Arama

İrmikli Revani Tarifi

Güncelleme: 6 Ağustos 2012 Gösterim: 5.920 Cevap: 0
begüm 1 - avatarı
begüm 1
Ziyaretçi
6 Ağustos 2012       Mesaj #1
begüm 1 - avatarı
Ziyaretçi
irmik Revani


Sponsorlu Bağlantılar
İrmikli Revani

Malzemeler

• 1 su bardağı irmik
• 3 su bardağı şeker
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 su bardağı su
• 4 adet yumurta


İrmikli Revani tarifi

1 – Hamur kabına sıvı yağ konarak mikserde çırpa çırpa kar gibi beyazlatılır. Çırparken azar azar şekeri ilave edilip yedirilir. Sonra irmiği azar azar katıp çırpmaya devam edilir. Sonra yumurtalar kırılarak 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
2- Fırın tepsisi yağlanıp, hamur dökülüp kaşıkla düzeltilir. Kızgın fırına verilir.
3- Ayrı bir yerde şekerle su bir tencerede kaynatılıp şerbeti yapılır.
4- Tatlı hafif kızarınca çıkarıp bir miktar şerbet dökülerek fırına tekrar verilir. Şerbeti çekince arta kalan şerbet dökülüp tekrar fırına verilip şerbeti çektirilir.
5- Fırından çıkınca baklava dilimi gibi kesilip soğutulur

Benzer Konular

30 Kasım 2012 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
6 Ağustos 2012 / begüm 1 Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
23 Şubat 2013 / ROSE Taslak Konular