
Ziyaretçi
DÖNENCE KURABİYE

Malzemeler:
250 aram margarin
1 adet gumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme kakao
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
TARİFİ:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakaoyu karıştırın. Ve hamurlan yarım saat dinlendirin.Beyaz ve kakaolu hamuru ayn ayrı dikdörtgen şeklinde yarım santim kalınlığında açın. Hepsini üst üste koyun. Sıkı şekilde rulo haline getirin.Dolapta yanm saat bekletin. Bir santimetre kalınlığında kestiğiniz rulolan tepsiye dizin fırında üzeri fazla kızarmadan beyaz olara pişirin ve servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
250 aram margarin
1 adet gumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme kakao
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
TARİFİ:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakaoyu karıştırın. Ve hamurlan yarım saat dinlendirin.Beyaz ve kakaolu hamuru ayn ayrı dikdörtgen şeklinde yarım santim kalınlığında açın. Hepsini üst üste koyun. Sıkı şekilde rulo haline getirin.Dolapta yanm saat bekletin. Bir santimetre kalınlığında kestiğiniz rulolan tepsiye dizin fırında üzeri fazla kızarmadan beyaz olara pişirin ve servis yapın.