Arama

Louis Reard

Güncelleme: 13 Ocak 2008 Gösterim: 8.034 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Mart 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Louis Reard
04072006085037 223 196096bik
Louis Reard'ın yeni tanıttığı deniz giysisine verdiği isim aslında bir nükleer protestosuydu


Sponsorlu Bağlantılar

Fransız modacı Louis Reard, 1946 yılında iki parçalı mayoyu tanıttı. Mayonun adı, ABD'nin atom bombası denemeleri yaptığı Pasifik'teki Bikini Adası'ndan geliyordu.


Bazı çevrelerin asma yaprağından beri dünyanın en devrimci giysisi olarak tanımladığı bikini, ilk olarak 1946 yılında Franszı modacı Louis Reard tarafından tanıtıldı.

1946'daki çıkışında skandal yaratan izlenimini artık kaybetmiş olsa da kadın giyiminin vazgeçilmez parçası haline gelen bikini, çekiciliğini ve cazibesini hala koruyor.

Mayonun tarihçesini kaleme alan Franszı yazar Olivier Saillard bikiniyi şöyle tanımlıyor: "Mayoların en sadesi ve en küçüğü. İplerle bir mayoyu oluşturan dört adet üçgen."

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyanın en küçük mayosunu yaratmaya girişen Louis Reard'ın icadı, Paris'teki Molitor havuzunda tanıtıldı.

Tanıtımı yapmadan beş beş gün önce, Büyük Okyanus'taki Bikini Adası'nda ABD'lilerin nükleer denemesine atfen de yeni tanıttığı deniz giysisine bikini adını verdi.

Saillard, o zamanlar bikiniyi tanıtmayı hiçbir mankenin kabul etmediğini söylüyor. "Bu kadar küçük bir mayo bir skandaldı" diyor ve bir dansözün bikiniyi tanıtmayı kabul ettiğini belirtiyor.

Saillard, "iki parçalı mayolar 1930'lu yıllarda da vardı, ama var olmayan bu kadar küçük parçalardı. O zamanlar karnın bu kadar aşağısına inilmemiş, kalçaları örten parçalar bu kadar küçültülmemişti" diyor.

"Vatikan'ın hemen kınadığı bikini, uzun yıllar skandal yarattı. Fransa'daki bazı belediyeler bile bikiniyi yasaklamıştı" diyen Saillard, bikininin zaferinin kadınların statüsünün değişimine eşlik ettiğini belirtiyor.

Saillard ayrıca, skandallar yaratan bikininin normalden daha ince bir beden gerektirdiğini, kadını bir cazibe objesi haline getirmekle birlikte, çok daha özgür ve kendi kendinin efendisi bir kadına hitap ettiğini söylüyor.

1950'li yılların sonunda sinema, yürekleri hoplatan Brigitte Bardot, Ursula Andress ya da Raquel Welch ile birlikte bikininin başarısına katkıda bulundu ve bikini plajların geleneksel giysisi oldu.

Bikini, 1970'lerde yeni bir aşama kaydetti. Beden özgürlüğünü kutlayan kadınlar bikinilerinin üstlerini çıkartıp atınca monokini (tek parçalı mayo, üstsüz) doğdu.

1990'larda bronzlaşmanın sağlıksız olduğu görüşünün yayılması da bikiniyi yıldırmadı. Popülaritesini hiç kaybetmeyen bikini, günümüzde de plajların vazgeçilmesi olarak çekiciliğini ve cazibesini koruyor.

.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 13 Ocak 2008 12:31
Biyografi Konusu: Louis Reard nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

26 Temmuz 2012 / KisukE UraharA Siyaset ww
26 Temmuz 2012 / KisukE UraharA Siyaset ww
9 Şubat 2016 / Jumong Siyaset ww
30 Aralık 2015 / asla_asla_deme Siyaset ww
8 Temmuz 2015 / Safi Sanat ww