Arama

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler - Sayfa 6

Güncelleme: 22 Temmuz 2016 Gösterim: 215.138 Cevap: 130
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
31 Ağustos 2008       Mesaj #51
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
limonu, banyo ve güzellik için de kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
28limonic

Tırnaklara parlaklık kazandırır

Sıcak havalarda tırnaklarınızı 10 dakika boyunca limon suyunda bekletin. Ellerinizi limon suyuyla sabunluyormuş gibi ovuşturun. Beyaz sirke, sıcak su karışımı ile fırçalayın. Daha sonra ellerinizi iyice durulayın.

Deride oluşan lekeleri yok eder

Yatmadan önce limon suyu ile ellerinizi ve yüzünüzü iyice ovuşturun. Sabah ılık suyla ellerinizi ve yüzünüzü durulayın. Siyah, kahverengi lekelerin kaybolması için bu işlemi düzenli olarak her akşam yapmanız tavsiye ediliyor.

Saçlarınızı güçlendirir

Dökülen ve cansızlaşan saçlarınızı yeniden canladırmak ve parlaklık kazandırmak için 3/4 fincan zeytin yağı, 1/2 fincan bal ve aşağı yukarı 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Saçlarınızı suyla durulayın, havluyla kurulayın ve daha sonra az bir karışımı tarakla saçlarınıza yedirin. Daha sonra saçlarınızı yarım saat plastik bone ile sarın ve bekleyin. Daha sonra şampuanlayın ve durulayın, parlaklığı göreceksiniz.

Göze çarpan sarılık yaratır


Tüm saç boyalarına ve beyazlarına alternatif olarak 1/4 fincan limon ve 3/ 4 su ile saçınızı durulayın. Limonun saç renginizi doğal olarak açması için biraz güneşte bekleyin.

Nefes tazeleyicidir

Nefesiniz kötü kokuyorsa ağzınıza bir kaç damla limon suyu damlatın ve yutun. Sitrik asit, ağzınızdaki pH seviyesini değiştirerek, kötü kokuya neden olan bakterileri öldürecektir.

Rahatlatır

Mükemmel bir banyo için küvetinize deniz tuzu, limon suyu ve biberiye ekleyin ve vücudunuza özen gösterin.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
31 Ağustos 2008       Mesaj #52
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Çay ile bakım önerileri

Sponsorlu Bağlantılar
a398541c2ba3a2508de8dd1f51ff169e

faydaları ve zararları üzerine açıklamalarda bulunan ABD'li uzmanlar çayın, rengiyle göze, kokusuyla burna, şekerini karıştırırken kulağa, sıcaklığıyla tene, tadıyla ise dile iyi geldiğini söyledi.

Çayın faydaları şöyle sıralandı:

Saçı şampuanla yıkadıktan sonra, son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın.

Ayağınız kokuyorsa, ılık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.

Cildiniz yağlıysa banyodan çıkmadan bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görür.

Eliniz balık ya da soğan kokuyorsa, elinizi demli çayla yıkayın.

Uzmanlar, ''Şişmanlar, kalp, sinir, mide ve karaciğer hastaları, romatizma ve nikristen şikayet edenler, böbreklerinde kum veya taş olanlar, yüksek tansiyondan yakınanlar, üremi veya albüminüri olanlar, mümkün olduğu kadar az çay içmeliler" uyarısında bulundu.

Çay içenler ile çay içmeyenler arasında, kalp krizi sonrası ölüm oranları da araştırıldı. Çay tüketimi fazla olanlarda, çay tüketmeyenlere oranla yüzde 44 daha az kalp krizi nedenli ölüm görülüyor. Bir haftada 14 bardaktan daha az çay tüketenler ise, hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 28 daha az kalp krizi sonucunda ölümle karşılaşıyorlar.

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
3 Eylül 2008       Mesaj #53
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Hassas ve Şımarık Dişler İçin

send0
Hepimiz bembeyaz ve inci gibi görünen dişler için neler vermeyiz ki? Bir mekana girdiğimizde tek bir gülüş ile ortamın ilgi odağı olmak hepimizin istediğidir. Ancak sapsarı dişleri gizlemek için gülümsememizi hep saklarız. Yok yok, ben sadece beyaz olmamasından şikayetçi değilim, benim dişlerim o kadar hassas ki soğuk bir şey yediğimde diş etlerim ağrıyor, sıcak çay içsem o başka dert diye, sürekli yakınıyorsanız cevabımız uzak bir ülkeden ithal olarak ayağımızın ucuna kadar geliyor. Uzak memleketten gelen Sensodyne adlı diş macunu sıcak ve soğuğa karşı hassas olan diş etleri için birebir çözüm. Msn Happy
send1
Bu diş macunun mucizevi etkisi sayesinde 3 dakika önce içemediğiniz soğuk suyu lıkır lıkır içebilir hale geliyorsunuz. Kullanıldıktan sonra bağımlılık yarattığı söylenen bu diş macunu yüzünden, şımarık dişleriniz marketlerdeki ucuz macunları istemez hale geliyor. Dişlerin bembeyaz görünmesini sağlayan macunu eczanelerde kolayca bulmak da mümkün. Düzenli kullanımda sadece diş plaklarını yok edip dişleri beyazlatmakla kalmayıp, diş eti kaşıntılarına da bir son veriyor. İçinde bol miktarda bulunan flüorür sayesinde sorunlarınıza çözüm olan bu diş macunun fiyatı ise sadece 15 YTL.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #54
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kilonuza göre giyinin

Çok zayıflar ne giymeli, şişmanlar kilolarını nasıl kapatmalı? İşte size öneriler...

Kısa boyluysanız...

Pantolon: Eğer vücudunuzun üst kısmını uzun göstermek istiyorsanız düşük belli pantolonlar tercih etmelisiniz. Bacaklarınızı olduğundan uzun göstermek için ise yüksek belli ve düz inen pantolonlar seçin. Kontrast renklerden ve iri desenlerden kaçının. Canlı renkleri üstünüzle aynı tonlarda olmak kaydıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ceket ve gömlek:
Fazla uzun veya belde biten kısa ceketlerden kaçının. Bele oturan ve kalça hizasında kalan modeller seçin. Düşük belli bir pantolon giymek istiyorsanız üzerine saçaklı, püsküllü veya payetli bir gömlek kullanabilirsiniz. Altla üst arasında renk kontrastları yapmayın, illa bir kontrast yapmak istiyorsanız, kumaş türü kontrastları uygulayın: ipek bir elbise üzerine jean ceket gibi.

Elbise: Tek renk ve düz kesim elbiseler silueti daha uzun gösterir. Ayrıca kadınsı ve seksi kesimleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Etek boyu baldırların ortasına hatta topukların hemen üstüne kadar inebilir.
Kiloluysanız
Pantolon: Pantolonlarınızı mümkün olduğunca krep gibi dökümlü kumaşlardan seçin.

Üst: Özellikle pantolon üzerine, bacaklarınızın üst kısmına dek inen uzun tunikler giyin. Göz alıcı, dikkat çekici büyük desenler yerine tek renk ve koyu tonları tercih edin. Dekolte kullanmaktan kaçınmayın ama kalın ve belinizi saran kemerlerden Kaçının!

Ceket: Dökümlü kumaşlardan olanları tercih edin; mümkünse önünü iliklemeden giyin. Ceketlerinizde büyük vatkalar yerine daha küçük, omuzlarınızı hafifçe yükseltecek vatkalar kullanın.

Elbise - etek: Asla vücudunuzu sarmamalı, streç kumaşlara veda edin! Vücuda yapışmayan, uçuşan kumaşlar idealdir. Renk olarak daha çok tek renk ve koyu tonlar kullanın. Emprime seviyorsanız minik desenlileri tercih edin. Etek boyu baldırlarınızın hemen altına dek inmeli; daha uzun boylar da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Geniş kalçalıysanız...
Pantolon: Geniş pantolonlarla kalçalarınızı kamufle etmeye çalışmayın. Dökümlü kumaştan dikilmiş, düz kesim pantolonlar giyin. Her zaman koyu ve tek renk tercih edin. Asla ve asla tayt giymeyin!

Üst: Üstünüz ince ve kalçalarınız genişse, vücudunuzdaki bu farkı yok etmeniz gerekiyor. O halde, dikkati vücudunuzun üst kısmına çekecek tarzda gömlek, kazak, tişört giymekte tereddüt etmeyin. Çiçekler, geometrik şekiller, karışık renkler, hatta büyük aksesuarlar kullanın, minik dekolteler uygulayın. Göz ve dudak makyajına ağırlık verin.

Elbise - etek: Eteklerinizde dökümlü kumaş ve nötr renkler (siyah, gri, bej gibi) kullanın. Verev kesim ve büzgülü modellerden kesinlikle kaçının. Bel oyuğu kalçanın hemen üzerinden başlayan kesimler tercih edin. Elbisede dikkat etmeniz gereken nokta, göğüslerinizi belirginleştirmek, kalçanızı ise saklamaktır. En doğru model, bel hattı olan ama bele fazla oturmayan, kalça yuvarlağını çıkarmayan düz kesimlerdir. Diz altı etek boyu en ideal olandır.


Doğru giyinmenin kuralları

Moda dergilerinin sayfalarını karıştırırken, bir yandan da güzel hayaller kurarsın. Beğendiğin kıyafetlere sahip olduğunu ve bunları giydiğin zaman o dergi sayfalarında yer alan güzel mankenlere benzeyeceğini hayal edersin. Sen sen ol, böyle bir hatayı sakın yapma!

Dergi sayfalarını, mağaza vitrinlerini süsleyen kıyafetler sana hiç yakışmayabilir. Kendi stilini yaratmadıkça, fotoğraflarını incelemeye doyamadığın o modellerden mucize beklememelisin. 25 yıldan beri moda dünyasında söz sahibi olan Michael Kors, doğru giyinmenin 8 kuralını Glamour Dergisinin okurları için sıraladı. Bu kuralları bir göz atmanda yarar var.

Rahat olmak önemli

Doğru giyinmenin birinci kuralı pahalı ve ünlü bir kadının giydiği kıyafetin benzerini seçmek değildir. Öncelikle uyman gereken birinci kural, o kıyafetin içinde kendini rahat hissetmendir. Bedenine uygun olmasına rağmen seni rahatsız eden özellikler varsa, o kıyafeti giymekten hemen vazgeçmelisin. Giydiğin elbisenin seni huzursuz eden özellikleri varsa, bunlara katlanmayı aklından bile geçirme! Seni rahatsız eden bir giyecekle asla şık ve zarif görünemezsin.

Gardıropta eleme

Yeni bir mevsime girerken gardırobundaki giyecekleri dikkatle gözden geçirmelisin. Kullanmak istemediklerini ve sana yakışmadığına inandığın kıyafetleri gardıroptan çıkarmalısın. Bu kıyafetleri yardım derneklerine ve ihtiyacı olan kimselere göndermek doğru olur. Gardırobunda fazlalık yapan giyeceklerden kurtulduktan sonra her gün kendine kıyafet seçmen kolaylaşacak, bunu sen de fark edeceksin. Her zaman severek giydiğin giyecekleri uzun uzun aramana gerek olmayacak. Üstelik telaşa kapılmadan rahat rahat giyecek seçebileceksin. Gardırobundaki fazlalıkları bir an önce yok etmende yarar var.

Kaliteli pahalı olmayabilir

Özenle hazırlanmış modeller için her zaman avuç dolusu para ödemen gerekmeyebilir. Bazen ucuza satılan giyecekler arasında da kaliteli olanlara rastlayabiliyoruz. Dürüst satıcılar, mallarının kalitesini fırsat bilip astronomik fiyatlarla göz boyamaktan kaçınırlar. Kaliteli ama pahalı olmayan giyecekler genellikle modası hiçbir zaman geçmeyen ürünlerdir. Bu nedenle pahalı bir giyeceğin üzerinde mükemmel görüneceğine kesin gözüyle bakmamalısın.

Büyük mağazalarda alışveriş

Büyük mağazalardan satın aldığın giyecekleri, evinde denedikten sonra beğenmezsen geri verebilirsin. Örneğin; çok pahalı bir kazak beğendin. Kazağı satın alıp evde değişik renkte etek ve pantolonlarla deneyebilirsin. Eğer kazağı pek çok giyecekle eşleştirebiliyorsan mesele yok. Ama çok pahalı bir kazağı sadece bir renk kıyafetle giymek ekonomik olmaz. Büyük mağazalar müşterilere geniş imkan tanırlar.

Ucuz elbiseye gösterişli aksesuvar

Modası hiç geçmeyen giyecekler için avuç dolusu para harcamana gerek yok. Bu tür giyeceklerin ucuz örneklerini tercih edebilirsin. Fakat gösterişli bir kemer, şık bir kolye, dikkat çekici bir çanta bir anda tüm havanı değiştirebilir.

Terzinin önemi

Hazır giyim günümüz insanı için cankurtaran oldu. Yeni bir giyeceğe ihtiyacın olunca, hazır giyim mağazalarından birine gidip beğendiğini satın alabiliyorsun. Ancak vücuduna yakışan ve tam anlamıyla zevkine hitap eden giysiler için yapman gereken tek şey doğru terziyi bulmak!

Kuralsız yaşamayı öğren!

Giyimde katı kurallara harfi harfine uymak bazen sıkıcı olabilir. Kendini bir mahkum gibi hissetmekten acilen kurtulmalısın! Gardırobunun karşısına geçip; “Bunu beğenmezler, bu mevsime uymaz, buna uygun çantam yok" demekten vazgeç ve dilediğin gibi giyin. Sevdiğin giyeceklerin sana yakışacağından ve kimsenin bu davranışını yadırgamayacağından emin olabilirsin.
Son düzenleyen karayel; 5 Eylül 2008 17:17 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #55
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Videolu Anlatımlı Başörtüsü Bağlama Şekilleri
Genç kızlar başlarını hangi şekillerde bağlayabilir?



Günlük hayatta kullanılabilecek türban bağlama çeşitleri hangileridir?



Davetlerde kullanmaya uygun baş bağlama tarzları hangileri?

BURADAN SEYREDEBİLİRSİNİZ

Orta yaşlı kadınlar için uygun baş bağlama yöntemleri nelerdir?

GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #56
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Makyajda altın dokunuşlar

Altının dayanılmaz ihtişamı

Yaz mevsiminde modanın yanı sıra makyaj tonlarında da bol bol rastlayacağımız altın tonları özellikle bronz tenlerde muhteşem görünüyor.

Dudaklara şeffaf parlatıcı şart

İnce dudaklı ve gözleri ile kaşları arasında fazla mesafe bulunanlar için ideal.

Krem farın kaybolmaması için makyaj öncesinde göz kapaklarınıza pudra sürün. Ardından temel renk olarak kullandığınız altın tonunu gözün üzerine ince bir çizgi olarak çekin. İkinci adımda gözlerin dış kontürünü parlak yeşil bir göz kalemiyle vurgulayın. Gözlerinize parlaklık kazandırmak için de gözlerin iç kısmını siyah bir göz kalemiyle çerçeveleyin. Maskara sonrası ve dudaklarınızı şeffaf bir parlatıcıyla ortaya çıkarın. Böylesi belirgin bir göz makyajıyla birlikte giyeceğiniz kıyafetin rengi fazla cafcaflı olmamalı.

Belirgin yüz hatları için ideal

Dolgun dudaklar ve belirgin kontürleri olanlar için ideal.

Yüzünüzdeki parlaklığın rahatsız edici olmaması için öncelikle göz kapaklarınızın aydınlık görünmesini sağlamalısınız. Bunun için göz kapaklarınızın üzerine önce bej ve uçuk sarı far sürün. Ardından bir fırça yardımıyla altın tonlarındaki farı, bej ya da gümüş renkle karıştırarak yayın. Tercih ettiğiniz far renkleri soğuksa, ona uygun bir ruj seçmeniz gerekiyor. Aynı şey sıcak tonlar için de geçerli. Rujunuzu bir ruj fırçası yardımıyla sürerseniz elde edeceğiniz sonuç daha tatmin edici olacaktır.

Gözleri kalemle vurgulayın

Büyük gözler ve genç bir cilt için ideal.

Kalın bir fırça yardımıyla bronz pudrayı tüm göz bölgesine dağıtın. Altın tonlarını üzerine hafifçe sürün. Elmacık kemikleriniz üzerinde çok fazla parlaklık olmamasına dikkat edin. Küçük bir öneri daha; parlaklık pigmentlerini cildinizde bir saç spreyi yardımıyla sabitleyebilirsiniz. Gözlerinizi sıkıca kapatın ve spreyi kolunuzu 15 cm. kadar geride tutarak sıkın. Ancak bu yöntem hassas ciltler için pek geçerli değil. En sonunda tüm göz bölgesini siyah renkle çerçeveleyin ve gözlerinizi maskarayla iyice belirginleştirin.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
6 Eylül 2008       Mesaj #57
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
TER KOKUSUNA DOĞAL VE BİTKİSEL YÖNTEMLER


Doğal bitkilerle istenmeyen vücut kokusunu önleyebilirsiniz. Çoğu vücut kokusunu gidericiler kokuyu gizlemeye, terlemeyi azaltmaya ve nemle dost olan bakterilerden cildi korumaya çalışır. Bununla beraber ter kokmaz, koltuk altlarında ve genital bölgelerde bulunan ter bezleri tarafından üretilen ter, protein ve yağlı mineraller yayar, kokuya neden olan bakterilerin gelişmesine yardımcı olur. Deodorantlı sabunlarla yıkanmak ciltteki hemen hemen tüm bakterileri uzaklaştırır. Koku önleyiciler (antiperspirantlar) ve deodorantlar da etkilidir ancak koltuk altını tahriş edebilir. Karbonhidrat ya da mısır ununu terleyen bölgeleriniz için deneyebilirsiniz. Her iki toz da nemi emer ana antiperspirant değildir. Karbonat ortalama bir antiseptik ve koku gidericidir.

Bakteri gibi, yiyeceklerde koku yapabilir; Soğan, sarımsak, balık, lifli yeşil yiyecekler gibi çinko içeren gıdalar koku yapabilir. Aşırı terleme, kimyasal dengesizlik gibi ciddil hastalıklar vücut kokusu yapabilir. Koku yapan hastalıklardan şüpheleniyorsanız doktora görünün.

Adaçayı:

Bu bitki oldukça popüler bir ter önleyicidir. (antiperspirant). Adaçayı yağı, tentür ve çay poşetleri kolay bulunur. Tentür ile sulandırılmış yağı, yüz ve genital bölgeleriniz hariç terleyen bölgelerinize doğrudan sürün. Çay olarak da içebilir ya da terleyen bölgelerinizi bununla yıkayabilirsiniz. Hamile kadınlar çayını içmemeli ya da tentür kullanmamalı.

Çay ağacı yağı:

Bu tarçın kokulu yağ, Avustralya’daki bir ‘Melaleuca alternifolia’ ağacından elde edilir. Terleyen bölgelerinize uygulayın. Yağ, ortalama bir antiseptik ve deodorant dermatit (deri yanığına) neden olabilir.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
6 Eylül 2008       Mesaj #58
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Kadının güzellik sırları!


Pırıl pırıl saçlar, ışıl ışıl bir cilt, yumuşacık eller, güçlü tırnaklar, enerji saçan gözler, zinde bir vücut...

Tepeden tırnağa güzel bir kadın olmak hiç de zor değil. Kendinize ayıracağınız birkaç ekstra dakika ve her kadının bilmesi gereken minik sırlar ile güzelliğinize güzellik katın...

Saçlarınızı düzenleyin

Eliniz için kullandığınız, nemlendiricilerden biraz saçınıza sürerseniz uçuşan ve elektriklenen saçlarınızı yatıştırmış olursunuz. Nemlendiriciyi banyo sırasında sürerseniz saçlarınızı kuruladıktan sonra daha parlak ve canlı olduğunu görürsünüz.

Gergin göğüslerin ameliyatsız hali

Hormonal açıdan tedavi görüyorsanız (doğum kontrol hapları ya da menopoz tedavisi) göğüslerinizin gerilimini ayarlayabilirsiniz. Kullanacağınız ürünlerin içinde sıkıştırıcı ruscus, güçlendirici gingseng ve ada çayı olmasına özen gösterin. Bu maddelerin bulunduğu losyonlar, göğüsleri kaplayan deri dokusunu güçlendirir ve ferahlık verir.

Kirpiklerin görünüşü

Eğer sürdüğünüz rimel, kirpiklerinizi istediğiniz gibi göstermiyor ve çipil çipil bir görünüm veriyorsa rimeli kesinlikle kirpik uçlarına sürmeyin. Bunun yerine kirpik diplerine derinlemesine sürmeyi deneyin.

Cildiniz parlıyorsa

Cildinizi kurutmadan matlaştırmanız gerekir. Fondöteninizi sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanmalısınız. Ve günlük kremler kullanırken bunların jel olmalarına özen gösterin.

Gözlerdeki şişlik

Sabahları uyandığınızda gözleriniz kızarmış ve şişmişse uyudunuz odayı havalandırmalısınız. Daha sonra ise rahatlatıcı losyona batırdığınız pamuğu gözlerinizin üzerinde en az 10 dakika bekletin.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Eylül 2008       Mesaj #59
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Sivilcelere karşı çilek yiyin

yuz28229

Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.

Kanser kalkanları

Bol miktarda A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içeren çilek, kansere karşı da önemli bir kalkan.

Öldürücü etkiye sahip

Uzmanlara göre çilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.

Çileğin diğer faydaları şöyle sıralanabilir:

Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Ancak çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.

Hemen tüketin!

Çilek satın alırken; canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları seçin. Satın aldıktan hemen sonra tüketin. Buzdolabında 1-2 gün saklayacaksanız, saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kase içinde saklayın. Çilekleri yıkarken saplarını ayıklayın.

Taze olarak sofrada yararlanılmasının yanı sıra çileğin pastası, reçeli, marmelatı, kompostosu, dondurması, şırası ve likörü de yapılabilir.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
7 Eylül 2008       Mesaj #60
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Kadife Gibi Bir Cilt İçin Mucize Maske Tarifi


20'li yaşlarda ayda bir kez, 30"lu yaşlarda 15 günde bir, 40'lı yaşlarda haftada bir, 50'li yaşlarda haftada iki ya da üç kez uygulayabileceğiniz bir maske...

Maya Maskesi

Malzemeler

2 çorba kaşığı yaş maya
1 çorba kaşığı ılık su

Yapılışı

Yaş maya ile ılık suyu karıştırın.
Krem kıvamına gelince, göz ve dudak çevresi hariç cildinize uygulayın.
10 dakika sonra kuruyan maskenin fazlasını, nemli bir pamuk yardımı ile temizleyin. Ardından önce ılık su ile, sonra da soğuk su ile durulayın.

Cildi kuru olanlar, sadece ılık su ile durulamalıdırlar.

Güzelce duruladığınız cildinizi havluyla yumuşak hareketler ile kurulayabilirsiniz.

Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Protein, ayrıca cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunuyor.

Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı, dokularda biriken toksinleri dışarı atarak cildin artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Böylece cilt adeta yenileniyor.

Maya, cildin mat ve pürüzlü görünümüne yol açan mide sorunlarını gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt alerjilerini önlüyor. İçeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor. Maya, deyim yerindeyse cildi hem içerden hem de dışardan besliyor.

Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
4 Nisan 2013 / reyan Astroloji/Fallar
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular