Arama

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler - Sayfa 7

Güncelleme: 22 Temmuz 2016 Gösterim: 215.138 Cevap: 130
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
10 Eylül 2008       Mesaj #61
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Saçlarınızın daha hızlı uzamasını istermisiniz
Saç köklerimiz saç tellerine hayat veren organlarımızdır. Saç köklerimiz normal koşullarda saç tellerine yeni kısımlar ekliyerek saçları uzatırlar. Günümüzde saç yapımını hızlandıracak bir çözüm henüz bilinmemektedir.
Bazı ilaçların kullanımı, beslenme bozuklukları stress gibi faktörlere bağlı olarak saç uzamasında yavaşlama olasıdır. Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlarda da saç uzaması yavaşlar. Sigara yine damaraları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür. Dikkat edilecek olursa saç uzamasını olumsuz yönde etkileyen faktörler yaşantımızda sık karşılaştığımız faktörler. Saçlarının hızlı uzamasını isteyen kişileride etkileyen faktörlerdir. Saç yapımı ile ilgili olarak bazı vitaminlerin önemli olduğu günümüzde biliniyor. Ancak bu vitamin ve mineraller günlük beslenmemiz yolu ile zaten alınan vitaminlerdir. Zaman zaman takviye olarak bu tip vitaminlerden almak eksiklik varsa düzeltir.
Sponsorlu Bağlantılar
Saçların uzamasını hızlandırmak için yapılacak en iyi şey saçların uzamasını azaltan faktörler ile savaşmaktır.
Sağlıklı beslenme, özellikle sebze ve meyvaların ağırlıklı olduğu beslenme tarzları, bol su içmek, düzenli ve yeterli uyku çok önemlidir. Stress yine salgılattığı adrenalin gibi hormonlar yolu ile damarlarda daralmaya yol açar ve saç köklerinde beslenmeyi bozar. Stresi düşürecek önlemlerde saç uzması açısından önemlidir. Sigara içerdiği nikotin ve karbon mono oksit gazı ile olumsuz etkileri olan bir faktördür. Nikotin damarları daraltırken, karbon mono oksit gazı kanda oksijen taşınmasını bozarak hücre beslenmesini bozarlar. Yeterli besin ve oksijen alamayan saç köklerinin normal üretimlerini yapması zordur. Saç derisine uygulanacak sıcak havlular, hafif masajlar bu bölgede dolaşımı arttıtacak ve saç köklerinin normal beslenmesini sağlayacaktır.

GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #62
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Mevsime göre cilt maskeleri

Sponsorlu Bağlantılar
Şeftali Maskı (Yağlı Ciltler İçin)

Dörtte bir şeftali (kabukları soyulmuş)
1 tatlı kaşığı bal
1 kapsül C vitamini
Malzemeleri karıştırıp cildinize uygulayın.

Çilek Maskı (Yağlı Ciltler İçin)
2 adet çilek (ezin)
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı bal
Malzemeleri karıştırın. 20 dakika yüzünüzde bekletin.

Elma Maskesi (Cildi Sıkılaştıran )
Yarım elma (rendeleyip suyunu çıkartın)
1 tatlı kaşığı yulaf unu
1 tatlı kaşığı polen
1 kapsül E vitamini
Malzemeleri karıştırıp cildinize uygulayın.

Siyah Üzüm Maskesi 3 adet siyah üzüm (suyunu çıkartın)
1 çay kaşığı badem yağı
Yarım yumurta akı
1 tatlı kaşığı süt tozu
Malzemeleri karıştırın. 20 dakika yüzünüzde bekletin.

Armut Maskesi (Nemlendirici)
1 adet armut (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yarım tatlı kaşığı bal
Yarım tatlı kaşığı badem yağı
Malzemeleri karıştırın. 20 dakika yüzünüzde bekletin.

Kiraz Maskesi (leke Giderici)
4 adet kiraz (çekirdeklerini çıkarıp ezin.
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı susam yağı
Malzemeleri karıştırın. Haftada 1 kez cildinize uygulayın.
30 dakika bekletin. Kurudukça tekrarlayın.

Avokado (Kırışıklık Giderici)
Dörtte bir avokadoyu rendeleyip krem haline getirin.
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı bal
Çeyrek limon
Karıştırın, 20 dakika bekletin. Ovarak çıkarın.

Kavun (Nemlendirici)
Yarım Kavun (İyice ezin)
1 tatlı kaşığı polen çorba kaşığı süt tozu
Tüm malzemeleri karıştırın, 20 dakika bekleyip yıkayın.

Greyfurt Maskesi (Gözenek Sıkılaştırıcı)
Çeyrek Greyfurt suyu
1 kahve fincanı maden suyu
1 çorba kaşığı elma yağı
Karıştırın. Tülbenti bastırıp cildinizde
kuruyana kadar bekleyin.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #63
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Bu yiyecekler cildinizi gençleştirecek!


resim107782

Dünya, şimdilerde özel bir beslenme tarzının kısa sürede cildi gerginleştirdiğini ve pürüzsüzleştirdiğini konuşuyor. Ana tez şu: "Yüzünüzü gerginleştirmek için ihtiyacınız olan her şey buzdolabınızda!"



Dilden dile, kulaktan kulağa yayılan bu mucizevi diyetin kaşifi Harvard’lı Profesör ve Eczacı Nicholas Perricone... Perricone’nin kendisi de yıllardır şekerden uzak duruyor. Çünkü şeker molekülleri, kollajen lifleriyle birleşip onları sertleştirerek esnekliklerinin kaybolmasına yol açıyor. Bu da kırışıklıkların oluşumunu destekliyor.

Kırışıklıkların engellenmesi için ise Perricone, taze meyve, yağlı et ve sebzenin yeşil ışığından faydalanmak gerektiğini belirtiyor. İşte şimdi sırada, herkesin merak ettiği can alıcı sorular var. Anti-aging diyeti hangi temel şartlarda önem kazanıyor? Beslenme ve yaşlılık arasındaki bağlantı nasıl kurulabilir? Ve hangi besinler gençleştiriyor, hangilerinden uzak durmak gerekiyor?

Perricone’ye göre kollajen liflerinin sertleşmesi öncelikle serbest radikaller sayesinde engelleniyor. Her ne kadar vücut enzimler ve amino asitlerden kendi bağışıklık sistemini oluştursa da yine de bunu oluşturmak için doğru besinlere ve formlara ihtiyaç duyuyor.

Esansiyel yağ hücreleri; proteinler

Nicholas Perricone, beslenme ve kırışıklık oluşumu arasında inanılmaz bir bağlantı olduğunu düşünüyor. Teorisi ise şöyle: "İnsanlar tek yönlü besleniyor. Aşırı karbonhidrat yaşlandırıyor. Makarna, patates ve ekmekten alınan fazla karbonhidrat ciltte tahrişe neden oluyor. Özellikle çok çabuk kana karışan ve böylelikle ensülinin artmasına neden olan karbonhidratlar tehlikeli... Bu reaksiyon yağ yakımını bloke ediyor. Dolayısıyla karbonhidrat kana ne kadar yavaş alınırsa, ciltte de o kadar az hasar meydana geliyor. Genç kalmak için ensülinin yavaş ve kesintisiz alımı şart."






GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #64
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

6 adımda güzelleşin

Her kadının hayali güzel bir görünüme sahip olmaktır. Siz de genç ve güzel görünmek istiyorsanız bu altı ipucunu dikkate almalısınız:
Parlak saçlara sahip olun

Saçlarınızın çok kuru olduğundan yakınıyor, daha parlak görünmesini mi istiyorsunuz? İşte işe yarayacak bazı öneriler:

Bir muzu iyice ezin. Bir çay kaşığı bademyağıyla karıştırıp saçınızın diplerinden başlayarak uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Bir başka öneri ise şöyle; 1 yumurtayı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 2 çorba kaşığı bitkisel yağı karıştırın çırpın. Bu karışımı baş derinize ovarak iyice yedirin. Saçlarınızı tarayarak bütün karışımın saçlarınıza eşit yayılmasını sağlayın. 15 dakika böyle bekledikten sonra saçlarınızı yıkayarak durulayın.

Salatalık sürün canlanın

Salatalık ile cildinizi canlandırmaya ne dersiniz? A, B ve C vitaminleri ile fosfor, potasyum, demir, magnezyum ve gençlik iksiri olarak tanımlanan selenyum deposu salatalık, her türlü cilt sorununa iyi geliyor. Susuzluğu giderici özelliği ile cildin nem oranını dengeliyor. Canlandırıcı ve yumuşatıcı etkisi nedeniyle kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez besinlerinden biri. Cildiniz için her gün 1 salatalık yiyin. Ayrıca salatalığın kabuğunu biraz kalın soyup yüzünüze sürün, cildinizde ani canlanma ve yumuşama etkisini hissedeceksiniz.

İyi bir uyku çekin

Cildimiz kendini onararak yenilenmek ve beslenmek için organizmanın derin uyku halini, yani geceyi bekler. Cilt, gece yarısından sonra hormonlar tarafından daha iyi sulanır; kılcal kan dolaşımı da aynı şekilde bu dönemde canlanır. Cildin uygulanan ürünlerden en yoğun olarak yararlandığı saatler ise sabahın dördüdür. Gecenin cildimize sunduğu en büyük hizmet sakinleşmektir. Yani gün boyunca kendisini güneşe, rüzgara karşı savunurken, yaptığı strese bağlı ya da mimiklerle ilgili kırışmaların asıl nedeni olan adale kasılmaları gece boyunca sakinleştiğinde ortadan kalkar ve cilt rahatlar.

Kırışıklıklara meyve

Bilim adamları, güneş ışınlarından meydana gelen cilt kırışıklıklarının yiyeceklerle de ilgisi olduğunu açıkladı. Araştırmacılar; sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin, güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı cildi koruduğunu belirtiyor. Cildi güneş ışınlarının etkisinden koruyan diğer anti-kanserojen besinler ise balık, erik, elma ve çay. Öte yandan ciltte kırışıklıkların, et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla meydana geldiği gözlendi.

Dudaklar balla parlasın

Bal, içeriğindeki vitamin mineral, antioksidan ve aminoasitlerle değerli bir besin maddesi olmasının yanı sıra, tedavi edici özelliklere sahip. İşte çatlayan dudaklar için tedavi edici bir dudak parlatıcısı:

1 fincan tatlı badem yağını ve yarım fincan balmumunu, mikrodalga fırında balmumu eriyene kadar tutun. 2 kaşık balı ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Karışımı kapaklı minik kaplara döküp kullanın.

Kuru cildin ilacı gül

Yağlı cilt kadar kuru cilt de sorun yaratır. Özellikle soğuk aylarda kuru cilt yeteri kadar beslenmezse, çatlaklar ve tahrişlere açık hale gelir. Kuru bir cildiniz olduğundan yakınıyorsanız gülden yararlanabilirsiniz. Gül suyu ve gül yağı kozmetikte de oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Üç damla gül yağını, üç damla lavanta yağı ile karıştırarak cildinize sürün. Cildinizin bir anda gerginlikten kurtulduğunu hissedeceksiniz

Dudak Parlatıcılar Cilt Kanseri Yapar mı?

dudak

Dudak parlatıcıların güneş ışınlarının etkisini artırdığı ve daha çok güneş ışığı çektiği doğru mu" diye düşünenlerden misiniz? Bu tezin doğru olup olmadığından şüpheleniyorsanız, doğru! Ancak bu konuda atlamamanız gereken dudak parlatıcıların dudaklarınızı aynı zamanda koruyan bir ürün olduğu. Dudaklarınız sebum bezlerine sahip değildir, cildiniz gibi doğal olarak yağ üretmezler. Sonuç olarak çabuk kuruyabilirler. Daha önemlisi sebumun doğal koruyucu etkisi hiç yararlı değildir, güneş ışınlarından kolay etkilenmesine neden olur. Sonuç? Kollajen ve elastin dejenerasyonu cilt kanseri riskini artırır.

Çoğu insan dudak kurumasını cilt kanseri riskini görmezden gelerek önemsemez. Önemli olan parlatıcıların güneş ışınlarını dudak bölgenizde yoğunlaştıracağı konusu.. Bu nedenle dışarı çıkarken parlatıcı sürmeyebilirsiniz.

Diğer bir kolay çözüm SPF içeren dudak parlatıcı kullanmak. Eğer bunları pahalı buluyorsanız dışarı çıkarken dudak parlatıcınızı silip içeride yeniden sürmek olabilir. Bunun için uygun fiyatlı bir dudak parlatıcısı alabilirsiniz.

Hala dudaklarınızı korumak için sevdiğiniz lipstick ya da parlatıcıyı kullanabilirsiniz. E vitamini içerenlerini kullanmanız hem nemlendirici özelliği hem de antioksidan özelliği sebebiyle ne olursa olsun dudaklarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyacaktır.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #65
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Cilt yüzeyindeki ölü tabakayı temizleme formülleri

Cildi ölü tabakasından kurtarma yöntemi sık sık uygulanan bir yöntem değildir. Ancak mevsimler değişirken, hastalıktan, yüksek ateş*ten sonra cilt sararıp cansızlaştığı veya gevşedi*ği zaman bu yönteme başvurmak yerinde olur.

1) YULAF EZMELİ
Malzemesi:

2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 2-3 çorba kaşığı süt.
Yapılışı: Süt ısıtılır, içine yulaf ezmesi katılır. Hafif ateşte karıştırarak pişirilir, macun kıvamına gelince ateş*ten alınır. Bu karışım, parmak uçlan ile hafif masaj yaparak, tatlı tatlı ovarak, hareketleri yuvarlayarak cilde sürülmelidir.

2) MISIR UNLU
Malzemesi:

çorba kaşığı ince çekilmiş mısır unu, 1 çorba ka*şığı ince rendelenmiş greyfurt kabuğu, 2 çorba ka*şığı krema veya çiğ sütün kaymağı.
Yapılışı: Mısır unu, kullanılmadan önce iyice elenmeli, yoksa cildi tahriş edebilir. Bu üç malzeme karıştı*rılır, düzgün bir kıvam alınca temizlenmiş cilde sürülür. 2-3 dakika hafif masajla, hareketleri yu*varlayarak cilde yedirilir. Yüz ılık su ile yıkanıp ku*rutulur. Bu karışım cildi derinden besler ve temiz*ler. Bu formül bir süre için her gün uygulanabilir.

3) BADEMLİ
Malzemesi:

1 çorba kaşığı çekilmiş badem. 1 çorba kaşığı yulaf unu, 1 çorba kaşığa ince rendelenmiş limon kabuğu.
Yapılışı: Yüz önceden temizlenir. Bu üç malzeme bir araya getirilip karıştırılır. Karışımdan bir miktar avuç içine alınır, içine yumuşak bir macun oluşturacak kadar su katılıp tüm yüze sürülür. Hafif hafif ma*saj yapılarak cilde yedirilir. 2 -3 dakikalık bir ma*sajdan soma vüz, ılık su ile çalkalanıp kurutulur.

4) BADEM UNLU
Yapılışı:

Bir avuç dolusu tuzsuz badem (kavrulmamış) sıcak suya konur, böylece üzerindeki zar kolaylıkla soyu*lur. Birkaç gün kuruması için beklenir, kuruyan ba*demler blendırdan geçirilerek im haline getirilir. Gece yatmadan önce, su ile ıslatılan yüze badem unu. ovuşturularak sürülür. Ovuşturdukça yüzün ne*mi ile badem unu birbirine karışarak köpük oluştu*rur. Böylece temizlenen yüz önce ılık, sonrasında soğuk su ile yıkanıp kurutulur. Ovuşturarak yapılan masaj veya friksiyon, gözenekleri derinden temizler*ken cildin kan dolaşımını da olumlu etkiler. Cildi duyarlı olanlar, ölü cilt tabakasını temizlemek için bu formülü tercih etmelidir.

5) LİMONLU
Malzemesi:

Limon suyu. ceviz yağı, sıcak su
Yapılışı: Ceviz yağı yüze ve boyna sürülür. Hemen arkasından bir iki damla sıcak su iie yağ cilde yayılır. Li*mon suyu da cilde sürüldükten sona bir dakika teklenir. Sonra işaret parmağı ve orta parmakla kü*çük halkalar çizerek cilt ovuşturulur. Git yüzeyinde küçük kabarcıklar toplanmaya başlar. Bu ölü cilt tabakasının yerinden oynadığına işarettir. Tüm yüz ve boyun bu şekilde ovulduktan sonra ılık su ile yı*kanıp kurutulur. Bu işlem yüze pariakiık verir.

KURU CİLDİN REÇETESİ
Hazırlanışı:

Rendelenen havuç; yarım fincan limon suyu ve bir fincan nar simi ile bidikte hafif ateşte 15 dakika kanştinlarak ısıtılır. Suyu çekildikten sonra bir fincan ekşitilmiş su ilave edilerek kanştm beş dakika daha ateşte tutulur ve anlından soğumaya bırakılır. Krem kıvamına gelinceye kadar mısır unu eklenir. Sonra tekrar ısıtılarak bir çay kasığı bal ile kaırıştırılır.
Etkisi: Kuru ciltler için besleyici olan havuçtu krem, yüze maske yapılarak uygulanır. Havuçlu krem maskesi, tatbik edilen yüzeyde asgarî bir saat bırakıldıktan sonra ılık su ile yıkanır. Bu süre içinde cilt, bir bebeğinki kadar pürüzsüz bîr hal alır.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #66
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Güzellikte Mayanın Mucizeleri
MAYANIN MUCİZELERİ

Güzelliğiniz için ihtiyacınız olan tüm gereksinimleri karşılayacak kadarzengin olan mayayı mutfağımızdan eksik etmeyelim.yüzden ellere kadar ,maya güzelliğiniz için etkilidir.

VÜCUT VE YÜZDE:
Yüzünüzü nemlendirmek ve dış etkenlere karşı korumak için mayadan yararlanabilirsiniz.yüksek dozda protein içeren maya ,cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlar.cildin daha güzel ve pürüssüz olmasını sağlar.mayayı sulandırarak krem haline
getirin .Karışımı yüzünüze veya vücudunuza sürün 10 dakika beklettikten sonra yıkayın.

SAÇLARDA:

Maya özellikle stresli dönemlerde saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlar.içerdiği B5 vitamini saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarır.Bilindiği gibi keratin saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlar.4 çorba kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritin saç diplerine friksiyon yaparak yedirin.bir kaç dk beklettikten sonra bol suyla durulayın.

ELLERDE:

Maya ellerinde dostudur.akşamları yatmadan önce 1 kahve fincanı ılık süte 1 tatlı kaşığı yaş maya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.hazırladığınız bu doğal el kremini ellerinize masaj yaparak yedirin.10 dk bekletip ılık su ile yıkayın.ellerinizin yumuşacık olduğunu farkedeceksiniz.özellikle soguk havalarda çatlayan ellere iyi gelir
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
13 Ekim 2008       Mesaj #67
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Cildiniz kac yasında?
tipsskinphotodr9
Beslenme alışkanlıklarınızın, yaşam tarzınızın ve genlerinizin cilt güzelliğinizde rolü oldukça önemli...

Genç cilt için...

Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmanın sırrı yalnızca pahalı cilt bakım ürünlerini kullanmak değil elbette. Aşağıdaki maddeler erken cilt yaşlanmasını tetikleyen etkenler. Kalemi elinize alın ve küçük testimize başlayın!

Beslenme alışkanlıklarınızın, yaşam tarzınızın ve genlerinizin rolü oldukça önemli. Size uyan her alışkanlık ve koşul için kendinize 1 puan verin:

• Diyabet gibi kronik hastalıklar
• Osteopenia (düşük kemik yoğunluğu)
• Uzun süreli ilaç tedavisi
• Menopoz dönemi
• 40 yaşından önce cerrahi müdahaleyle menopoz
• Başarısız akne tedavisi geçmişi
• Başarısız rosacea( yanaklarda ve burunda görülen akneye benzer deri hastalığı) tedavisi geçmişi

• Solgun, çilli bir cilt
• Gözenekli ya da benli bir cilt
• 35 yaş öncesinde fark edilir derin çizgiler
• Obezite
• Aşırı zayıflık
• Geçmişte zayıf beslenme
• Geçmişte aşırı abur cubur tüketimi
• Katkı maddesi içeren besinlerin aşırı tüketimi ve ya meyve –sebzenin az tüketimi
• Yağlı besinler tüketme
• Sigara kullanmak
• Pasif sigara içicisi olmak
• Aşırı alkol tüketmek
• Geçmişte aşırı spor yapmak
• Hareketsiz bir yaşam tarzı
• Stresli yaşam tarzı

• Kansere dönüşebilecek yaralar ve ya cilt kanseri
• Günde 6 saatten az uyumak
• Geçmişte aşırı miktarda güneş ışınlarına maruz kalma, bronzlaşamamak
• 20 yaş öncesinde su toplayacak şekilde güneş yanığı
• Nadiren güneş koruyucusu kullanmak
• Solaryuma girmek
• Yetersiz ve hijyenik olmayan cilt bakımı ya da nemlendirici kullanmamak
• Annenizin cildinin erken yaşlanmış olması

Sonuçlar:

Elde ettiğiniz puanları toplayın ve aşağıdaki sonuçlara göre cildinizin gerçek yaşını öğrenin

21’den 30’a kadar

Cildinizin yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 10 ekleyin. Ortaya çıkan bu yaş cildinizi ne kadar ihmal ettiğinizi ortaya koyuyor.

14’ten 20’ye

Cildinizin yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 6 ekleyin. Yeterli derecede sağlıklı bir yaşamınız olmasına rağmen, yaşam tarzınızda değiştirmeniz gereken bazı alışkanlıkların olduğu gerçek.

6’dan 13’e

Cildinizin gerçek yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 3 ekleyin. Gerçek yaşınız ve cilt yaşınız arasında çok fazla bir fark olmamasına karşın, bazı sağlık alışkanlıklarına yoğunlaşmayı ihmal etmeyin.

0’dan 5’e

Cildiniz gerçek yaşınıza eşit. Tebrikler! Sağlıklı yaşlanıyorsunuz ve cildiniz sağlıklı yaşamınızın bir aynası adeta.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
15 Ekim 2008       Mesaj #68
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kullanmalı mı, atmalı mı?

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler

Kampanyadan faydalanıp daha sonra kullanmak üzere alınan kozmetik ürünlerinin belli bir ömrü var.

Sürekli kullandığınız ruj veya rimel kampanyaya girdiğinde ondan birkaç tane alıp saklamak pek akıllıca bir iş değil. Çünkü her malzemenin belirli dayanma süresi var. Ürün açıldıktan ve kullanılmaya başlandıktan sonra bakteriler, ısı ve ışık ürünün etkisini olumsuz etkileyebilir. Bir krem ne kadar sıvı içerirse, dayanma süresi ve mikroorganizmalara karşı direnci de o kadar düşer. Örneğin yağ oranı yüksek bir krem, sıvı oranı yüksek nemlendirme özelliği olan bir kreme karşın daha dayanıklıdır. Kullanım süresini aşan, çok sıcak ve aydınlık yerde muhafaza edilen makyaj malzemeleri hemen bozulmaya başlar. Bu durumda tek çare; onları çöpe atmak ve yenilerini alıp kullanmaktır. Peki hangi ürünü kullanmaya devam etmeli, hangisini zamanı geldiğinde çöpe atmalı? İşte cevapları;

Ruj
Ömrü 2 - 3 yıldır. Ancak yaz aylarında havanın çok sıcak olması nedeniyle rujların yüzeyinde küçük su kabarcıkları oluşabilir. Bu normaldir. Eğer rujunuz kurumuşsa, dudağınıza sürdükten sonra üzerine parlatıcı sürerek kuruluğu giderebilirsiniz. Çok kuruları çöpe atın.

Fondöten
Açılmadığı sürece 2 - 3 yıl dayanır. Eğer fondöteniniz dibe çökmüş ve üst yüzeyde yağ tabakası oluşmuşsa, biraz sallayarak tekrar eski haline getirebilirsiniz. Fondöten süngeri kullanıyorsanız, bunu her kullanımdan sonra yıkamalı ve özenle saklamalısınız.

Göz kalemi
Likit olanların, tıpkı rimeller gibi içine hava dolabileceğinden ömürleri kısadır. Açılıp uzun süre kullanılmayanların da kuruma tehlikesi var. Kalemlerin ise dayanıklılığı üç yıldır.

Pudra
Tıpkı allıklar gibi uzun ömürlüdür. Ama kompakt pudralar, hava aldıkları süre boyunca kuruma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar.

Gözaltı kapatıcıları
1 - 2 yıl dayanır. Fakat kompakt şeklinde olanlar daha çabuk kurur ve bir zaman sonra kullanılamaz hale gelebilir.

Allık
Suya dayanıklı olduğu için uzun müddet kullanılabilir. Fakat aşırı sıcakta kuruyan allıkları derhal çöpe atmalısınız.

Far
Dayanıklılık süreleri 1 - 2 yıldır. Bundan sonra farlar kuruyabilir veya çatlayabilir. Zamanı geçen farların en belirgin özelliği ise gözkapaklarında dağılmamasıdır.

Parfüm
Açıldıktan sonra ömrü iki yıldır. En iyisi parfümleri kuru ve serin bir yerde saklamaktır. Güneş ışınlarına maruz kalan parfümlerin kokusu çabuk uçar.

Oje
Hiç açılmadığı sürece ömrü iki yıldır. Ağzı açılan ve uzun zaman kullanılmayan ojeler kalınlaşarak bozulmaya başlar. Ojelerinizin ömrünü uzatmak için, her kullanımdan sonra fırçasını temizlemeli ve ağzını uzun süre açık bırakmamalısınız.

Cilt temizleme ürünü
Uzun süre dayanır. Çünkü içerdikleri maddeler bakteri oluşumunu önleme özelliğine sahiptir. Fakat temizleme mendilleri 1 - 2 yıl içerisinde tüketilmelidir. Alkollü ürünlerin ömrü yaklaşık iki, yağlıların ise bir yıldır. Eğer üründe tortulaşma başlamışsa, kesinlikle kullanmayın.

Nemlendirici krem
Açılmadığı sürece yaklaşık üç yıl dayanır. Açılan ve uzun zaman kullanılmayan malzemelerin üst yüzeyinde yağ tabakası oluşabilir ve kötü kokmaya başlar. Tüp içinde bulunan nemlendirici kremler, havayla temas etmediği için daha uzun ömürlüdür.

Güneş kremi
Asla bir önceki yazdan kalan güneş kreminizi kullanmayın. Çünkü genelde kumsala götürülen ve güneş ışınlarına direkt maruz kalan kremlerin içeriğindeki maddeler bir müddet sonra ısı nedeniyle olumsuz yönde etkilenmeye başlar. Normalde güneş kremlerinin dayanma süresi altı aydır.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
15 Ekim 2008       Mesaj #69
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Elma sirkesiyle güzelleşin!

Cilt bakımı, saç bakımı, sivilce, ciltteki lekeler, şişmanlık, varisler için elma sirkesi...

Cilt bakımı, saç bakımı, sivilce, ciltteki lekeler, şişmanlık, varis tedavisi. Bütün bunlar için ihtiyacınız olan şey yalnızca elma sirkesi.. Özellikle elma sirkesi sağlıkla parlayan saçlar, lekesiz bir cilt ve ince, güzel bir vücuda kavuşmanı için önemli..

Kepeği önler, arındırır
Saç bakımı ve saçınızdaki kepekler için saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyuna yani 1 litre suya 1 çay bardağı elma sirkesi koyun ve saçlarınızı bu su ile durulayın. Bu işlemi bir süre her saçınızı yıkadığınızda uygulayın. Saçlarınız kepekten arınacak ve parlaklaşacaktır.

Sivilce gidericidir
1 çay bardağı elma sirkesine yarım çay bardağı su ekleyin ve bir parça pamuğu bu karışıma batırıp sivilce üzerine bir süre kompres yapın. Faydası olduğunu göreceksiniz.

Cilt lekeleri için yararlıdır
Bir kaba yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü 3-4 günde bir silebilirsiniz. Cilt lekeleri için oldukça faydalı.

Formunuzu korumaya yardım eder
Bir bardak suyun içine 1-2 tatlı kaşığı elma sirkesi koyun. İçine 1 tatlı kaşığı bal ekleyip sabahları düzenli olarak aç karnına için. Fazla kilolarınıza faydası olduğunu göreceksiniz.

Varisleri giderir ve rahatlatır
Yumuşak bir havluyu elma sirkesinin içine batırıp sıkın ve havluyu bacaklarınızın varısli olan bölgesine sarın. Bacaklarınızı yüksek bir yere kaldırarak yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin. Bu işlemi mümkünse sabah akşam tekrarlayın.

resim111062


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
4 Kasım 2008       Mesaj #70
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kırışıklıkları Önleyen Tavsiyeler

7l2TNATjRo8H


Yüzünüzün çabuk kırışmasını istemiyorsanız uzmanlar tarafından önerilen aşağıdaki 9 tavsiyeyi dikkatlice göz atın.

1- Sırt üstü uyuyun
Amerikan Dermatoloji Akademisi (AAD) uzmanları, uyku pozisyonunun 'uyku çizgilerine, kırışıklıklarına' neden olduğunu belirtiyor. İlk zamanlar farkedilmeyen bu izlerin yüz aşağı yattığınızda yanak, alın ve çene bölgesinde kırışıklıklara sebep olduğu vurgulanıyor.

2- Çok fazla balık özellikle ton balığı yiyin
Sadece ton balığı değil diğer soğuk su balıkları da protein bakımından zengindirler ve cildinizin parlak, sağlıklı görünmesini sağlarlar. Yale Dermatoloğu Nicholas Perricone, yağlı asitlerin parlak genç bir cilde sahip olmayı sağladığını, kırışıklıkları önlediğini belirtiyor.

3- Gözlerinizi kısmayın, okumakta zorlanıyorsanız gözlük takın
AAD gözleri sürekli kısmak gibi tekrarlayan göz ve yüz hareketleri kırışıklıklara neden olur. Bu alışkanlıklarınızı unutun, güneşe çıkamıyorsanız güneş gözlüğü kullanın. Okumakta zorluk çekiyorsanız numaralı gözlük alın. Böylece göz çevresi kırışıklıklarından korunmuş olursunuz.

4- Alfa-hidroxy Asitler (AHAs)
Doğal meyve asitleri ölü cilt hücrelerinin temizlenmesini sağlar, çizgi ve kırışıklık oluşumunu önler. Kozmetik ürünlerinde ya da birçok meyvede bulunur.

5- Kakao ve kahveden uzak durun
2006 yılında Journal of Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre araştırmacılar kakaonun cildi güneş yanıklarına hassaslaştırdığını, cilt hücrelerindeki sirkülasyonu yavaşlattığını, cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını engellediğini tespit etti.

6- Yüzünüzü fazla yıkamayın
Maryland Medical Center Üniversitesi Dermatologlarına göre, aşırı yüz yıkamak cildinizin üzerindeki doğal yağlı bariyeri temizleyerek, cildi nemsiz ve kırışıklıklara karşı daha hassas hale getiriyor. Bu nedenle yüzünüzü çok fazla yıkamayın. Kullandığınız sabun cildinizi nemlendiren ve koruyan özellikte olmalı, normal bir sabun yerine yüz temizleme ürünleri kullanın.

7- C vitamini kullanın
C vitamini, UVA ve UVB ışınlarının zararlarından cildi koruyan, pigment problemlerini önleyen kollejen üretimini artıran özelliktedir. Çoğu araştırma, C vitamininin aynı şekilde cildin kırışmasını önlediğine inanıyor.

8- Soya tüketin
Araştırmalar, güneşin yaşlandırma etkilerine karşı koruyucu olduğunu göstermiştir. Sadece 6 ay gibi kısa sürede cildin dış etkenlere karşı dayanıklılığının arttığı gözlenmiştir.

9- Cildinize özen gösterin
Cildinizin uzun yıllar parlak ve genç kalmasını istiyorsanız ilgi göstermeye başlamalısınız. Bu tavsiyeleri daha öncede duymuş olabilirsiniz ancak bu yazıyı okuduğunuza göre çok fazla uygulamadınız demektir. Bugünden başlayın..
  • Güneşten uzak durun
  • Güneşten koruyucu krem kullanın
  • Sigara içmeyin
  • Nemlendirici kullanın

Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
4 Nisan 2013 / reyan Astroloji/Fallar
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular