
Ziyaretçi
DEVLET TİYATROLARI’NDAN
OYUN YAĞMURU
OYUN YAĞMURU
Sponsorlu Bağlantılar
10’u yeni toplam 96 değişik oyun sanatseverlerle buluşacak.
Büyük Tiyatro’da;
Alejandro Casona’nın yazdığı, Müşerref Hekimoğlu’nun çevirdiği, Tayfun Orhon’un yönettiği “AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR” 7, 9, 11, 16 Nisan tarihlerinde izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Fatma Görgü’ye, ışığı Osman Uzgören’e ait oyunda; Ferahnur Günuğur, Tayfun Erarslan, İlhan Kantarcı, Ayla Alevok, Umut Karadağ, Aysel Kara, Çağdaş Serter, Gülfem Alta, Deniz Aygün, Gülay Gür, Ekin Bulut, Özgür Baş, Tülay Sarıcı, Serkan Ekşioğlu, Müjde Hayat rol alıyor. Konu: “Önce yapraklar dökülmeye başlar. Kuru bir sis gelir sarar dalları. Sonra bir çatırdı olur gövdede. Bulutlanır ağaç kabukları. Yeşilliklerden öte bir yalnızlıktır yaşlı dallarda. Yılların ağacıdır. Ölür, ama yalnız…Ama sessiz…Ama ayakta…”
18 , 23, 25, 28, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek olan “BİR YAZ DÖNÜMÜ GECESİ RÜYASI” nın yazarı W. Shakespeare, çeviren Nurettin Sevin, yöneten Semih Sergen. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Berna Cömert’e, ışığı Fahrettin Özen’e, müzik düzeni Kemal Günüç’e, dans düzeni Binnaz Dorkip Aydan - Sevtap Subaşı’na ait olan oyunda; Sinan Pekinton, Meltem Keskin, Hidayet Daş, Gül Gökçe, Kurtuluş Şakirağaoğlu, Neşe Baykent, Alper Tazebaş, Okan İrkören, Meral Taytuğlu, Savaş Tamer, Osman Nuri Ercan, Murat Çidamlı, Gökhan Semerci, Gülay Akman Şar, Berrin Demir Öney, Hakan Güneri, Emine Semra Gökalp, Özgül Sağdıç, Banu Gülsüm Güngör, Özlem Sayın, Sema Borhan, Gürkan Karaoğlu, Aslı Nilsen, Gülben Oğuz, Seda Özgiş, Fatma Ezgi Çağlar, Deren Baybars, Irmak Ergenoğlu, Atilla Kılıç, C. Murat Usanmaz, M. Fatih Demirel, Orhan Akbıyık, K. Şerif Öztürk, H. İbrahim Yaman rol alıyor. Konu: “ Bir Yaz Dönümü Gecesinde bizlerle birlikte keyifle, unutamayacağınız bir rüya görmek ister misiniz? Aşkın ve sevginin büyülü kollarında olağanüstü bir masalı birlikte yaşayalım”.
Küçük Tiyatro’da;
1, 2 Nisan tarihlerinde seyredilebilecek olan “OYUNLARLA YAŞAYANLAR” ın yazarı Oğuz Atay, yönetmeni H. Cahit Öztüfekçi. Dekoru Güven Öktem’e, kostümü Sevgi Türkay’a, ışığı Mehmet Yaşayan’a ait olan oyunda; Cem Emüler, Mesude Yılmaz, Cahit Çağıran, Adnan Erbaş, *****e Çivicioğlu, Gönül Döğüşçü, Haydar Gültepe, Kerem Coragil rol alıyor. Konu: “Tanzimat’tan bugüne sürekli değişen politik ve toplumsal değerlerin, hedeflerin, ölçütlerin mahkum bıraktığı, Türk aydınının kronik bunalımının öyküsü.”
Aziz Nesin’in yazdığı, Osman Özkan’ın oyunlaştırdığı, Coşkun Irmak’ın yönettiği “TEK YOL” 4 – 9 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Behlüldane Tor’a, kostümü Esra Selah’a, ışığı Fahrettin Özen’e, müziği Tunay Uzuner’e, dansları Deniz Çığ’a ait oyunda; Can Öztopçu, Çetin Azer Aras, Murat Gökçer, Fırat Demirağ, Engin Özsayın, Nejat Armutçu, Eray Eserol, Tarhan Baydar rol alırken orkestra da ise ; Ali Bektaş, Tuncay Acar, Serdar Çevik yer alıyor. Konu: “ ‘Suç’, yalnızca kişinin sorumluluğunda olan ve toplumsal sistemin kurallarına aykırı düşen bir davranış mıdır? Yoksa, toplumsal sistemin yanlışlıkları, eksiklikleri, kişiyi zorunlu olarak ‘suç’ işlemeye mi iter? ‘Suç’, insan için kaçınılmaz ve zorunlu bir ‘Tek Yol’ mudur? Kişiyi ve toplumu ortak ve onurlu bir sistem anlayışında buluşturacak olan ‘Çıkar Yol’ nerededir ve bunu kim yaratacaktır?...”
12 – 15 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olanRefik Erduran’ın yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği “BAHÇEMDEKİ AYI” izlenebilecek. Dekor tasarımı Suar Şeylan’a, giysi tasarımı Berna Yavuz’a, ışık tasarımı Mehmet Yaşayan’a, müziği Kemal Günüç’e, dans düzeni Aşiyan Eraslan’a ait olan oyunda; N.Fırat Demirağ, Miraç Eronat, Dilara Keyf Günüç, Adnan Erbaş, Benian Dönmez rol alıyor. Konu: “Zorbalığa ve ahlaksızlığa baş kaldıran manik depresif bir kadının eğlenceli öyküsü” anlatılıyor.
16 Nisan Pazar günü prömiyer yapacak olan Ulviye Bursa’nın yazıp-yönettiği “KELOĞLAN KELEŞOĞLAN” adlı kukla çocuk oyunu izlenebilecek. Dekoru Zeki Sarayoğlu’na, kostümü Malike Başkan’a, ışığı Zeynel Işık’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Bursa’ya, müziği Kemal Günüç’e, dansları Yener Turan’a ait olan oyunda; Edip Tümerkan, Gerçek Özkök, Hilal Tümerkan, Bahadır Tunç, Ezgi Koç, Zeynep Dizer, Yusuf Çankaya, Sebilay Yoldaş, Murat Liman, Oğuz Ceyhan, Aysun Töngür, Seval Yılmaz, Sezen Gümüştekin, Görkem Aytimur, Umut Kılınç, Serdar Uğurlu, Arda Baytaş, Resul Karabulut ve (Sofranın Sultanının Sesi’nde) Ergün Uçucu, (Devin Sesi’nde) Sinan Pekinton rol alıyor. Konu:”Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan’ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.”
25 – 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA “ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ”
Şinasi Sahnesi’nde;
13 Nisan Perşembe günü prömiyer yapacak olan Özcan Özer’in yazdığı, Şakir Gürzümar’ın yönettiği “AVRUPA KOMEDYASI” 14 – 23 Nisan tarihleri arasında da seyirciyle buluşacak. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Nalan Alaylı’ya, ışığı Osman Uzgören’e, müziği Can Atilla’ya, koreografisi Handan Özer’e ait oyunda; Oktay Dal, Sabri Özmener, Mesut Turan, Hidayet Daş, Recep Sarı, Zafer Güllü, Asuman Bora, Nezih Işıtan, Ünsal Coşar, Ezgi Yıldız, Burak Gülşen, Koray Kahraman, Dilek Arıbal, M. Burak Yüksel, Çiğdem Sarıhan, Nur Yazar, Ceyda Maral, Su Pelin Soley, H. İbrahim Yaman, Güldestan Yüce, F. Ezgi Çağlar, Eda Ateş, Sanem Gamze Gülşen, Işılay Sanrı, L. Melda Göksu, G. Nermin Günay, Irmak Ergenoğlu, Beril Demir, M. Onur Kocabaş, Hasan Demirtaş, Sabahattin Kılınç, Arif Tanık, F. Sezen Saraca,Halil Ersan, S. Yiğit Yalkın, Ferruh Tezsüren rol alırken, sinevizyondaki Profesörler: Murat Atak, N. Hakan Güney, Rengin Samurçay,Kanuni (müzisyen) Ömer Yaman yer alıyor. Konu: “’Gelişmekte olduğu söylenen -bir ülkede geçen- oyun; ülkesinin değerlerini kendi çıkarları için kolayca satan bir iktidarın dış güçler tarafından nasıl sona erdirildiğini ve ülkenin sömürgeleştirildiği grotesk ve absürd ögeler kullanarak anlatmaktadır. Söz konusu ülkenin yöneticilerinin, heykellerini yaptırarak bu heykeller aracılığıyla Avrupa Topluluğu’na girmeyi ve partilerinin ‘ebedi başkanları’ olmayı amaçlarken içine düştükleri gaflet ve komik durumları anlatan politik bir komedi.”
Nevşehir’de 15 Nisan Cumartesi günü prömiyer yapacak olan Faik Ertener’in yazdığı, Akın Erozan'ın yönettiği çocuk oyunu “SİZ NE DERSİNİZ?”18 – 21 Nisan tarihleri arasında ise Ankaralı küçük sanatseverlerle buluşacak. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Funda Karasaç’a, ışığı Zeynel Işık’a, müziği Can Atilla’ya, dansları Handan E.Özer’e ait oyunda İbrahim Korumaz, Müge Uyan, Seda Özyalçın, Diler Öztürk, Yaseri Şahbudak, Murat Öz, Can Gökdoğan, Berk Eryaprak, Aslıhan N.Ercan, Cem Ataç, Diler Öztürk, Gamze Özçelik, Alev Arslan rol alıyor. Konu: “Değil mi ki amaç insan olmak, üreten, paylaşan, daha güzele, daha doğruya sahip çıkan insan…”
Ulviye Bursa’nın yazıp-yönettiği “KELOĞLAN KELEŞOĞLAN” adlı kukla çocuk oyunu 25 – 28 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.
Aynı sahnede 25 – 30 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan “GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM” ın yazarı Haldun Taner, yönetmeni Serhat Nalbantoğlu. Dekoru Işın Mumcu’ya, kostümü Gülümser Erigür’e, ışığı Fahrettin Özen’e, müziği Cem İdiz’e, koreografisi M. Tufan Kaytmaz’a, karikatür çizimleri Ali Sur’a ait olan oyunda; Levent Ülgen, Ünsal Coşar, Sabri Özmener, Hülya Gülşen Irmak, Can Öztopçu, Çetin Azer Aras, Nejat Armutçu, Engin Özsayın, Hülya Dizmen Yücel, Arda Baytaş, Sezen Gümüştekin, Zeynep Dizer, Seval Yılmaz, Sebilay Yoldaş, Ümit Bayraktar, Osman Karakoç, Görkem Aytemur, Aslı Arslan, Aysun Tongur, Ezgi Koç, Umut Kılınç rol alırken, piyanist ise Yiğit Kolat. Konu: “Örnek talebe, uysal delikanlı, gönüllü asker, model vatandaş VİCDANİ’ nin bir baştan sona kimi zaman acıklı, kimi zaman gülünç bütün bir hayat hikayesi... Meşrutiyet’ten günümüze uzanan yakın siyasal tarihimizin panoraması.”
Akün Sahnesi’nde;
Dinçer Sümer’in yazıp yönettiği“SANDALIM KIYIYA BAĞLI” 1, 2, 11 – 23 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Berna Cömert’e, ışığı Mehmet Yaşayan’a, müziği Can Atilla’ya, dans düzeni Ercan Arslan Kazbek ve Sinem Çekerek’e ait olan oyunda; Mehmet Gürkan, Şahin Ergüney, Yavuz Köken, Emre Erçil, Ebru Uysal, Kader İlhan, Muzaffer Güvenç, Füsun Akay rol alırken koroda; Nuray Çırpıcı, Aylin Tez, Sinem Çekerek, Ayla Kaymak, Gökce Demiröz, Gülden Çelen, Emel Ahu Bora, Başak Anat, Handan Kılıç, Gülşah Tarım, Serkan Ercan, Orhan Kocabıyık, Burak Aksoy, Duygu Ertan, Fatma Nilgün Çandıroğlu, Gülan Düzgün, Berivan Düzgün, Mümtaz Aydoğan Mengi, Murat Yılmaz, Volkan Ulusoy, Miraç Öztürk, Engin Koyun, Tamer Bekmez, Erdal Erdoğdu, Gül Fulya Akyol’un yanısıra orkestra da ise; Ceyhun Anıl, Fevzi İptaş, Taylan Sarı, Basri Üşen yer alıyor. Konu: “Dostluğun, kardeşliğin, barışın ve aşkın destansı bir coşkuyla yaşandığı bir Ege kenti, bir sabah ansızın nasıl bir cehenneme dönüşür. Onursuz bir gizli hesabın sahibi cellatlar çıkarları adına kurguladıkları bu cinneti naralarla gerçekleştirirken daha soylu ve güçlü bir varlığı unutmuş gibidirler: İnsan’ı. Ve sonuçta ‘ insan’ kazanacak barışın ve aşkın zaferini, zeybeklerini ve sirtakilerini birlikte oynayarak kutlayacaklardır.”
4 – 9 Nisan tarihleri arasında N. Sırrı Örik’in yazdığı, Tarık Günersel’in uyarladığı, Mehmet Ege’nin DT için düzenleyip yönettiği “YILDIZ OLMAK KOLAY MI” izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Sevgi Türkay’a, ışığı Osman Uzgören’e, müzik danışmanlığı Özgen Gürbüz’e ait olan oyunda; Levent Çelmen, Süheyla Gürkan, Rengin Samurçay, Ümit Sergen, Servet Pandur, Volkan Özgömeç, Ötüken Hürmüzlü, Müge Sefercioğlu, Orhan Özyiğit, Nermin Uğur Bakır, Akın Erozan, Sanlı Baykent rol alırken oyunda yer alan müsizyenler ise; Yıldan Dirik, Demir Karabaş, Ali Burç, Haluk Derinöz, Duygu Ertan, Berivan Düzgün, Ayla Kaymak, Gülan Düzgün, Özüm Arkan, Aylin Tez, Volkan Özman, Mümtaz Aydoğan Mengi, Handan Kılıç, Murat Yılmaz, Nilgün Çandıroğlu, Sinem Çekerek, Pınar Ballandı, Hande Alpaslan, Tuğçe Özbudak, Baran Kamiloğlu, Volkan Ulusoy, Miraç Öztürk, Tamer Bekmez, Engin Koyun, Erdal Erdoğdu, Zübeyde Öncel. Konu: “Milyonlarcası içinde ışıl ışıl parlamak, savaşa rağmen… Milyonlarcası içinde kayamadan durmak, karanlıkta yitip gitmeden… Işığını yitirmemek yoksulluğa rağmen… Bir el uzanımı kadar yakın olan yıldızlara ulaşamazken, insansı acizliğimizle; bir yıldız olmak kolay mı? ”
25 – 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA “ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ”
Altındağ Tiyatrosu’nda;
Neil Simon’un yazdığı, Sungun Babacan’ın çevirdiği, Mehmet Gökçer’in yönettiği Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı “BÜYÜK AŞIKLARIN SONUNCUSU” 1, 2 Nisan tarihlerindesahnelenecek. Dekor-kostümü Hüseyin İngin’e, ışığı Ali Karaman’a ait olan oyunda; İbrahim Şahin, Meltem E.Yücesal, Ceyhan Gölçek, Betül F.Gökçer rol alıyor. Konu: “Çağımızın yiten değerlerini komedinin tatlı soluğu sorguluyor. Modern Adem-Havva hikayeleri...”
Aziz Nesin’in yazdığı, Osman Özkan’ın oyunlaştırdığı, Coşkun Irmak’ın yönettiği “TEK YOL” 11 – 23 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.
Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde;
1, 6, 7, 8, 20, 21, 22 Nisan tarihlerinde Ali Taygun’un yazdığı, Oğuz Tunç’un yönettiği çocuk oyunu “MASAL BAHÇESİ” küçük sanatseverlerce izlenebilecek. Dekor - kostümü Sema Tunç’a, müziği Oğuz Tunçay’a ait oyunda; Atalay Rüstem Göktaş, Dilek Arıbal, Sanem Gamze Gülşen, Andaç Özcan, Şenol Yıldız, Tanzer Hacıarifoğlu, Mehmet Burak Yüksel, Hüseyin Yunus Çakıroğlu, Çiğdem Demirezen, Demet Kilit, Aslı Nilsen, Gürkan Karaoğlu rol alıyor. Konu: “Oyunumuz, eşek kafalı Haydar’la, güzeller güzeli Ceren’in masallar diyarında Congoloz Deve karşı savaşımını anlatmaktadır. Bilin bakalım kim kazanacak…”
Aynı sahnede Fikret Terzi’nin yazdığı, Osman Nuri Ercan’ın yönettiği çocuk oyunu “GÖLGENİN CANI” 13, 14, 15, 27, 28, 29 Nisan tarihleri arasında küçük izleyicilerce seyredilebilecek. Dekor - kostümü Özge Şenol’a, ışığı Kemal Sağlam’a, müziği Kemal Günüç’e ait olan oyunda; Arzu Balcı, Murat Ateş, Atilla Kılıç, Mehmet Fatih Demirel, Halil İbrahim Yaman, Celal Murat Usanmaz, Seda Özgiş, Özgül Sağdıç, Banu Gülsüm Güngör İnal rol alıyor. Konu: “Oyunda insanlığa kötülüğü dokunan Binbir kılıkların, hep en iyi görünüşle karşımıza çıkıp bizi yanılttıkları, ancak onları tanıyıp tuzaklarına düşmeden ve işbirliği de yapmadan, bilinçle karşı çıkarak dünyamızı onların neden olabileceği kirliliklerden koruyabileceğimizi algılamamız anlatılıyor.”
25 – 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA “ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ”
İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde;
Sophokles’in yazdığı, Güngör Dilmen’in çevirdiği, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “ANTIGONE” 1, 5, 6, 8, 12, 13, 19, 26, 27, 29 Nisan tarihlerinde sanatseverlerce seyredilebilecek. Dekoru Murat Gülmez’e, kostümü Hale Eren’e, ışığı Zeynel Işık’a, müziği Can Atilla’ya, koronun çalıştırılması Semih Bayraktar’a, koreografisi Ayşe Emel Mesci’ye, hareket eğitimi Muhlis Partal’a ait olan oyunda; Zeynep Yasa Çimenser, Nihat Hakan Güney, Mine Medya Haktanır, Mustafa Şekercioğlu, Edip Tümerkan, Buğra Koçtepe, Teoman Gülen, Fatih Pestil, Erdinç Gülener, Tolga Çiftçi, M.Tuncay Aynur, Hatice Altan Gençler, Eylül Aktürk, K.Görkem Arslan, Kadir Özdal, İclal Karaduman, Hande Keçeci, Murat Liman, Saliha Karahasan, A. Acan Aksoy, Çağman Pala Özdöver, Didem Hun, Serap Doğan, İ. Cemal Karadaş, Fatih Sarı, M. İnanç Koçak, Bora Godri, Feray Toksoy, Kıvanç Aycan, Nihal Erdoğan, Özgür Tuzlu, Berna Üçel, Zerrin Çağlar, Murat Demirel rol alıyor.Konu: “İnsan yasası GÜN’ün yasasıdır, çünkü herkes tarafından bilinir, kabul edilir, kamusal, evrenseldir. Aileye değil siteye, yönetime, savaşa o hükmeder ve bu yasa ERKEK tarafından yapılır. İnsan yasası erkeğin yasasıdır. Tanrısal yasa ise KADIN’ın yasasıdır. O gizlenir, erkek yasasının tezahür ettiği açık alana çıkmaz. O GECE’ye aittir.”
Oda Tiyatrosu’nda;
Savaş Dinçel’in yazdığı, Hakan Çimenser’in yönettiği “UÇURTMANIN KUYRUĞU” 1 Nisan Cumartesi günü izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Nalan Türkoğlu’na, ışığı Şükrü Kırımoğlu’na ait olan oyunda; Olcay Kavuzlu ve Mithat Erdemli rol alıyor. Konu: “Birbirinden çok farklı kişilikte iki adam bir ortamda karşılaşırlar ve birbirlerini değiştirmeye çalışırlar...”
4 – 8, 11 – 15 Nisan tarihlerinde sahnelenecek olan “BEN NAZIM HİKMET” i yazan Nazım Hikmet , sunan Olcay Poyraz. Konu: “ Nazım Hikmet Dünya şairi. Sadece Türkiye’de değil, pek çok ülkede pek çok kişinin mutlaka bir şiirini hiç değilse bir mısraını ezbere bildiği bir şair. O’nun şiirlerini okuyup da heyecanlanmamak mümkün değil. Sevgi, dostluk, kavga, aşk, hasret yüklü şiirler. Yani tepeden tırnağa insan.”
Sibylle Berg’in yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirdiği, Hakan Çimenser’in yönettiği “KÖPEK – KADIN - ERKEK” 18 – 29 Nisan tarihleri arasında seyredilebilecek. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Funda Karasaç’a, ışığı Şükrü Kırımoğlu’na, müziği Can Atilla’ya, dans düzeni Handan Ergiydiren Özer’e ait oyunda; Ekin Turan, Levent Şenbay, Mert Tanık rol alıyor. Konu: “Yalnızlığa cesareti olmayan bir kadın ve bir erkek, onları yalnızlıktan kurtaracak bir sıradanlıkta buluşurlar. Gittikçe absürd bir hal alan ilişkilerinin tek tanığı olan köpek ise, kadın – erkek ilişkisinde kaçınılmaz olan iletişimsizliğin felsefesini yapar. Yalnızlıktan kurtulmanın ortaya çıkardığı sonuç, kişilerin özgürlüklerinin ortadan kaldırılması olmamalıdır.”
Mahir Canova Sahnesi’nde;
Fikret Terzi’nin yazdığı, Osman Nuri Ercan’ın yönettiği çocuk oyunu “ GÖLGENİN CANI ”
2 – 9, 18 – 23 Nisan tarihleri arasında küçük izleyicilerce seyredilebilecek.
11 – 16, 25, 26, 27, 30 Nisan tarihleri arasında Ali Taygun’un yazdığı, Oğuz Tunç’un yönettiği çocuk oyunu “MASAL BAHÇESİ” küçük sanatseverlerce izlenebilecek.
Çayyolu 75.Yıl Sahnesi’nde;
25 Nisan Salı günü prömiyer yapacak olan Oscar Wilde’ın yazdığı, Nureddin Sevin’in çevirdiği, Müge Gürman’ın yönettiği “SALOME” 28, 30 Nisan tarihlerinde de sanatseverlerle buluşacak. Dekoru Zeki Sarayoğlu’na, kostümü Arzu Kaprol’e, müziği Erkan Oğur’a, koreografisi Müge Gürman - Yıldız Çankaya’ya ait oyunda; Erol Kardeseci, Pelin Dikmenoğlu, Burçak Işımer, Durukan Ordu, Tolga Tekin, Volkan Ünal, Tolga Tecer, Buğra Koçtepe, Cüneyt Mete, Nusret Şenay, Ercan Eker, Cem Balcı, Acan Aksoy, Erdal Beşikçioğlu, Suat Karausta, Ali Yoğurtçuoğlu, Aybar Taştekin, Engin Özyürek, Ömer Eryiğit, Utku Oğuz, Uğur Çiçek, Aynur Senir, İsmail Duruşkan rol alıyor. Konu:
“M.S. 30 yıllarında, Roma İmparatorluğu yönetimi altındaki eski Filistin ve İsrailiye’de, Galile Kralı Herod Antipos, üvey kızı Salome, kahin Yahya ve diğer ilginç karakterler arasında geçen şiirsel bir dille anlatılan trajik bir öykü.”
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU:
Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı, Ali İpin’in yönettiği “HARPUTTA BİR AMERİKALI” 1, 25 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Behlüldane Tor’a, kostümü Şirin Dağtekin’e, ışığı Ayhan Güldağları’na ait olan oyunda; Canberk Uçucu, Kürşat Alnıaçık, Saydam Yeniay, Ali Fuat Çimen, Umut Demirel, Canan Türker, Mine Tüfekçioğlu, Cemal Ünlü, Hidayet Erdinç, Ömer Hüsnü Turat, Tayfun Savlıoğlu rol alıyor. Konu: “Çocuk yaştayken babasıyla Harput’tan Amerika’ya göç eden milyoner Maderus, kırk sene sonra geride bırakılan kardeşini aramaya gelirse ne olur? Karşısına bir kardeş yerine batı hayranı üç kardeş ve bir de kardeşin karısıyla kızı çıkarsa, kimin öz kardeşi olduğu nasıl anlaşılır? Bir de bu grubun arasına bir delinin karıştığı öğrenilirse hangisi deli, nasıl bulunur? Harput’ta Bir Amerikalı, Amerika’dan, varlık sebebini kaybeden bir kente yapılan yolculuk sırasında olanları, hem keyifli hem de eleştirel bir gözle izleyiciye aktarıyor.”
2, 9 Nisan tarihlerinde Hasan Erkek’in yazdığı, M. Levent Niş’in yönettiği çocuk oyunu “YAŞASIN BARIŞ” seyredilebilecek. Dekoru Şirin Dağtekin’e, kostümü Medine Yavuz’a, ışığı İ. Önder Arık’a, müziği Targan Berk Türe’ye, dansları Erdal Uğurlu’ya ait olan oyunda; Kerim Yağcı, Oğuz Utku Güneş, Ezgi Kepti, Nezihe Özcan, Tufan Öztürk, Aygün Tevfik Hiçyılmaz, Arda Öztürk, Aytuğ Civan, Doğan Şirin, Hasret Susur, Nurten Öner, Duygu Paracıkoğlu, Pınar Bekaroğlu, Tuğba Begde, Murat Okay rol alıyor.
4 – 8 Nisan tarihleriarasında Civan Canova’ nın yazdığı, Turgay Kantürk’ün yönettiği “FUL YAPRAKLARI” sahnelenecek. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık - Enver Başar’a ait olan oyunda; Musa Uzunlar, Özlem Türker, Özden Çiftçi rol alıyor. Konu: “Oyun sahnede yer alan kameralar yardımıyla internetten de yayınlanıyor. Yaşam hiç bir evresinde kucak açmamıştır koca şehrin ortasında, tek kişilik hücrelerinde yaşamak zorunda bırakılanlara. Tek yol kendilerine benzer birilerini bulmaktır. Ama ‘kendilerine benzer’ biri de yoktur aslında. Çünkü o ortamda kendileri bile kendilerine benzememektedir. Ful Yaprakları sesleri çıkmadığı halde hayata haykırmaya çalışanların oyunudur.”
Molier’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın türkçeleştirdiği, Kazım Akşar’ın yönettiği “TARTUFFE” 11 – 15 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek.Dekoru Ali Cem Köroğlu’na, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık’a ait olan oyunda; Cengiz Baykal, İsmail İncekara, Meral Bilginer, Burak Şentürk, Ebru Bilingen, Nişan Şirinyan, M.Ali Kaptanlar, Serap Eyüpoğlu rol alıyor. Konu: “ Varlıklı ve iyi yürekli bir insan olan Orgon; kilisede rastladığı Tartuffe’e acıyıp evine alır ve ona tüm varlığını bağışladığı gibi kızı ile de evlendirmeyi düşünür. Önce karısının kurduğu düzen ile Tartuffe’un nasıl bir insan olduğu ortaya çıkarsa da Tartuffe’e teslim ettiği gizli bir ‘çekmece’ işleri karıştırır. Ama Kral da işin içine girince her şey tersine döner…”
16 – 23, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek olan Cervantes’ in ünlü eseri “DON KİŞOT” u Özen Rodop uyarladı ve Seda Yıldız yönetti. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Halit Akgül’e ait olan oyunda; Derya Keykubat, Dilara Akın, Nevin Doğan, Ayça Ertürk, Nihan Büyükağaç, Zelal Sevgi Atay, Sonay Özden, Pınar Bekaroğlu, Su Güneş Mıhladız, Sema Şahingöz, Meltem Koç, Birsen Karacan, Nurcan Yanık, Erdinç Tok, Hasan Küçükçetin, Ahmet Taşdemir, Erkut Emre Sungur, Eylem Ünüver, Serhan Süsler, Murat Okay, Kadim Yaşar rol alıyor. Konu: “Öyle bir kahraman ki ne Batman, ne de Örümcek adam. Dur durak bilmeyen maceradan maceraya koşan şövalyelerin şövalyesi. Don Kişot ve onun değerli atı Rosinant ve sadık uşağı Sanço Panza’yla girdikleri akıl almaz fantastik maceralar. ”
18 – 22 Nisan tarihleri arasında Çehov’ un yazdığı, Işıl Kasapoğlu’ nun yönettiği “ÇOK YAŞA KOMEDİ”izleyicisiyle buluşuyor. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Funda Çebi’ye, ışığı Enver Başar’a, müziği Cenap Oğuz’a ait oyunda; Zafer Algöz, Zeynep Erkekli, Galip Erdal rol alıyor.Konu: “İnsanlık komedyası” nın rengarenk albümünden ödünç alalım. Hayatın ve insanoğlunun tuhaflığını Çehov’ un eşsiz karakterlerinden izleyelim.”
AKM Oda Tiyatrosu’nda;
Melih Cevdet Anday’ın yazdığı, Sönmez Atasoy’un yönettiği “ ÖLÜMSÜZLER ” 1 , 25 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümü Serpil Tezcan’a, ışığı Enver Başar’a, dansı Alev Meral Tokgöz’e ait olan oyunda; Adnan Biricik, Hatice Aslan, Okday Korunan, Fikret Urucu, Hakan Meriçliler, Ceren Cevahir Gündoğan, Özden Didar, Kamil Gençtürk, Emre Sungur, Erdinç Tok, Ş. Süha Tezel, Gerçek Öner, Serhan Çetin, Ercan Koçak, Serkan Çetinkaya, Burcu Barutçuoğlu, Tuğba Ünal, Ayşegül Taştan, Elif Verit, Z. Sevgi Atay, Tuğçe Tamer, Meltem Koç, M. Erhan Işıktaş, Güzin Ercan, Hale Şenözen, Nuran Yanık, Aslı İktu, Gürsan Pirionurlu rol alıyor. Konu: “Tarih denen olgunun ironik bir dille sorgulanması…”
Keva Apostolova’nın yazdığı Aleksander Berovski’nin yönettiği “ALTIN KIZ” 2, 9, 23, 30 Nisan tarihlerindesergilenecek. Dekor - kostüm ve kukla tasarımı Hannah Swartz’e, ışığı Önder Arık’a ait oyunda; Deniz Altaş, Bihter Gülgeç, Burcu Barutçuoğlu, Ethem Tuncay, Utku Güneş, Elif Verit, Senem Karabıyık, Reha Kadak, Gökhan Esentürk, Destan Batmaz rol alıyor. Yapımda çok sayıda kukla figürü yer alıyor. Konu: “Üvey annesi tarafından hep horlanan, ezilen güzel kız, kalbinde taşıdığı insan sevgisi ve yardım severliliği ile herkesin Altın Kızı’dır. Prens’de Altın Kız’ı çok beğenir ama üvey anneden kurtulmak o kadar kolay mı?”
Sibylle Berg’in yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirdiği, Hakan Çimenser’in yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu “KÖPEK – KADIN - ERKEK” 4 - 8 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.
11 – 16 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek olan “YANGIN DUASI” nı yazan ve reji tasarımını yapan Berkun Oya. Müziği Tan Tunçay’a ait olan oyunda; Ülkü Duru, Ahmet Uğurlu, Ali Atay rol alıyor. Konu: “ Herhangi bir tanrıya sorgusuz sualsiz inanmayı ve kollarımı gökyüzüne kaldırıp, histerik tezahürlerle şükretmeyi hiç bu kadar arzulamamıştım. İnananlar bu şükür anını görkemli yaşamak uğruna sabır diye adlandırmayı bir erdem edinirler...Ama tanrılar ticarette zayıftır, onlarla alışverişte teslimat günleri her zaman aksar...”
Tom Kempinski’nin yazdığı, Lale Eren’in çevirdiği, Emin Olcay’ın yönettiği “TEK KİŞİLİK DÜET” 18 – 22 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Serpil Tezcan’a, ışığı Ayhan Güldağları’na ait oyunda; Ayşen İnci, Erdoğan Ersever rol alıyor. Konu:“Psikiyatrist Dr.Feldmann kariyerinin doruğunda MS hastalığına yakalanan Keman virtiözü Stephanie’yi onda oluşan ruhsal enkazı kaldırmak için beklemektedir. Peki Stephanie bu çöküntünün farkında mıdır?”
AKM Aziz Nesin Sahnesi’nde;
Friedrich Durrenmatt’ın yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği, Şakir Gürzümar’ın yönettiği “UYARCA ” 1, 18 – 22 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Ali Cem Köroğlu’na, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Yakup Çartık’a ait olan oyunda; Atsız Karaduman, Atilla Olgaç, Tarık Ünlüoğlu, Macit Sonkan rol alıyor. Konu: .“Ekonomik kriz kurbanı ve bilim adamı Doc yer altı dünyasının büyük şefi ile tanışır ve hayatını yerin beş kat altında ölü çözeltici olarak kazanır. Uyarca, bilimin yer altı örgütlerinin emrine girebileceği ve yer altı örgütlerinin de devlet ile ilişki kurabileceği gerçeğinin tehlikeli boyutlarına bir kara komedi duyarlılığı ile yaklaşıyor.”
2, 9, 16, 23, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek olan çocuk oyunu “KURŞUN ASKERİN UTANCI” nı Haluk Işık yazdı, Oğuz Tunç yönetti. Dekoru Burhan Yılmaz’a, kostümü Mihriban Oran’a, ışığı Önder Arık’a , müziği Oğuz Tuncay’a ait olan oyunda; Erkan Horzum, Göksel Arslan, Erkan Gökpınar, Arda Öztürk, Ayhan Anıl, Özden Dündar, Dilek Aslan, Gülşah Gülebenzer rol alıyor. Konu: “Savaş düşkünü bir kralın savaştan sonra yıkılmış ülkesinde kendisi ile bir kurşun asker kalmıştır sadece. Barış ve Sevgi adında iki çocuğun oyuncakları bu ülkede kaybolur, onları arayan çocuklar ülkeyi yeniden mutluluğa kavuştururlar.”
4 – 8 Nisan tarihleri arasında “BEN RUHİ BEY NASILIM”izlenebilecek. Oyunu Edip Cansever yazdı, Cüneyt Çalışkur yönetti. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık’a, müziği Tamer Çıray’a ait olan oyunda; Uğur Polat, Taner Birsel, Rüçhan Çalışkur, Mahmut Gökgöz, Ali Fuat Çimen, Ali Ersin Yener, Celal Kadri Kınoğlu, Canan Sanan, Yurdaer Okur rol alıyor. Konu: “Ruhi Bey’in yaşam alanı; geçmişi, düşleri, fantazileri ve de gerçekler, ölümle, dünle, bugünle ve yarınla hesaplaşması...”
11 – 15 Nisan tarihleri arasında Nazım Hikmet’in yazıp, Mehmet Ulusoy’unuyarladığı “BENERCİ KENDİNİ NİÇİN ÖLDÜRDÜ” izlenebilecek.Dekor-kostümü Michel Launay’a, ışığı Yakup Çartık’a, müziği Kutsi Ergüner’e ait olan oyunda; Celal Kadri Kınoğlu, Hakkı Ergök, Kürşat Alnıaçık, Hülya Çelik, Yurdaer Okur rol alıyor. Konu: “Kavganın içinde olmak mı yoksa kavganın dışında kalmak mı? Hangisi ölümcüldür?”
25 – 29 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek olan “LEENANE’NİN GÜZELLİK KRALİÇESİ” ni Martin Mc Donagh yazdı, Sevgi Sanlı dilimize çevirdi, Cüneyt Çalışkur yönetti. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümleri Serpil Tezcan’a, ışığı Önder Arık’a ait olan oyunda; Sumru Yavrucuk, Rüçhan Çalışkur, Hakkı Ergök, Yurdaer Okur rol alıyor. Konu: “Kendi topraklarında kiracı gibi yaşayan, sıradan insanların sıradışı öyküsü.”
AKM Büyük Salon’da;
2, 30 Nisan tarihlerinde Nazım Hikmet’in yazdığı, Ergin Orbey’in yönettiği “KUVAYİ MİLLİYE”seyredilebilecek. Kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Ersen Tunççekiç’e, dansları Öze Gamze Önal’a, müziği Can Atilla’ya ait oyunda; Serpil Tamur, Tijen Par, Deniz Gökçer, Sevinç Niş, Zekai Müftüoğlu, Levent Özdilek, Uğur Polat, Metin Belgin, Cevdet Arıcılar, Levent Güner, Adnan Biricik rol alıyor. Konu: “ Bize bugünü armağan eden Kuvayi Milliye insanlarıyla tanışın. Onların mütevazı görünüşlerinin ardındaki büyük kahramanlarla yüz yüze gelin. Kendi ellerimizle yazdığımız Kurtuluş Savaşı Destanımızı, bir de büyük şairimizin gözleriyle görün.”
9, 23 Nisan tarihlerinde Gogol’un yazdığı, Nihal Yalaza Talu’nun çevirdiği, Müge Gürman’ın yönettiği “MÜFETTİŞ” izlenebilecek. Dekoru Murat Şahinler’e, kostümü Şirin Dağtekinler’e, ışığı Yüksel Aymaz’a ait olan oyunda; Hakan Meriçliler, Zerrin Tekindor, Güzin Alkan, Şahin Çelik, Selçuk Kıpçak, Hakan Vanlı, Atilla Şendil, Bülent Emin Yarar, Ali Ersin Yenar, Yetkin Dikinciler, Kubilay Karslıoğlu, Cengiz Şanlı, Ercüment Serpil, Namık Ersayın, Özgür Atkın, Işıl Dayıoğlu, Zeliha Güney, Binnaz Ekren, Selda Bakırtaş, Evrim Doğan, Sena Işıldar, Nedim Noyan, Fatih Ertüre, Aytunç Şabanlı rol alıyor. Konu:“Rusya’nın küçük bir kentine gizli bir emirle ve kılık değiştirmiş olarak bir müfettişin geleceğini öğrenen yöneticiler neye uğradıklarını şaşırırlar. ‘Çarlık Rusyası’nda bugünkü Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nı kapsayan resmi bir makam…’ Her sahnelenişinde sert tartışmalara yol açan tiyatro edebiyatının en ünlü klasik güldürülerinden biri…”
16 Nisan Pazar günü izlenebilecek olan “ÇAYHANE”nin yazarı Vern Sneider, uyarlayan John Patric, türkçesi Ayşe Sarıalp, yöneten Şakir Gürzumar. Dekoru Ali Cem Köroğlu’na, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık’a, dans düzeni Nil Berkan’a ait oyunda; Bülent Emin Yarar, Hakkı Ergök, Ali Düşenkalkar, Atilla Şendil, Gılman Peremeci, İşdar Gökseven, Ayumi Takano, Fikret Urucu, Seval Gökçe, Tunç Günbay, Metin Beyen, Orhan Tetikcan rol alıyor. Konu: “Amerika’nın işgal mantığı ve bu mantığın öngörülemeyen sonuçları üzerine muhteşem bir komedi.”
Şişli Cevahir Sahnesi’nde;
Melih Cevdet Anday’ın yazdığı, Sönmez Atasoy’un yönettiği “ ÖLÜMSÜZLER ” 12 - 15 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.
15, 29 Nisan tarihlerinde Hasan Erkek’in yazdığı, M. Levent Niş’in yönettiği çocuk oyunu “YAŞASIN BARIŞ” seyredilebilecek.
Keva Apostolova’nın yazdığı Aleksander Berovski’nin yönettiği “ALTIN KIZ” 18 – 22 Nisan tarihleri arasında sergilenecek.
26 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek olan Barillet ve Gredy’ nin yazdığı, Serpil Tamur’ un yönettiği “KAKTÜS ÇİÇEĞİ” adlı oyunda; Seray Gözler, Civan Canova, Sevinç Yıldız, Orhan Kurtuldu, Seval Gökçe, Tunç Günbay, Gökalp Kulan rol alıyor. Konu: “ ‘Her yalan, başka bir yalana gebedir’ derler.. Eğer yalanlar gerçekleri yönetmeye başlamışsa, işlerin sarpa sarması kaçınılmaz demektir... ”
İZMİR DEVLET TİYATROSU:
Konak Sahnesi’nde;
Müsahipzade Celal’in yazdığı, Yaşar Ürük’ün yönettiği “İSTANBUL EFENDİSİ” 1 Nisan Cumartesi günü izlenebilecek. Dekoru Aylin Dinler’e, kostümü Candan Günay’a, ışığı Fahrettin Özen’e, müziği Leon Hancıyan – Nevit Kodallı’ya, özgün müziği Hüseyin Çebi’ye, dansları Tarkan Erkan’a ait oyunda; Hülya Savaş, Zeynep Hasdal, Hülya Dilek Kural, Dilek Çetiner, Fatih Kahraman, H. Mete Şahinoğlu, İ. Raci Öksüz, Y. Evren Serter, Melek Çekmece, Hande Kılıç, Nurhayat Boz, Ozan Uçar, Sadık Yağcı, Rüçhan Gürel, Tayfun Bakırdöken, Alptekin Ertürk, Ç. Serdar Kamalıoğlu, Musa Zindan, Ozan Yıldırım, Ö. Devrim Akaya, Çağatay Özçelik rol alıyor. Konu: “Romantik bir aşk öyküsünün dolambaçlı serüveninin anlatıldığı oyunda, Lale devrinin hemen sonrasında yaşanan olaylarda dönemin İstanbul’unun gizemli ve ilginç dokusu renkli sahneler ve etkileyici bir müzikle izleyiciye aktarılmaktadır.”
Turgut Denizer’in yazdığı, Levent Ulukut’un yönettiği çocuk oyunu “BÜYÜYÜNCE NE OLACAKSIN” 2, 3, 9, 16, 17 – 23, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek. Dekoru Savaş Çevirel’e, kostümü Yıldız İpeklioğlu, ışığı Mehmet Alacı’ya, müziği Levent Güray’a, dansları Meltem Yorulmaz’a ait olan oyunda; Hülya Dilek Kural, Melek Çekmece, Çağatay Özçelik, Devrim Akaya, Ozan Uçar, Zeynep Çolakoğlu rol alıyor. Konu:” Büyüyünce ne olacaksın? Bunu bilen ama aldırmayan büyüklere bir serzeniş…Aslında biz büyüklerin içinde kalmış meslekler vardır. İyi ki çocukları olmuş…’E, büyüyünce ne olacaksın? Ben büyüdüm ama olamadım, keşke olabilseydim…Ama
sen olabilirsin…’ iç sesi ile ne komiktir düştükleri durum. Koskoca bir Avukatın şarkıcı olma isteği ya da bir Doktorun ***sör olma isteği o anki mesleği ile nasıl uyuşabilir? Tüm çocuklar
bu konuda büyüklere şunu söylemeli: ‘Avukat, Futbolcu, Doktor, Eczacı, Hakim, ***sör hatta Aslan Terbiyecisi…Ne olursa olsun bırakın benim istediğim olsun!’ Hadi çocuklar…Gelin sizinle bir oyun oynayalım… “BÜYÜYÜNCE NE OLACAKSIN?”
4 – 8 Nisan tarihleri arasında Behiç Ak’ın yazdığı, Metin Oyman’ın yönettiği “AYRILIK” izlenebilecek. Dekor ve kostümü Savaş Çevirel’e, ışığı Hasan K.Yalman’a ait oyunda; Şebnem Doğruer ve Gürol Tonbul rol alıyor. Konu: “Ayrılıklarının üstünden bir yıl geçtikten sonra buluşan bir çiftin, aşk, evlilik, kadın-erkek ilişkilerini irdeledikleri bir güldürü.”
11 Nisan Salı günü prömiyer yapacak olan Hidayet Sayın’ın yazdığı, Alptekin Ertürk’ün yönettiği “UZUN BİR HECEDİR AŞK” 12 – 15, 18 – 22 Nisan tarihlerinde de izleyiciyle buluşacak. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Yıldız İpeklioğlu’na, ışığı Kemal Gürgün’e ait olan oyunda; Doğan Yağcı, Serpil Aktaş rol alıyor.Konu: “Hepimizin hayatında geçmişe dönük özlemler, keşkeler, pişmanlıklar vardır. Yaşamımızın yalnızlığında bizimle birlikte yaşarlar. Günün birinde hiç haberiniz yokken, en büyük aşkınız ve hayal kırıklığınız elinde bir demet çiçekle kapınızı çalarsa ne yaparsınız?”
Sam Shepard’ın yazdığı, Şükran Yücel’in çevirdiği, Ege Aydan’ın yönettiği “ AŞK DELİSİ”
25 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Savaş Çevirel’e, kostümü Reyhan Karabulut’a, ışığı Fahrettin Özkönü’ye ait olan oyunda; Hakan Özgömeç, Süreyya Kilimci İdiz, Vedat Özkök, Yusuf Köksal rol alıyor. Konu: “Lise yıllarında masumca başlayan bir aşkın nasıl olanaksızlaştığı, hem gerçek hem de gerçeküstü ögelerle anlatılmakta”
Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde;
Barbara Schottenfeld’in yazdığı, Sevgi Sanlı’nın çevirdiği, Metin Oyman’ın yönettiği “7 KADIN” 1 Nisan Cumartesi günü izlenebilecek. Dekor- kostümü Candan Günay’a, ışığı Hasan K.Yalman’a, müziği Zafer Çebi’ye, koreografisi Neslihan Öztürk’e ait oyunda; Seval Erözmen Kip, Sevda Özgömeç, Alev Soysal, Aylin Önal, Canan Erener, Nalan Örgüt, Neşe Arat Zindan, Yasemen Büyükağaoğlu rol alıyor. Konu: “ Beklentileri hemen hemen aynı doğrultuda olan yedi farklı kadın, buluştukları ‘Terapi Salonu’nda birkaç saate sığdırılan serüvende iç dünyalarını anlatırlar. Birbirlerini daha önce tanımayan yedi kadın, içlerinden birinin yönlendirmesi ile hem kendi iç seslerini dinlerler, hem de terapi arkadaşlarının seslerine kulak verirler… Değişmek için çok gayret gösterirler ve bir karara varırlar…”
2, 19 – 23 Nisan tarihleri arasında Nilbanu Engindeniz’in yazdığı, Evren Serter”in yönettiği “KILÇIK MAHALLESİ” küçük sanatseverlerce seyredilebilecek. Dekor - kostümü Savaş Çevirel’e, ışığı Adnan Ağcahan’a, müziği Levent Güray’a, dansları Kenan Özdemir’e ait olan oyunda; Aytaç Özgür, Duygu Karakılınç, Hakan Fidan, Eda Söz, Yonca Ginyol, Taylan Demir, Gabbar Akay, Hüseyin Can, Handan Dağdeviren, Sıtkı Miman, Sinem Arslanoğlu, Emin Üreden rol alıyor. Konu: “ Kılçık Mahallesi’nde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayan kediler, Cipsi, Pisi, Hapsi, Horsi ve Bayan Missi Kediler Bayramı’nın 1000. yılı nedeniyle hazırlık yapmaktadırlar. Şenlik günü tüm kediler eğlenirken, bir grup kötü kalpli köpek, kedileri Kılçık Mahallesi’nden atıp buraya yerleşmeye karar verirler. Bir daha mahallelerinde yaşayamayacaklarını anlayan kedicikler, dostları fareden yardım isterler. Fare ile birlikte çok zekice bir plan yaparlar ve mahallelerini kötü kalpli köpeklerden kurtarırlar.”
Sönmez Atasoy’un yazdığı, Rüçhan Gürel’in yönettiği “YAŞASIN TİYATRO” 6 – 8, 13 - 15 tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Murat Gülmez’e, kostümü Günnur Orhon’a, ışığı Zeki Kayar’a, müziği Cumhur Bakışkan’a,dansları Meltem Yorulmaz’a ait olan oyunda; Güray Kip, Aylin Kumbaracıoğlu, Ali Ulvi Hünkar, Şuayip Ünsal, Cemalettin Çekmece, Duygu Eke, Şenda Kabay, Harika Lafçıoğlu, Müge Sarışın Özelge, Şerif Bozkurt rol alıyor. Konu: “Oyun; iki gencin tiyatro müzesinde kapalı kalmasıyla başlar. Bu müze bildiğimiz müzelerden değildir. Her şeyin bir bir canlanması ile uzun bir tiyatro yolculuğu başlar. Fantastik ögelerin, müziğin ve dansın iç içe olduğu oyunda başlangıcından günümüze tiyatronun serüveni eğlenceli bir biçimde gözler önüne serilmektedir.”
Nil Ünlü Aycıl’ın yazdığı, Sabiha Sonkan’ın yönettiği çocuk oyunu “SİHİRLİ KÖPEK” 9, 16, 17, 18, 30 Nisan tarihlerindeküçük sanatseverlerce seyredilebilecek. Dekor-kostümü Candan Günay’a, ışığı Hasan K.Yalman’a, müziği Ali Aycıl’a ait oyunda; Burak Aşkın Çimen, Evren Teoman, Fuat Şarbalkan, Çelen Kaytaş, Filiz Yağcı, Ediz Akşehir, Erdoğan Eğmen rol alıyor. Konu: “Oyunun ana konusu olan arkadaşlık ve dostluk kavramları, çocuklarımızın toplumsal bir varlık olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için çok önemlidir. Bu nedenle, oyunda amaç; bu düşünceden yola çıkarak onları arkadaşlık ve dostluk duygusu içinde kaynaştırmak ve mutlu etmek olacaktır.”
20 - 22 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek olan “HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM” un yazarı Aziz Nesin, yönetmeni Filiz Övün. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Yıldız İpeklioğlu’na, ışığı Kemal Gürgün’e ait olan oyunda; Selmin Barutçuoğlu, Meltem Ertürk, Necmettin Amaç rol alıyor. Konu: “ Kurmaca yaşamlarında, yalnızlıklarını paylaşmaya çalışan iki yaşlı kadın, “kadın kasabı” diye duyurulan havagazı memurunu beklerler. Kapı çalınır ve... Bir dakika! Galiba kapınız çalınıyor. Sizce kim olabilir?
Nazım Hikmet’ in yazdığı, Seval Erözmen Kip’in yönettiği “YOLCU” 27 – 29 Nisan tarihleri arasında seyredilebilecek. Dekoru Savaş Çevirel’e, kostümü Gülay Taş’a, ışığı Mehmet Yaşayan’a ait olan oyunda; Murat Çobangil, Şenay Ünsal, Necmettin Amaç, Ozan Yıldırım rol alıyor. Konu: “Oyun, 1921 yılında Anadolu’nun ücra bir köşesinde bir tren istasyonunda geçmektedir. Kar ve buzla kaplı istasyonda çok seyrek olarak duran trenler, artık hiç durmadan yollarına devam etmektedir. İstasyon şefi, karısı ve makasçı, devrilen telgraf direğiyle birlikte tamamen dış dünya ile bağlantılarını kaybetmiş ve kendi yalnızlıkları içinde birbirleriyle iletişimlerini koparmışlardır. İstasyona gelen ‘atlı’ onlara hem dış dünyadan haber, hem de umut getirmiştir. Kurtuluş Savaşı sürmektedir. Gün birlik olma ve mücadele etme günüdür. Oyun bir yandan kahramanların iç dünyasını sergilerken, bir yandan da ülkenin içinde bulunduğu koşulları göz önüne sermektedir.”
Karşıyaka Oda Tiyatrosu’nda;
4, 5, 11, 12 Nisan tarihlerinde seyredilebilecek olan “HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM” un yazarı Aziz Nesin, yönetmeni Filiz Övün.
18, 19, 25, 26 Nisan tarihlerinde Behiç Ak’ın yazdığı, Metin Oyman’ın yönettiği “AYRILIK” izlenebilecek.
Son düzenleyen Blue Blood; 12 Eylül 2006 22:07