Arama

Susam Yağı Faydaları

Güncelleme: 2 Nisan 2016 Gösterim: 1.377 Cevap: 1
Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
2 Nisan 2016       Mesaj #1
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
Susam Yağı Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Eski zamanlardan beri şifaları bilinen ve kullanılan susam yağı sağlık açısından çok faydalı bir bitkidir. Susam yağı saçlara, cilde, deriye dışarıdan uygulanabildiği gibi içilerek de tüketilebilir. Çeşitli şekillerde tüketildiği için çeşitli faydalar ve bakım sağlayabilir. Bu şifalı bitkiyi ve şifalı bitkinin yağını size tanıtmak ve anlatmak için susam yağı faydaları konusunu sizler için hazırladık.

Susam Yağının Faydaları


Öncelikle susamda bulunan doymamış yağ asitleri kolesterolün düzenlenmesine yardım eder. Kolesterol hastalığı bulunan kişiler rahatlıkla bu şifalı bitkiyi tüketebilirler. B1, B2 ve E vitaminleri içerir. Sesamin, sesamol, sesamolin gibi bileşenleri vardır. Stres, yorgunluk, bitkinlik hemen hemen hepimizin yakındığı, şikayet ettiği rahatsızlıklardır. Günümüz koşullarında sıkça rastlanılan stresten biraz olsun uzaklaşmak için susam yağı tüketebilirsiniz. Uykusuzluk, sinir harbi yaşamak, gerginlik de birçok kişi tarafından aşılması zor sorunlardır. Bu şifalı bitkiyi ve yağını tüketerek uykusuzluğunuza da çözüm bulabilirsiniz. Omega 6 ve omega 9 içerir. Hafızayı güçlendirmesi, unutkanlığı gidermesi de susam yağı faydaları arasındadır. Zihinsel ve fiziksel yorgunluğa çare olur. Tüm bu faydalarının yanında cinsel hayatınızı da düzene sokar, cinsel performansı arttırıcı gücü susam yağı faydalarıvardır. Damar sertliğini önler. Diyabet hastalığı yani şeker hastalığı olan kişiler de kan şekeri miktarlarını düşürmek için tüketebilirler. Kan basıncını azaltır ve kalp hastalıklarını engeller. Hindistan’da yapılan bir çalışmada 35 ve 60 yaşları arasında bir grup gönüllü 45 gün boyunca susam yağı ile beslendi. Sonuç olarak hasta olan kişilerin sağlıklarında iyileşme kaydedildi. Ayrıca bu çalışma sonucunda karaciğeri koruduğu, vücuttaki toksinleri temizlediği, yağ birikimini önlediği kaydedildi.


Susam Yağının Cilde Faydaları


Susam yağının faydaları arasında cilde olan faydası da anlatılmadan geçilemez. Cildimizdeki yaralar, deri enfeksiyonları hepimizin canını sıkar. Vücudumuzda, cildimizde enfeksiyonları ve yaraları kimse görmek istemez. Susam yağı cilt kanserine karşı kullanılmasıyla da çok şifalı bir bitkidir. Yaşlanmayı ve cilt kırışıklıklarının oluşmasını susamgeciktirir. Güzel saçlara sahip olmak hemen hemen her bayanın hayalidir. Sizin de böyle bir hayaliniz varsa mutlaka susam yağı kullanmalısınız. Saçlarınızda kırıkları ve saç diplerinde mantar olmasını da engeller. Saç diplerine masaj yaparak uygulayabilir ve bu sayede bakımlı, güzel, parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Kimi bayanlar ise güzel, uzun kirpiklere sahip olmak isterler. Uzun kirpiklere ve gür kaşlara sahip olmak isteyenlerin de mutlaka kullanması gereken bir yağdır. Tırnak bakımı da sağlar. Her cilt tipi için uygundur. Masaj yaparak dairesel hareketlerle dışarıdan cildinize uygulayabilirsiniz. Susam yağı faydaları yazımızda da belirttiğimiz gibi çok yönlüdür. Hem dahili hem de harici kullanımlar için uygun olması sebebiyle de çokça tercih edilebilir.


Kaynak

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Samanyolu - avatarı
Samanyolu
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2016       Mesaj #2
Samanyolu - avatarı
Kayıtlı Üye
Susamın Ve Susam Yağının Zararları

Sponsorlu Bağlantılar
Her ne kadar susam ve susam yağının faydaları varsa da aşırı tüketilmesinin sakıncaları da vardır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Susam içeriğinde kompleks protein barındıran bir besin maddesi olduğu için hassas bünyeli kişilerde alerjilerin oluşmasına yol açabilir. Susama karşı alerjisi olan kişilerde ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon sorunları yaşanabilir.
Susamın çok fazla tüketimi kilo alımına yol açabilir.
Susamın yine fazla tüketilmesi ciltte akne ve sivilce oluşumuna yol açabilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

1 Ağustos 2009 / biruni Taslak Konular
25 Aralık 2009 / Misafir Ziraat
27 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
2 Nisan 2016 / Şeb-i Yelda Sağlıklı Yaşam
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular