Arama

Affan Yatman

Güncelleme: 23 Ekim 2009 Gösterim: 2.490 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Ekim 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Affan Yatman

Sponsorlu Bağlantılar

affanyatman

Affan Yatman:
Doğumu: 1945, Karamürsel
Ölümü: 25 Temmuz 2008, Ankara
Ödüllü Mimar.

1970 yılında Ankara Zafer Mühendislik Mimarlık Yüksek Okulu'ndan mezun olarak 1978 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi' Restorasyon Anabilim dalında yüksek lisans ile eğitimini tamamladı. 1972 yılında meslektaşı Nesrin Yatman ile evlendi. Aynı yıl birlikte kurdukları serbest mimarlık bürosunda çalışmalarına başladı.

Gerek restorasyon gerekse mimari projelerin tasarlanması, yönetilmesi ve diğer disiplinler arası koordinasyon ile şantiye uygulamalarının denetiminde çalışmıştır.. Türkiye'de, Rusya ve Tataristan'da rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ve bunların uygulama denetimlerinin yanısıra, konutlar, spor yapıları, idari binalar ve hastaneler gibi yapıların mimari proje tasarim yönetiminde görev almıştır.

Mimari proje yarışmalarında 7 birinci ödül olmak üzere 25'in üzerinde ödül ve mansiyon kazanmış, ayrıca mimari proje yarışmalarında asli juri üyesi olarak görev yapmıştır.Katıldığı yarışmalarda 25'ten fazla ödül kazandı. En bilinen yapıtı, Kızılay İş Merkezi'dir. Meslek yaşamı süresinde çeşitli dönemlerde Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi, ADMMA, Bilkent Üniversitesi, Trakya Üniversitesi'nde de öğretim görevlisi olarak çalıştı. Rusya ve Türki cumhuriyetlerde çeşitli eserler yarattı. Affan Yatman, Türk Serbest Mimarlar Derneği üyesiydi. 1998–2000 dönemi TSMD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Ödülleri:
  • Türk Serbest Mimarlar Derneği, Onur Ödülü, 2005
Yazıları:
  • Alexandrovsky Pasajı Restorasyonu Kazan, Tataristan (Mimar (TSMD), 12-1997
  • Ülkü Angılı Evi, OR-AN Ankara (Mimar (TSMD), 04-1997
  • Söyleşi: Osmanlı'dan Bugüne Hükümet Konakları, (Mimarlık, 05-1984)

Kaynak: Vikipedi, Arkitera

Biyografi Konusu: Affan Yatman nereli hayatı kimdir.