Türkiye’de ilk defa ‘fütüristler zirvesi’ yapılacak
‘Fütüristler Zirvesi’ne kişisel gelecek planlamanın yaratıcısı Dr. Verne Wheelwright, kişisel gen analizleriyle daha uzun ve sağlıklı geleceğin temellerini atan Dr. Serdar Savaş, geleceği yorumlayan Yelda Karataş ve ünlü fütürist Jacque Fresco katılacak.
İSTANBUL - Bahçeşehir Üniversitesinin sponsonluğunda ve M-GEN Gelecek Planlama Merkezi iş birliğiyle düzenlenen “Fütüristler Zirvesi”, 21 Kasım cuma günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.
Zirvede, kişisel gelecek planlama metodunun yaratıcısı olan Dr. Verne Wheelwright, kişisel gen analizleriyle daha uzun, daha sağlıklı ve daha genç geleceğin temellerini atan Dr. Serdar Savaş, şiirleri, denemeleri ve eğitimleri ile geleceği yorumlayan ve “ezber bozan kadın” olarak da tanımlanan Yelda Karataş ile ünlü bilim adamı, düşünür ve fütürist Jacque Fresco’nun konuşmacı olarak gelecekle ilgili bilgilerini paylaşacak.
FÜTÜRİZM
Fütürizm, 20. yüzyılın başında, yeni yaşamı ve yeni yaşamın teknolojisini özne alarak tanımlayan, hareket ve dinamizme önem veren, geleneksel kuralları yıkma amacı güden bir sanat akımı olarak doğdu.
İtalyan şair Marinetti’nin 1909’da Fransa’da yayımladığı bildirgeyle ortaya çıkan bu akım, şiir, edebiyat, resim, grafik, tipografya, heykel, ürün tasarımı, mimarlık, fotoğrafçılık, sinema ve tiyatro eserlerini içeren bir hareket olarak başladı.
Fütürizm, yaşamın sürekli değiştiğini, sanatın da yerleşik bütün kuralları bir yana bırakarak yeni biçim ve anlatım yolları yaratarak bu değişime ayak uydurması gerektiğini savundu.
Ancak Fütürizm, başta bir sanat akımı olarak yapılanmış olsa bile günümüzde her konuda gelecek üzerine düşünenlerin öngörülerini ve gelecek senaryolarını “fütürist fikirler” adı altında paylaştığı bilimsel bir kavram olarak kabul edilmektedir.