Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
05:25, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 01 Nisan 2025 - 05:25
Arama
MaviKaranlık Forum
Karadeniz Teknik Üniversitesi - Fatih Eğitim Fakültesi
-
Tek Mesaj #1
BrookLyn
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
Kayıtlı Üye
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fatih Eğitim Fakultesi Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine kurulu,Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı bir eğitim fakültesidir. 1963-1964 eğitim-öğretim yılında iki yıllık Fatih Eğitim Enstitüsü adıyla açılmıştır. 1968 yılında öğretim süresi üç yıla çıkarılmıştır. 1978 yılında eğitim süresi dört yıla çıkarılarak Fatih Yüksek Öğretmen Okulu adını almıştır.Fakülte 1984 yılında Akçaabat ilçesinin Söğütlü beldesinde bulunan Fatih kampüsüne taşınmıştır.Karadeniz Teknik Üniversitesinin merkez kampüsüne uzaklığı 8 km'dir. Fatih kampüsü Karadeniz kıyısında, bir tepenin eteğine kuruludur. Fakülte bünyesinde aşağıdaki bölüm ve ana bilim dalları vardır:
İlköğretim Bölümü
Fen Bilimleri Eğitimi ABD
Sınıf Öğretmenliği ABD
Okulöncesi Eğitimi ABD
Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD
Matematik Eğitimi ABD Başkanı
Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitim Bölümü
Coğrafya Eğitimi ABD
Tarih Eğitimi ABD
Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi ABD
Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitim Bölümü
Biyoloji Eğitimi ABD
Kimya Eğitimi ABD
Fizik Eğitimi ABD
Matematik Eğitimi ABD
Özel Eğitim Bölümü
Zihin Engelliler Eğitimi ABD
İşitme Engelliler Eğitimi ABD
Eğitim Bilimleri Bölümü
Eğitimde Psikolojik Hizmetler Eğitimi ABD
Türkçe Eğitim Bölümü
Türkçe Eğitimi ABD
Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü
Müzik Eğitimi ABD
Resim Eğitimi ABD
Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
Beden Eğitimi ABD
Bölüm
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Beden Eğitimi Bölümü 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununda öngörülen üniversite birimlerinin teşkilatlandırılması, işleyişi, görev yetki ve sorumluluklarıyla, alt ve üst birimleriyle olan ilişkileri düzenleyen Üniversite Akademik Teşkilat Yönetmeliği ile belirlenen bir üniversite birimi olarak 1982 yılında kurulmuştur.
Amaç
Yüksek öğrenim gençliğinin meslek hazırlığı yada bilimsel biçimlenme amacıyla, ağır akademik yük altında bulundurulmasının çeşitli sakıncaları olduğu saptanmıştır. Psikolojik ve psiko-sosyolojik problemler, sosyal uyumsuzluk, bıkkınlık ve çeşitli davranış bozuklukları genellikle üst zeka düzeyinde gençliğin toplandığı ağır akademik yük ile çalışan üniversitelerde görülmektedir. Oysa, toplum hayatında Beden Eğitimi (Oyun-Spor-Dans) sağlıklı yaşantının, fiziksel zindeliğin ve moral gücünün üstün düzeyde tutulmasının önemli bir eğitim yaklaşımı ve uygulamasıdır. Üniversite çağı gençliğinin fizik ve moral güçlerini arttırarak, aynı heves ve yetenekleri gösteren diğer öğrencilerle kültürel bir topluluk içerisinde sosyal bir kaynaşma olanağının verilmesi (recraete yolu ile) bir bakıma seçmeli kredili ders imkanlarının sağlanması; daha güçlü kaynaşmış elit üniversite yaşamının ve Yüksek Öğrenim Kurulunun kararının bir gereğidir. Bu amaca yönelik, öğrencilerimizin geçmişteki öğretim dönemlerinde yeterli düzeyde geliştiremedikleri fiziksel güç ve sportif becerilerini geliştirmek için 1. Ve 2. Yarıyılda (Güz ve Bahar) seçmeli kredili dersler bölümümüz tarafından programlanıp yürütülmektedir. BEB kodlu seçmeli dersler haftada 2 saat uygulamalı olup, 2 kredilik derslerdir.
Hedef
Sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel unsuru olan insan gücünün beden ve ruh sağlığı yönünden, geleceğin teknik ve idari kadrolarını dolduracak gençlerimizin yetişmeleri süresince, onların sportif ve sosyal etkinliklere katılımcı, fizik ve moral yönünden destekleyici, sosyal problemler karşısında zinde ve güçlü elit ve lider üniversitesini yaratmaktır.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 05:25
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen