Arama

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler - Sayfa 10

Güncelleme: 22 Temmuz 2016 Gösterim: 215.134 Cevap: 130
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
7 Mart 2009       Mesaj #91
karayel - avatarı
Ziyaretçi
8 adımda mükemmel kaşlar

Sponsorlu Bağlantılar
En riskli şeylerden biridir yanlış alınmış kaşlar… Bir anda yüzünün ifadesi değişebilir, halk arasında “kaşım küstü” şeklinde tabir edilen felaket gerçekleşir ve alınan yerden kaş çıkmaz!

O yüzden kaşınızı mutlaka uzman birine aldırmalısınız. “İlle de ben alacağım” diyorsanız önce yazımızı okuyun.

1) Kaşlarınızı bir fırça yardımıyla düzeltin ve yukarı doğru tarayın. Eğer kaşlarınız düzse aşağıya doğru tarayın. Küçük bir makasla normal uzunluğa ulaşıncaya kadar kıslatın. Böylece gerçek kaş şekliniz ortaya çıkacaktır.

2) Kaşınızın tam ortasını kalem yardımıyla belirleyin. Kalemi burnuzun hemen yanında ve dik bir şekilde tutun. Kalemin dışında kalan kısım burnunuzun geniş görünmesine neden olur.

3) Kalemi göz bebeğinizin önünde tutun. Kalemin ucunun gösterdiği nokta, kaşınızın kavisli olması gereken yerdir.

4) Kalemi bir ucunu burnunuzun kenarına diğer ucunu gözünüzün kenarına gelecek şekilde tutun. Kalemin ucunun gösterdiği nokta kaşınızın bitmesi gerektiği noktadır.

5) Beyaz bir kalem kullanarak alınacak olan kaşların yerini belirleyin. Beyaz renk, kaşın koyu görünmesini sağlar. Böylece alırken size kolaylık olur.

6) İki kaşınızın arasını ağda yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bu hem daha hızlı hem de daha kolay bir yöntemdir. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın ve çekin.

7) Beyaz renkli kısımda bulunan fazla tüyleri cımbız yardımıyla alın.

8) Son olarak cildinizde bir buz küpünü 5-6 dakika bekletin. Böylece kızarıklıkların oluşmasını önleyebilirsiniz.


karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
10 Mart 2009       Mesaj #92
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kusur kapatan hileler

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler
Sponsorlu Bağlantılar

Makyaj yaparken kullanılan belli kurallar ve yöntemler vardır. Açık Renkler hatları ön plana çıkartır, koyu renkler geri plana atar.

Açık renk olarak şeffaf pudra, koyu renk olarak pudra veya allık kullanılabilir.

Burun ile dudak arası uzun ise : Bu uzunluğu geri plana alabilmek için burun ile dudak arasını boyamalısınız.

Burun ile dudak arası dar ise : Çok dar olan bu bölgeyi ön plana çıkarmak için açık renklerle boyamalısınız. Burun
Düzeltme Teknikleri
Küçük Burun : En ideal burun şeklidir. Fakat yüzde kaybolacak, dengeyi bozacak kadar küçük ise ve gözler iriyse burunu ön plana çıkarmak gerekir. Bunun için de burun kemiği ve kanatlarını tamamiyle açık renk fondoten ve pudra uygulamalısınız.

Düz ve Kısa Burun : Bu tip burunlarda burnun bitimine ve iki kaşın arasına açık renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede burun biraz daha uzun görünür.
Uzun Burun : Burnun uzun olan alt uç kısmına koyu renk fondoten ve pudra ile gölge yapılarak uzunluk geri plana alınır.

Burnunuzu uzun buluyorsanız; Kaş başlarınızın burna çok yakın olmamasına dikkat edin. Burun kökü ve ucuna gölgeleme yapın. Alnınızı ve çenenizi çıkık göstererek burnu daha önemsiz kısalıkta olduğunu vurgulayabilirsiniz.

Kemikli Burun : Burundaki kemiğin üzerine koyu renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede koyu renkle kemikli kısım geri plana alınır.

Büyük Burun : Bu tip burunlarda, koyu renk fondoten ve pudra ile burun şekli yeniden belirlenir. Gözlerden başlayarak, burnun iki yanına inen gölgeler burun kanatlarına dağıtılır. Burun daha ince ve zarif gözükür.

İşte size bir kaç tüyo...
Burnu kısaltmak için uç kısmını gölgeleyin ama allık ile kırmızı fırça vuruşu burnu daha şiş gösterir unutmayın. Burnunuza yaptığınız gölge oyunlarını güneş ışığında kontrol etmeden dışarı çıkmayın, eliniz alışıncaya kadar leke yapabilirsiniz. Makyaj profesyonelliği zamanla olur.

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
13 Mart 2009       Mesaj #93
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Çay mucizesi!

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler

Çayın faydaları ve zararları üzerine araştırmalar yapan ABD'li uzmanlar siyah çayın, rengiyle göze, kokusuyla burna, şekerini karıştırırken kulağa, sıcaklığıyla tene, tadıyla ise dile iyi geldiğini açıkladı.

İşte uzmanlardan çayın faydaları...

• Saçı şampuanla yıkadıktan sonra, son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın.

• Ayağınız kokuyorsa, ılık çay dolu bir leğene ayaklarınızı koyun ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.

• Cildiniz yağlıysa banyodan çıkmadan bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görür.

• Eliniz balık ya da soğan kokuyorsa, elinizi demli çayla yıkayın.

Uzmanlar, ''Şişmanlar, kalp, sinir, mide ve karaciğer hastaları, romatizma ve nikristen şikayet edenler, böbreklerinde kum veya taş olanlar, yüksek tansiyondan yakınanlar, üremi veya albüminüri olanlar, mümkün olduğu kadar az çay içmeliler" uyarısında bulundu.

Çay içenler ile çay içmeyenler arasında, kalp krizi sonrası ölüm oranları da araştırıldı. Çay tüketimi fazla olanlarda, çay tüketmeyenlere oranla yüzde 44 daha az kalp krizi nedenli ölüm görülüyor. Bir haftada 14 bardaktan daha az çay tüketenler ise, hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 28 daha az kalp krizi sonucunda ölümle karşılaşıyorlar.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
18 Nisan 2009       Mesaj #94
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Ünlülerin güzellik sırları


kadin resimleri 04 150905

Güzellikleri doğuştan ama bakımlı görünmek için uyguladıkları çeşitli yöntemler de var. Kimi dudaklarına bal sürüyor kimi yüzünü sodayla yıkıyor. İşte ünlü isimlerin Hülya dergisine verdikleri güzellikle ilgili tüyolar ve sırlar... Ebru Şallı (Model) : "Asla makyajla uyumam" * Makyajla asla uyumam hatta evde vakit bile geçirmem. Temizlik benim için çok önemlidir. Cildimin her zaman taze ve temiz olmasını isterim. * Ayda bir kez cilt bakımı vücut bakımı ve kese yaptırırım. Siz de muhakkak ayda bir kez hamama gidin ve kese yaptırın. * Günlük vücut ve yüz nemlendiricinizi ihmal etmeyin. Bunları kullandığınızda pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cildiniz olur. Nefise Karatay (Oyuncu) : "Gözeneklerimi gülsuyu ile açarım" * İçki içmiyorum
sigara kullanmıyorum güneşe çıkmıyorum. Çünkü güneş cilde ciddi hasar veriyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye gayret ediyorum.* Cildimi çok iyi temizlerim ve gülsuyu kullanırım. Gülsuyu gözenekleri açıyor ve cildin parlamasını sağlıyor.
* Ablam tırnak etlerimi kestirmememi ve bıyıklarımı aldırmamamı tavsiye etmişti. Aldıkça çıkarmış. Sözünü dinledim ve çok büyük faydasını gördüm.

CEYDA DÜVENCİ (Oyuncu)
"Yüzümü sebze suyuyla yıkarım"
* Özel günler dışında makyaj yapmam. Bol su içerim ve maydanoz yerim. Güneşten korunurum.
* Annem yemek hazırlarken ya da meyve soyarken elinde kalan sebze ve meyve sularını yüzüne sürer ve bir süre öyle durur. Ben de uygularım muhteşem bir doğal bakım.
* Her zaman pozitif düşünürüm.

DENİZ UĞUR (Oyuncu)
"Her gün süt içerim"
* En önemli güzellik sırrım spor. Her gün mutlaka bir saat yürüyorum. İnsan spor yaptıkça güzelleşir. Çünkü böylelikle vücudunuzdaki toksinleri atıyorsunuz.
* Günde birkaç bardak süt içerim. Cildimi güzelleştiriyor.
* Benim tavsiyem kilo almamak. Belli bir kiloyu hep korumak lazım. Kilo alıp vermek çok sağlıksız bir şey. Ayrıca vücudu deforme de ediyor.

DİDEM UZEL (Oyuncu)
"Ayda bir kez hamama giderim"
l Olumlu düşünceyi yaşam biçimi olarak görüyorum ve pozitif olmanın insanı güzelleştirdiğine inanıyorum.
* Hep doğal ürünleri tercih ediyorum. Güneşe çıkmıyorum ve zararlı ışınlardan korunmak için koruyucu kremler kullanıyorum. Ayda bir hamama gidiyorum. Ayrıca düzenli cilt bakımı yaptırıyorum.
* LPG selülit tedavisinde çok başarılı bir yöntem. 15 seans sonra çok iyi sonuç alıyorsunuz. Herkese tavsiye ediyorum.

GAMZE ÖZÇELİK (Oyuncu)
"Yosun maskesi uyguluyorum"
* Her zamanki günlük temizleme işlemleri ve bir-iki ayda yaptırdığım cilt bakımları dışında ekstra bir şeyle uğraşamıyorum. Ama saçlarıma çok özen gösteririm. Çok iyi saç bakım ürünleri kullanırım. Yıllar geçse de bu bakımlardan ve saçlarımın rengiyle şekliyle oynamaktan vazgeçemem.
* Yosun maskeleri vücudu ve cildi müthiş derecede güzelleştiriyor. Tavsiye ederim. kadinca.net

EYŞAN ÖZHİM (Oyuncu) "Su gençlik kaynağım!"
* Suyun büyüsüne inanırım. Banyoda arka arkaya sıcak ve soğuk su uygulandığında kan dolaşımı sağlanır. Bu da gençlik demektir. Ayrıca bol bol su içerim.
* Güzelliğin sırrı içten gülümsemede yatar. Mutlu olmak sevmek sevilmek saymak sayılmak... Bunlar insanı güzel gösteren sırlardır.

ECE SÜKAN (Model) "Elma yerim kola içmem!"
* İçten dışarıya tertemiz spor yapmış nemlendiricilerimi sürmüş sağlıklı yemek yemiş iyi bir ruh haliyle ve iyi uyumuş olarak ışıldamak isterim. En önemli güzellik sırrım yüzüme ve vücuduma bol nemlendirici sürmektir.
* Güneşten korunun her şeyden yiyin ama sağlıklı olanlarından ve çok olmamak şartıyla. Hiçbir şey yememe cezası vermeyin kendinize. Güzel bir cilt için elma yiyin kola içmeyin.

AŞKIN NUR YENGİ (Şarkıcı) "Suratımı sodayla temizlerim"
* Asla makyajla yatmam. Her sabah güne nemlendirici ve tonik sürerek başlarım.
* Yüzümü gazı kaçmış sodayla temizlerim.
* Cildiniz için bol bol meyve ve sebze yiyin. Her gece mutlaka yüzünüzü temizleyin. kadinca.net

AZRA AKIN (Model-Oyuncu)
"Kahvaltıyı atlamam"
* Cildimi doğru bir şekilde temizlemeye ve nemlendirmeye dikkat ediyorum. En önemli güzellik sırrım bu.
* Sabah kahvaltılarını asla ihmal etmem. Ara öğünlerde meyve yerim ve bol bol su içerim. Kozmetiklerden önce sağlıklı beslenmenin önemine ve düzenli uykunun yararına inanıyorum.
* Huzur ve mutluluk da kesinlikle insanı güzelleştiriyor.

SELMA ERGEÇ (Model)
"Dudaklarıma bal sürerim"
* Her sabah soğuk duş alırım. Gerçekten çok işe yarıyor. Vücudun kan dolaşımını hızlandırıyor ve insanı gençleştiriyor.
* Dudaklarımın güzelliği için her gün onlara bal sürerim. Nemlendirici kullanmayı da ihmal etmem.
* Kendinizi sevin. Bu krem sürmekten çok daha zordur ama daha çok işe yarar. Vücudunuzu dinleyin. Her şeyin güzelini ve tazesini keyifle yiyin.


karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
20 Mayıs 2009       Mesaj #95
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kuaföre Gitmekten Vazgeçin!

Güzelliğin en önemli parçası olan saçlarınıza kuaföre gitmeden de şekil verebilirsiniz...


Son dönemin en trend saç modeli şüphesiz su dalgası modelinde ve düz fönlü saçlar… Bunun için her gün kuaför masrafına da gerek yok. Evde kendi kendine uygulayacağın yöntemlerle artık bakımlı saçlara sahip olmanın vakti geldi.
Su dalgası
* Saçlarını yıkadıktan sonra tamamen kurut. Saçlarının tamamen kuru olması hem şekillenmesi hem de yıpranmaması açısından çok önemli.
* Saçlarını kuruttuktan sonra fırça ve fön yardımıyla üstün körü düzeleştir. Bunu dalgaların daha da güzel görünmesi için yapmalısın.
* Saçlarını ince tutamlar halinde ayır.
* Ayırdığın her tutama sadece hafif ıslanacak şekilde saç spreyi sık. Bu saçlarının daha uzun süre şekilli kalmasına yarayacak.
* Sıktığın spreyli tutamları diplerinden başlayarak maşaya sarıp bir dakika kadar bekle. (Eğer saç maşan yoksa bu uygulamaları akşam yapıp saçını sarmalı ve sabah açmalısın)
* Bütün tutamları yaptıktan sonra saçların bir topuz halinde olacak. Saçlarının bonus halde olması seni korkutmasın.
* Tüm tutamların bittikten sonra başını önünü eğip saçlarını ellerinle karıştır. Böylece birbirine girmiş sönük dalgalar birden hacimli ve kocaman iri su dalgalarına dönüşecek.
Düz fön:
* Saçlarını yıkadıktan sonra nemini almak için biraz kurutmalısın. Kuruturken saçlarını kırmayacak yumuşak bir fırçayla bir yandan da taramanda fayda var.
* Saçlarının tepesinden bir tutamı tokayla tuttur. Böylece hareket alanın genişleyecektir.
* Yanlarını dipten uca doğru saç kurutma makinesi ya da saç düzleştirici makineler yardımıyla fön çekerek şekillendir.
* Tüm işlemi bitirmeden saçlarının uçlarını bir kez daha fönle düzleştir. Çünkü saçın en çabuk yıpranan ve darbe alan kısımları uç kısımlardır.
* Sıra saçlarının arkasına geldiğinde öncelikle tepeden topladığın saçlarının ensede kalan kısmına fön çekmelisin.
* Başının tepe kısmında kalan saçlarını en son ve en yoğun şekilde fönlemelisin. Bu saçlarının hacimli görünmesini sağlayacak.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
27 Mayıs 2009       Mesaj #96
karayel - avatarı
Ziyaretçi
3 adımda uzun kirpikler

Güzelliğin en önemli ayrıntılarından biri olan uzun kirpiklere sahip olmak istemez misiniz?

  • Bakım:



    Kirpiklerinin sağlıklı ve düzgün olması için gece yatarken rimelini çıkarmayı unutma! Bu arada mutlaka iyi bir makyaj çıkarıcı kullan. Eski kadınlar kirpiklerini gür göstermek için çeşitli yağlar ile beslerlermiş. Günümüzde de buna benzer yöntemler uygulanıyor. Örneğin; ünlü manken Demet Şener, kirpiklerini güçlendirmek için badem yağından yararlandığını söylüyor. Badem yağının kaş, kirpik ve saç güçlendirme konusunda çok etkili olduğu biliniyor ancak bunu gözüne kaçırmamaya ve göz çevrene bulaştırmamaya dikkat etmelisin. Badem yağı benzeri kalın yağlar göz çevresindeki hassas cilde çok zarar verir.



    Kıvırma:


    Kirpiklerini bir kirpik makasıyla kıvırabilirsin. Bunu yaparken makası kirpiklerinin en dibine kadar getir. 5 saniye bekledikten sonra bırak. Bu işlemi asla gözünde rimel varken yapma. Çünkü rimelli kirpiğe makas kullanırsan kirpiklerin kırılır. Bu işlemi uygulamak için; öncelikle kirpiklerindeki rimeli sil. Daha sonra kirpiklerinin diplerinden itibaren kıvırmaya başla. Bir kat rimel uyguladıktan sonra ikinci bir kat daha rimel uygulamak istersen, ikinci işlemi kirpiklerin kurumadan yap. Yoksa kirpiklerin birbirine yapışır. Eğer yapışma olursa, önce kirpiklerini kurumaya bırak. Daha sonra kaş ya da kirpik tarağı ile tara.
  • Seçim:




    Kaliteli bir rimelle hayalindeki gibi dolgun, uzun ve göz alıcı kirpiklere sahip olman mümkün. Çünkü kirpik ilaveli olanlar kadar dolgun gösteren rimeller de son derece kullanışlı.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
27 Mayıs 2009       Mesaj #97
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Düz bir karın hayal değil

Düz bir karın için illa 'diyet' yapmak zorunda değilsiniz. İşte altın öneriler.


Belinizin incelmesi ve düz bir karın için günde 3000 kalorinin altına inmemelisiniz. Günlük olarak alması gereken kalori miktarından daha az kalori ile beslenenlerin, obezite ile karşılaşma riski diğerlerinden 2,5 kat daha fazla.. Bu nedenle yiyecekleri doğru şekilde seçmeniz oldukça önemli..
Meyve ve sebze yiyin
Özellikle bol bol turunçgil yiyin.. İnce bir bele sahip olmak için ekmek yerine şeker içeren sebze ve meyvelerden tüketin.. Zengin C vitamini, beta-karoten, antioksidan içeren lifli yiyecekler uzun süre tokluk hissetmenizi sağlar ve bel çevresinde yağ depolanmasını azaltır. Havuç, taze meyve suyu ve şeftali beta-karoten bakımından, portakal, çilek, ahududu, böğürtlen, kivi C vitamini bakımından zengindir. Beslenmenizde meyve suları veya meyve yemeden önce, yeşil biber gibi kaloriyi düşüren sebzeleri tercih edin.
Bol miktarda selenyum alın
Kandaki selenyum oranı ile diğer antioksidanların yetersiz olması belin daha kalın olmasının nedenlerindendir. Selenyum bir çok yiyecekte bulunuyor. Eğer günde 55 mcg alınması önerilmişse, yiyeceklerden ne kadar alındığını tahmin etmek zor olabilir. Bu nedenle selenyum içeren vitaminlerden alabilir veya selenyum içerikli bir beslenme programı uygulayabilirsiniz.
Protein alın..
Protein içeren yiyecekler enerji verir ve zayıflamanıza yardımcı olur. Aşırı protein tüketilmesi ise, fazla kalsiyum kaybına sebep olarak, böbrekleriniz açısından sakıncalı olabilir. Bu nedenle eğer günde 2000 kalori ile besleniyorsanız bunun 500 kalorisi proteinden olabilir. Yağsız yoğurt, süt, balık gibi gıdaları beslenmenize gereken miktarda ekleyebilirsiniz. Fındık, ceviz gibi çerezler de zengin birer protein kaynağıdır ancak hafta bir kez 24 badem, 35 fındık yiyebilirsiniz.
Doğru yağlarla beslenin
Zeytinyağı gibi doymamış yağlarla beslendiğinizde daha kolay zayıf kalırsınız. Omega 3 içeren balık veya ceviz yiyebilirsiniz. Omega 6 içeren mısır yağı, tahıllar, fırında pişen yiyecekler ve yumurtalar karın bölgesinde yağ birikimine neden olabilir.
Kesinlikle yenilmemesi gerekenler!
İşlenmiş yağlar, besleyici özelliği olmayan kurabiye, pasta vs., cipsler kesinlikle yenilmemeli..
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
21 Haziran 2009       Mesaj #98
karayel - avatarı
Ziyaretçi
İnce görünmenin püf noktaları



Kıyafet hileleriyle daha zarif, daha ince, hatta daha uzun görünebilmek mümkün. Ama önemli olan doğru kombinasyonlar yapmak...

Kıyafet hileleriyle daha ince görünmen mümkün. Öncelikle duruşun çok önemli; dik durduğun zaman daha ince görünebilirsin. Kıyafetlere gelince, kullandığın renklere ve kumaşlara dikkat etmelisin. Koyu renkli, hafif ve yumuşak kumaşlar, seni daha ince gösterecektir. Kayık ve yuvarlak yakalı giysiler yerine V yakalı elbiseler ya da V yakalı dar bluzlar, üst bölgeni olduğundan daha ince gösterir. Ya da armut tipi vücudun varsa, yuvarlak yaka kesimler tercih etmelisin. Alt taraf için de düz kesimli etekler ya da normal kesim pantolonlar uygun olacaktır. Ayrıca düz kesim yerine asimetrik şekiller ve kesimler fazla kiloları ve problemli bölgeleri gizler. Pantolonunun paçası ne kadar uzunsa, bacakların da o kadar uzun görünecektir.
Basen bölgesi geniş olanlar nasıl giyinmeli?

Kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri kusurlarını bilmen ve ona göre giyinmen gerektiği. Örneğin; basenini kamufle edip, beğendiğin bir bölgeni öne çıkartarak kusurunu kapatabilirsin. Pantolonlarda, uzun boru paça olanlar senin için ideal. Dapdar, kalçayı sımsıkı saran pantolonlar yerine kalçanın şeklini ele vermeyen boru paçaları tercih etmelisin. Etek olarak pilili değil kloş ya da dar etekleri seçmelisin. Pilili etekler, seni olduğundan kilolu gösterir. Kaçınman gerekenler ise iri desenli kıyafetler, beyaz renk ve jarse kumaşlar. Ama boyuna çizgili bir elbisenin seni olduğundan daha ince göstereceğinden emin olabilirsin. Basenlerini kamufle etmek için etek ve pantolon giydikten sonra kalçalarını örtecek kadar uzun bir bluz giyebilirsin. Ama cepli ya da teferruatlı modellerden kaçınmalısın.
İnce görünmek için her zaman siyah giyinmeye gerek yok

İnce görünmek için hepimizin siyaha sarıldığı bir gerçek. Ancak sadece siyahın esiri olmak yerine başka koyu renkleri de tercih edebilirsin. Lacivert, füme, gri gibi renkleri deneyebilir, tepeden tırnağa bir renk giymektense kıyafetine kontrast bir renk katarak daha ince görünebilirsin. Örneğin; canlı renkte bir ceketle kıyafetini tamamlamaktan çekinmemelisin.
Son düzenleyen Safi; 28 Nisan 2016 19:09
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
21 Haziran 2009       Mesaj #99
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Akıllı alışveriş tüyoları

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler

Sen de alışverişe çıktığında, birbirinden alakasız şeyler alıp, sonra da neyle giyeceğini düşünenlerden misin? O halde önerilerimize kulak ver!

Fazla para harcamadan, sadece temel birkaç parça kıyafetle bütün sezonu atlatabilirsin. İşte adım adım yapman gerekenler...
Gardırobunu boşalt: Baharlık kıyafetlerin gözünün önünde olmadan neye ihtiyacın olup olmadığını kestiremezsin. Bunun için, gerekirse bütün gardırobunu boşaltıp, kıyafetlerinin hepsini elden geçir. Çöpe atılacakları, birisine verilecekleri ve tamir gerektirenleri tek tek gruplandır.
İhtiyaçlarını belirle: Sezon ne olursa olsun, temel bazı kıyafetlerin gardırobunda bulunması şart. Siyah klasik kesim bir pantolon, kaliteli bir jean etek ve her yerde giyebileceğin mevsimlik bir elbise her zaman hayatını kurtarır. Tabii modaya fıransız kalmamak için bu kıyafetlerle kombine edebileceğin trendy birkaç parça kıyafete de ihtiyacın olacak.
Trendi takip et: Dergilerden, vitrinlerden, ve TV’deki moda programlarından sezonun trendini öğrenerek, çok sevdiğin, ancak modası geçtiği için artık giyemediğin parçaları nasıl değerlendirebileceğini öğren. Mesela uzun jean eteğini, sadece bir makas yardımıyla verev keserek asimetrik bir eteğe sahip olabilirsin. Aynı şekilde modası geçen jean ceketlerine, çeşitli biyelerle yeni bir görünüm kazandırabilirsin.
Ucuz yerleri keşfet: Yeni sezonda her şeyin çok pahalı olduğu bir gerçek. Eğer bütçeni zorlamadan modayı takip etmek istiyorsan, kıyıda köşede kalmış ama çok trendy parçalar satan mağazalardan yararlanabilirsin. Bunları kaliteli temel kıyafetlerinle kombinlediğinde çok havalı olacağından emin olabilirsin. Paraya kıyıp aldığın kaliteli jean pantolonunla, pazar işi tişörtün kimsenin dikkatini çekmeyecek.
Aksesuara yüklen: Eğer kıyafetlerinin çok sıradan olduğunu düşünüyorsan, tezgahlarda satılan değişik aksesuarlarla görünümünü zenginleştirebilirsin. Kıyafetine uygun bilezik, kolye ve son günlerin trendi büyük plastik küpelerden edin. Böylece öyle olmasa bile çok tarz görünebilirsin.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
21 Haziran 2009       Mesaj #100
karayel - avatarı
Ziyaretçi
En büyük 10 giyim yanlışı

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler

Evden çıkarken son kez aynaya baktığınızda çok şık olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz, peki gerçekten öyle mi..

Evet taytlar birkaç sezondur çok moda ama eğer bacaklarına yeterince güvenmiyorsanız, asla taytı tek başına giymeyin. Uzun tunikler ve topuklu çizmelerle çok daha çekici görüneceğiniz kesin!
Sadece tayt giymek

Evet taytlar birkaç sezondur çok moda ama eğer bacaklarına yeterince güvenmiyorsanız, asla taytı tek başına giymeyin. Uzun tunikler ve topuklu çizmelerle çok daha çekici görüneceğiniz kesin!
Yerine göre giyinmemek

Şık bir partiye salaş bir pantolonla, bir sokak festivaline gece kıyafetiyle katılamazsınız. Bu en basit görgü kuralıdır. Eğer rahatlığınızın ön planda olacağı bir aktiviteye katılıyorsanız, kıyafetinizi buna göre seçmeye özen gösterin.
Şık da olsa beyaz çizme

Modanın çılgın çocuğu Galliano bile, beyaz; topuklu çizmelerin bir kadını bayağılaştırmaktan başka bir işe yaramadığını söylüyor. Siz onu dinleyin ve eğer böyle bir çizmeniz varsa, hemen ondan vazgeçmenin yollarını arayın.
Vücutla orantısız aksesuvar kullanmak

Evet kesinlikle çok rahatlar... Özellikle de uzun seyahatler için. Ancak o bile herkese yakışmıyor. Eğer gereğinden fazla kiloluysanız, küçük bir sırt çantası yerine daha büyük omuz çantalarını tercih edin. Böylece fazla kilolarınızı da kamufle edebilirsiniz.
Yaşına göre giyinmemek

Eğer yaşınız 30 ve üzeriyse kamuflaj desenli kıyafetlerinizi hemen gardırobunuzun derinliklerine gömün ya da yeğeninize verin. Çünkü onlar gerçekten gençler için.
Tek bir aksesuvarla şık olacağını sanmak

Şıklık bir bütündür ve bunu asla tek bir aksesuvarla sağlayamazsınız diyor Vakko un tasarımcısı Zac Posen. Eğer her tarafınız dökülüyorsa, sadece çok trendy bir çanta veya ayakkabı giyerek kendinizi asla kurtaramazsınız. Tümüyle salaş ve özensiz olmak mı? Bu bile bazen daha iyi!
Her türlü abartı

Eğer kış aylarını karın aylarca erimediği bir yerde geçirmiyorsanız, asla böyle bir bota ihtiyacınız olmayacak. Özellikle de metropollerde! Havanın her daim değiştiği bahar aylarında daha makul kıyafetler giyerek komik görünme ihtimalini sıfırlayabilirsiniz.
Tonları tutturamamak

Renk uyumu konusunda takıntılı olabilirsiniz ama eğer tonları tutturamayacaksınız, boşverin gitsin! Hem de bütün modacılar renk uyumunun çok demode olduğunu söylediği bugünlerde!
Kilolu olduğu halde beyaz pantolon giymek

Dünyanın en riskli kıyafeti beyaz pantolonu giymeden önce eminiz çok düşünüyorsunuz. İşte size biraz daha düşünmenizi sağlayacak bir fotoğraf! Pantolonunuz önden gayet şık görünebilir ama ya arkadan?
Vücuduna göre değil, trendlere göre giyinmek

Bir moda kurbanı gibi görünmek istemiyorsanız, kıyafet alışverişi yaparken çok iyi düşünün. Kabinde giydiğiniz parçaların her birini ayrı ayrı inceleyin, vücuduna yakışıp yakışmadığına bakın ve öyle satın alın. Popo kısmı taşlanmış jean pantolonlar moda olsa da bunun ancak çok formda birine yakışacağını unutmayın.

Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
4 Nisan 2013 / reyan Astroloji/Fallar
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular