Arama

Evcil hayat; Akvaryum - Sayfa 3

Güncelleme: 26 Mayıs 2014 Gösterim: 238.057 Cevap: 35
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
6 Ekim 2006       Mesaj #21
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Acanthopthalmus Kuhli-Coolie Loach

Sponsorlu Bağlantılar
Güney doğu asya kökenli olan bu balıklar zamanlarının büyük bölümünü dipteki bitkileri eşelemek ve besin bulmakla geçirirler, dört çift bıyık şeklinde duyarga taşırlar,renkleri can alıcıdır,fazla iri ve agresif balıklarla birlikte barındırılmamalıdır.
Max.11 cm'e kadar büyürler bulundurulduğu akvaryumlar bitkili ve içinde dehlizler bulundurulmalıdır,her türlü yemiyerler özellikle tubifex gibi kurtçuklar idealdir.


images?qtbnANd9GcTDBr9r ry1Yls9rgZbGpBmi l3dJgAVF1k WRLJ2fhmjueQJJf

aca kuh






26 derece,PH 6.7 -7 kuhliler için en ideal su özellikleridir.
kamyon - avatarı
kamyon
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2006       Mesaj #22
kamyon - avatarı
Kayıtlı Üye
İNCİ JAPON
images?qtbnANd9GcT k25GFd geXxJkiBKKh49yG5CUsKazy9gJIIDSmuQdxHsz4tK

Sponsorlu Bağlantılar
10rg6


Diğer japon balıkları gibi serin suyu severler ,düz yumurta dökerler.Japon balığı türünde en hassas olanı, olduğu için kesinlikle karma akvaryumlarda yaşayamazlar.Yapı olarak şişman gövdelidirler

gizem_mechul - avatarı
gizem_mechul
Ziyaretçi
14 Kasım 2006       Mesaj #23
gizem_mechul - avatarı
Ziyaretçi
cok tesekkürler aradaslar benim icin baya aydinlatici oldu bunlar, bilmedigim cok sey varmis baliklar hakkinda.nerdeyse 5 senedir 2 metrelik bir akvaryumum var ilk baslarda baya öldüler ama suan hersey yolunda bunlarida ögrendikten sonra daha iyi olacak umarim.
paylasilariniz icin tsk.Msn Happy
koksal kok - avatarı
koksal kok
Ziyaretçi
15 Kasım 2006       Mesaj #24
koksal kok - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben de dün aileme acayip ilginç gelen bir şey yaptım; annem birkaç kilo hamsi alır, bunları temizlerken eline kılçığı sert bir şey gelir. aman o da ne; bir deniz aslanı iki parmak boyunda. bunu hemel alıp ( tabiki hayvan ölü.) çeşmede yıkadım.bir bardağa su doldurup içine koydum. ağzını da plastik bantla kapattım. bilgisayarımın üstm rafına koydum. annem buna çok şaşırdı. tabi ben de anlatmaya çalışıyorum; anne bu mitolojik bir hayvan, onu çöpe atmaya kıyamam, dedim. yakında resimlerini çekip buraya koyarım.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
10 Ocak 2007       Mesaj #25
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Madem önüne geçemedim resimlerin bari katkısı olucak bir resim ekleyeyim:

Balıkların cinsiyetlerinin ayrımı zordur, hele ki yeni başlıyanlar bunu hiç bilmezler. Ancak kolay yolları vardır misal alttaki resim
Ad:  balikcinsiyeti.jpg
Gösterim: 254
Boyut:  29.5 KB
the_lily - avatarı
the_lily
Ziyaretçi
9 Eylül 2007       Mesaj #26
the_lily - avatarı
Ziyaretçi
cichlidhm7

Dişi ve erkek Cichlid balıkları yumurtaları ve yavrularıyla yakından ilgilenirler. Balıklardan biri, yumurtaların bulunduğu yerin yukarısında durur ve devamlı olarak kuyruk ve yüzgeçleriyle onları yelpazeler. Dişiyle erkek birkaç dakikada bir nöbet değiştirirler. Yelpazelemenin amacı yumurtaların iyi gelişebilmeleri için daha fazla oksijen sağlamaktır. Bu çalışma ayrıca mantar sporlarının yumurtaların üzerine yerleşerek gelişmelerini de önler.

Cichlidlerin yumurtalarıyla ilgilenmelerinin temelinde yumurtaların temizliğinin sağlanması vardır. Bunun için döllenmemiş yumurtaları da yiyerek geriye kalan sağlıklı yumurtaların hastalanmasını önlerler. Daha sonraki evrede ise yumurtaları bulundukları yerlerinden alarak kumda kazdıkları oyuklardan birine götürürler. Taşıma işlemini ise her seferinde ağızlarına birkaç yumurta alarak yaparlar. Biri çukura giderken, diğeri nöbet bekler. Daha sonra yine aynı işlem tekrarlanır. Yavrular yumurtadan çıktıkları zaman dişiyle erkek onları dikkatle korur. Genellikle yumurtadan yeni çıkan yavrular hep birarada kalırlar, gruptan biri ayrıldığında dişi ya da erkek bu yavruyu ağzına alarak tekrar diğerlerinin yanına götürür. Cichlid balıklarının yavruları için en korunaklı yer annelerinin ağzıdır.
kamyon - avatarı
kamyon
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007       Mesaj #27
kamyon - avatarı
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar japon balıklarını ,yumurtası için ne zaman sıkıyoruz bilen var mı?Erkek dişiyi kovaladığı zaman düşen yumurtalardan yarısı yiyiliyor yarısı da döllenmiyor onun için ben kendim balıkları alıp sıkıyorum.Yumurta dönemi hakında bilgisi veya tecrübesi olan var mıdır acep
ReD_EyE - avatarı
ReD_EyE
Ziyaretçi
10 Aralık 2007       Mesaj #28
ReD_EyE - avatarı
Ziyaretçi
fnf 58large

Evcil hayat; Akvaryum

14 lg
_ramses_ - avatarı
_ramses_
Ziyaretçi
31 Aralık 2007       Mesaj #29
_ramses_ - avatarı
Ziyaretçi
Belki konuyla alakası yoktur ama en iyi balık japon'dur.Neden derseniz bu balık türü her türlü suyun ısısına alışıktır.Yani ISITICI kullanmanıza gerek kalmıyor
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
14 Ekim 2008       Mesaj #30
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Akvaryum

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Akvaryum, çoğunlukla cam ya da yüksek dirençli plastik gibi saydam malzemelerden yapılan, genellikle balık olmak üzere, bazen de omurgasızlar ve ayrıca amfibyumlar, deniz memelileri ve sürüngenler gibi suda yaşayan bitki ve hayvanların tutulduğu ve daha çok bu canlıların sergilenmesi amacıyla kullanılan içi su dolu, küçük bir cam kavanozdan büyük su tanklarına kadar geniş bir yelpazede yeralan kap ve yapılar.
Akvaryum sahibi olmak dünya çapında yaklaşık 60 milyon kişi tarafından paylaşılan popüler bir hobidir. Çağdaş akvaryumların öncülerinin ilk çıktığı 1850’li yıllardan beri, özellikle akvaryum balıklarını sağlıklı tutabilmek için daha karmaşık ışıklandırma ve filtreleme sistemleri de geliştirildikçe akvaryum ile ilgilenenlerin sayısı artmıştır. Halka açık akvaryumlar, evdeki akvaryumların büyük ölçekteki kopyalarıdır. Osaka Akvaryum, 5.400 m³’lük su tankı ve 580 türden oluşan su canlısı koleksiyonuna sahiptir ve İngiltere’de yapılması planlanan National institute for research into aquatic habitats (Su yaşam alanlarını araştırmak için ulusal enstitü)

40 hektarlık büyüklüğüyle dünyanın en büyük akvaryumu olacaktır.
İçinde tek bir balık barındıran cam kavanozlardan, dikkatle tasarlanmış destek sistemlerine sahip ve karmaşık ekosistemleri taklit etmeye çalışan büyük boyutlardaki akvaryumlara kadar çeşitli boyutlarda akvaryum bulunur. Akvaryumlar genellikle tatlı su, tuzlu su ve hafif tuzlu su akvaryumları olarak sınıflandırılır ve su sıcaklığı tropikal ya da soğuk ortamlara göre farklılık gösterir. Bu iki özellik ve diğerleri akvaryumda hangi balıkların ve diğer canlıların yaşayabileceğini belirler. Akvaryumda yaşayan canlılar sıklıkla doğadan toplansa da akvaryum ticareti için özel olarak yetiştirilen canlıların sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Dikkatli bir akvarist, akvaryumunda bulunan canlıların doğal yaşam alanlarının koşullarını taklit eden ekolojik dengeyi sağlayabilmek için önemli derecede çaba sarfeder. Su kalitesini sağlamak için besin maddelerinin giriş ve çıkışlarını, özellikle de akvaryumdaki canlıların ürettiği atıkları kontrol altında tutmak gereklidir. Azot çevrimi besin yoluyla azot girişini, canlılar tarafından toksik azot içeren atıkların üretilmesini ve yararlı bakteri popülasyonları tarafından bunların daha az toksik bileşiklere dönüştürülmesini tanımlar. Uygun bir akvaryum ortamı sağlamak için diğer önemli noktalar arasında uygun tür seçimi, biyolojik yüklemenin yönetimi ile iyi bir fiziksel yapı tasarımı bulunur. Bu koşulların sağlanamaması balık hastalıklarına davetiye çıkarır.

Dipteki çakılların içerisinde yaşayan bakterilerle birlikte bitkiler güçlü bir arıtma sistemi oluşturur.Bitkiler,balıkların dışkılarındanmeydana gelen amonyumu ve nitratı alır.Fotosentez sırasında bitkiler besin olarak karbondioksiti kullanır.Ayrıca balıklar için hayati önem taşıyan,sudaki erimiş oksijen miktarını arttırır. Bitkiler,balıklar için barınak oluşturur ve balıkların stresini azaltır.Yavru balıkların saklanabilmesini sağlayan bir ortam oluşturur.İçinde bitkilerin yoğun olarak bulunduğu bir akvaryum egzotik su altı dünyasınıntadını çıkarmanızı sağlayacaktır.

Benzer Konular

18 Ocak 2017 / Misafir Cevaplanmış
10 Ekim 2018 / CrasHofCinneT Zooloji
25 Ocak 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
2 Haziran 2015 / Demir YumruK X-Sözlük