Ziyaretçi
Malzemeler
Bilakis isimli makarna ve salata üzerine yemek yapan restoranı duydunuz mu bilmem. Eşimle geçen gün gittiğimizde yemiştim patlıcanlı makarnasını. Tek kelimeyle enfessstii. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Yemekten sonra ‘Ya ben bunu evde yaparım’ dedim yine klasik olarak . İlk denememde de bayıldım. Bence benimki daha güzel oldu . Her çeşit makarnayla yapılabilir. Ancak uğraştırıcı bir sos ve çok kısa sürmüyor ne yazık ki. Ama dilinizde, damağınızda bıraktığı iz müthiş. Hazırsanız başlayalım . Kocamaaan bir tencereye bol su koyup kaynatın. (Bu arada sos kısmını hazırlamaya başlayabilirsiniz) Kaynadıktan sonra 3 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin (kaynamadan önce tuzu ilave ederseniz suyun kaynama süresi uzar. Yok ben illa baştan koyarım diyosanız hiiiç bişey değişmez yani). 1 çorba kaşığı zeytinyağını ve elinizle ufaladığınız 1 bulyonu ilave edin (Bulyon koymamın sebebi makarnaya lezzet katması. Siz koymak zorunda değilsiniz benim tercihim koymaktan yana ). Su kaynadıktan sonra bir paket makarnayı ilave edin. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Paket üzerince yazan süre boyunca makarnayı pişirin. Piştiğinde üzerine 1 bardak kadar soğuk su ilave ederek 2 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Akarnalar dibe çökecektir. Makarnayı süzün ve bir kenarda bekletin. Patlıcan ve biberleri ocak üstünde veya fırında 240 derecede alüminyum folyoya sararak közleyin. Kırmızı biberi közlendikten sonra ayırın. Ufak ufak doğrayıp kenara alın. Bu biberi renk olarak kullanacağız. Kabuklarını soyduktan sonra patlıcan , yeşil biber , rendelenmiş sarımsak , tuz ve biberi rondoya koyun. İyice çekin. Tüm malzeme karışınca yarım paket krema ve yarım çay bardağı suyu da ilave ederek tekrar karıştırın. Tüm malzemeyi büyük , geniş bir tencereye veya wok tavaya alın. Doğradığınız kırmızı biberleri de ilave edin. Hiç yağ koymadan (krema yeterince yağlı zaten) krema ısınıp biraz çekene kadar (yaklaşık 5 dakika) ara ara karıştırarak pişirin. Sos henüz ocağın üstündeyken ateşi kısıp süzdüğünüz makarnayı ilave edip iyice harmanlayın. 2 dakika kadar ocağın üstünde sürekli karıştırın. Geniş ve derin bir tabakta servis yapın. Üzerine parmesan peyniri ıımmhhh müthiş. Yerken beni hatırlayın. Afiyet olsun .
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber (kapya)
- 2 diş sarmısak
- ½ paket krema
- ½ çay bardağı su
- 1 paket makarna (penne yani kalem makarna öneririm)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet tavuk ya da et bulyon
- Su
- Tuz , Biber
- Parmesan peyniri
Sponsorlu Bağlantılar
Bilakis isimli makarna ve salata üzerine yemek yapan restoranı duydunuz mu bilmem. Eşimle geçen gün gittiğimizde yemiştim patlıcanlı makarnasını. Tek kelimeyle enfessstii. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Yemekten sonra ‘Ya ben bunu evde yaparım’ dedim yine klasik olarak . İlk denememde de bayıldım. Bence benimki daha güzel oldu . Her çeşit makarnayla yapılabilir. Ancak uğraştırıcı bir sos ve çok kısa sürmüyor ne yazık ki. Ama dilinizde, damağınızda bıraktığı iz müthiş. Hazırsanız başlayalım . Kocamaaan bir tencereye bol su koyup kaynatın. (Bu arada sos kısmını hazırlamaya başlayabilirsiniz) Kaynadıktan sonra 3 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin (kaynamadan önce tuzu ilave ederseniz suyun kaynama süresi uzar. Yok ben illa baştan koyarım diyosanız hiiiç bişey değişmez yani). 1 çorba kaşığı zeytinyağını ve elinizle ufaladığınız 1 bulyonu ilave edin (Bulyon koymamın sebebi makarnaya lezzet katması. Siz koymak zorunda değilsiniz benim tercihim koymaktan yana ). Su kaynadıktan sonra bir paket makarnayı ilave edin. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Paket üzerince yazan süre boyunca makarnayı pişirin. Piştiğinde üzerine 1 bardak kadar soğuk su ilave ederek 2 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Akarnalar dibe çökecektir. Makarnayı süzün ve bir kenarda bekletin. Patlıcan ve biberleri ocak üstünde veya fırında 240 derecede alüminyum folyoya sararak közleyin. Kırmızı biberi közlendikten sonra ayırın. Ufak ufak doğrayıp kenara alın. Bu biberi renk olarak kullanacağız. Kabuklarını soyduktan sonra patlıcan , yeşil biber , rendelenmiş sarımsak , tuz ve biberi rondoya koyun. İyice çekin. Tüm malzeme karışınca yarım paket krema ve yarım çay bardağı suyu da ilave ederek tekrar karıştırın. Tüm malzemeyi büyük , geniş bir tencereye veya wok tavaya alın. Doğradığınız kırmızı biberleri de ilave edin. Hiç yağ koymadan (krema yeterince yağlı zaten) krema ısınıp biraz çekene kadar (yaklaşık 5 dakika) ara ara karıştırarak pişirin. Sos henüz ocağın üstündeyken ateşi kısıp süzdüğünüz makarnayı ilave edip iyice harmanlayın. 2 dakika kadar ocağın üstünde sürekli karıştırın. Geniş ve derin bir tabakta servis yapın. Üzerine parmesan peyniri ıımmhhh müthiş. Yerken beni hatırlayın. Afiyet olsun .