Gençlerin alışkanlıkları değişiyor.
Gün geçmiyor ki ülkemizde sevindirici haberler duyulmasın. Bir kaç sene öncesine kadar, metroda, tramvayda, trende, vapurda, kısacası yolculuklarda geçen sürelerini kitap okuyarak değerlendiren gençlerimiz, artık kitap okumak yerine, boş vakitlerini laptop karşısında geçiriyor.
Yapılan anketlerde, gençler arasında kitap okuma oranının % 10'ların altında olmasının sebebinin de, gençlerin % 78'inin kitap okumak yerine, güncel bilgilere ulaşabilmek için laptop kullanması olduğu; 18-30 yaş aralığındaki gençlerin toplam okuma oranının ise bu nedenle % 88 olduğu belirtildi.
İstanbul Üniversitesi Kokoloji Bölümü öğrencileri Mithat Özkubur ve Efrah Cücürük isimli öğrenciler, Taksim Metro'sunda objektiflerimize böyle yansıdılar.
kaynak