Arama

Makyaj Malzemeleri - Fondöten

Güncelleme: 19 Ocak 2012 Gösterim: 27.854 Cevap: 10
RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
16 Mayıs 2007       Mesaj #1
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Fondöten, yüzünüze pürüzsüzlük sağlar ve onu makyaja hazırlar. Düzgün görünümlü bir ten ve makyajda başarılı bir sonuç için fondöten seçimi çok önemlidir.
Kullandığınız fondötenin yapısı ve rengi cildinizin tipine ve rengine uygun olmalıdır; cilt renginizden daha açık bir fondöten rengi seçmek akıllıca olacaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
FondötenKompakt fondöten dışında tüm fondötenleri sürerken parmak uçlarınızı kullanın. Elin ısısı fondötenin akıcılığını artırdığı için hem cilde yedirmek daha kolay olur hem de dayanıklılığı artar. En önemlisi daha doğal bir görünüm sağlar.

Fondöteni alnınıza, burnunuza, yanaklarınıza ve çenenize benek benek sürün. Az miktar ile başlayın, gerekirse ilave edersiniz. Çok fazla miktar, sürülmeyi zorlaştıracağı gibi maske etkisi de yaratır.

Cildinize parmaklarınızla basınç uygulayarak ortadan kenarlara doğru tüm yüzünüze yayın. Boyun ve kulaklara doğru rengi iyice yedirin.

Yüzde renk bütünlüğü sağlamak için göz kapaklarınızın üzerine ve gözün alt kısmına da ( kirpiklere değmeden ) sürün.

Profesyonel bir sonuç istiyorsanız, nemli bir sünger ile yüzün dışına doğru fondötenin üzerinden geçin.

Diğer uygulamalara geçmeden önce fondötenin cildinize iyice oturması için bir süre bekleyin.fondöten her zaman temiz ve nemlendirilmiş cilde uygulanmalıdır.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
20 Mayıs 2007       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Doğru fondöten kullanımı nemlendirme ile başlar. Fondöten kullanmadan once cildinize mutlaka nemlendiricinizi sürünüz. Böylelikle fondötenin daha doğal ve kusursuz görünmesini sağlarsınız. Saç diplerinde ve çene çizgisinde fondötenin bir hat halinde kalmamasına dikkat edin. Eşit bir uygulama için fondöten süngerleri bayağı işe yarıyor ve sonuçta ellerinizin de kirlenmesini engelliyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Fondöten`de doğal cilt renginize yakın bir ton seçin. Yazın daha koyu bir ton seçmenizde fayda olabilir. Mükemmel fondöten gözle farkedilmemelidir. Çoğumuz cildimize kusursuz bir görünüm vermek için makyaj yaparız. Mükemmel bir cilt izlenimi vermek isteriz, mükemmel bir fondöten izlenimi değil! Fondöten`inizi, alın, burun, yanak ve çene üzerine birer damla sürün. Parmak uçlarınız veya bir sünger yardımıyla yayın. Nemli sünger, fondöten`inizin daha güçlü bir kapatma özelliğine sahip olmasını sağlar.

Ne kadar kapatma istediğiniz size kalmış. Daha çok kapatma için krem tipi, daha hafif kapatma özelliği için losyon tipi fondöten`ler yada renkli nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

headshot misa aIkawa

Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:03 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Nisan 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Hangi fondöten cildinize gider?


Fondöten, cildin kusursuz ve sağlıklı görünmesini sağlar. Kusurları ve lekeleri örter. Ton farklılıklarını yok eder. Peki hangi fondöten sizin cildinize uygun?

Stick fondöden: Bunlarda krem fondötenle kapatıcı bir aradadır. Normal ve kuru ciltler için idealdir. Cildini daha fazla kapamak isteyenler de tercih edebilir. Kusurları örtmek veya kırmızı ve birden fazla tona sahip ciltler için
ideal.

Sıvı fondöten: Kullanımı en kolay tip. Hemen hemen her cilde uyar. Şişe veya tüp içinde satılır. Yüzünüze sürdüğünüzde hafif renkli remlendiriciden daha fazla, krem fondötenden daha az örter.

Krem fondöten: Kuru ve normal ciltler için ideal. Koyu ve kalın kıvamına rağmen, nemli sünger kullanılarak kolaylıkla daha şeffat bir tabaka olarak sürülebilir. Kapatıcı olarak da kullanılabilir. Pul pul
cildiniz varsa uzak durun. Kötü durabilir.

Köpük fondöten: Aslında köpük kıvamında bir tür krem fondöten. Sıkıştırılmış olarak değil, kavanozda satılır. Sıkıştırılmış olandan daha hafif ve daha şeffaf. Kalın bir tabaka oluşturmadan cildi pürüzleştirir. Olgun ciltler için öneriliyor, çünkü kalın krem fondötenler gibi ince çizgileri göstermiyor.

Hafif renkli nemlendirici: Fondötenler içinde en şeffafı ve
yaz için uygun olanı. Aslında çok hafif bir renge sahip nemlendiricidir.

Krem-toz fondöten: Kullanımı kolay. Sürüldükten sonra kuruyarak pudraya dönüşen kremsi bir dokusu var. Bu nedenle ayrıca pudra sürmeniz gerekmez. Yağlı ciltler için uygun. İçeriğindeki pudra, aşırı parlamayı gidermeye yardımcı olur.

Sıkıştırılmış pudra: Cildi
hızlı ve kolay bir biçimde kapatan çift kullanımlı toz fondötendir. Islak veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru kullanılırsa pudra özelliğini korur. Genç kızlar için uygun. Yağ içeriği düşük. Gözenekleri tıkamaz, sivilce riskini düşürür. Hızlı rötüşlar için de ideal. Fırçayla uygulandığında şeffaf, süngerle uygulandığında daha kalın bir tabaka oluşturur. Nemli süngerle uygulanırsa sıvı ve krem fondötenler gibi daha fazla kapatır.

Pigmentli nimeralli pudra: Cilde yapışır. Cilde bakım yapan vitamin ve mineraller içerir. Sıkıştırılmış pudrayla hemen hemen aynı işlevi görür. Kolay uygulanır.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
22 Mayıs 2008       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Güneşe çıkmadan bronzlaş

makyaj 00


Tek bir adımda güneşin altın rengini yüzünüze ve vücudunuza taşıyan fondöten ve pudralar, kolayca kalıcı bir bronzluk sağlayan hızlı bronzlaştırıcılar ve son dokunuş için pırıltılı kremler?

Bronz makyaj

En yeni kozmetik ürünleri, bronzluk hayalinizi güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmadan da gerçekleştirmeniz için adeta ambalajda sunuyor.

Bronz bir tenin güzelliği tartışılamaz. Hele güneşlenmeden sonraki birkaç gün, nasıl da cildimiz parlak, yüzümüz canlı,
sağlıklı bir görünüm alıyor. Güneşlenmek ve sağlıklı görünüm... Aslında birbiriyle o kadar çelişkili, tezat iki kelimeden bahsediyoruz ki...

Güneşlenme ve bronzlaşma bizi görünürde güzelleştirse de gerçekte bir o kadar da sonradan giderilmesi çok zor zarar veriyor. Güneşin bu zararlı ışınlarından korunmada koruyucu güneş kremlerinin büyük rolü var. Ama pek çok uzman sağlıklı bronzlaşma diye bir şeyin asla söz konusu olamayacağından, zaten bronzlaşmanın, tenin koyulaşmasının bile başlı başına cildin zarar görmesi anlamına geldiğinden söz ediyor.

Bu uzmanların anlattıklarına göre, bronzlaşma cildin savunma mekanizmasının harekete geçmesinden başka bir şey değil. Melanin hücreleri, birer
perde gibi görev yaparak zararlı ışınları engelliyor, alttaki hassas tabakaları koruyorlar. Bu arada zarar gören hücreler de cildin üst yüzeyine çıkıyorlar. Böylece cildin en üstünde sert, kalın bir deri tabakası oluşuyor. Kurumaya çok müsait bu deriyle cildimiz de olduğundan yaşlı görünebiliyor.

Yani bronzlaşmak, hele bunu bir alışkanlık haline getirmek kısa süreli bir güzelliğin arkasından problemli bir cildin ve erken yaşlanmanın söz konusu olması anlamına geliyor.

Peki, tüm bunlar, bronzlaşmaktan vazgeçip yaz - kış beyaz bir tenle dolaşmamızı mı gerektiriyor? Tabii ki hayır. Neyse ki,
yepyeni kozmetik ürünler, sadece birkaç dokunuşla en doğal şekilde bronz bir görünüme kavuşmamızı sağlıyor.

Bunların arasında hızlı bronzlaştırıcı kremleri, vücut ve yüz fondötenlerini, pudraları saymak mümkün. Bu yılın sürprizi renkli sprey ve mendiller de tenimizi anında bronzlaştırarak bu işe yepyeni bir boyut getiriyor. Bu ürünlerin en önemli özelliklerinden biri de, tıpkı yüze uygulanır gibi
vücudunuza makyaj yapmaya olanak tanıması hatta cilde bronzluk kazandırmanın yanı sıra, bacaklardaki ve sırttaki cilt kusurlarını da kapatmak için kullanılması.

Bazı kurallara dikkat ettikten sonra bronzlaştırıcı ürünleri kullanmak ve tıpkı güneşte yanmış gibi doğal bir bronzluk elde etmek zor değil.

Bronz makyajın tarihçesi
Bronz makyajın da bir tarihinin olacağı aklınıza gelir miydi? Belki gelmezdi ama böyle bir şey var. Kozmetik dünyasıyla ilgili kayıtlara baktığınızda, ilk güneş kremini, ilk
hızlı bronzluk sağlayan kremi kimin ürettiği görülebiliyor. Bronz tenin moda olması ve kar beyaz tenli kadınların yerini altın tenlilerin almasıyla ilk güneş kremi 1935 yılında Ambre Solaire tarafından üretilmiş. Bu kremin formülünde, hindistan cevizi ve zeytinyağıyla vazelin varmış.

1979 yılında Helena Rubinstein "Weekend Bronzer" adı altında, altın renkli ve hızlı bir bronzluk vaat eden ürünü piyasaya sunmuş. 1993 yılında Shiseido'nun bronzluk veren kompakt pudrası bu alanda bir devrim yaratmış ve kadınların en hızlı, en doğal ve zararsız şekilde bronz bir tene sahip olmalarını sağlamış.

Bronz makyaja hazırlık
Her şeyin olduğu gibi bu işin de bazı püf noktaları var. Aksi takdirde doğal bir bronzluk yerine parça parça lekeli bir tenle baş başa kalmak işten bile değil. Öncelikle cilt bronz makyaj için iyice hazırlanmalı. Hazırlık için yapılabilecek en etkili şey peeling.

Özellikle hızlı bronzlaştırıcı kullanacaksanız, bir sonraki ölü derilerin atılma evresini geciktireceğiniz için bronzluğunuzun daha uzun dayanmasını sağlayabilirsiniz. Bronzlaştırıcı ürünü temiz ve kuru cildin üzerine, avuç içlerinizle geniş daireler halinde uygulayabilirsiniz.

Altın bir ten
Bronzlaştırıcı fondöten ve pudraların uygulanmasına gelince. Tabii ki en önemli kural temizlenmiş, ölü derilerden arındırılmış ve iyi bir şekilde nemlendirilmiş cilde uygulamak. Bu konuda, dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir nokta da, makyajın aydınlık bir yerde, yeterli bir ışık altında yapılması.

Farlar, rujlar ve diğer makyaj malzemeler söz konusu olunca tüm makyözler altın pırıltıları içeren farlara parlatıcıların bronz tenle çok iyi gittiği düşüncesini paylaşıyor. Senenin modası su yeşili ve turkuaz farlarla gözlerinize çarpıcı bir bakış kazandırmanız mümkün.

Vücuda makyaj
Kısa bir zaman öncesine kadar vücudumuzu güneşsiz bronzlaştırmak istediğimizde tercih edebileceğimiz iki seçenek vardı; ya solaryuma girmek ya da otobronzanları kullanmak. Şimdi, vücut için özel fondötenler, pudralar ve renkli spreyler var. Özellikle renkli spreyler, birkaç dakika içinde muhteşem bronz bir vücuda sahip olmanızı sağlıyor.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
2 Ağustos 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Fondöten kullanma taktikleri


Daha pürüzsüz bir cilt için kadınların aklına gelen ilk yöntem fondöten oluyor.



resim101701

Ciltteki lekeleri gizlemek ve tüm yüzün aynı renkte olmasını sağlamak için etkin bir yol olan fondötenini ne tür bir cilde sahip olursanız olun mutlaka az miktarda sürmelisiniz. Belirginleşmesi gereken noktalar gözler ve dudaklar olmalıdır.

Yağlı ciltlilerin yarı sıvı bir fondöten, cildi kuru olanların ise krem şeklinde bir fondöten kullanmaları makyajın daha güzel görünmesini sağlar.

Fondöten nasıl kullanılmalı?

Krem, sıvı ya da jöleleri yüzünüze daha ince ve düzgün bir tabaka halinde sürebilmek için, önce elinizin içinde yumuşatabilirsiniz. Yumuşattıktan sonra ise bundan burnunuza, yanaklarınıza, çenenize ve alnınıza birer nokta kondurun. Çubuk halinde bir krem kullanıyorsanız bu saydığımız yerlere bununla küçük birer çizgi çizin. Fondöteni parmak uçlarınıza iyice yayın.

Çenede: Yukarıya, dışa doğru

Yanaklarda: Dışarıya doğru

Alnınızda: Bir yandan öbür yana

Burunda: Aşağıya, burun ucunun altına

Göz etrafında: Hafifçe bir daire halinde gözkapaklarına doğru iyice yayın.

Fondöteni boynunuza sürmenize gerek yok. Ancak boyun ile yüzünüz arasındaki geçişin sert olmaması için bu bölgeye biraz daha özen gösterin ve fondöteni iyice yayın. Ayrıca fondöteni sürdükten sonra yüzünüzde sünger dolaştırıp fazlalıkları almayı unutmayın.

Ömrü ne kadardır?

İyi kalitede üretilmiş bir fondötenin ömrü, açılmadan 1-1,5 sene, açıldıktan sonra ise 5-6 aydır. Pudra fondötenler akıcı kıvamlılara kıyasla daha uzun ömürlüdür. Açıldıktan sonra 1 yıl kadar kullanılabilirler.

Bozulduğu nasıl anlaşılır?

Kıvamı eskiye oranla daha koyudur, uygularken topçuklar oluşur, renginde ve kokusunda değişiklikler meydana gelir. Yukarıdaki durumlardan herhangi biri bile oluştuysa kesinlikle o fondöteni kullanmamanız gerekir. Cildinizde tahriş ve alerjiye yol açabilir. Uzun süredir duran bir fondöteniniz varsa yüzünüze sürmeden önce mutlaka elinizin üzerinde deneyin.

Nasıl saklamak gerekir?

Her kullanımdan sonra ağzını silin ve kapağını sıkıca kapatın. Işıklı, sıcak ve nemli ortamlarda saklamayın.


Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:02 Sebep: Sayfa düzeni.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
4 Kasım 2008       Mesaj #6
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Doğru Fondoteni Bulamayanlara

fon0
Sonbaharda daha az ışık olduğundan cildiniz daha solgun görünebilir. Cildinizin doğal ışıltısını korumak için yazın kullandığınız fondoteni daha yoğun, kremsi yapıda ve içeriğinde ışık yansıtıcı özelliği olan bir fondoten ile değiştirmeniz gerekiyor. Evet bayanlar ne yazık ki, cildimizin daha nemli kalması ve daha canlı görünmesi için bir kalkan görevi gören fondotenlere ihtiyacımız şüphesiz var. Fondoten seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey cildinizin rengine uyumu. Pürüzsüz bir görünüm arzularken soluk bir palyaço gibi görünmek istemiyorsanız ışıltılı bir sonbahar ürünü seçmenizde yarar var. Giorgio Armani'nin Hydra Glow fondoteni içerisindeki parlaklık veren kapsüller ile yüzünüze mükemmel bir ışıltı veriyor. Harvey Nichols mağazalarından 114 YTL'ye alabileceğiniz fondoten ile sivilce ve lekelerinize elveda derken ışıltılı bir cilde de sahip oluyorsunuz.
fon1
Kapatıcıları uygulamanın diğer bir püf noktası ise teninizin canlı görünmesini sağlamak için yüzünüzde doğru noktalara uygulamanız. Aydınlatıcı ürününü göz kapaklarına ve elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru uygularken, T bölgesine asla uygulamamanız gerekiyor. Aksi takdirde ışıltılı bir cilt yerine yağlı bir görünüm ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Özellikle yağlı T bölgesine sahip bayanlar için ideal olan Bobbi Brown Concealer kapatıcı kremsi yapısı ile sizi bu dertten kurtarıyor. Harvey Nichols mağazalarından bulabileceğiniz ürünün fiyatı 53 YTL.
fon2
"Ayol ben bu kadar uğraşamayacağım bana şöyle bir kapatıcı verde hem yağlı yerlerin yağını alsın birde kuru yerleri nemlendiriversin" diyorsanız, Clinique Superbalanced kapatıcı sizler için yaratılmış! Ciltteki yağlanmaları azaltırken bir taraftan da ihtiyaç olan bölgeleri nemlendirerek herkesi şaşırtan bir ürün. Kuru olan bölgeleri rahatlatırken, yağlı bölgelerinde uzun süre canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlayan ürünün diğer bir özelliği de ince çizgilerin görünmesini en aza indirgiyor. Çok yönlü, mükemmel bir etkiye sahip olan bu ürünün fiyatı ise 70 YTL.
HeliX - avatarı
HeliX
Ziyaretçi
4 Kasım 2008       Mesaj #7
HeliX - avatarı
Ziyaretçi
Fondötenlersmilev her deri rengindeki insanda renk farklılıklarını gizlemek ve renk düzensizliklerini örtmek için kullanılmaktadır.
Beyaz ırk için olan fondötenler en az 7-8 tonda olmalıdır.
Kısacası fondöten pigmentli bir nemlendiricidir.
Yüz fondötenleri tüm yüze uygulanır ve uzun süre kullanılır. Bu nedenle derinin tedavisinde önemli rol oynar ancak aynı zamanda en problemli olan yüz kozmetiğidir.
Yüz fondöteni modern bir üründür; 1936 yılında Max Factor tarafından özellikle film endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirilmiş ve patenti alınmıştır. Kısa bir süre sonra mükemmel örtücülüğüsmilev kadifemsi görünümü ve yüze istenen rengi verebilmesi nedeniyle popüler olmuştur.
Formülasyon
4 ana fondöten formülü bulunmaktadır: 1)yağ bazlısmilev 2)su bazlısmilev 3)yağsız ve 4)susuz veya susuz anhidroz formları.
Yağ bazlı ürünler kuru deriler için üretilmektedir; su bazlı olanları ise her deri tipine uygun olabilir. Yağsız formüller yağlı derilerde kullanılırken susuz (anhidroz) formları çok uzun süre kalıcı olduğundan kamuflaj ve görsel sanatlarda kullanılmaktadır.
Yağ bazlı formüller mineral yağlar veya lanolin alkol gibi yağlarda süspanse edilmiş pigmentler içeren yağdaki su emülsiyonlarıdır. Bitkisel yağlar (hindistan cevizismilev susamsmilev aspur (=yalancı safran) (safflower)) ve sentetik esterler (izopropil miristatsmilev oktil palmitatsmilev izopropil palmitat) de katılabilir. Uygulamadan sonra fondötendeki su buharlaşarak yağdaki pigmentin yüzde kalmasını sağlar.
Bu durum özellikle kuru derisi olanlarda istenen nemli deri hissine neden olmaktadır. Tümüyle formülün yağlı fazında hazırlandıklarından yağ bazlılarda fondöten derinin yağı ile karıştıkça renk değiştirmez.
Su bazlı fondötenler pigmentin emülsifiye edildiği az miktarda yağ içeren sudaki yağ emülsiyonudur. Primer emülsifiye edici ajan genellikle trietanolamin gibi bir sabun veya bir noniyonik surfaktandır. Daha az miktarda olan sekonder emülsifiye edici ajan ise genellikle gliseril stearat veya propilen glisil stearattır. Bu popüler fondötenler çok az kuru veya normal deri için uygundur. Pigment yağda bulunduğundan bu türlerde de renk değişikliği gözlenmez. İçerdiği yağ miktarı az olduğu için kullanma süresi daha kısadır. Bu ürünler genellikle şişe içinde satılmaktadır.
Yağsız fondötenlerde hayvanismilev bitkisel veya mineral yağlar bulunmaz. Silikonlarsmilev dimetikon veya siklometikon gibi diğer yağlı maddeleri içerir. Deride kuru bir hisse neden olduklarından yağlı ciltlerde kullanılmaktadır. Silikon nonkomedojeniksmilev nonaknejenik ve hipoallerjiktir. Bu nedenle de çok popüler olmuştur. Bu ürünler de genellikle sıvı olup şişede satılmaktadır.
Yağ kontrollü fondötenler yağsız fondötenlerle karıştırılmamalıdır. Tüm fondötenlerde deri yağını emen kurutucular bulunur. Yağ kontrollülerde ek olarak talksmilev kaolinsmilev nişasta veya diğer polimerler gibi yüksek miktardaki deri yağını emebilecek ek kurutucular bulunur. Bu kurutucular genellikle dimetikon bazlıdır; ancak bazı formüllere mineral yağlar eklenebilir. Bu nedenle yağ kontrollü fondötenler yağsız demek değildir.
Susuz veya susuz (anhidroz) fondötenler suya dayanıklıdır. Bitkisel yağsmilev mineral yağsmilev lanolin alkol ve sentetik esterler yağ fazını oluştururlar. Bunlar krem haline getirebilmek için mumlarla karıştırılabilir.
Fondötene opaklık kazandıracak şekilde pigment miktarı artırılabilir. Renk veren ajanlar titanyum dioksit ile demir oksit bazlıdırsmilev bazen bunlara ek olarak ultramarine blue da eklenebilir. Titanyum dioksitsmilev hem gizleyici hem de örtücü olarak iş görür. Bu ürünler yüzlerinde izleri olan kişilerde bu izleri örtmek için rahatlıkla kullanılabilir.
Yüzey özellikleri
Fondötenler farklı rötuş özellikleri ile yani finiş üretilmektedir: matsmilev yarı matsmilev nemli yarı mat ve parlak.
Finişsmilev bir kozmetiğin yüzey özelliğidir. Mat finiş fondötenler yansıma yapmaz ve genellikle yağsızdır. Bu tür ürünler fondöten uygulandıktan bir süre sonra ciltleri parlamaya başlayan yağlı derili kişiler için uygundur. Yarı mat finişde çok az parlama olur ve genellikle yağsız veya su bazlıdır. Hafif yağlı ve normal deriler için uygundur. Nemli yarı mat fondöten genellikle orta derecede yağ içeriği olan su bazlıdır. Normal ve kuru deriler için uygundur. Parlak fondötenler yağ bazlıdır ve kuru deriler için uygundur. Bu tür fondötenlerin nemlendirici özelliği de bulunmaktadır.
Uygulama
Tercih edilen fondöten mümkün olduğu kadar deri rengine yakın olmalıdır. Ancak bunu saptamak zor olabilir. Örneğin burun ve yanak derisi alın ve çeneye göre daha kırmızımsıdır.
Fondöten alt çene kemiği köşesi derisine uydurulursmilev çünkü yüz rengi ile çene altı derinin rengi uydurulmalıdır.
Fondötenin rengismilev güneş ışığında seçilmelidir; mağazalarda kullanılan yoğun floresan ışığı renk algılamasını bozabilir.
Genel olarak fondöten parmak uçları ile uygulanmalıdır. Birazcık fondöten alınasmilev burnasmilev çeneye ve yanaklara konulmalı ve dudaklarda dahil tüm yüz derisine yayılana kadar dairesel hareketlerle homojen olarak dağıtılmalıdır. Son olarak bir sünger veya pudra ponponu yukarıdan aşağıya doğru hareketlerle gezdirilerek olabilecek herhangi bir çizgi kaybedilmeli ve yüz kıllarının yatırılması sağlanmalıdır.
Fondöten saç çizgisinesmilev tragusa (kulak önüne) ve çene altına yayılırken dikkat edilmelidir. Aynı dikkat göz çevresine de verilmelidir. İstenirse tüm üst göz kapağına da fondöten uygulanabilir.
Daha sonra fondötenin yerleşmesine veya kurumasına zaman tanınmalı ve fondöten hafif dokunmayla çıkabilir olmamalıdır. Ek kapama isteniyorsa ikinci bir tabaka daha uygulanabilir.
Yan reaksiyonlar
Fondötenler ender olarak allerjik veya irritan kontakt dermatite neden olmaktadır. Genellikle bu tür reaksiyonlara fondötenin içinde bulunan koku veya koruyucu maddeler neden olmaktadır.
İrritan kontakt dermatite daha sık rastlanmasının nedeni genellikle bu tür ürünlerin günde 8 saatten daha fazla süre kullanılıyor olmasıdır.
Fondötenler açık veya kapalı olarak leke (aaaaa) şeklinde test edilebilir.
Bazı fondötenlerin üzerinde "hassas derilere uygun" ibaresi bulunmaktadır. bununla ne kastedildiği tam olarak bilinmemektedir. Bu ürünlerin incelenmesi sonucu bu ürünlerde herhangi bir allerji nedeni olabilecek ürün grubunun veya kimyasalın bulunmaması gibi bir durum olmadığı görülmüştür. Ancak bu ürünlerde allantoin gibi deriyi rahatlatan ek maddeler bulunabilmektedir
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Mayıs 2009       Mesaj #8
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Bakım Yapan Fondötenler

fdn0

Mutlaka anneniz ya da bir başka büyüğünüz sizi aşırı makyajın zararları konusunda uyarmıştır."Sakın yüzüne kalıp gibi pudra ya da fondöten sürme, cildin havasız kalır!" şeklindeki uyarılar yüzünden bu tür kozmetiklerden hayat boyunca uzak durduysanız artık korkmanıza gerek yok. Hemen hemen bütün markalar artık makyaj ürünlerinin formüllerine bakım yapan maddeler koyuyor ve bunların cilde zarar vermek bir yana, yarar verir hale gelmesini sağlıyorlar!
fdn1

Clarins Fond de Teint Lisse Minute, farklı renk tonlarının yanı sıra cildin hava almasını sağlayan ve aynı zamanda bakım yapan çok yönlü bir fondöten olarak dikkat çekiyor. Cildin hava almasını sağlayan ve üzerine sürülen pudranın da uyumunu netleştiren ürünün fiyatı 75 TL.
fdn2

Nivea Beute Energy Flash fondöten ise sürüldüğü andan itibaren yüzünüzde kalıp gibi durmak yerine etrafa ışıltı saçıyor. Cildinize ışıltılı bir görünüm veren bu fondöten ile yazın güneşli günlerinde parlayabilir ve sanki makyaj yerine badana boya yapmış gibi görünmek zorunda kalmamış olursunuz! Ürünün fiyatı ise 40 TL.
fdn3

Jane Iredale Sun Beam allık, içerdiği altın parçacıkları ile cildinizi parlatmasının yanı sıra formülündeki koruyucu maddeler ile cildinizi zararlı etkilere karsı koruyor. Aynı anda pek çok allık rengini bir arada bulunduran şirin kutusu ile de oldukça pratik olan ürünün fiyatı ise 110 TL.

pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
5 Aralık 2010       Mesaj #9
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Fondöten Çeşitleri

1. Krem Fondötenler

İlk kullanılan krem fondötenler; yağ içeriği stearik asit (beyaz mumsu madde) olan,
renk maddesi bulunmayan yağ - su emülsiyonları (karışımları) şeklinde, az yağlı gündüz
kremi olarak bilinen kozmetiklerdir.
Günümüzde kullanılan modern fondötenler renk maddesi içeren ve genellikle, mineral
yağ ve yağ bileşiminde keresin mum (karışımda yağı emerek yağlılığı azaltan mikro
kristalize toprak mum) içeren yağ - su emülsiyonudur. Beyazdan koyu maun rengine kadar
değişen renkleri vardır. Kremler, sentetik ya da yeraltından çıkartılan demir oksit gibi
inorganik pigmentler kullanılarak renklendirilir. Kremin kapatma gücünü artırmak için, mat
titanyum dioksit de (beyaz toz) eklenebilir.
Bütün krem fondötenler, fondöten ve pudra karışımından daha çok talk (magnezyum
silikat) ve kaolinden (porselen kili) oluşur. Cilde uygulandıklarında mat görünüm sağlar.

2. Sıvı Fondötenler


Bileşenleri krem fondötenler gibi olabilir. Emülsiyonda su oranı daha fazladır. Bazı
sıvı fondötenler yağsız hazırlanır. Bunlar alkol ya da suda çözünemeyen pigmentler içerir.
Bunlara bentonit kil (volkanik küllerden elde edilen kil) eklenir, bu da sıvıyı koyulaştırır ve
pigmentlerin dibe çökmeden sıvı içinde asılı kalmasını sağlar.
Tedavi amacıyla sivilceli ciltler için hazırlanan fondötenler hafif antiseptikler içerir.

3. Jöle Fondötenler


Sıvı fondötenlerin bileşimlerine kitre (zamk) veya alüminyum sitrat (jöle haline
getirici madde) eklenerek vazelinden biraz daha sıvı, kıvamlı jöleye benzer fondötenler elde
edilir. Jöle fondötenler, cilt üzerinde pürüzsüz görünüm veren çok ince bir tabaka oluşturur.
Jöle fondötenlerin kapatma etkisi çok azdır. Saydam jöleler, kusursuz siyah ciltler için
uygundur.

4. Kalıp Fondötenler

Pudra, mineral yağ ve pigment eklenmiş karnuba mumu (palmiye yapraklarının
yüzeyinden elde edilen sert mum) içeren emülsiyonlar kurutulur, toz haline getirilir ve
sıkıştırılarak katı kalıp biçimine getirilir. Ufak hataları kapatmak için kullanılır.

Fondöten Seçimi

Seçilecek fondötenin cilt rengine uyması idealdir. Ancak cilde bronz bir görünüm
vermek isteniyorsa daha koyu tonlar tercih edilebilir. Cilt rengi ve yapısı dikkate alınarak
yapılan fondöten seçimi makyaj uygulamasının başarılı olmasını sağlayacaktır. Yanlış seçim
istenmeyen sonuçlar doğuracaktır.

Cilt türü Uygun fondöten

Normal cilt - Herhangi bir fondöten
Kuru cilt - Krem fondöten veya yağ ağırlıklı fondöten
Yağlı cilt - Sıvı fondöten veya su ağırlıklı fondöten
Karma cilt - Sıvı ya da kombine fondöten
Hassas cilt - Alerji yapmayan fondöten
Kusurlu cilt - İlaçlı fondöten


Cilt tonu Fondöten rengi

Soluk veya açık - Açık bej, pembe ve şeftali tonları
Orta - Sıcak bej veya bal beji
Zeytin rengi - Koyu bej veya bronz
Güneş yanığı - Bronz veya sarımsı veya kahverengi (güneş yanığı)
Sarı - Bronz ve koyu bej
Açık kahve - Sıcak tonlarda koyu renk fondöten
Orta kahve - Kahverengi( bütün tonlar)
Koyu kahve - Altın rengi, hafif turuncu jöle
Siyah - Altın rengi, hafif turuncu jöle

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
11 Ocak 2012       Mesaj #10
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Fondöten Nasıl Kullanılır?

Fondoten Nasil Kullanilir


Barbara Cartland tarzı, badana gibi makyajlar tarihe karışalı çok oldu. Aslına bakarsanız bugün uzmanlar, fondöteni sadece gerekli yerlerinizde, yani genellikle yağlı olan T bölgesinde (alın, burun, çene) ve göz altlarında kullanmanızı öneriyor. "Ne yaparsam yapayım bir türlü fondöten kullanmayı beceremiyorum!" diyenlerdenseniz, işte size fondöten kullanmanın püf noktaları.

Adım Adım Fondöten
Öncelikle yüzünüzün her yerine fondöten sürmeniz gerekmez ama sürdüğünüz fondötene dikkatlice, hatta saplantılı bir titizlikle dağıtmaya özen gösterin.
Burun deliklerinin üstüne, burun ve göz kenarlarına özellikle dikkat edin. Güzellik uzmanları, yağlı ciltler için yoğun ve nemlendirici fondötenleri ve karışık ciltler için de stik ya da kompakt ürünleri tavsiye ediyor.

Cildinizdeki çatlamış damarları gizlemek istiyorsanız, kendi teninizden bir ton açık bir kapatıcı kullanın ve sonra üzerine hafifçe pudra sürün.

Kapatıcıyı fondötenden önce değil sonra sürmeye dikkat edin; yoksa silinip gidebilir.
Kırışıklıklarınız ya da sivilceleriniz varsa, ağır mat fondötenlerden uzak durmanızı tavsiye ederim; saydam fondötenler aslında daha iyi görünür.

Ayrıca, akneye yatkınsanız kompakt fondötenlerden uzak durun. Bunları uygulamakta kullanılan süngerler, bakteri toplar ve bu da sorunu kötüleştirebilir.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

30 Aralık 2010 / nünü Taslak Konular
14 Haziran 2010 / RuYa Taslak Konular
27 Haziran 2016 / Mystic@L Spor
4 Ekim 2009 / RuYa Taslak Konular
1 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap