Arama

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler - Sayfa 8

Güncelleme: 22 Temmuz 2016 Gösterim: 215.136 Cevap: 130
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Kasım 2008       Mesaj #71
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kremlere servet harcamayın

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler
Sponsorlu Bağlantılar

Hayalindeki gibi bir cilde sahip olmak için rafları süsleyen birbirinden cazip kozmetik ürünlerine servet harcamak zorunda değilsiniz

Işıl ışıl parlayan, gergin ve pürüzsüz bir cilt için en pahalı olanları değil, cilt tipine uygun türü seçmeye özen gösterin. Unutmayın! Doğru bir bakımla ve doğru ürünlerle hayalinizdeki cilde kavuşabilirsiniz.

Normal cilt
Görünümü şeffaf nem ve yağ durumu dengeli, gözenekler kapalı ve pürüzsüz bir cilt tipidir.

Kullanılabilecek ürünler
Krem veya süt tipi temizleyici oranı normal tonik, hafif bir nemlendirici ve peeling krem.

Kuru cilt
Görünümü mat, yağ salgılaması normalin altında ve nem oranı düşük bir cilt tipidir.. gözenekler ufak ve kapalıdır.

Kullanılabilecek ürünler
Krem veya süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yoğun bir nemlendirici, nem ve yağ depo edici maskeler, peeling krem.

Karma cilt
T bölgesi yağlı, yanaklar ve göz çevresi daha normal ve kurudur. Nemsizlik söz konusu olabilir. Yağlı kısımlarda gözenekler açık olabilir. Yağlı kısımlarda gözenekler açık olabilir, siyah nokta ve sivilce görülebilir. Diğer bölgelerde gözenekler kapalıdır.

Kullanılabilecek ürünler
Süt ve jel tipi temizleyici, alkol oranı düşük tonik, cildin ihtiyacına göre nemlendirici, temizleyici, sıkılaştırıcı maskeler, peeling krem.

Hassas cilt
Deri, damarları gösterecek kadar incelmiştir. Kızaran, kaşınan dalga dalga olan ve yanan bir cilt türüdür. Kötü koşullara hemen reaksiyon gösterir. Susuz ve çok gerilen ciltlerdendir.

Kullanılabilecek ürünler
Süt tarzı temizleyici, alkolsüz tonik ve hassasiyet giderici bakım kremi.

Yağlı cilt
Görünümü parlak ve yağlıdır. Gözeneklerinin içi dolu ve açık siyah noktalı sivilceye müsait cilt tipidir.

Problemsiz yağlı cilt
Cilt parlak, nem oranı normal, gözenekler açık ve içleri genellikle siyah noktalıdır.

Kullanılabilecek ürünler
Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyici, sıkılaştırıcı maskeler ve peeling krem.

Yağlı hassas ciltler
Cilt yağlı olmasına rağmen nemsizdir. Geniş gözenekler boş da olabilir. Derim hassasiyetle bağlı hafif kırmızıdır; pul pul kalkabilir.

Kullanılabilecek ürünler
Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, çok hafif nemlendirici, hassaiyet giderici kremler, pomatlar, hassasiyet giderici ve yağ dengeleyici maskeler.

Sivilceli - akneli yağlı cilt
Yağ salgısı normalin üstünde olduğundan devamlı parlayan bir cilttir. Sivilce, akne ve siyah noktalar yoğundur. Gözenekler genişlemiş ve içleri dolmuştur. Nem oranı normaldir.

Kullanılabilecek ürünler
Akne, mutlaka bir dermatolog denetiminde, medikal olarak tedavi edilmelidir. Medikal tedaviye ek olarak günlük bakımda verilebilecek ürünler; sabun veya jel tipi temizleyici , alkol oranı yüksek tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyici ve sıkılaştırıcı maskeler.

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Kasım 2008       Mesaj #72
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Elma sirkesi güzellik iksiri

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler
Sponsorlu Bağlantılar

Elma sirkesinin ciltteki lekelerden sağlıksız saçlara kadar bir çok derde deva olduğunu biliyor musunuz?

Elma sirkesi özellikle pırıl pırıl saçlara, lekesiz bir cilt ve incecik bir vücuda kavuşmada çok önemli katkılar sağlıyor.

Elma sirkesiyle cilt güzellik seansını herkes evinde kolayca uygulayabilir. Bugüne kadar sadece sofrada kullanılan elma sirkesinin cilt güzelliği için doğurduğu 'inanılmaz' sonuçlar ise söyle sıralanıyor:

Kepeksiz saçlar: Saçınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.

Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.

Ciltteki lekelere: Dörtte bir litre suya, üç çorba kasığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yâri yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

Varisli damarlara: Bir bezi elma sirkesine batırıp sıkın. Bezi varisli bölgeye sarın ve 30 dakika bekletin. Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin. Sabah-aksam tekrarladığınız da varislerde azalma olduğunu göreceksiniz.

Zayıflamak için: Bir bardak suya bir-iki kahve kasığı elma sirkesi ve bir kahve kasığı bal ekleyip, karıştırın. Bu karışım uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında, düzenli kilo vermenize katkı sağlar .

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Kasım 2008       Mesaj #73
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Yeşilçaylı güzellik tüyoları

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler

Sağlık için sayısız faydası bulunan yeşil çay bu kez güzellik reçetelerinin en önemli faktörü.

Sadece birkaç poşet yeşil çay kullanarak hazırlayacağınız maske ve toniklerle yeşli çayın mucizesini cildinizde hissedeceksiniz.

1.Gözler için rahatlatıcı kompres

Yeşil çayı önce keyifli bir içim için, sonra da poşetlerini daha güzel gözlere sahip olmak için kullanın! Harika bir fikir değil mi? Böylece hem içten hem dıştan çift etki yaratmış olacaksınız. Çünkü yeşil çayın uykusuzluk ve stresten dolayı gözlerde oluşan sorunlara karşı rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi var.


2. Göğüsleri sıkılaştırıyor


4 kaşık süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı yeşil çayı karıştırın. Karışımı göğüslerinizin üzerine sürün, 10 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Ardından da cildinizi yine bitkisel kökenli (adaçayı ve kekik yağı olabilir) cildi sıkılaştırıcı bir yağ ile nemlendirin. Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek hem de göğüslerinizin sıkılığını artıracaksınız.


3. Canlandırıcı suya dalın


Banyo yapmadan önce, yeşil çay ile tuz peelingi yapmaya ne dersiniz? Ayrıca küvetteki suyun içine yeşil çay esansı atabilir ve yeşil çayın canlandırıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Fransız Sothys firmasının banyo tuzları ve Wella’nın yeni banyo serisi Back To Basics’in yeşil çaylı vücut jelleri, kremleri de yeşil çayın faydalarından mümkün olduğunca yararlanmanızı sağlıyor. Yine Elizabeth Arden’nin ünlü parfümü Green Tea, yeşil çayın harika kokusunu teninize taşıyor.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
5 Kasım 2008       Mesaj #74
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler


Kaşınızı şekillendirirken bu hatalara düşmeyin!


1. Aşırı inceltmek "Aşırı ince kaşlar sizi hem yaşlı gösterir, hem de ifadenizi öldürür."


2. İple almak "Kaşlar alınırken kesinlikle ip kullanılmamalı. İple alınan kasların kökünün zarar görebileceğini ve ters çıkışlar olabileceğini unutmayın.”


3. Cımbızın sivri ucunu kullanmak "Cımbızın sivri değil düz kısmını kullanın yoksa derinize zarar verebilirsiniz."


4. Hızlı davranmak "Kaşınızı alırken acele etmeyin. Aldığınız her tüyden sonra aynadan uzaklaşıp kendinize bakın. Böylece aşırıya kaçmazsınız."


5. Loş ışıkta kaş almak "Tıpkı makyaj yaparken olduğu gibi, kaslarınızı alırken de gün ışığından faydalanmak en doğrusu.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
7 Kasım 2008       Mesaj #75
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Neştersiz Güzellik

nes0
Neştersiz Güzellik sloganını artık hemen her yerde duymaya başladık. Artık tek çözümün estetik ameliyatlardan geçmediği bu dönemde tıptaki çözümler ile alternatiflerimiz oldukça çoğalmış durumda. Ameliyat riskine hiç girmeden vücudunuzdaki kusurlardan bir kaç saatinizi ayırarak kurtulmak mümkün. Göğüs dokunuzun şekilsiz olmasından şikâyet ediyorsanız, dokuların canlılığını yeniden geri kazanmasına yardımcı olan Biotherm Bust Up Jel ile göğüs dokunuzun kolajen sentezini hızlandırarak doğum sonrası veya yaşla oluşan kırışıklık ve çatlakları azaltarak göğüsünüzün elastikiyetini de arttırıyorsunuz. Parfümerilerden bulabileceğiniz ürünün fiyatı 103 YTL. Her gün düzenli şekilde yukarı doğru masaj hareketleriyle uygulandığında etkisini kısa sürede görebiliyorsunuz.
nes1
Yapılan diyetlere rağmen inatla erimeyen kalça yağları için kullanılan MLS (Morfo Lipo Sculpture) yöntemi bölgesel kilo sorununu çözmekte oldukça basarılı. Apex Tıp Merkezinde gerçekleştirilen bu işlemde hipo-osmolar bir sıvı ile ultrasound eşliğinde yağlar eritiliyor. Seans ücreti 1.000 ila 3.000 Euro arasında değişen işlem ile yağ tabakası yeri ve miktarına göre 3 ya da 4 kez uygulanabiliyor ve beş yıl boyunca bir daha yağlanma görülmüyor!
nes2
Elinizde oluşan damarlanmalar, lekeler ve kılcal damarların da bir çözümü var! El derisindeki buruşmalar ve ince çizgiler için peeling ve sonrasında Restylane Vital dolgu uygulaması sunan M-Onep dermatalogları bu yöntem ile lekelerin tonlarına ve farklılıklarına göre iyileşebileceğini söylüyor. Seans ücreti 400 Euro olan bu yöntem ile capcanlı ellere sahip olabilirsiniz.
nes3
Ayak bileklerinizin kalınlığından şikayet ediyorsanız sizleri yeni gelişen bir tedavi ile tanıştırmak istiyoruz. Vücudun her bölümünde olduğu gibi ayak bölgelerinde de oluşan bölgesel yağlanmalar ve sarkmalar için yağ parçalayıcı özellikleri olan bileşenler yağlı dokuya enjekte ediliyor. Dip Not güzellik merkezinde, on beş gün arayla 3 ila 6 seans arasında uygulanan bu yöntemin tek seans ücreti 200 dolar.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
8 Kasım 2008       Mesaj #76
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kışın saç bakımı ve cilt bakımı önerileri


kuru saclar


Havaların soğuması ile birlikte özellikle bayanların cilt ve saçlarında yaşanan problemler, yapılacak birkaç işlemle önlenebiliyor.

Uzmanlar, soğukların başlaması ile özellikle bayanların cilt ve saçlarında problemler yaşadığını, bu problemlerin alınacak birkaç önlemle çözülebileceğini belirtiyor. Soğuk havalarda bayanların yüzlerinde kızarma, gerilme ve kurumalar yaşanabileceğini dile getiren uzmanlar, eğer soğukta yüz kızarıyorsa o cildin oldukça hassas olduğunu, bu yüzden nemlendirilmesi gerektiğini belirterek, yüz temizliğinde anti-alerjik ve yağlı ürünler kullanılmasını, makyaj ürünlerinde nemlendirici özelliğe sahip ürünlerin tercih edilmesini ve soğuğa çıkarken yüzün mutlaka şal veya atkı ile korunması gerektiğini vurguluyor.
Yüzde gerilme varsa yüzün nemlendiricisiz bırakılmaması gerektiğini ifade eden uzmanlar, duşta fazla kalınmamasını ve bakım ürünleri seçerken gliserin, vazelin ve bitkisel yağlar bakımından zengin ürünlerin seçilmesini tavsiye ediyor.

El kuruyorsa, elin suyla her temasından sonra mutlaka krem sürülmesini, eğer vakit yoksa günde en az iki kez ellerin kremlenmesini, dışarı çıkarken mutlaka eldiven giyilmesini ve haftada en az bir kez badem yağı ile masaj yapılmasını öneren uzmanlar, eğer elde çatlamalar varsa gece yatmadan önce zengin içerikli besleyici bir krem sürülmesini, daha sonra pamuk bir eldiven giyilmesini ve sabaha kadar çıkarılmaması gerektiğini belirtiyor. Kış aylarında özellikle dudakların oldukça etkilendiğini dile getiren uzmanlar, yüze nemlendirici sürülürken dudakların unutulmaması gerektiğini ve gün içinde stick nemlendirici kullanılmasını öneriyor.

Kış aylarında saç bakımına da önem verilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlara göre, en çok bakıma ihtiyacı olan saçlar kuru saçlar. Kuru saçlara sahip bayanların besleyici şampuanlar kullanmasını öneren uzmanlar ayrıca haftada 1 kez serum uygulanmasını, mümkün olduğunca saçların kurutma makinesi ile kurutulmamasını tavsiye ediyor.

Eğer bayanlar ince saçlara sahip ve saçlarda kırılma yaşıyorlarsa, gerekmedikçe boya, balyaj ve kimyasal içerikli işlemleri yaptırmamaları gerektiğini de söyleyen uzmanlar, bu tür saçlara sahip bayanların doğal içerikli ve nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanmasını tavsiye ediyorlar…
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
10 Kasım 2008       Mesaj #77
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Osmanlı Sultanları'nın güzellik sırları....


B8N81HLH8Blh


Saraydakilerin bir numaralı güzellik sırrı temizlikti. Hamam kültürü bu sebeple gelişmiş. Banyoda mutlaka keselenirlerdi ve keselenmek de en doğal peeling'dir.

Temizlikte sabun en önemli ürün. Bu sebeple çok büyük bir sabun sektörü vardı. Saraya da en kaliteli sabunlar gelirdi ve bunlara eritilip kullanacak kişinin zevkine göre gül veya meyve şekilleri veriliyordu. Saraylıların sabunları mutlaka kokulu olurdu.

Saçlar sabunla yıkandığı zaman sertleşir. Bunun için yumuşatıcı olarak hatmi ve ebegümeci kullanmışlar. Bu bitkileri kaynatınca kıvamlı bir su oluşur. İşte o kıvamlı su bugünkü saç kremlerinden daha etkili. Saraya kilolarca kurutulmuş hatmi ve ebegümeci gelirdi.

Saç ve cilt bakımında kili çok kullanmışlar. Kildanlıkların içine önce kili sonra da suyu koyarlarmış. Kil aşağıya çökünce, üstündeki suyu kullanırlardı. Bu suyun yumuşatıcı ve saçı-deriyi besleyici etkisi vardır.

Cilt bakımında yağları çok kullanmışlar. Çünkü keselenip, ölü deriyi attıktan sonra dışarı çıkılırsa cilt çabuk buruşur. Bu yüzden banyodan sonra ince bir tabaka yağ cilde sürülürdü. Böylelikle dış etkenlerden korunurdu.
El, ayak ve tırnak bakımı da çok önemliydi. Bunun için susam veya zeytinyağı çok kullanırlar. Ama bunları bitkilerle birlikte kullanırlardı. Özellikle gül yağı tercih edilirdi. Bu da şöyle elde edilirdi; kokulu gül yaprakları zeytinyağı ya da susam yağı içinde bekletilir. Sonra süzerek elde edilen yağ, cilde çok faydalıdır.

Osmanlı saraylarında tonlarca gül suyu kullanılıyordu. Çünkü gül suyu yüzü temizler, cildi nemlendirir, kırışıklıkları giderir. Hafif ve huzur veren kokusu vardır. Cilt hastalıklarına ve yaralara iyi gelir. Hatta Osmanlı gül yağını ruh hastalıklarının tedavisinde kullanmış. İbn-i Sina'nın bile gül yağı kullandığı söyleniyor. Gül macunu ve şerbeti hazımsızlığa iyi gelir. Bu şerbet, bal ve gül suyu karıştırılarak elde edilirdi.

Osmanlı sarayında kokular çok önemlidir. Hatta hekimler kokuyla tedavi bile yapıyor. Değişik kokuların insanları ruhen ve bedenen nasıl tedavi edeceğini çok iyi bilirlerdi. Çok güzel parfümler elde ederler. Alkolsüzdür bunlar. Özellikle baharda buhur günleri yaparlardı.

Sabahlara kadar kazanlar kaynar güzel kokular elde edilirdi. Çok güzel parfüm şişeleri vardı. Bizim güllüabdan dediğimiz harikulade şişerler kullanılırdı. Üstü mücevherlerle süslenirdi, en kötüsü gümüşten olurdu. Koku üreticileri hayal edemeyeceğiniz kadar çok para kazanırlardı. Saray en çok misk ve amber kokardı.

En önemli güzellik sırlarından biri de limondu. El ve yüzleri için beyazlatıcı olarak kullanılırdı. Limon antiseptiktir ve içinde şeker vardır, yüzü besler, gerginleştirir ve yaraları iyileştirir.

Osmanlı'da çok önemli iki estetik kaygı vardı. Ciltlerinin beyaz, saçlarının siyah olması makbuldü. Açık renk saç sevilmiyordu. Beyaz ten ise güzellik demekti. Güzellik ve genç kalmak için yemelerine çok dikkat ederlerdi. Zaten kesinlikle çok yemezlerdi. Özellikle ilkbaharda çok az yenilir, yenilenler de bağırsakları ve kanı temizleyecek sebzeler olurdu. Mesela kiraz kanı temizlediği için çok yeniyordu. İlkbaharda müshil ya da tuzlalardaki tuzlu sular içilerek bağırsaklar temizleniyordu.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
15 Kasım 2008       Mesaj #78
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Maya güzelliğiniz için mucize kaynağı


th sos20instant20radience


Güzelliğiniz için ihtiyacınız olan tüm gereksinimleri karşılayacak kadar zengin olan mayayı mutfağınızdan eksik etmeyin. Yüzden ellere kadar maya güzelliğiniz için bir mucizeler kaynağı…

Maya cilt dokularını yeniden yapılandırıyor

Yüzünüzü nemlendirmek ve dış etkenlere karşı korumak için mayadan yararlanabilirsiniz. Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Mayayı sulandırarak, krem haline getirin. karışımı yüzünüze ve vücudunuza sürüp, on dakika beklettikten sonra yıkayın.

Saç dökülmelerini önlüyor

Maya, özellikle stresli dönemlerde saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Keratin, saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor. 4 çorba kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritin. Saç diplerine früksiyon yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

Yumuşacık ellerin formülü maya

Maya ellerin de dostu. Akşamları yatmadan önce 1 kahve fincanı ılık süte 1 tatlı kaşığı yaş maya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu doğal el kremini ellerinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın. Ellerinizin yumuşacık olduğunu fark edeceksiniz. özellikle soğuk havada çatlayan ellere iyi geliyor.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #79
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kışın da GÜZEL KALIN


Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler


Kış mevsiminde zinde kalmak isteyen kadınlara tavsiyeler..

Bütün kadınlar sonsuz güzelliğe sahip olmak ister. Masallarda güzel prenseslerin, dünya mitolojilerinde güzel kadınların hikâyeleri anlatılır durur. En güzel şarkılar güzel kadınlara yazılır. Bu böylece uzar gider. Kışa girerken siz de kendinizi güzel hissetmek ve etrafınıza güzel bir ışık saçmak istiyorsanız işte size birkaç tavsiye...

Kışın etkisini nasıl doğada görüyorsak cildimizde de aynı şekilde görürüz. Yapraklar nasıl kuruyup dallarından dökülüyorsa, bizim de cildimiz öyle kuruyor. Kışın özellikle ayaklarımızın, boynumuzun, ellerimizin bakıma ihtiyacı var. Kuruyan cildinizin ışıldaması için masaj yaptırmayı unutmayın. Ellerinize, mutlaka el losyonu ile masaj yapın.

Pürüzsüz bir cilt için...
Hardal yağı, zeytin ve susam yağını karıştırırarak tüm vücudunuza sürün. Cildinizin bebek gibi olduğunu hissedeceksiniz.

Cildinizi yenilemeye ne dersiniz?
Meyve asitleri, ölü deri hücrelerinin atılmasını sağlar. Bir portakalı alıp ikiye bölün ve yarısını bir kaba sıkın, içerisine toz şeker ve zeytin yağı ekledikten sonra karıştırın. Portakalın diğer yarısı ile vücudunuzun kuru bölgelerini ovun (diz kapakları ve dirseklerinizi gibi yoğun kuruluk olan bölgeleri). Son olarak da ölü deriyi temizlemek için karışımı sürüp tekrar ovun. Bol miktarda suyla duruladıktan sonra cildinizin nefes aldığını hissedeceksiniz.

Dudaklarıınızı çatlaklardan uzak tutun...
Dolgun, bakımlı ve güzel görünen dudak dişiliğin ve seksiliğin sembolüdür. Dudaklarımız çok hassas olduğu için özel bir bakım ister. Dudaklarınız, kışın normalden çok daha fazla kurup çatlar. Düzenli olarak güzel bir dudak bakımı ile korumalısınız. Dudaklarınızın daha dolgun ve çatlaksız bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Tırnaklarınızın kırılmasını engelleyebilirsiniz...
Belli aralıklarla tırnaklarınıza tırnak yağı sürün. Tırnaklarınız zayıfsa, kolay kırılıyorsa problem az su içmeniz ile ilgili olabilir. Bol bol su içmeyi unutmayın.

Güçlü saçlara sahip olmak için...
Yüksek proteine sahip yumurta saçı güçlendirir ve parlaklık kazandırır. Bir yumurta, iki yemek kaşığı susam yağı ve iki yemek kaşığı hindistancevizi yağını (zengin nemlendirirci özelliği sahiptir) karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçlarınıza sürüp, nemli ve sıcak bir havluyla sarın. 5 -10 dakika bekledikten sonra saçınızı ıslatmadan önce biraz şampuan sürüp bol su ile durulayın.

Ayaklarınızın her zaman bakımlı görünmesini istiyorsanız...
Isırgan otunun insan sağlığı açısından çok değerli olduğuna dikkati çeken uzmanlar, bu bitkinin A, B ve C grubu vitaminleri ve provitamince zengin olduğunu belirtiyor. Ayaklarınızı yumuşak tutmak için ısırgan otunu kaynatarak ılık hale getirdikten sonra ayak banyosu yapmanızı tavsiye ederiz. Ve unutmayın; kışın çok sıcak su ile duş almak cildiniz için çok zararlıdır. Cildinizdeki doğal yağların yok olmasına neden olur.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
17 Kasım 2008       Mesaj #80
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Doğru makyaj tekniklerini biliyormusunuz...


V228KORIvhRk


Her gün evden çıkmadan önce yüzünüzü renklendirmek için bir şeyler sürüyorsunuz. Peki ya renkleri gerçekten doğru tonda ve doğru yerde kullanıyor musunuz?
Makyaj deyip geçmeyin, doğru teknikle yapıldığında sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir.

Makyajınızı yaşınıza göre yapın!

20''li yaşlar: Yüzünüzü doğal halinde bırakın. Renkleri yanaklarınızda, gözlerinizde ve dudaklarınızda kullanın. Bu yaşlar kim olduğunuzu ve kim olmak istediğinizi anlamanın zamanı!

30''lu yaşlar: Bu yaşlarda kadınlar kendilerini ya kariyerlerine ya da ailelerine adar. 30''lu yaşlarda kapatıcı, hayati önem taşır. Yorgunluk ve geceden kalma izleri göz altlarınızda kapatıcı ile saklayabilirsiniz. Makyaj çantanızda mutlaka olması gerekenler: Allık, stick fondöten, dudak kremi, çeşitli renklerde rujlar

40''lı yaşlar: Fondöteninizi çok iyi seçin. Teninize uygun fondöten, olduğunuzdan daha genç görünmenizi sağlar. Trendlerden uzak durun. Dudaklarınızı ve yanaklarınızı pastel renklerle aydınlatın. Yanardöner renkler kullanmayın.

Bu hataları sakın yapmayın!

Göz kalemi : Gözlerinizin sadece dışına kalem çekmek onları olduğundan daha küçük gösterir. Kalemi gözlerinizin iç köşesinden, kaşlarınıza doğru uzanan dış köşeye kadar çekin.

Allık: Çok parlak, çok koyu ya da çok soluk gölgelerden uzak durun. Yüzünüzdeki uyumsuzlukları allıkla kapamaya çalışın. Eğer allık işe yaramıyorsa yanlış rengi kullanıyorsunuz demektir. Allığı elmacık kemiklerinizde kullanın. Eğer cildiniz yağlıysa içinde portakal pigmenti olmayan bir allık seçin.

Ruj: Ruj almaya gittiğinizde makyajlı olmamaya dikkat edin. Böylece teninize uygun renkleri daha kolay anlayabilirsiniz. Ruj renklerini elinizde denemeyin çünkü dudağınızın vereceği gölgeyi yakalayamazsınız.

Kusurlara takılıp kalmayın

Burnunuzdaki kemer ya da çenenizdeki çukur size itici gelebilir, ancak makyaj uzmanlarına göre bu kusurlar, sizi başkalarından ayıran en önemli özellik!

Yüzünüz yuvarlaksa; elmacık kemiklerinizi makyajla kapamayın. Gözlerinize kalem çekebilir ya da farklı ruj renkleri deneyebilirsiniz. Burnunuz sivriyse; bundan şikayet etmeyin. Bu sizi daha da çekici kılar. Burnunuza gölge vermeyin.

Gözleriniz birbirine yakınsa; koyu gölgelendirmelerden uzak durun. Gözleriniz açıkken de belli olacak şekilde kalem çekebilirsiniz.

Dudaklarınız küçükse; dudak kalemiyle belirginleştirin. Pastel ve açık renklerdeki rujları deneyin. Dudaklarınızın ortasını parlatıcıyla canlandırın.

Yüzünüz çilliyse; sakın onları kapatmaya çalışmayın. Onlar gençlik işaretleri. Dudaklarınızda turuncu tonları yerine pembeyi tercih edin.

Soluk yüzlüyseniz; bunu kabul edin ve bronzlaştırıcı ürünlerle zaman harcamaktan vazgeçin.

Makyaj çantanızda neler olmalı?

Günlük temponuz içinde pratik olmak size zaman kazandıracaktır. Ancak makyaj çantanızda süresi geçmiş ürünleri bulundurmayın. Fırça yerine süngeri tercih edin. Temel malzemelerinizi koyabileceğiniz bir çanta edinin. Ayrıca evde kullanmanız için de ayrı bir makyaj çantası hazırlayın.

Kapatıcılar hakkında bilmeniz gerekenler!

Makyajda kapatıcıyı asla atlamayın. Kötü kapatıcı kuru, yağlı ya da tebeşir gibidir. İyi bir kapatıcı ise kremsi, pürüzsüz, sarı tonludur. Cildinize kolay uyum sağlar ve cildinizi canlı gösterir. Alacağınız kapatıcının iyi olup olmadığını anlamak için elinize alıp, hissedin. Kapatıcı, gözlerinizin altındaki koyu renkteki halkaları gidermek içindir. Cildinizdeki lekeler için fondöten kullanın. Doğum lekeleri, güneş ve yaşlanma izleri için kapatıcı-fondöten kombinasyonlarını deneyin

Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
4 Nisan 2013 / reyan Astroloji/Fallar
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular