Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:58, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 01 Nisan 2025 - 01:58
Arama
MaviKaranlık Forum
Önemli İcatlar - Roket
-
Tek Mesaj #1
asla_asla_deme
VIP
Never Say Never Agaın
7 Eylül 2008
VIP
Never Say Never Agaın
ROKET
Roket yüksek enerjili itki oluşturabilen bir motora verilen addır. Sıcak gazların yüksek hızlarda püskürtülmesi sonucunda, roketler ileri yönde hareket kazanırlar. Ayrıca, uzay mekiklerinde de kullanılan motor tipidir. Oksijensiz ortamda çalışabilirler. Bu sayede uzayda kullanılabilirler.
Roketler yakıtı püskürtme hızı ve yakıtın yanma hızına göre kategorize edilir.Momentum prensibine gore çalışırlar.Roketin asıl üretim amacı atmosfer dışında da çalışabilmesinin istenmesi ve kısa süreli yüksek hız ve güç elde edilmesi.Bu askeri ya da sivil amaçlı olabilir.
Roket yakıtı bittikten sonra kazandığı hız ile balistik kanunlarına göre roket taşıdığı yükten ayrılarak veya ayrılmadan amacına göre taşınan yükün yoluna devam etmesini sağlar (Bu kısımda silahtan çıkan bir mermiyi buna örnek verebiliriz).
Roketler içindeki yakıtı yakabilecek yakıcıyı(oksijen vb türleri) türüne göre sıvı veya katı halde bulundurur.Roketler sıvı ve katı yakıtlı olarak ikiye ayrılır.
Osmanlı 'Roket'i
IV. Murat zamanında yaşayan ünlü Türk mühendisi Lagari Hasan Çelebi tarafından yapılmıştır. Lagari Hasan Çelebi, 1633 yılında; IV. Murat'ın kızı Kaya Sultan'ın doğduğu gece, Sarayburnu'nda düzenlenen şenliklerde ilk uçuş denemesini neticelendirdi. Bu netice ilk insanlı roketin icadı ve ilk roketli uçuş denemesi olarak kabul görmektedir
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar...
.
Kapat
Saat: 01:58
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz