Arama

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler - Sayfa 9

Güncelleme: 22 Temmuz 2016 Gösterim: 215.136 Cevap: 130
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
18 Kasım 2008       Mesaj #81
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Basen eriten diyet


Sponsorlu Bağlantılar
guzel2


Uygulayacağınız 6 haftalık diyetle kalça ve basen bölgelerinizdeki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz.

Amerikalı ünlülerin denediği bu diyetle sadece vitrinden izlemekle yetindiğiniz dar pantolonları üzerinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Tabii rakiplerinizi kıskandırıp, partnerinizi büyülemek de cabası... Diyetin amacı Hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu vücudun alt tarafında toplanan yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyete ihtiyaç var.

Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu. Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen ardından da bacaklar geliyor.

Özellikle binici pantolonu olarak adlandırılan kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler tam 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyorlar. Diyet kayısı ve badem müslisi olarak tanımlanıyor.

Müslinin hazırlanışı :Hazırlayacağınız müslinin tadı oldukça leziz. İçeriğinde badem ve kurutulmuş meyveler ve tahıllar kadar pek çok vücudunuza faydalı gıdalar bulunuyor. Ancak hepsi bir araya getirildiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eritip, sizi forma sokuyor.

Hazırlanışına gelince...

2 fincan yulaf tanesi, 2 fincan kırılmış fındık, 1 fincan buğday, 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm, 1 fincan ayçiçek tohumu, 1 fincan badem, 1 fincan ince kıyılmış kuru kayısı Malzemeleri karıştırıp, blenderdan geçirin.

Hazırladığınız karışımı tam 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonda karışımı bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketeceksiniz. Tabii üzerine yarım dilim muz da ekleyebilirsiniz.

Her günkü program

Kahvaltı: Bir porsiyon hazırladığınız müsli, bir fincan süt ve dilimlenmiş yarım dilim muz Saat 11.00: Bir elma
Öğle: Bir porsiyon müsli ve yarım muz
Öğleden sonra: Bir avuç kuru üzüm
Ana öğün: Meyveyle birlikte temel gıdalar
Yatmadan önce: Bir portakal Meyveler: Elma, kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango

ANA ÖĞÜNLER

Pazartesi: Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve
Salı: İki yumurtalı omlet, domates ve rendelenmiş havuçla tüketilecek.
Çarşamba: Bir çay fincanı büyüklüğünde yer tutan spagetti. Bir meyve.
Perşembe: İnce dilimlenmiş bir tavuk göğsü. Haşlanmış havuçla servis yapılacak. Dilerseniz yanına haşlanmış brokoli de alabilirsiniz. Bir meyve.
Cuma: Ton balıklı yeşil salata. Bir adet katı pişmiş yumurta. Bir meyve.
Cumartesi: Bir parça hindi göğsü, mısırla karışık yeşil salata. Bir meyve.
Pazar: 3 dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası ve iki adet haşlanmış patates. Bir meyve.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #82
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Mükemmel görünmek hayal değil!

Sponsorlu Bağlantılar

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler


Güzellik salonlarında zaman ve para harcamadan güzelleşmek sizin elinizde. Evde uygulanabilen basit güzellik önerileri ile kısa sürede kusursuz görünebilirsiniz

Basit güzellik önerilerini uygulayarak, kendinizi bakımlı ve güvende hissedebilirsiniz. Bebek gibi bir cilde, mükemmel vücuda, ışıldayan saçlara sahip olmak sanıldığı kadar zor değil. Evde uygulayabileceğiniz bitkisel maskeler ve doğal bakım ürünleri ile güzelleşebilirsiniz.

Cilt bakımı

Cildinizin bakımı için kozmetik ürünler ve doğal bakım yöntemleri yeterli değildir. Sağlıklı bir cilde sahip olmanın en önemli püf noktası, sağlıklı beslenmedir. Günün ilk ışıklarını sağlıklı bir ciltle karşılamak için düzenli uyku da önemlidir. Ayrıca haftada en az bir kez yüzünüz için cilt tipinize uygun maske hazırlayıp bunu cildinize uygulayabilirsiniz.

Kuru ciltler için

Kuru bir cilde sahip olanlar, özellikle yağlı temizleme sütü kullanmalıdırlar. Nemlendirici özelliği yoğun olan kremleri tercih etmelidirler. 100 gram kırılmış buğdayı krem haline gelecek kadar zeytinyağı katarak mikserde iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Yağlı ciltler için

Üç adet limonun kabuklarını bir çay bardağı suyun içinde yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Kabuklar yumuşadıktan sonra robottan geçirerek püre haline getirin ve temizlenmiş cildinize pamuk yardımı ile uygulayın. Yaklaşık 5 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayıp kurulayın. Arkasından nemlendirici krem sürün.

Karma ciltler için

Bir adet muzun kabuklarını soyup çatalla iyice ezin. İçine bir tatlı kaşığı çırpılmış kremşanti ekleyin. Karışımı cildinize sürüp 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın.

Vücut bakımı

Mükemmel bir vücudun sırrı 3 adımda gizli. Kendinizi gün boyu rahat ve huzurlu hissetmek istemez misiniz? Cevabınız evetse, bunun için vücut bakımını en az haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Peeling yapın

Düzenli olarak uyguladığınız peeling, cildinizi aydınlatır. Peeling ürünüyle dairesel hareketler yaparak nazik bir şekilde baskı uygulayın ve masaj yapın. Ardından ılık suyla temizleyerek durulayın.

Diz ve dirsek bakımı

Banyodan sonra dizlerinizi, ayak topuklarınızı ve dirseklerinizi ovalayın. Ayak bakımının son derece önemli olduğunu unutmayın. Banyodan çıktıktan sonra ayak, diz ve dirseklerinize nemlendirci sürmeyi unutmayın.

Vücudunuzu nemlendirin

Vücut bakımınızı uyguladıktan sonra nemlendiricinizi sürün. Bunu dairesel hareketlerle uygulayın.

Saç bakımı

Zayıf ve bakımsız saçlardan kurtulmak istiyorsanız, öncelikle uçlarından biraz kestirmelisiniz. Saçlarınızın daha parlak ve hacimli görünmesini istiyorsanız evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz saç maskeleri var.

Parlak görünmesi için

1 yumurtanın sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saç diplerine sürüp masaj yapın ve 10 dakika bekleyin. Şampuanla yıkayıp durulayın. Saçlarınızın parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

BAKIMLI GÖRÜNMEK İÇİN

• El ve ayak bakımınızı ihmal etmeyin.
• Her sabah duş almadan evden çıkmayın.
• Çantanızdan deodorantınızı eksik etmeyin.
• Hafif makyaj yapmaya özen gösterin. Kendinizi daha güzel ve güvenli hissedeceksiniz.
• Gün sonunda makyajınızı güzelce temizleyin.
• Her gün duş aldıktan sonra nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin.


HÜRRİYET

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #83
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Genç görünmenin püf noktaları


ofEFPM5ypeBa


Estetik operasyonlar yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırıyor ama genç görünmenin tek yolu bu mu? Yaşınız ne olursa olsun astronomik bedeller ödemeden de alışkanlıklarınızı değiştirerek veya gözden geçirerek genç görünmenin mümkün olduğunu biliyor musunuz?
Giyiminiz, makyajınız ve tavrınızla her yaşta gençliğinizi koruyabilirsiniz, yeter ki siz bunu isteyin. İşte size genç görünmenin püf noktaları…

Siluet…

Önce uzaktan bakıldığında kimlerin genç göründüğünü bir düşünelim… Boyu uzun veya kısa hiç önemli değil; eğer ince bir silüeti varsa, biraz da hareketliyse ve sırtını dik tutabiliyorsa, o kişinin yaşını tahmin etmek zorlaşır. Dolayısıyla, kadın veya erkek olsun, fazla olan her kilosuyla yaşına yaş katar. Genç görünmenin ilk koşulu ince bir silüete sahip olmaktır. İlle de çok zayıf olmak da şart değil, ama çok kilolu olmak insanı hem yaşlandırıyor, hem de yavaşlatıyor…

Canlılık…

Canlılık, yani sağlıklı olmak insanı en azından genç tutar. Kendini oyalamak, hareket halinde olmak sizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştıracağından, yüzünüze de mutlu bir ifade verecektir. Yüzünüzde çok mu kırışık var… Gülümseyin! Genç insanlar bile gülerken yüzleri kırışır. Mutlu bir ifade ve gülümsemeyle yüzünüz kırışsa bile mutsuz bir yüzden daha genç gösterecektir sizi… Bunu da unutmayın: Gülerken yüz adalelerine jimnastik yaptırarak kırışmasını ertelemiş oluyorsunuz. Sanılanın aksine gülmek yüzü kırıştırmaz, kırışmasını önler; somurtmak ise, yüzün sarkmasına yol açar.

Giyim kuşam…

Bilindiği gibi, sportif giysiler erkek veya kadın olsun insanı genç gösteriyor… Üstelik fazla kiloları da gizliyor. Ayrıca jean’ler günümüzde her yerde, zaman kullanılabilir bir giysi olarak kabul ediliyor ve şık modelleri ile insana zengin seçenekler sunuyor. Elbise giymeyi seviyorsanız, sade ve vücuda yakın, eteği fazla uzun olmayan modelleri tercih edebilirsiniz. Kısa etekler, kısa tişörtler de gençlik veriyor insana. Dar pantolon, şık bir tişört ve spor ayakkabılar; kısa etek ve ceket altına az topuklu bir ayakkabı, vücuda yakın bir elbise ve kısa bir ceket ile şirin bir sırt çantası… Örnekler sayılamayacak kadar çok; gençlere bakın yeter!

Renkler…

İşte en önemli konumuza geldik! Giysilerden makyaja ve saçlarınıza kadar seçeceğiniz renkler sizin gençliğinizi ve güzelliğinizi vurgulamalı, sizi soldurup yaşlandırmamalı. Koyu renkler yaşlı gösteriyor insanı. Nedense bizim ülkemizde kadın, erkek renk konusunda biraz cesaretsiziz. Siyah, kahverengi ve gri tonlarıyla oynamayı yeğliyoruz. Kış sezonu geldiğinde vitrinlere hakim olan renkler de bunlar; aynı şekilde makyajımıza da… Bir toplantıya gittiğinizde çevrenizde siyahlara bürünmüş insanlar görüyorsunuz! Oysa renk seçeneğimiz o kadar çok ki, üstelik günümüzde rengin her türlüsünü kullanabileceğimiz bir moda anlıyışı hakim… Açık tonlarla ve pastel renklere asılın. Makyajınızı abartmayın, hafif bir makyaj yapın ama renk kullanın! Bu konuda bir renk uzmanına danışabilirsiniz. Renk analizi yapan uzmanlar giyim renklerini, saç rengini ve ona uyan makyajınızı; giyim tarzınızı ve hatta aksesuarlarınızı bile saptıyarak size rehberlik yapıyorlar.

Saçlar…

Hep kısa saçın insanı genç gösterdiğine inanılır. Kadınlar nedense biraz yaş aldı mı, saçlarını kestirir, hareketli saç modelleri seçer ve alnını da açar. Kahkül çocukluğumuzda kalır. Davetlerde, sahne sanatçılarının saç modelleri uygulanır. Oysa bu ağır modeller genç bir kızı bile yaşından fazla göstermekte… Uzun ve dalgalı ya da dümdüz omuzlara inen saçlar görünümünüze gençlik katar. Kısa saçı seviyorsanız, o zaman kısacık kestirin ve mümkün olduğu kadar da düz bırakın. Kahkül hem alnınızdaki ve iki kaş arasındaki kırışıkları gizler, hem de en azından on yaş gençleştirir insanı. Elbette teninizin rengine uyan, yüzünüzü aydınlatacak ya da bakışlarınızı vurgulayacak bir saç rengi de harika olacaktır.

Tavır…

Eğer hala denemediğiniz bir şeyler kaldıysa yeryüzünde, siz gençsiniz. Ama konuşmaya “… bizim zamanımızda… ” diye başlayanlardansanız, genç görünümünüz konuşmaya başladığınız an biter. Günümüz dünyasına ayak uydurmak için gençleri dinleyin, onların diliyle konuşun ve onlar gibi bakın dünyaya; en azından her an nasihat veren bir yaşlı konumuna getirmeyin kendinizi. Sağlığınızla ilgili konuların üzerine gidin, asla ihmal etmeyin ama bu sorunlar sohbet konusu olmasın. Unutmayın, sağlık sorunlarından söz açmak yaşlılık işaretidir.

Biraz da bakım…

Cilt ve vücut bakımınız çok önemli. Beslenmenizde vitaminleri eksik etmeden cildi dışardan da desteklemelisiniz. Doğal giysiniz olan derinin sağlıklı yaşaması için en önemli ihtiyaçları temizlenmek ve nemlendirilmektir. Sabah akşam cildinizi bir temizleyici ile temizleyip tonikle canlandırın. Doğru seçim çok önemli: Cildinizin seveceği temizleyici ürünleri seçme konusunda parfümerideki satış uzmanından yardım alabilirsiniz. Cildiniz temizlendikten sonra en önemli bakım malzemeniz bir nemlendirici olacaktır. İşte bunlar temel bakım malzemeleriniz. Zaman zaman da bir maske ile cildinizi uyandırıp canlandırabilirsiniz. Cilt mevsim dönümlerinde özel bakımlara gereksinim duyar.


ÖmÜrCeK - avatarı
ÖmÜrCeK
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #84
ÖmÜrCeK - avatarı
Ziyaretçi
Saçlarınızı düzenleyin
Eliniz için kullandığınız, nemlendiricilerden biraz saçınıza sürerseniz uçuşan ve elektiriklenen saçlarınızı yatıştırmış olursunuz. Nemlendiriciyi banyo sırasında sürerseniz saçlarınızı kuruladıktan sonra daha parlak ve canlı olduğunu görürsünüz

Buzlu dudak kremi
Eğer dudak kalemi kullanıyorsanız size önemli bir tavsiye. Kalemi kullanmadan önce buzlu bir kabın içinde bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Ellere süt banyosu
Manikür yapılırken su yerine artık süt kullanılıyor. Ellerinizi en az beş dakika ılık sütün içinde dinlendiriseniz elleriniz ve özellikle tırnaklarınızın güçleneceklerini göreceksiniz.
Farların kullanımı
Eğer farlarınız göz kapaklarınızın üzerinde birikiyorsa kesinlikle yağ bazlı farlar kullanmayın. Yoğun renk pigmentleri içeren pudra farlardan kullanmalısınız. Hafif sedefli farlarda bu konuda çok kullanışlı. Çünkü içeriğindeki sedefli maddeler göz kapağının üzerine yapıştığı için birikme yapmaz.
Mat dudaklar için
Mat rujları seviyorsanız dudak kalemi kullanmalısınız. Böylece dudaklarınız parlamayacak ve çerçeveyi çok fazla taşırmadığınız sürece dudaklarınıza ayrı bir dolgunluk kazandıracaktır. Sadece dudak kalemi ile de dudaklarınıza renk verebilirsiniz. Ama burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var; kalemi dudağınıza dik hareketlerle sürdükten sonra parmağınızla iyice dağıtmalısınız.
Göz makyajı temizliği
Göz makyajınızı temizlerken göz kapağı ve çeversini ovuşturmamalısınız. Bunun için kullandığınız ürünü göz kapağınıza sürdükten sonra bir parça pamukla göz pınarından dışarıya doğru hafif dairesel hareketlerle silin.
Cildiniz parlıyorsa
Cildinizi kurutmadan matlaştırmanız gerekir. Fondöteninizi sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanmalısınız. Ve günlük kremler kullanırken bunların jel olmalarına özen gösterin.
Rejim yaparken göğüsleriniz sarkarsa
Kadınların sıkı bir rejime girdiklerinde kilo vermekten göğüslerinin sarktığı görülür. Bu durumda proteini zengin rejimler yapmalısınız. Böylece elastin ve kolajen lifleri esnekliğini kaybetmemiş olur.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
11 Aralık 2008       Mesaj #85
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kalıcı güzelliğin sırları


egzersiz 1eg


Yenilenmek, tazelenmek ve kalıcı bir güzelliğe sahip olmak o kadar da zor değil. ABD’de kendi alanlarında 5 uzmanın hazırladığı ve büyük ilgi gören “New Life” adlı çalışmada belirtilen teknikleri uygulayarak siz de yeni, taze ve kalıcı güzelliğe sahip olabilirsiniz.

ABD’li uzmanlardan müthiş bir çalışma. Her kadının bakımlı olması gerektiğini belirten ve güzellik uzmanı, psikolog, spor eğitmeni, estetisyen ve antiaging hocasından oluşan bulunduğu 5 kişi, 4 yıl süren araştırmalar sonucunda “New Life” (Yeni Hayat) adlı bir çalışmaya imza attı. Yepyeni bir güzelliğe kavuşmak isteyen kadınların, ABD’de müthiş ilgi gören bu çalışmayı eksiksiz yerine getirmeleri yeterli olacak. Herkesin rahatlıkla uygulayabileceği programda, cilt bakımından estetik operasyonlara, makyaj sırlarından spor egzersizlerine kadar birçok öneri var. Ayrıca anti-aging (geriye yaşlanma) konusunda ve sağlıklı beslenmede de kadınların güzelliğine güzellik katacak bilgiler, bu çalışma kapsamında bulunuyor.

ABD’de birçok kadının bu program sayesinde güzelliğine güzellik kattığını belirten uzmanlar, “Yeter ki, sadece ve sadece onlar için hazırlanan bu çalışmayı dikkatle uygulasınlar. Aynanın karşısında kendisine aşık olmak isteyen kadınlar için, yaklaşık 4 yıl çalıştık. Bir süredir uygulanan formül, ABD’deki bayanlardan tam not aldı” dedi. Gün boyu yapılması gereken, “New Life” programı, uygulanmaya başlanılan ilk günden itibaren etkisini gösteriyor. Genelde iş kadınlarının tercih ettiği bu program, ev hanımları içinde tavsiye ediliyor.

İnce detaylar tamam

Güzelliğine güzellik katmak isteyenler için ilk çalışma egzersiz programı: Farklı tarzları bir araya getiren füzyon yaklaşımı, yemek ve giyimden sonra sporda da moda oldu. “New Life” programının ilk etabını oluşturan bu çalışmada, aerobik ile bisiklet, step ile esneme yapılıyor. Ancak, “Bunları evde yapma şansım yok” diyenler için de bir program bulunuyor.

İşte yapmanız gerekenler:
Geniş bir yer bulun

Evinizin salonunda geniş bir yer ayarlayın. Yere uzanın, kollarınızı başınızın altında birleştirin. Sonra, sol bacağınızı hafifçe bükerek sağ bacağınızı onun üzerine atmaya çalışın. Vücudunuzun üst kısmını sağ dirseğiniz sol dizinize değecek kadar hafif hafif yukarı doğru kaldırın. Tekrar eski pozisyonunuza geri dönün. Bu hareketi 15 kez yavaş yavaş tekrarlayın. Daha sonra aynı egzersizi diğer bacağınızla yapın. Bu hareketleri uygularken, vücut kaslarınızı fazla zorlamamaya dikkat edin.

Göğüslere dikkat

Dik bir şekilde durun, dizleriniz hafifçe bükülü olsun. Dirseklerinizi göğüs hizasında olacak şekilde birleştirin ancak kendinizi fazla zorlamayın. 1 kg. ağırlıkla çalışmanız gerekiyor. Dirseklerinizi birbirinden ayırmadan kollarınızı öne doğru kaldırın, sonra yine göğüs hizasına getirin ve yavaş yavaş aşağıya indirin. Aynı hareketi en az 15 defa tekrarlayın.

Sırtınız forma girmeli

Dizleriniz hafifçe bükülü olacak şekilde dik olarak durun. Kollarınızın başınızın iki yanı da dik bir açı oluşturmasına dikkat edin. Dirseklerinizi de dışarıya bakacak şekilde açmayı unutmayın. Şimdi kollarınızı göğüs hizasında birleştirin ve açın. Kollarınızı aşağıya sarkıtmamaya ve kollarınızın üst kısımlarının yere paralel olmasına dikkat edin. Bu egzersizi 15 kez tekrarlayın.

Kalçanıza özen gösterin

Üzerinde durduğunuz bacağınızı dizinizden hafifçe bükün, diğerini ise ayak parmak uçlarınız yere bakacak şekilde geriye doğru yavaş yavaş uzatın. Karnınızı ve kalçalarınızı gererken, kollarınızı hafifçe geriye doğru itin ve vücudunuzun yakınında kalmalarını sağlayın. Gerideki bacağınızı gergin bir şekilde yavaşça yukarı kaldırın. Sonra eski pozisyonunuza döndürün.

2. gün

Her iki elinize 1 kg ağırlığında dambıl alın… Dizlerinizi kırmadan, bedeninizin üst kısmının yerle 90 derece açı yapın. Ağırlıklarla beraber dirseklerden kırıp, bel hizasına kadar kaldırın. Hareketi, 12 kez olmak üzere 2 set tekrarlayın.

Sırt üstü uzanın, iki yana açtığınız kollarınızı kırmadan, ağırlıklarla birlikte indirip kaldırın. Hareketi, 12 kez olmak üzere 2 set tekrarlayın.

Ağırlıkları, kollarınızı iki yanda açık biçimde kırarak omuz hizanızda tutun. Daha sonra başınızın üzerinde birleştirip, yine serbest bırakın. Bu hareketi, 12 kez olmak üzere 2 set halinde tekrarlayın.

Yüzünüz yere gelecek şekilde uzanın, ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Sadece bedeninizin üst kısmıyla, yerden bir miktar kalkıp tekrar yatın. Hareketi, 15 defa olmak üzere 3 set tekrarlayın.

3. gün

Egzersiz süresini 40 dakikaya çıkartın.

4. gün

Birinci günün hareketlerini tekrarlayın.

5. gün

İkinci günün hareketlerini tekrarlayın.

6. ve 7. gün

Daha çok kalori yakmanızı sağlayacak, daha hareketli egzersizler yapın. Basketbol, step, hızlı tempoda yürüyüş.

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
15 Aralık 2008       Mesaj #86
karayel - avatarı
Ziyaretçi
En seksi 10 tarz

Kadınların bir türlü vazgeçmediği erkeklerin ise seksi bulduğu tarzları merak ediyor musunuz?

Bazı trendler o kadar tutuldu ki, büyük olasılıkla önümüzdeki sezonda aynı güzellik akımlarını takip edeceğiz. İşte bu trendlerin önde gelenleri.

1. Kedi gözler

Özelliği: Ünlülerin makyözü Matin, sadece dokundurulmuş etkisi verilen bir eyeliner’ın yüzünüzü vurguladığını belirtiyor.

Uygulama: Üst kirpiklerin diplerine krem bazlı bir eyeliner çekin. Çektiğiniz bu çizgiyi bir santimetre kadar dışarıya taşırarak, ucunu kaşınıza doğru kalkık halde bırakın. Yumuşak renklerde göz farları ve siyah bir maskara ile görünümünüzü tamamlayın.

2. Yandan atkuyruğu

Özelliği: Saç uzmanı Ken Paves, eskiden at kuyruğunun saçın cansızlığını saklamak için yapıldığını söylüyor. Ancak günümüzde yandan toplanan bir at kuyruğu taze ve seksi bir görünüm kazandırıyor.

Uygulama: Sabitleyici bir saç jölesi kullanın. Ardından saçınızı kulağınızın altında toplayın ve lastik bir bant ile tutturun. Çok fazla derli toplu görünmemesine dikkat etmelisiniz.

3. İpeksi dalgalar

Özelliği: Herbal Essencesin stilisti Ashley Javier, bu harika dalgaların parlak göründüğünü ve her erkeğin dokunmak isteyeceği kadar yumuşak ve baştan çıkarıcı olduğunu belirtiyor.

Uygulama: Nemli saçınıza köklerinden ucuna kadar hacim veren bir köpük uygulayın. Saç kurutma makinesiyle kuruttuktan sonra, tutamlarınızı kıvırın ve dalgaları hafifçe tarayın.

4. Kısa küt saç

Özelliği: Ünlülerin saç stilisti Oscar Blandi, kısa ve küt olan bu modern saç kesiminin yanakları ve gözleri ortaya çıkardığını belirtiyor.

Uygulama: Saçınızın tepesini hafifçe kabartarak dağınık bir hava verebilirsiniz. Elektriklenmeyi önlemek için yumuşatıcı bir sprey uygulayın.

5. Frambuaz renkli dudaklar

Özelliği: Makyöz Rachel Goodwin, frambuaz renkli dudakların yüze ciddi ama abartısız bir ifade kattığını söylüyor.

Uygulama: Solmasını veya tamamen silinmesini engellemek için rujunuzu uygulamadan önce dudağınıza kompakt fondöten uygulayın. Rujunuz dağılırsa, kapatıcı bir kalem ile düzeltebilirsiniz.

6. Kalın kaşlar

Özelliği: Ünlülerin makyörü Tim Quin, güçlü bir ifade verilmiş kaşların yüzü çerçeveleyeceğini, böylece çevrenizdekilerin ilgisini üzerinize çekebileceğinizi belirtiyor.

Uygulama: Kaşlarınızı daha dolgun göstermek istiyorsanız, kaşlar için özel üretilen renkleri kullanmalısınız. Köklerinizden bir ton daha koyu renk bir farı, kaşlarınızın kalın kısmına sürün. Daha açık bir rengi de incelen şeffaf bir kaş jeli ile kaşlarınızı düzeltin.

7. Metalik gözler

Özelliği: Makyaj uzmanı Mally Roncal, metal bazlı göz farlarının da dumanlı gözler kadar bakışları üzerine çekebileceğini hatırlatıyor.

Uygulama: Simleri sabitlemek için göz çevrenize kapatıcı uygulayın. Ardından göz kapağınıza parlak bir renk sürün. Gümüş tonları açık renklerde göze çarparken, koyu tonlar bronz rengi ortaya çıkartır.

8. Dağınık Tutamlar

Özelliği: Ünlülerin kuaförü Ted Gibson, doğal halde değişik yönlere taranmış gibi duran saç uçlarının müthiş seksi bir hava kattığını söylüyor.

Uygulama: Bu dokuyu nemli saça hacim veren bir şekillendirici ile elde edebilirsiniz. Saç kurutma makinesiyle kuruttuktan sonra bazı tutamlarınızın ucunu yuvarlak bir fırça ile kıvırın. Geri kalanları olduğu gibi bırakın.

9. Flörtöz kaküller

Özelliği: Kuaför Byron Williams, ister yana yatırılmış olsun, ister ortadan ayrılmış, kakülün yüzü ön plana çıkaracağını vurguluyor.

Uygulama: Kendinize en çok yakıştırdığınız saç şeklini bulmak için ıslakken saşlarınızla bir süre oynayın ve sonrasında büyük bir fırça yardımıyla onları kurutun. Elektriklenmeyi ve kabarmayı önlemek için saç uçlarınızı yumuşaklık katan şekillendirici bir serum ile şekillendirin.

10. Işıldayan cilt

Özelliği: Dünya çapında renk yöneticisi olan Jillian Dempsey, ciltteki hafif parlaklığın herkese çekici bir ışıltı kazandıracağını söylüyor.

Uygulama: Önce cildinizi yumuşatmak için renkli bir nemlendirici kullanın. Parmaklarınızı kullanarak pembe renkli bir krem allığı yanaklarınıza uyguladıktan sonra, üzerine dore renklerde bir pudra sürebilirsiniz.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
15 Aralık 2008       Mesaj #87
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Çantanı doğru seç!

Çanta, kıyafeti tamamlayan en önemli aksesuarlardan biridir. O yüzden araştırarak, kendine uygun şık ve kullanışlı bir çanta seçmelisin.

Çanta alışverişini yaparken, ilk gördüğün çanta yerine mümkün olduğunca çok seçenek gördükten sonra karar vermelisin. Çantayı bir jean alıyor gibi deneyip; ayna karşısında nasıl göründüğüne bakmalısın. Alacağın çanta bir sonraki sezon demode olabileceği için trendy modellere bir sürü para yatırmana gerek yok. Seçeceğin çantanın fonksiyonel olmasına da dikkat etmelisin. Ayrıca üzerinde durulması gereken en önemli noktalardan bir diğeri de çantanın vücut ölçülerinle doğru orantılı olması...

Örneğin; büyük boy ve yumuşak deriden yapılan yuvarlak hatlı çantalar, ince ve uzun kişilerde güzel durur. Kısa ve minyon biriysen, dikdörtgen bir el çantası sana daha uygun olacaktır. Genel olarak şu kurala uyabilirsin; vücut şeklin ne kadar yuvarlak hatlıysa, çantanın şeklinin daha kalıplı olmasına özen göstermelisin. Çantanın boyunun da nasıl olduğu çok önemli. Eğer çantan basende bitiyorsa, basenini daha geniş gösterebilir. En çekici çanta boyu, genellikle belde biten çantalardır. Bu boydaki çanta, beli daha ince gösterir.

Minyon tipler küçük boy çantaları tercih etmeli

Minyon tipler için çantanın boyutu çok önemlidir. Minyon tipliysen senin için büyük boy çantanın uygun olmadığını söylemek lazım. Yeni sezonun modası dev boyutlar olsa da bu modaya çok özenmemen gerektiğini belirtelim. Büyük çantalar, vücudunla orantısız duracaktır. Çantanın ölçüleriyle boyunun ters orantılı olması gerekir; senin için en uygun çanta boyu, küçük olanlar. Üstelik yeni sezonda portföy tipi el çantaları çok moda. "Elimde çanta taşımaktan hoşlanmam" diyorsan, küçük boy omuzda biten çantaları da tercih edebilirsin. Bunların da farklı renk ve model seçenekleri var.
Büyük bedenler hobo tipi çantaları tercih etmeli

Senin vücut ölçün için en uygun çanta tipi, eni geniş olan 'hobo' tipi çantalar. Yani yumuşak deriden, büyük ve geniş olan heybe tipi çantalar. Bu tip modeller vücut ölçülerinle orantılı duracaktır. Uzak durman gereken çantalar ise küçük boyda olanlardır. Çünkü seni küçük çantalar daha da geniş gösterecektir. Ayrıca kola asılan uzun saplı çantalar da seni olduğundan daha geniş gösterir. Kullanacağın çantanın sapının da kısayla orta boy arasında olmasına özen göstermelisin. Ayrıca son olarak aynaya baktığında, çantan kıyafetine de uyuyorsa, doğru çanta seçmişsin demektir.
Yuvarlak hatlı kişiler kısa saplı çantaları tercih etmeli
Basenlerinle dikkat çekmek istemiyorsan, uzun saplı çantalardan kaçınmalısın. Elde taşınan, kısa saplı modeller senin için uygun olacaktır. Böylece vücudunun alt bölgesine dikkat çekmemiş olursun. Ayrıca hobo modeli yumuşak çantalar da senin ölçülerin için uygun. Uyman gereken en önemli kural, çok büyük ya da çok küçük boydaki çantalardan uzak durman gerektiği...
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
10 Ocak 2009       Mesaj #88
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Cildinize doğal kış bakımı


phpnuke

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler
Kışın olumsuz etkenleri cildin yıpranmasına yol açıyor. Bu yıpranmayı önlemek için evde bulunan malzemelerle mucize yaratmaya ne dersiniz? Sirke, bal ve kille doğal maskeler hazırlayıp cildinizi kış kâbusundan kurtarabilirsiniz. Kış aylarında cilt ekstra bir bakım istiyor. Soğuk ve rüzgârlı hava cildin kurumasına yol açarken, kapalı mekânlardaki kirli hava ise cildin gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engelliyor. Cilt, mat bir görünüm kazanıyor ve olumsuz dış etkenlere karşı mücadele edemiyor. Yaşlanma etkileri artarak kırışıklıklara davetiye çıkarıyor. Kış aylarında cildinize özen göstermelisiniz. Çünkü cildin yaşlanmasının nedeni yaşın yanı sıra dengesiz beslenme ve olumsuz dış etkenler.





Balık, ceviz, soya, su...
Cildin yaşlanmasını önlemek için öncelikle beslenme alışkanlığınızın balık, sebze ve su ağırlıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Günde en az 1.5 litre su için. Bunun yanı sıra E ve C vitaminli meyve ve sebze sularını bol bol içebilirsiniz. Cildin dış etkenlere karşı savunma gücünü artıran balığı haftada üç kez yemeye özen gösterin. Posalı yiyeceklerle (soya, fasulye, bezelye gibi) cildinizin yaşlanmasını durdurun. Soya, içeriğindeki doğal östrojen sayesinde cildin her dem genç kalmasını sağlıyor. Omega 6 içeren ceviz, fındık, badem ve ay çekirdeği cildi nemlendirip besliyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.
Konserve yiyecek ve şarküteri ürünlerinden uzak durun. Sigara içmeyin.
Bu arada kil, bal ve sirkeyi kış güzelliğiniz için mutfağınızdan eksik etmeyin. Kili baharatçıdan ya da doğal ürünler satan dükkânlardan temin edebilirsiniz.


SİRKE İLE GÜZELLİK KÜRÜ
Sirke, cildin dış yüzeyini ölü hücrelerden arındırıp elastiki liflerin üretimini artırıyor. Soğuk hava nedeniyle yıpranan cilde esneklik ve yumuşaklık kazandırıyor. 30'lu yaşlardan sonra cilt hücrelerinde yenilenme işlevi yavaşlamaya başlıyor ve cilt, elastikiyetini kaybedip kırışıklıklara davetiye çıkarıyor.


Derinlemesine temizlik
7-8 damla sirkeyi yarım çay bardağı tatlı badem yağı veya zeytinyağına ilave edip karıştırın. Akşamları yatmadan önce 1 ay boyunca haftada birkaç kez cildinize sürün. Antioksidan etkili bu sirkeli karışım hücreleri koruyor.


Aknelere karşı tonik
Küçük bir şişeyi gül yapraklarıyla doldurun. Üzerini örtecek kadar sıcak su doldurun. Ağzını kapatıp 2 gün bekletin. Süzüp 1 kahve fincanı sirke ilave edip karıştırın. Bir parça pamuğu karışıma batırıp cildinize yedirerek sürün. Kuruyuncaya kadar birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın.


KİL İLE GÜZELLİK KÜRÜ
Kış aylarında cildinizi haftada bir uygulayacağınız besleyici killi maskelerle koruyun. Kil, cilt kızarıklığını giderip cilde pürüzsüzlük kazandırıyor.


Besleyici maske
Kil zengin içeriği ile cildi besliyor. Kil maskesi için 1 avuç kili 2 çorba kaşığı ılık su ve birkaç damla zeytinyağı ile sulandırıp, göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Eğer cildiniz yağlı ise karışıma birkaç damla limon suyu ilave edin. Eğer kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyip ılık su ile durulayın.


Kırışıklıkları önleme veya azaltma
Papatya ve adaçayı özü ile zenginleştirilmiş kil maskesini göz çevresi hariç temizlenmiş cildinize sürün. 10-15 dakika bekletip ılık su ile yıkayın. Cildinize nemlendirici krem sürün.


Kahverengi cilt lekeleri ve kızarıklıkları hafifletme
Cilt lekelerini gidermek için kil maskesi etkili bir yöntem. Ancak bu kez maskeye yabanmersini püresi ilave etmelisiniz.


Ölü hücreleri arındırma
Özellikle beyaz kil ciltteki ölü hücreleri arındırıcı özellikler içeriyor. Beyaz kili biraz su ile yumuşatıp koyu bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç yüzünüze ve boynunuza sürüp 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Yumuşak bir havlu ile tampon yaparak kurulayın.


Sivilceleri temizleme
Sivilceleri sıkmayın, kurumasını bekleyin. Beyaz kil maskesine 2 damla limon suyu ve 2 damla zeytinyağı ekleyip karıştırın. Akşam yatmadan önce pamuklu kulak çubuğunu karışıma batırıp sivilcelerin üzerine hafif bastırarak maskeyi yedirin. Bir süre bekleyip cildinizi yıkayın.



BAL İLE GÜZELLİK KÜRÜ
Bal, cilde yumuşaklık ve parlaklık veriyor. Cildiniz yorgun görünüyorsa tazelemek için bal ile bir güzellik kremi hazırlayabilirsiniz.



Yumuşacık kadifemsi bir cilt için
Göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza bal sürüp 10 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayıp havlu ile kurulayın.


Cildi canlandırma
1 çorba kaşığı balı rendelenmiş 1 elma ve ezilmiş 1 muzla karıştırıp göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün.
15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın ve havlu ile kurulayın.




Kırışıklıklara karşı
1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı bal ve 2 çorba kaşığı suyu bir kapta krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.


Cildi sıkılaştırma
1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı badem yağı (sızma zeytinyağı da olabilir), 1 çorba kaşığı bal ve mercimek büyüklüğünde tereyağını bir kaba alıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürüp 5-10 dakika bekleyin.
Ilık suyla yıkayıp durulayın ve ılık havlu ile tampon yaparak kurulayın.




Ergenlik sivilcelerine karşı
1 kahve fincanı bal, 1 poşet yeşil çay ve 1 ampul C vitaminini robotta krem haline gelinceye kadar ezin. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.




Cildi besleyici ve gençleştirici maske
2 çorba kaşığı bal ile 2 çorba kaşığı pirinç ununu karıştırın. Ayrı bir yerde kar halinde çırpılmış yumurta akını ilave edip karıştırın. Maskeyi göz çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza sürüp 10 dakika bekletin. Ilık suyla durulayıp kurulayın.

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
29 Ocak 2009       Mesaj #89
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kusur kapatan hileler

Makyaj yaparken kullanılan belli kurallar ve yöntemler vardır. Açık Renkler hatları ön plana çıkartır, koyu renkler geri plana atar.

Açık renk olarak şeffaf pudra, koyu renk olarak pudra veya allık kullanılabilir.

Burun ile dudak arası uzun ise : Bu uzunluğu geri plana alabilmek için burun ile dudak arasını boyamalısınız.

Burun ile dudak arası dar ise : Çok dar olan bu bölgeyi ön plana çıkarmak için açık renklerle boyamalısınız. Burun
Düzeltme Teknikleri
Küçük Burun : En ideal burun şeklidir. Fakat yüzde kaybolacak, dengeyi bozacak kadar küçük ise ve gözler iriyse burunu ön plana çıkarmak gerekir. Bunun için de burun kemiği ve kanatlarını tamamiyle açık renk fondoten ve pudra uygulamalısınız.

Düz ve Kısa Burun : Bu tip burunlarda burnun bitimine ve iki kaşın arasına açık renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede burun biraz daha uzun görünür.
Uzun Burun : Burnun uzun olan alt uç kısmına koyu renk fondoten ve pudra ile gölge yapılarak uzunluk geri plana alınır.

Burnunuzu uzun buluyorsanız; Kaş başlarınızın burna çok yakın olmamasına dikkat edin. Burun kökü ve ucuna gölgeleme yapın. Alnınızı ve çenenizi çıkık göstererek burnu daha önemsiz kısalıkta olduğunu vurgulayabilirsiniz.

Kemikli Burun : Burundaki kemiğin üzerine koyu renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede koyu renkle kemikli kısım geri plana alınır.

Büyük Burun : Bu tip burunlarda, koyu renk fondoten ve pudra ile burun şekli yeniden belirlenir. Gözlerden başlayarak, burnun iki yanına inen gölgeler burun kanatlarına dağıtılır. Burun daha ince ve zarif gözükür.

İşte size bir kaç tüyo...
Burnu kısaltmak için uç kısmını gölgeleyin ama allık ile kırmızı fırça vuruşu burnu daha şiş gösterir unutmayın. Burnunuza yaptığınız gölge oyunlarını güneş ışığında kontrol etmeden dışarı çıkmayın, eliniz alışıncaya kadar leke yapabilirsiniz. Makyaj profesyonelliği zamanla olur.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
2 Şubat 2009       Mesaj #90
karayel - avatarı
Ziyaretçi
4 dakikada 4/4'lük makyaj

Hazırlanma işini son dakikaya bırakanlardansanız bu öneriler sizin için... İşte 4 dakikada kusursuz makyajın sırları

Ten

Cildiniz donuksa kayısı ve bej tonlarında bir makyaj altı sürün.

Gözaltlarınızda morluklar, yüzünüzde sivilce ve kızarıklıklar varsa mutlaka bir kapatıcı (concealer) kullanın. Rengi cildinizden bir ya da iki ton açık olmalı. Kapatıcıyı parmaklarınızla cildinize iyice yedirin.

Fondöteninizi uygulayın. Fondöten rengini cildinizle ayni tonda veya yârim ton daha açık seçin.

Büyük bir fırça ile pudranızı ve allığınızı sürün.

Göz

Üst göz kapağınızın tamamına göz farını sürün.

Gözleriniz koyu renk ise ideal far renkleriniz bej ve sedef tonlarıdır. Açık renk gözlerde her renk rahatlıkla kullanılabilir. Gri, siyah ve kahverengi derin bir bakış; mavi ve yeşil tonları ise daha genç bir görünüm verir.

Gözleriniz büyükse göz içine, küçükse kirpik diplerinden kalem çekin. Pamuklu çubuk ile çizgiyi dağıtıp gölgelendirin.

Kirpiklerinizi tarayın ve iki kat rimel sürün.

Dudak

Dudak kalemi kullanıyorsanız, rujunuza uygun bir renkle dudaklarınızı çevreleyin.

Fırça ile rujunuzu sürün. Dudaklarınızın tam ortasına bir parça parlatıcı ekleyin.

Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
4 Nisan 2013 / reyan Astroloji/Fallar
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular