Arama

Kagaya Yutaka

Güncelleme: 19 Eylül 2007 Gösterim: 9.456 Cevap: 1
tulse - avatarı
tulse
Ziyaretçi
18 Eylül 2007       Mesaj #1
tulse - avatarı
Ziyaretçi
bir yudum kagaya

Sponsorlu Bağlantılar

1968 doğumlu japon Kagaya Yutaka, küçük yaşlardan beri astrolojiye ilgi duyan, bu tutkusunu da çizimlerinde dile getiren, eserlerine baktığınızda sizi hayrete düşüren, inanılmaz bir yeteneğe sahip dijital çizim üstadıdır. Eserlerinin neredeyse tamamında astrolojiden öğeler içermektedir.
Starry Tales, Celestial Exploring, Fantasy Railroad in the Stars, Space, Celestial body, Stars In High Seasons adlı eserlerini sitesinden gidip görmenizi öneririrz. Bu eserlerinden Starry Tales kitap olarak da mevcuttur. 1995 yılına kadar çizimlerini normal yöntemlerle yaparken, ardından dijital çizim yöntemine geçmiştir. Çizimlerini Adobe Photoshop, Corel Painter üzerinde çizerken, bazı 3D çalışmalarında Cinema4D‘yi seçmektedir. (Son zamanlarda Corel Painter’dan uzaklaşıp, daha çok Adobe ürünlerine dönmüştür.) Donanım olarak da PowerMac G5 Quad 2.5 GHz RAM 4.5GB ve WACOM tablet kullanmaktadır. Çalışmalarında genellikle düşüncelerine yer verse de, bazen stüdyo çekimleriyle referans üzerine de çalışmaktadır. (Stüdyo çekimlerini de kendisi yapmaktadır.)



Çizimlerine önce kağıt üzerine kalemle zihnindekileri karalayarak başlamaktadır. Ardından çizimini dijital ortamda yaklaşık 1-2 hafta sürecek şekilde tamamlamaktadır. Bu sürenin uzunluğunun çizimin detayına göre azalıp kısaldığını da söylemektedir. Ardından en sancılı döneminin boyama olduğunu bildirerek, boyamalarını 3 ve 8 hafta gibi bir süre zarfında bitirmektedir. Gerçekten insanı bunalıma sokabilecek bu süre zarfında sıkılmadan, severek, gönül vererek bu işi yaptığını söylemektedir. Bu sevgiyle yapılan sanatın ardından da geriye sadece susup bakmak kalmaktadır.


001fx6






Biyografi Konusu: Kagaya Yutaka nereli hayatı kimdir.
tulse - avatarı
tulse
Ziyaretçi
19 Eylül 2007       Mesaj #2
tulse - avatarı
Ziyaretçi
kagaya01tu5

Sponsorlu Bağlantılar
kagaya02qy4

kagaya05op1