Arama

Orhan Cem Çetin

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 6 Aralık 2006 Gösterim: 3.785 Cevap: 1
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
6 Aralık 2006       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
1960 İstanbul'da doğdu. Güz 2001 döneminden beri aralıklarla Bilgi Eğitim’de ders vermiş olan Orhan Cem Çetin 20’nin üzerinde fotoğraf sergisi açmıştır. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Fotoğraf ve Video Programı’nda öğretim görevlisi olan Çetin, çevirmenlik, fotoğraf editörlüğü ve fotoğraf yazarlığı da yapmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Kişisel Sergiler:
2002 Yaklaş! Atatürk Kültür Merkezi, Izmir
2001 Bilet, digital ortamda dönüştürülmüş fotografik görüntüler IMKB Sanat Galerisi İstanbul
1999 Düşdeğirmeni - Fotoğraf/metin sergisi (Hayalet Gemi işleri], Taksim Sanat Galerisi, İstanbul 1997 Böyle Fotoğraflar Yok - Fotoğraf tasvirleri / metin sergisi, Fıklisia Sanat Merkezi, Gümüşlük, Muğla
1995 Çalıntı Düşler, dijital ortamda dönüştürülmüş fotografik görüntüler, Bilişim Kurultayı kapsamında, Hyatt Regency Hotel, İstanbul

Grup Sergileri:
2002 Sondaj, Kürator: Lngin Özendes, Pamukbank Fotoğraf Galerisi, İstanbul
2002 Koridor, KüratonAhu Antmen, Marmara Üniversitesi GSF,İistanbul
2000 Ütü Masası (Öykü Potuoğlu, John Cook ve Figen Evren ile) performans / video yerleştirme, Dulcinea, İstanbul
1999 Ayak Takımı (Öykü Potuoğlu ve John Cook ile) performans / video yerleştirme, ODTÜ Çağdaş Dans Günleri, Ankara
1996 İnançların Buluştuğu Kent: istanbul Kürator: Amclie Edgü, Milli Reasürans Sanat Galerisi, İstanbul
Alıntıdır

Biyografi Konusu: Orhan Cem Çetin nereli hayatı kimdir.
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
6 Aralık 2006       Mesaj #2
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
1995 yılında, LOGO Yazılım'ın desteği ile Bilişim Kurultayı için hazırlanmış olan bu sergiyi oluşturan fotoğraflar, geleneksel fotoğraflama yöntemleri kullanılarak elde edilmiş görüntülerin bilgisayar ortamında işlendikten sonra tekrar geleneksel fotoğraf malzemesine iade edilmesiyle ortaya çıkmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
Her fotoğraf, hayali bir kişinin farklı uykularında gördüğü düşlerden birini temsil etmektedir. Düşlerin bilinen sembolik yapısı nedeniyle, aynı yüzey üzerinde bir araya getirilmiş farklı görüntülerin her birinin neye ya da nelere gönderme yaptığı ve hangi sırayla görüldüğü belirsizdir. Bunu kesin olarak bilme şansına sahip olan yegane kişi ise düş sahibidir. Bu nedenle, fotoğrafçının da izleyiciye daha fazla açıklama yapma olanağı bulunmamaktadır ve her izleyicinin her düşü farklı bir biçimde yorumlaması kaçınılmazdır ve öngörülmüştür.

Bu birleşik ve sonradan renklendirilmiş görüntülerin bitirilmesinde IBM PC uyumlu bir bilgisayar, Windows altında çalışan çeşitli fotoğraf işleme yazılımları ve 35 mm renkli negatif çıkışı için ise Polaroid CI-5000 Digital Palette Film Recorder kullanılmıştır.

Fotoğrafların kendilerinden de hissedilebileceği gibi, bilgisayar ortamına bu çalışmada yaratım sürecindeki hızlı karar değiştirebilme, karardan geri dönme ve maliyetsiz deneme-yanılma gibi yeni olanakların sağladığı ek yaratıcılıktan yararlanabilmek ve bu ortama özgü yeni görsel tatları kullanabilmek için başvurulmuş ve bilgisayara günümüze ait herhangi bir fotoğrafçılık aleti gibi davranılmıştır.

Kostüm ve makyaj, fotoğraflarda görülen Devlet Tiyatrosu sanatçısı Merih Atalay'a aittir. Düşlerin kurgulanmasında fotoğrafçı ve modeli ortak çalışmıştır.

Ad:  caldu01.jpg
Gösterim: 251
Boyut:  23.2 KB Ad:  caldu02.jpg
Gösterim: 252
Boyut:  10.9 KB

Ad:  caldu03.jpg
Gösterim: 255
Boyut:  25.5 KB Ad:  caldu14.jpg
Gösterim: 246
Boyut:  28.1 KB


Benzer Konular

2 Ağustos 2015 / estudiantes Sinema tr
1 Ağustos 2008 / estudiantes Sinema tr
25 Kasım 2006 / BARIŞ Müzik tr
29 Eylül 2010 / LaSalle Müzik tr
25 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr