. Derin bir temizlikten sonra bakım aşamasında özel ampüller, besleyici, nemlendirici, canlandırıcı, cildin o anki durumuna uygun kremlerle yüz masajı, maske uygulaması, serum ve gerekli nemlendirici ürünler kullanılarak yüz bakım işlemi sonlandırılır.


Yüksek frekans, mikro masaj, soğuk-sıcak uygulamaları da cildin ihtiyacına göre ilave bakım yöntemleri olarak kullanılır.


Cilt bakımıyla ilgili dikkat edilecek hususlar:

1. Günde 2 litre su için.
2. Sigara içmeyin.
3. Aşırı güneşlenmeyin.
4. Cildinizi hergün nemlendirin.
5. Her hafta 1 peeling yapın.
6. Sivilce ve komedonları bilinçsizce sıkmayın.
7. Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmayın.
8. 3 günde 1 eriyinceye kadar bir buz kalıbını cildinizde
gezdirerek dolaşımı hızlandırın.

Özel Bakım Kürleri

Sıkılaştırıcı Bakımlar: Özel lifting kürleri hazırlanarak uygulanır. Yüz kaslarını çalıştırarak sarkma eğilimi gösteren yanak, çene ve boyun gibi bölgelerin güçlendirilmesi ve cilt altı dokuların sıkılaştırılmasının sağlanmasıdır.

Vitamin Bakımları : Donuk, mat, beslenmesi bozulmuş ve lekeli ciltlerin multivitamin içeren ürünlerle beslenmesi, uyarılması ve düzgünleştirilmesi sağlanır. Cildin ihtiyacına göre 6-8 seans uygulanır.


Ayrıca Selülit Kürleri, Sivilce kürleri, Kolojen Kürlerde uygulanmaktadır.
Göz Çevresi Bakımı : Ayrıca göz çevremiz de özel bakımı hak eder. İnce çizgilenmeler, şişlikler, koyuluklar, göz etrafı ile ilgili problemlerdir. Bu sorunların çözümünde yardımcı olabilecek çeşitli bakımlar vardır.


Yenileyici bir göz çevresi bakımı ile nazik cildin düzenlenmesi, sıkılaştırılması sağlanır. Haftalık seanslar şeklinde uygulandığında mükemmel sonuçlara ulaşılır.

Yorgun, ödemli, kızarık gözler bitkisel vitamin kürü ile rahatlatılıp, canlandırılır. Bu kürün özelliği, cildi UV gibi cilde zararlı çevresel etkenlerin etkilerini ortadan kaldıracak A,C ve E vitaminleri ile formüle edilmiş olmasıdır
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
13 Şubat 2009       Mesaj #3
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
CİLT BAKIMI

Aynı şekilde erkek cildi daha dayanıklı olarak düşünülse de aynı tipteki kadın cildine gösterilen özen ve bakıma aynı derecede ihtiyaç duyar. Yani aynı kadınlarda olduğu gibi erkekler de temel cilt bakımları için 4 aşamaya gerek duyar. Temizleme, tonikleme, nemlendirme ve gece bakım ürünlerine dikkat etmeleri gerekir.

Doğru başlangıç


Cildi temizlemek demek cildin doğal nem tabakasını oluşturan sebum dan tamamen kurtarmak değildir. Kendi koruyucu ve nemlendirici üst tabakasından mahrum bırakılan cilt kendini saldırıya uğramış hissedecek ve daha çok salgı üreterek bu saldırıya karşı koymaya çalışacaktır. Cildinizin böylesi istenmeyen tepki vermesini engellemek ve sağlıklı bir nem –yağ (sebum) dengesine kavuşmasını sağlamak için edinilmesi gereken iki temel alışkanlık vardır: temizlemek ve nemlendirmek. Ama nasıl? Her şeyden önce cilt tipinize uygun ,deterjan ve sabun içermeyen bir temizleme ürünü seçmeniz gerekir. Bu ürünler normal ciltler için sabun, kuru ciltler için krem ve yağlı ciltler için jel şeklindeki temizleyicilerdir. Temizlemeden sonra ikinci aşama ve özellikle ciltteki gözeneklerin oluşumunu ve açılmasını engelleyecek aşama olan tonik kullanma aşamasını geçmek gerekir. Tonikler yine alkol içeren tonikler yağlı ciltler için ve alkol içermeyen tonikler kuru ciltler için 2 gruba ayrılırlar. Sabah ve akşam olmak üzere 2 kez kullanılabilirler. 3.aşama ise cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyle cildinizin ihtiyaç duyduğu nem oranını sağlayıp kendi kendine üreteceği sebum salgısını dengelemektir. Kuru ciltler nem oranı yüksek yağ oranı normal kremler kullanılabilirken, yağlı ciltler ise nem oranı yüksek yağ oranı düşük ürünler kullanmaları gerekir.

Erkekler hangi sorunlarla ne oranda karşılaşıyor?


Erkeklerin cildi kadınlarınkine oranla daha kalın bir dokuda olup daha dayanıklı sayılabilir Ancak doku daha çok salgı bezi barındırdığı için daha çok sebum üretir. Bu da sivilce ve siyah nokta gibi sorunların erkeklerde daha çok görülmesinin bir nedenidir Aynı sebepten cilt yaşlanması erkeklerde daha ileri yaşlarda ortaya çıkar, ancak kırışıklıklar kadınlara nazaran çok daha derin olurlar.
Tıraş erkeklerde tek başına hassas yüz cildinin sivilcelenmesi ve kıl dibi sorunları oluşması için yeterli bir cilt sorunu sayılır. Tıraş esnasında özen gösterilmezse yüzün ter ve sebumdan oluşan koruyucu tabakasından mahrum edilen cilt gerginleşir, soğuğa karşı dayanıksızlaşır ve kuruyarak dayanıklılığını ve gerginliğini kaybeder. Bu nedenle erkeklerin de ciltlerine özen gösteren temel bakım alışkanlıkları edinerek bunu sürdürmeleri, ciltlerinin ömür boyu genç görünmesini sağlayacaktır.

Sivilce ve izler


Erkeklerde en çok görülen sorunların başında geliyor,özellikle 15-30 yaş grubu arasındaki erkeklerde bazen orta düzeyde bir çok durumda ise ağır ve kıstık sivilceleri rastlamak mümkün. Tedavi sivilce nedenlerini ortadan kaldırmak, sivilceleri geçirmek, lazer, peeling,cilt temizleme gibi seçenekler içerir ve bu konuda doğru bir dermatoloğa gitmeniz gerekir. Sivilceler tedavi edilmedikleri takdirde birçok zaman iz bırakırlar ve sivilce izlerini geçirmek her zaman için sivilceleri geçirmekten daha zordur. Bu amaçla tıbbi peeling, lazer,dolgu madde gibi seçenekler kullanılabilir. Leke tedavilerinde ise birkaç tedavi seçeneği mevcut.

Kırışık, cilt gençleştirme

Antiaging amaçlı merkeze başvuran hastaların %40 oranını erkekler teşkil eder. Erkekler eskiden bu tip konularda daha çekingen davranırken artık bu işlemler dermatoloji merkezlerinde uygulandıklarından baş vurular daha rahat… Botox, dolgu maddeleri(göz çevresi,alın,yüzün alt bölümleri)lazer uygulamaları(özellikle cilt gençleştirme,leke,iz tedavileri,cilt sıklaştırma ve sarkmaları toparlamalarda,el üstündeki lekeler)yüze vitamin enjeksiyon(cildi tazelemek,güçlendirmek,lifting yapmak)peeling(sivilce izi,mat cilt sorununu gidermek)cilt temizleme gibi bir çok alternatif mümkün.

İstenmeyen tüyler!


Lazer epilasyon bu konularda oldukça yüz güldürücü sonuçlar veriyor, elmacık kemiği, boyun, ense, sırt,göğüs,kollarda hem tüyleri seyreltmek,hem da olabildiğince yok etmek için kullanılan oldukça pratik,kısa süreli,ağrısız,kabuk,yara yapmayan bir yöntem. Merkezimizde cilt doktoru tarafından uygulandığından son derece güvenli sonuçlar alınıyor. Yaza hazırlamaya şimdiden başlayın, yoksa havuzda, denizde aşırı tüy sorunu yaşayana erkek grubuna girerseniz

Bölgesel yağlanmalara tıbbi çözümler!


Erkeklerde özellikle bel çevresi gibi bölgeler yağlanmaya çok yatkın. Çünkü testesteron hormonu bu bölgelerde aşırı yağlanmaya neden oluyor, Lipoliz, mezoterapi ve karboksiterapi gibi yöntemler içerdikleri yağ blok parçalayıcı, kan dolaşım artırıcı ilaçlar sayesinde bu bölgelerde normalin üstünde bir hızla incelmeye yol açar ve bel çevreniz bu şekilde incelmiş olur.

En büyük sorun saç dökülmesi!


Erkeklerin en büyük 5 kabusu arasında tabi ki saç dökülmesinin çok önemli bir rolü var. Bir çok zaman genetik dahi olsa altta yatan nedenleri araştırmak ve tedavi etmek, kıl köklerine besleyici ve güçlendirici tedaviler uygulamak, saç mezoterapi gibi yöntemler, kendi saçlarınızı olabildiğince korumanızı sağlar. Saça enjekte edilen vitamin enjeksiyonları bu konuda en son tedavi yöntemlerden biri….

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
9 Şubat 2010       Mesaj #4
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Erkekleri şaşırtacak araştırma


Bugüne kadar göğüs kılı olan erkeklerin daha çekici olduğu düşünülse de yapılan yeni bir araştırma bunun aksini gösterdi.

Finlandiya’daki Turku Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre kadınlar, göğüs kılı olan erkekleri değil olmayanları daha çekici buluyor. Kadınlar özellikle yumurtlama dönemlerinde kılsız erkek göğsünü tercih ediyorlar.

Kıllı olan erkeklerin kadınlık hormonu olan östrojen seviyeleri daha yüksek oluyor ve bu hormonun erkekleri daha güvenilir yaptığı düşünülüyordu.

Fakat yapılan bu araştırmaya göre hamile kalma şansı olan kadınların böyle düşünmediğini gösterdi. Araştırmanın ilginç yanı ise menopoz dönemindeki kadınların kıllı erkekleri tercih etmesiydi.

Araştırma yaşları 15-69 yaş arasında değişen 550 kadın arasında yapıldı ve bu kadınlardan yaşı genç olanların sadece yüzde 30'u, yaşı büyük olanların ise yüzde 60’ı kıllı erkek tercih etti.
(Hürriyet) counthighlightashx?t1265673337219&ampids287098246361005892928709824335101222292870982449410002329
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
9 Ekim 2010       Mesaj #5
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Zamane erkeğinin bakımlı ve dış görünümüne düşkün olduğunu bilmeyen kalmadı artık! Etkileyici ve sağlıklı bir görüntü için atılacak ilk adımın temiz ve bakımlı bir cilt



Modern çağın metroseksüel erkeklerine basit ama etkili bakım tüyolarını öğrenmek ister misiniz?


Erkeklerde cilt bakımının temeli; cilt temizliği nemlendiriciler ve güneş koruyucu kremlerdir. Ayrıca akne izi sorunu olanlar peeling ve lazerden derin çizgileri oluşanlar ise botoks ve dolgu gibi neştersiz yöntemlerden yararlanabilir. Yıllara meydan okuyan ve yaşlanmayı geciktirmek isteyen erkekler ise retinoik asit vitamin C ve meyve asidi içeren kremler kullanabilir


Dış görünümüne önem veren akıp giden yıllara teslim olmak istemeyen erkekler için bakım reçetesi:


· ERKEKLERİN CİLDİ DAHA KALIN: Erkeklerin cilt yapısı kadınlardan farklıdır. Testesteron hormonu cildin daha kalın daha yağlı gözeneklerin daha geniş olmasına neden olur. Yağ salgısının fazla olması aknenin erkeklerde daha şiddetli ve daha uzun sürmesine yol açar. Kas geliştirmek üzere veya atletik performansı arttırtmak amacıyla anabolik steroid değimiz ilaçların kullanılması da şiddetli akne formlarının ortaya çıkmasına neden olur.

· SİVİLCELERİNİZİ SAKIN SIKMAYIN: Akne tedavisinde dıştan uygulanan ve ağızdan alınan ilaçlardan yararlanılır. Akneden kaynaklanan izlerin engellenmesi açısından tedavinin mümkün olduğunca erken başlanması ve sivilcelerin kesinlikle sıkılmaması gerekir. Akne izleri kişinin ileri yaşamında büyük bir sorun olabilir.
· AKNE İZİ OLANA PEELİNG GEREK: Akne izlerinin tedavisinde peeling (deriyi soyma) deri tıraşlama ve lazer işlemlerine başvurulur. Akne izinin şiddeti kullanılacak yöntemin çeşidini belirler. Peeling; hafif orta ve derin şiddette derinin soyularak atılması alttan yeni sağlıklı daha az izli bir derinin gelmesini hedefler.

· ERKEK DAHA GEÇ YAŞLANIYOR: Kollajen salgısı erkeklerde daha fazladır. Derinin kalın kollajenin fazla olması erkeklerde cilt yaşlanmasının daha geç başlamasını sağlar. Deride incelme çizgilerde belirginleşme 40-50li yaşlarda kendini belli eder. Ancak dışarıda geçirilen zamanın daha fazla olması ve güneş koruyucu kullanımına önem verilmemesi dışsal faktör kökenli yaşlanmanın erkeklerde daha belirgin olmasına sebebiyet verir ki; bu yüzden de erkeklerde derin kırışıklar daha belirgindir.

· ÇİZGİLER ÇIKTIYSA BOTOKS ZAMANI: Derin çizgilerin ortadan kaldırılması için botoks dolgu enjeksiyonu ve lazer yöntemine başvurulur. Botoks ve dolgu kişinin günlük yaşamını etkilememesi ve kısa sürede yapılması açısından tercih edilmektedir.

· GENÇ KALMAK İSTEYENLERE VİTAMİNLİ KREM: Yaşlanmayı geciktirmek amacıyla retinoik asit vitamin C meyve asidi içeren kremlerden faydalanılır. Sigara ve alkol tüketiminin az olması düzenli beslenme ve spor da yaşlanmanın gecikmesinde etkili olmaktadır.

· EN ETKİLİ PEELİNG TIRAŞ: Erkeklerin günlük yaptıkları sakal tıraşı; sakalların ve ölü deri tabakasının atılmasını sağlar. Tıraş aslında bir çeşit peeling görevi görür. Ancak cilt tıraştan dolayı hassaslaşır. Bu yüzden tıraş öncesi alkol ve mentol içermeyen tıraş kremleri tercih edilmelidir. Tıraşın kılların yönüne göre yapılmasına özen gösterilmelidir.

· TIRAŞ SONRASI NEMLENDİRİCİ ŞART: Özellikle kıvırcık kıl yapısına sahip kişilerde deriden kabarık şekilde kendini belli eden kıl batıkları görülebilir. Kıl batığı kişiyi kozmetik olarak rahatsız etmenin yanında enfeksiyona da yol açabilir. Tıraşta hijyene önem verilmelidir. Tıraş sonrası ise cildi tahriş etmeyen nemlendirici sürülmelidir. Alkol içeren after-shave losyonlar ciltte yanma batma ve karıncalanma gibi şikayetlere neden olur.

· ERKEKLERE DE EPİLASYON YAPILIR: Erkeklerin son yıllarda dermatologlara başvurdukları sorunlardan biri de vücut kıllarından uzaklaşma yöntemleridir. Boyun sırt ve göğüs kılları erkek hastalarda kozmetik olarak sorun yaratmaktadır. Lazer epilasyon; bu bölgelerdeki kılların uzaklaştırılmasında etkili olmaktadır. Lazer epilasyon sadece kozmetik bir tedavi yöntemi olmayıp boyun bölgesinde tıraştan kaynaklanan kıl batıklarını da tedavi edilmektedir.

· TERLEYEN ERKEKLERE BOTOKS: Ter bezleri sayısı erkeklerde kadınlara göre daha fazladır. Fazla salgılanan ter hastayı kozmetik olarak rahatsız etmenin yanında bakteri ve mantar enfeksiyonu gelişimine zemin hazırlar. Terin azaltılması amacıyla hafif vakalarda dıştan uygulanan ilaçlara başvurulur. Terleme çok ileri durumlardaysa botoks enjeksiyonu bu yönde de etkili olur.

· HER ERKEĞİN KABUSU SAÇ DÖKÜLMESİ: Testesteron hormonu genetik olarak yatkınlığı olan kişilerde erkek tipi saç dökülmesi dediğimiz saçın ön kısmında açılmaya neden olur. Dökülme otuzlu yaşlarda kendini belli eder. Genetik faktörlerin yanında yetersiz beslenme kullanılan ilaçlar ve stresin de dökülmede arttırıcı rolü vardır. Kimyasal maddelerin saça çok fazla uygulanması dökülmeyi arttırıcı diğer sebeplerdir. Erkek tipi dökülme medikal ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilir. Medikal tedavilerin uzun süreli olduğu konusunda hastalar bilgilendirilmelidir.

BAKIMLI ERKEKLER BUNLARI MUTLAKA YAPIN!

  • Erkeklerde cilt bakımının temel öğeleri cilt temizliği nemlendiriciler ve güneş koruyuculardan oluşur.
  • Cilt günde iki defa temizlenmelidir. Ciltteki yağ ve kir artıkları bu şekilde uzaklaştırılır.
  • Cildinizi her gün nemlendirin. Kullanılacak nemlendiricinin güneş koruyucu içermesi dışsal kaynaklı yaşlanmanın engellemesinde de etkili olur.
  • Yüzünüzü ılık suyla yıkamanız cildinizin tıraşa uyumunu sağlar.
  • Cildin tahriş olmasını önlemek için tıraş bıçağınızı haftada bir yenileyin.
  • Tıraş sonrası cildi tahriş etmeyen nemlendirici sürülmelidir.
  • Düzenli uyumaya özen gösterin. İyi bir gece uykusu yaşlanmaya karşı en etkili yöntemlerden biridir!
  • Cildinizin kurumaması için günde iki litre su içmeye özen gösterin.
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
3 Kasım 2010       Mesaj #6
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
özellikle beta carotene olmak üzere, coenzyme Q10 ve anti aging vitaminlerin azlığı, antioksidanla vücudumuzun yeterince savaş edememesi sonucu ortaya çıkan erken yaşlanmanın getireceği durumlar;
cildimizde bozulmalara cilt sorunları neden olur.
Cilt Hastalklar - Cilt rnleri
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
selennaz43 - avatarı
selennaz43
Ziyaretçi
7 Ekim 2011       Mesaj #7
selennaz43 - avatarı
Ziyaretçi
Erkek Cilt Bakımı Nasıl Yapılır artık erkeklerinde kendilerine bakmaları ile birlikte oldukça çok aranan bir bilgi haline dönüşmüştür.Erkeklerde uyandı artık kendilerine nalıyorlar doğal olarak Erkek ciltleri aslında kadınlardan yapı gereği daha problemlidir ve bakımı zordur her üründe olmaz erkeklerin zorlu ciltleri için en etkili krem Kayısı Özlü Cilt Bakım Kremi dir bu krem zor ciltler içindir gücü kayısıdan geliyor pek çok markanın var güvendiğiniz birini alabilirsiniz
ben burda vermeyyim reklam olmasın

Cilt Bakımınız İçin Diğer İpuçları

Erkek cildi kadınlara göre daha kalın olduğundan ve hormonal yapısı dolayısıyla daha fazla yağ ürettiği için temizliğine daha fazla özen gösterilmeli. Her şeyden önce cilt tipinize uygun, deterjan ve sabun içermeyen bir temizleme ürünü seçmeniz gerekir. Temizleme sütü, temizleyici maddelerin en yumuşak olanı. Köpüren jeller, cildi tazeler ve zorlamadan derinlemesine temizlik sağlar. Vücut temizliği için yumuşak ürünlerin seçilmesi gerekir. Sabun içermeyen jeller ve banyo köpükleri de bunun için uygun. Temizlemeden sonra ikinci aşama, özellikle ciltteki gözeneklerin oluşumunu ve açılmasını engelleyecek olan toniktir. Yağlı ciltler için alkol içeren tonikler, kuru ciltler için de alkol içermeyenleri tercih edin. Sabah ve akşam olmak üzere 2 kez kullanılabilirler.

NEMLENDİRİN VE KORUYUN

Cildi temizlemek demek cildin doğal nem tabakasını oluşturan sebumdan tamamen kurtarmak değildir. Kendi koruyucu ve nemlendirici üst tabakasından mahrum bırakılan cilt, kendini saldırıya uğramış hissedecek ve daha çok salgı üreterek bu saldırıya karşı koymaya çalışacaktır. Cildinizin böylesi istenmeyen tepki vermesini engellemek ve sağlıklı bir nem -yağ (sebum) dengesine kavuşmasını sağlamak için temizledikten sonra nemlendirmek gerekir. Kremler ve jeller, günlük bakım için yardımcıdır. Cildin esnekliğini sağlar, kırmızılıkları ortadan kaldırırlar. Kurumaya eğilimli cilt için, duştan ya da tıraştan sonra mutlaka yağ oranı yüksek yoğun bir nemlendirici kullanın. Yağlı ciltler için ise nem oranı yüksek yağ oranı düşük ürünleri tercih edin.
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
20 Aralık 2011       Mesaj #8
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Erkekler, genel olarak bakıldığında kadınlara oranla cilt bakımı konusunda biraz daha dikkatsiz davranmaktadırlar. Ya da vurdumduymaz demek daha mantıklı olabilir. Lakin, bir erkek için cilt bakımı çok önemlidir ki bunun önemi ancak ileri yaşlarda anlaşılmaktadır.



Eğer, bir erkek yeterince cilt bakımı konusunda özenli davranır ise, ileri yaşlarda cilt konusunda doğabilecek bir çok soruna karşı çok daha rahat hareket edebilecektir. Aksi takdirde ileri yaşlarda cilt konusunda ciddi ve önemli sorunlar ile karşılaşılması mümkün durumdadır. Her şeyden önce bir erkek, hayatının çok önemli bir zamanı süresince tıraş olmaktadır. Bu tıraş esnasında yüz, olabildiğince zarar görmekte ve aşırı derecede aşınmaktadır. İşte bu aşama da ise yeterince dikkatli davranılarak tıraş sonrası ve benzeri durumlarda cilt bakımı yapılmaz, cilt bakımına önem verilmez ise, ciddi anlamda sorunlar yaşanabilir.

Öyle ki; tıraş konusunda yeterince dikkat edilmez ise; yüzde 30 oranında bir hücre kaybı yüz bölgesinde oluşmaktadır. Bu durum ise; yüzün zaman içerisinde ciddi derecede sorun yaşamasına neden olmaktadır. Bu nedenle bir erkek cilt konusunda daha özenli olmalıdır ve her türlü tıraş sonrasında yeterince bakım yaparak, doğabilecek sorunları, aşınmaları ve hücre ölümlerini önceden engellemelidir. Aksi takdirde bu durum her yaş evresinde erkek için ciddi anlamda sorunların doğmasına neden olacaktır. Eğer cilt konusunda ciddi problemler yaşanır ise de; mutlaka bir uzmandan destek alınmalıdır.

ESTETİK
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
20 Aralık 2011       Mesaj #9
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Dr. Mehmet Öz, pek çok erkeğin ihmal ettiği cilt meselesini masaya yatırıyor...

1- TEMİZLEME Sert sabunlar cildinizi koruyan ve selüloza benzeyen yağ tabakasına büyük zarar verir.
Erkeklerin yüzde 7'sinin, sabunlarda bulunan kimyasal maddelere ve yapay esanslara alerjisi vardır. Bu noktada, yapılacak en iyi şey, cildin pH dengesine uygun bir sabun kullanmak.
Zeytinyağı, nane ve yulaf ezmesi içeren ürünlere de yönelebilirsiniz.

2- ARINDIRMA Kadınların sıkça başvurduğu peeling yöntemi, onların cinsiyetlerinden doğan bir soruna çözüm getirmiyor. Aynı yöntem, erkekler için geçerli bir çözüm olarak görülebilir. Cildi ölü hücrelerden arındıran peeling'i, kendi başınıza da yapabilirsiniz. Üzerinde 'exfoliant' veya 'peeling' yazan bir ürünü, haftada bir-iki kez kullanmanız yeterli. Peeling yaptıktan sonra, yüzünüzü kuru ve pütürlü bir havluyla, yavaşça masaj yaparak silin. Cildiniz, arınacaktır.

3- NEMLENDİRME Kuru sabun, kolonya, after-shave ve benzeri alkol içeren ürünler, cildinizi kurutabilir.
Bu tür ürünlerin yerine, gündüzleri, güneş koruma faktörü içeren krem yapısındaki nemlendiricilerden kullanın. Geceleri de, siz uyurken cildinizi yenileyecek olan, antioksidan içerikli bir ürüne başvurabilirsiniz. Uniseks ürünlerle ilgili bilgi almak için,
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Şubat 2012       Mesaj #10
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Erkekler için cilt bakımı önerileri
Erkekler de ciltlerine bakım yapmalı denilince ilk akla metroseksüel kavramı geliyor. Metroseksüel son senelerde çok sık kullanılan bir kelime olmasına rağmen, erkeklerin bakım alışkanlıkları asırlar öncesine dayanır. Tarih bilimciler ve arkeologlar, taş devri erkeklerinin M.Ö. 100’de dişlerini törpülediklerini, yüzlerini ve vücutlarını boyadıklarını ve saçlarını arkaya doğru toplayıp görünüşlerini değiştirdiklerini göstermektedir. Kıllardan kurtulmak için iki deniz kabuğunun cımbız olarak kullanımına bile rastlıyoruz. Daha sonraki dönemlerde incelen ve dökülen saçları güçlendirmek için saç bakımı yaptıklarına, vücut kokusunu engellemek için koltuk altlarına yulaf sürdüklerini, ağız kokusu için süt ile gargaradan sonra bitkileri çiğnediklerini görüyoruz.

melike506

Yunanlı bir iş adamı Romalı erkeklere hizmet sunmak amacı ile Latince “barba sakal” anlamına gelen “berber” ile erkekleri buluşturuyor. Bundan sonra erkekler berberlerde manikür, masaj ve tıraş için saatlerini geçirmeye başlıyorlar.

Erkek cildi
Erkeklerin cilt yapıları kadınlardan çok farklı değil. Erkekler ve kadınlar arasındaki en büyük fark, erkeklerde yağ salgılamasının daha fazla olmasıdır ve bu farklılık günlük aşınmalar ile büyük değişiklikler yaratır. Bir erkek her gün cildini jilet ile kazır, sert temizleyici ile taciz eder ve korumak için nemlendirici kullanmaz. Erkeklerin ciltleri ile ilgili en büyük şikayetleri hassasiyet, batıklar, tahrişler, kalın ve sert kıllardır. Siyah noktalar her yaş grubunda sorun olabilirken akne özellikle gençlerin sorunudur. Bu şikayetlerin çoğu sadece babayı gözlemlemeye dayalı yanlış tıraş öğreniminden ve yanlış ürün kullanımından kaynaklanır.

Erkek cildindeki en yoğun şikayetler;

Batıklar
Batıklara, kıl kesildiğinde sivrileşmiş kılın dönüp aynı yere tekrar batması neden olur. Vücut, bu kıl dönmesini yabancı bir cisim (bir kıymığa davranır gibi) olarak algılayarak cevap verir; cilt kızarır, kaşınır ve o bölgede içinde pası andıran iltihaplı sivilce benzeri bir oluşum ile sonuçlanır.

Sivilceler
Tıraştan kaynaklanan sivilceler kıl batmasına oldukça benzer. Ufak fiske şeklindeki kabarcıklar genellikle kıllar büyüyüp tekrar komşu kıl yatağına battığında ve tıraş bıçağı ile tekrar kesildiğinde zaman görülebilir.

Tıraş Tahrişi:
Tıraş tahrişinin en önemli sebebi tıraş sırasında uygulanan baskıdır. Tıraş tahrişi doğru şekilde tıraş yapılmadığında meydana gelir. Tahriş genellikle, çok yakın ve çok çabuk tıraş olunduğunda; yeterince keskin olmayan bıçakla tıraş yapıldığında, temiz tıraş bıçağı kullanılmadığında, kılın ters yönünde ve daha önce tahriş olmuş veya hassaslaşmış bölgelerin tıraş edildiğinde meydana gelir.

Tüm bunlara çözüm nedir?


Mükemmel Tıraş için 3 aşamalı yaklaşım
1.Tıraş öncesi

İyi bir tıraş için hazırlık aşaması ve bu aşamada daha yakın tıraş için kılı yumuşatmak çok önemlidir. İdeal olarak sabah kalkar kalkmaz tıraş olmamak gerekir çünkü gece boyunca ciltte ödem oluşur. Bu da yakın tıraşı zorlaştırır. Uyandıktan sonra en az 10-15 dakika bekleyin ve duştan sonra tıraş olun. Banyoda sıcak su ve buhar cildi ve sakalı yumuşatır. Bu aşama için, özellikle sert sakalı ve tıraş tahrişinden şikayetçi olan kişilere Dermalogica Pre-shave Guard‘ı denemelerini öneririm. Ürün sakalı yumuşatırken cildi nemlendirir cildi tıraşa hazırlar. Kafuru cildi serinletir, Karanfil Yağı sakalı yumuşatır.

2.Tıraş
Tıraş sırasında kullanılacak ürün seçimi çok önemlidir. Genellikle, kişisel tercihlere bağlı olarak bu seçenekler değişmektedir fakat ideal olarak sert sakalı olanlar tıraş kremi, daha yumuşak sakalı olanlar tıraş jeli veya yağı seçmelidirler.

Dermalogica Soothing Shave Cream, tıraştan kaynaklanan tahrişi önleyen ve cildi sakinleştirip yatıştıran ultra kayganlaştırıcı bir kremdir, tüm cilt tipleri özellikle hassas ve kuru ciltler için uygundur. Köpüklü bir ürün veya tıraş sırasında daha net görüş tercih edenler Dermalogica Invigorating Shave Gel kullanabilir. Koly tıraş olmayı sağlarken, tıraş sonrası oluşabilecek sivilceleri engeller. Tüm cilt tipleri için uygundur.

3.Tıraş sonrası
Tıraştan kaynaklanan rahatsızlıkları, tahrişi ve kızarıklığı azaltmak için tıraş sonrası ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir tıraş balsamı kullanın. Bu ürünler kızarıklığı engellemeye yardımcı olur, cildi nemlendirir ve cildi bakterilerden korur. Dermalogica tıraşın son aşaması için iki ürün öneriyor.

Post-Shave Balm, tıraş sırasında oluşan kızarıklık ve tahrişi engeller. Yağsız formül kolay emilerek cildi rahatlatır, nemlendirir. Tüm cilt tipleri, özellikle yağlı ciltler, kıl dönmesi ve hassasiyete eğilimli ciltler için uygundur. Ayrıca elektrikli tıraş makinesi kullanımı tercih edenlere de önerilir. Tüm beylere özellikle önerim cilt nemlendiricisi olarak Daily Defense Block SPF15 kullanmaları. Yağsız, ciltte parlama ve yağlanma yapmayan güneş filtreli bu nemlendirici, E ve C vitaminleri içerir. Hafif ve yağsız yapısıyla cilt yaşlanmasına karşı savunmayı artıran losyon, UV akıllı kapsül teknolojisi ile güneş ışınlarından korunma sağlar. Tüm cilt tipleri, özellikle kuru ciltler için uygundur.

“Kadınlar kadar cilt bakımı ve sağlığı konusunda seçici ve hassas olan beylere yukarıda bahsettiklerime dikkat ederek tıraş problemlerini geçmişe göndermeye ve daha fit bir cilt oluşturmalarını öneriyorum.

Dermalogica Eğitim Müdürü Melike Yumlu
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

1 Temmuz 2016 / ahmetseydi Sağlıklı Yaşam
22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam