Arama

Bennu Gerede

Güncelleme: 10 Mart 2013 Gösterim: 3.032 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Mart 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Bennu Gerede

Sponsorlu Bağlantılar
sanatvesenveben
Kişisel Bilgileri
İsim: Azize Bennu Gerede
Doğum tarihi: 30.08.1971
Doğum yeri: İstanbul
Eğitimi: Parsons Fotoğraf
Resmi Web Sitesi: Bennu Gerede.com
Bennu Gerede 30 Ağustos 1971′de İstanbul’ da doğdu. Eğitimini Parsons School of Art’ta tamamladı.

Parsons’ta fotoğrafçılık eğitimi alan ve ardından da Türkiye’ye dönerek fotoğrafçılık işine soyunan Bennu Gerede, yönetmen-senarist Canan Gerede’nin kızı. Kurtuluş Savaşı gazisi, eski büyükelçi Binbaşı Hüsrev Gerede’nin torunu, Dr. Selçuk Gerede’nin kızı. Nişantaşı’nın o meşhur caddesinin adı, dedesinin adını taşıyor. Annesi Canan Gerede New York doğumlu. Yurt dışında sanat eğitimi almış bir isim.

Atatürk’ün silah arkadaşı olan dedesi Hüsrev Gerede ve babası ise dünyanın en centilmen erkeklerinden biri olan merhum Dr. Selçuk Gerede’dir. Nişantaşı’nda bulunan Hüsrev Gerede Caddesi dedesi‘nin ismini yaşatmaktadır. Bennu Gerede dünyanın bir çok ülkesinde fotoğraflarını sergilerken, birkaç filme rol alarak en iyi oyuncu ödülü almayada hak kazanmıştır. 4 oğlu olan Gerede, İstanbul’da yaşayıp hala fotoğrafçılıkla uğraşmaktadır.

Bennu Gerede’nin ikizleri de dahil olmak üzere tam dört oğlu var. Şimdilerde profesyonel fotoğrafçı olarak İstanbul’da yaşıyor. Bennu, bugüne kadar biri konuk oyuncu olmak üzere dört filmde ve bir dizide rol aldı. Oyunculuğa ilk adımını 1989 yılında TRT için çekilen “İz Peşinde” dizisinde canlandırdığı Füsun karakteriyle atan Gerede’nin ilk sinema filmiyse, 1991 yılında çekilen, yönetmenliğini ve senaristliğini Ersin Pertan’ın yaptığı” Kurt Kanunu” oldu.

İkinci filminde Kadir İnanır ile başrolde yer alıyordu ve bu film, yönetmeni olan annesine Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü getirdi. Senaryosunu da Canan Gerede’nin yazdığı film, 1980’lerin kült ismi BERGEN’in hikayesini yeniden gündeme getirmişti. 1997 yılında Ağır Roman’da konuk oyuncu olarak yer alan Gerede, 1999 yılındaki Parçalanma’da da yer aldı.

Filmografi
Bergen’in hikayesi – 1980 – Film
İz Peşinde: 1989 – TRT
Kurt Kanunu:1991
Parçalanma: 1998 – Sol Jensen
Ağır Roman: 1997 – Konuk Oyuncu-Fotoğrafçı
Aşk Ölümden Soğuktur: 1994 – Belgin
Kurt Kanunu: 1991
İz Peşinde: (TV Dizisi) 1989 – Füsun


derlemedir....



Biyografi Konusu: Bennu Gerede nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

24 Haziran 2011 / estudiantes Sinema tr
24 Ağustos 2011 / Daisy-BT Siyaset tr