Arama

Protesto Ediyorum - Tek Mesaj #356

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
22 Aralık 2008       Mesaj #356
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kıbrıs' da Türk katliamı yapan rumları protesto ediyorum.


w074rqtefgu99pfxc0ss


spfhfzgn07pa1ytkdsyr


culv7gjtlzjw5rc09l2h

21 ARALIK 1963 OLAYLARININ BAŞLAMASI

20 Aralığı 21 Aralığa bağlayan gece Rum Polisleri Lefkoşa’nın Tahtakale Semtinde Türkleri yoklama bahanesiyle durdurup üzerlerine ateş açtılar.Bu olay sonunda Zeki Halil ve Cemaliye Emir Ali isimli iki Türk şehit oldu.(Bu plana göre Türkler çok kısa bir zamanda yok edilip Kıbrıs Yunanistan’a bağlanacaktı.)

21 Aralık günü LTL bahçesinde toplanan öğrenciler gece meydana gelen olayı protesto ederken Rum Polisleri öğrencilerin üzerine ateş açtılar.Bu olay sırasında Ahmet Abdülkadir ve Mustafa Ahmet isimli iki öğrenci yaralandı.Ayni gün Rumlar Girne kapısında bulunan Atatürk heykeline de ateş açmışlardır.

24 Aralık günü Kumsal bölegesindeki Un fabrikasına sabotaj için gelen TMT üyelerinden Tuncer Hasan, Aziz Güner, Muhip Hüseyin şehit edilmiştir.

Ayni gece Kumsal bölegesine yapılan baskında Kıbrıs Türk Kuvvetler Alayında Görevli Dr. Binbaşı Nihat İlhanın evinde karısı ve çocukları öldürüldüler.Ayrıca birçok Türk de Rumlar tarafından esir alındılar.

Kıbrısta başlayan bu Rum saldırıları üzerine Türkiye Garanti Anlaşmasına uyarak 25 Aralık 1963 ‘de Lefkoşa üzerinde ihtar uçuşu yaptı.

Türkiye’nin yaptığı ihtar uçuşundan sonra Makarios saldırıları bir süreliğine durdurdu.Kısa bir süre sonra saldırılar yeniden tüm ada çapında başladı.